Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

Sve ok. Opet kažem, bitno je bilo Žocovo shvatanje situacije i što je na vreme krenuo da kombinuje postave.

 

Tristana tako malo deli od igranja košarke na sasvim solidnom nivou. Ta ručica premekana se mora iskoristiti, samo malo da se iscima u odbrani.

 

Od zabrinjavajućih stvari, svakako Jaramaz. Nije to da sad on šutira, pa to ne ulazi, pa se nadaš da će da udje u formu i pogađa. Ne, on apsolutno ne zna šta da radi na terenu i ja prosto nisam siguran šta tu pozitivno uopšte možemo da očekujemo.

 

Pod 2 Kaminski koji se izgleda resetovao. Ipak, verujem da će on biti ok, zadnjih par partija pre povrede su bile više nego dobre.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nema se sta puno reci za ovu utakmicu.

 

Na stranu jacina Reala, mi niti smo verovali, niti smo usli u utakmicu sa mindsetom da mozemo da se posibamo sa njima. Na momente smo delovali i neozbiljno.

 

Sledi jos jedno gostovanje, u Zadru, pa Virtus. Jos dve naporne utakmice.

Edited by Xpert
Link to comment
Share on other sites

Ne znam ljudi, razumem sve kad se pukne -20, ali kad je krenula ova serija od 3 EL gostovanja, gde smo još imali i nimalo laku tekmu protiv Budućnosti između, ja sam bio u fazonu: 1 EL i Budućnost, sasvim ok.

 

Onda prvo onakvo rutiniranje Žalgirisa, pa solidna tekma i pobeda protiv Budućnosti, pa još pobeda protiv Valensije u fizički najtežem meču ove godine. 

 

Suludo bi bilo očekivati da posle toga namučimo 14-1 Real u Madridu. Jednostavno nema šanse.

 

Rasporedili smo minute, niko se nije povredio, klupa dobila fine minute, idemo dalje.

 

 

  • Like 29
Link to comment
Share on other sites

Just now, Beonegro said:

Postoji gradacija između mučenja Reala i ovoga što smo večeras prikazali, ovo bi više bilo nešto kao self-gagging

 

Pa jedino da je isforsirao standardnu postavu po 35 min, pa da eventualno zakuvaju tipa da u nekom trenutku pridju na recimo 8-10-12 razlike i svejedno puknu na kraju.

Šta bi time dobili?

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, realno *w said:

 

Pa jedino da je isforsirao standardnu postavu po 35 min, pa da eventualno zakuvaju tipa da u nekom trenutku pridju na recimo 8-10-12 razlike i svejedno puknu na kraju.

Šta bi time dobili?

 

 

Forsiranje standardne petorke po 35 minuta se ne dešava ni u tekmama koje dobijamo, zašto o tome pričamo u kontekstu današenjeg spadogaća?

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Beonegro said:

Forsiranje standardne petorke po 35 minuta se ne dešava ni u tekmama koje dobijamo, zašto o tome pričamo u kontekstu današenjeg spadogaća?


kako bre, pa zar nisu u kaunasu igrali Pj i Panter po cca 35 minuta?

 

ja se apsolutno slazem sa @realno *w ovo se nije moglo dobiti veceras i da su svi bili u prajmu… pokusavali smo jedno 2 cetvrtine… dosli na na napad da se spustimo na 10, promasaj pantera, alenov faul i to je bio kraj..

 

niko ne spori da sko odigrali lose, ali ja sam licno prezadovoljan sa 2/3 na zadnja 3 gostovanja…


Prvo split i onda smo u BG

 

Virtus, Asvel i komsije…

 

prebitne utakmice sve tri…

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kao što mudri starac Arsenije reče protiv Reala ovaj Ćaćo - Poaire tandem treba rješavati.  Ja bi to u dropu branio jer vrancuz nekad igra lažni pik i prije bloka se spušta dole. To im je već postao trik i fora. Bruno vs Tavares smo videli da odlično šljaka. Ostalo već viđeno i očekivano kad nismo na punim obrtajima onda to izgleda.

Ćeraćemo se još

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bar su nas ostali rezultati ispoštovali... Nema komentara za utakmicu, sa njima može da se igra jedino ako si na 100% energetski, a čak i tad, kući će ih teško bilo ko dobiti.

 

Dobićemo uskoro još jednog u rotaciji pa ćemo imati više kombinacija i malo ćemo podići odbranu. Biće to sve ok, a protiv Virusa sledi naše klasično nerviranje, već se sve crta za neku neizvesnu utakmicu koju rešava Panter Panta u poslednjoj četvrtini. 

 

Biće takođe zanimljivo ko će i koliko igrati u Zadru, posebno tu mislim na centarsku liniju. Vrv opet Bruno/Smajli

Edited by Dzep
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Od starta su krenuli nabrijano. Panter je dobio takve batine, ne znam da li se videlo na TV, ali ruke non stop na njemu. Mi totalno bez energije, a odnos u faulovima 0:8, i jos su kukali sudijama sve vreme. U 2. minutu se videlo da ce nas rutinirati. Hala prelepa, dosta nasih ljudi, fotografisali nas kao da smo u kavezu. Sve u svemu, odlicna spanska turneja. Madrid preeeelep.

Edited by Bole Tyson
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Za Top6 ce trebati slicno kao prosle godine 20 pobeda.

Po kladionicama sa 21. pobedom si 98% u Top6, a sa 20 90%.

 

Mnogo vazna utakmica u cetvrtak, sa njom resavamo prvi deo sezone sa +2 pobede kada se pogleda odnos domacih/gostujucih utakmica, priblizavamo se toj borbi za 4. mesto i pravimo korak dalje od tog 8, 9, 10. mesta koje vodi na Real u plejofu.

 

Konkretno ako pogledamo raspored u narednih 10 utakmica do kup/reprezentativne pauze, bilo bi lepo kada bi odbranili domaci teren i ukrali jedno gostovanje.

 

Virtus

Asvel

@Zvezda

@Fener

Makabi

 

@Pao

Zalgiris

@Monako

@Virtus 

Bajern

 

Pa pauza od 3 nedelje.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Očekivao sam, kao i većina, malo neizvesniju tekmu. Neki šuterski obračun uz labave odbrane, nalik prošlogodišnjoj u regularnom delu tamo imajući u vidu da je ovo bio na neki način derbi dosadašnjeg dela EL i susret dve ofanzivno najbolje ekipe u ligi. No, videlo se da su oni bili maksimalno nabrijani da nas odvale, a mi smo izašli iz fizički izuzetno zahtevne utakmice protiv Valensije. Nije Željku bio cilj da tankuje ali je vrlo brzo video kuda plovi ovaj brod i krenