Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

Ne moze se uvek ni pobedjivati. Pobede u Litvaniji i Valensiji, su nam dali kredit, i da nesto izgubimo i kod kuce. Nije Virtus odigrao nista posebno sinoc. Igraju cvrstu fizicku kosarku, sa visokim i snaznim spoljnim igracima,bez puno kreacije u napadu. Mi bez raspolozenih kljucnih igraca, sa brzim faulovima Kevina i Pj. 

Sve pohvale za akciju i nas odziv da se isprati to na sasvim korektan nacin. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeste rano, ali gledam tu borbu za plasman u EL:

 

Kao primarni cilj svima svakako top6 je garantuje izbegavanje užasnog i rizičnog plej-ina.

 

Real svakako prvi, to se neće promeniti.

Barsa ne briljira, ali opet završava polusezonu sa solidnih 11 pobeda i nema šanse da budu ispod 5-6 mesta. Verujem i da će se pojačati.

Virtus igra dobro, imaju odličan skor, čak i uz nešto slabiju drugu polusezonu, mogu biti u 6.

Monako svakako vidim u tih 6 ekipa. Strašna ekipa, hvataju zalet polako, još veći fond igrača nego prošle godine. 

Panatinaikos takođe prejaka ekipa, tako dobro popunjena na svim pozicijama. Naravno da su krenuli sporije dok se nisu uigrali, ali evo sad 4 vezane pobede, biće sve teže i teže pobediti ih. A čak i taj period prilagođavanja su završili sa solidnih 10-7.

Fener je preživeo period sa gomilom povreda i sada su u seriji od 4 pobede, uz dobru priliku da to produže čak na 8 pobeda, jer ih čekaju 4 vezana meča kući. Kada bi to uspešno završili, bili bi na 14-7, malo reći perfektan skor za prvih 20ak tekmi. 

 

Od preostalih ekipa, svakako da najbolje deluje Olimpijakos. I oni se polako kompletiraju, videli smo i noćas koja su sila pod košem Fal i Nikola, Peters kida, fali im malo fire power-a spolja, ali to znaju da nadoknade odbranom. 

 

Makabi je isto na tih odličnih 10-7, ali ako od neke ekipe očekujem blagi pad u drugoj polovini, to bi mogli biti oni. Mada se to njima predviđa od početka sezone, a oni guraju solidno. 

Videćemo kako će se komplikacije oko igranja / neigranja domaće lige odraziti na ekipu.

 

Onda tu dolaze KKP, Baskonija i Valensija. A nisu u toliko nezamislivom zaostatku ni Efes, Bajern i Milano. Efes se fino pojačao, a vratiće se i ovi povređeni, pa će imati ekipu sposobnu da veže neke pobede i da odigra jako polusezonu. Milano isto povratkom Mirotića može da uđe u seriju, naročito ako se Beron vrati u formu i Šabaz bude igrao makar približno kao prošle godine.

Zvezda ide posle ovih klubova, mislim da je ovo baš ozbiljan zaostatak. Da je top 8 kao prošle godine, ta bi priča već uveliko bila zatvorena, ali eto ovako neka nada za 10. mesto, mada će i za to trebati fina serija pobeda, koliko se čini.

 

________________

 

Suma sumarum: mi treba da odigramo više nego solidan drugi deo sezone, samo da zadržimo iza sebe ovih 6 ekipa koje sam poslednje spomenuo. Više nego težak zadatak.

A onda da eventualno sledeći zadatak bude stizanje još neke ekipe koja je ispred nas, recimo Makabija.

 

A čak i da to sve uspemo, a za šta će nam trebati puno dobrih tekmi i zdravlja naravno, to je tek neko 8. mesto. Za nešto više nam treba brutalno čuvanje domaćeg terena + ozbiljan broj pobeda na strani i to sa direktnim konkurentima.

 

A posebno mi se ne sviđa podatak da sa većinom ekipa koje su u ovoj priči oko borbe za poziciju, igramo na strani: Virtus, Barsa, Monako, Pao, Fener, Milano, Cz...

 

Sve u svemu, čeka nas pakao od polusezone. Evroliga je baš surova ove godine i tu nema prostora ni za najmanji "prazan hod". Naročito iz ugla KKPa, sve ovo meni liči na plejof, već na sredini sezone, gotovo svaka tekma rat na jednu loptu, gde se nijedan posed ne shvata olako. Potpuno neverovatan nivo takmičarskog naboja od samog starta lige.‚I zbog toga mi nema ništa smešnije, nego kad se neka ekipa proglašava favoritom za F4, kad za isti treba prvo pobediti 50+% tekmi da bi se uopšte našao u nekom obliku plejof priče, pa eventualni plej-in, pa 1/4 finale, još ako je bez prednosti domaćeg terena... Ozbiljan maraton.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by realno *w
  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

@realno *w

 

realno 😁 dobra analiza ali u ovom momentu…

 

ja ovo utakmica sto sam gledao nas ali i ostalih ekipa niko sem Reala mi nije ostavio utisak nepobedivosti ali isto tako niko mi nije ostavio utisak lako cemo sa njima…

 

Barsa kad je gostovala kod nas bila je svemirski brod, onda do kraja polusezone se raspada… 

 

nama ce biti uzasno tesko u Berlinu, nijedna ekipa se nece naigrati u Francuskoj… licno Virtus igra npr sad dobro al nisu mi za tako visoko mesto na tabeli pored ostalih ekipa…

 

mi smo npr pre dve nedelje delovali sigurica u gornjem delu, a dva vezana poraza i vidi ovo gde smo… i isto tako ne vidim koga ne mozemo pobediti ali isto tako ne vidim ni ko nas ne moze dobiti kad upadnemo u mod pravljena gluposti, zurbe i sl

 

ova liga je toliko izjednacena ali i toliko se intezivno igra da ne vidim raspored od 10 do 2 mesta… moze se pricati da na ta mesta pretenduje 13-14 ekipa potpuno ravnopravno… 

 

Komsije su u ozbiljnom zaostatku, a ne ide im ni raspored na ruku, gostuju Feneru kojeg su razbili u Bg, i ovi ce biti max nalozeni da to vrate,imaju par teskih gostovanja.. i iz ove situacije da dodju na 17-18 pobeda to je znaci  jos 11 ili 12 u preostalih 17 utakmica… a svima je bitno i svako se cupa

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MC Thunder 2 said:

Bruno brate, jel moralo ono patosiranje u napadu na kraju...😢

 

Mislio sam da mi je Baskonija najteze pala ove sezone...kakva greska.

 

Kakav "june" potez. Onakav skok Jaramaza i čovek upropasti. Kako bi Frenk tu situaciju rešio gospodski.

 

 

5 hours ago, ScepanScekicSto said:

@realno *w

 

realno 😁 dobra analiza ali u ovom momentu…

 

ja ovo utakmica sto sam gledao nas ali i ostalih ekipa niko sem Reala mi nije ostavio utisak nepobedivosti ali isto tako niko mi nije ostavio utisak lako cemo sa njima…

 

 

Apsolutno se slažem, ni u snu se ne bih usudio da prognoziram rezultate pojedinačno. Ali mi deluje da će te ekipe povremeno da kiksnu kući nešto što se očekuju da dobiju, onda da dobiju neki težak meč na strani i to "pokriju".

 

Kako god, sigurno je da će neko dobiti više mečeva nego što je očekivano, a da će se neko raspasti. I prošle godine su svi bili uvereni da će Efes lagano u top8, pa gotovo da ni blizu nisu bili.

 

Link to comment
Share on other sites

Sasvim solidan debi Smita, naravno uz ogradu da je top ipak Mornar.

 

Rekoh da nama ne treba ne zna kakav kreator, mi igru u napadu imamo. Treba nam neko ko će probiti presing, ko će povući kontru, eventualno najosnivniji pnr i pas na stranu za otvorenog igrača. 

 

Čovek danas baci 6 asistencija za 18 minuta, a gotovo da nije imao trening sa ekipom.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Zadar je opasno uzdrmao sezonu, ne zbog tabele u ABA već zbog momentuma. Bili smo u naletu. Virtus je posledica i utakmica koja se nije smela izgubiti.

Imam osecaj da opet krećemo od nule i da su nam šanse trenutno manje nego sto su bile za neki bolji plasman.

9-10 mesto je neka realnost u ovom trenutku.

Smit OK za rotaciju.

Ako Smajli ne bude igrao protiv Asvela biće zeznuto.

Od komšija gubimo vrlo lagano.

Link to comment
Share on other sites

On 12/29/2023 at 4:45 PM, MilošVB said:

Jbg i Fener npr. je igrao bez pola tima protiv nas. 

 

Kao i Efes i Baskonia. Efesu su se povredila dva igraca bas na mecu protiv Partizana, do kraja meca su imali samo ovu cetvoricu na pozicijama 1-3 i Jonesa, ostali su bili domaci igraci za koje je Jaramaz LeBron.

 

On 12/29/2023 at 8:30 PM, Angola said:

Ne moze se uvek ni pobedjivati. Pobede u Litvaniji i Valensiji, su nam dali kredit, i da nesto izgubimo i kod kuce. Nije Virtus odigrao nista posebno sinoc. Igraju cvrstu fizicku kosarku, sa visokim i snaznim spoljnim igracima,bez puno kreacije u napadu. Mi bez raspolozenih kljucnih igraca, sa brzim faulovima Kevina i Pj. 

Sve pohvale za akciju i nas odziv da se isprati to na sasvim korektan nacin. 

 

Te dve pobede se podrazumevaju za ekipe koje zele da se bore za TOP8 (jer 9. i 10. mesto prakticno znace i 8. mesto i strasni Real u 1/4 finala). Zapravo, svaka skupa i jaka ekipa osim pobeda na domacem terenu racuna i na pobede u Berlinu, Kaunasu, Valensiji, Vitoriji, Vilerbanu i Minhenu. To su svakako daleko laksa gostovanja od dva u Atini, dva u Istanbulu, Madridu, Barseloni, Monaku, Milanu...

 

Vezano za ono sto je @realno *w pisao:

 

1. Real i 2. Barca ce svakako zavrsiti ispred Partizana.

3. Virtus ima 3 pobede vise, ako dobiju kod kuce to je 4 pobede vise + medjusobni skor.

4. PAO ima pobedu vise i igra kod kuce protiv Partizana, ako dobije Partizanu ce biti potrebne tri pobede vise u ostalim mecevima.

5. Za Fener vazi isto.

6. Za Monaco vazi isto.

 

Dakle, bez pobeda u gostima protiv Virtusa, Panathinaikosa, Fenerbahcea ili Monaca TOP6 moze da se zaboravi.

 

Dalje idu:

 

7. Maccabi - pobeda vise i verovatno bolji medjusobni skor

8. Olympiacos - isti broj pobeda, veoma bitan mec u BG protiv njih

 

Ostale ekipe su tu negde + imaju slabije igrace od KKP = u startu je to plus od jedne pobede i boljeg medjusobnog skora.

 

Tako da, KKP ce vrlo verovatno nastaviti takmicenje nakon regulranog dela, ali ce biti grcevita borba za TOP 8 plasman, jer 9. i 10. mesto znace i kraj price o F4.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kronostime said:

 

:lol_2:

 

Danilovih prvih 5 minuta na terenu su bili katastrofalni. Doduše, bio je u par sa Jaramazom i to je onda baš da čovek ne zna čemu može da se nada.

Ogi baš loš, nije znao gde bode, -6 sa njime na terenu u tekmi gde smo sve vreme bodili dvocifreno, baš užasan podatak.

 

Posle kad je ušao Smit, igrali smo nekako lakše, pa je i Damilo došao do šuteva.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jaramaz je rak ovog Partizana, uz njega Trifunović.

Limitiranjem minuta ove dvojice, mi smo druga priča. Problem je sto ih u ABA ne možeš limitirati da bi nosioci riljali 35 minuta u EL.

Još jednom, nemam ništa protiv Jaramaza kao čoveka, dobar je momak i želim mu zdravlja i da mu karijera traje dok on hoće. Trifunovic je druga priča.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...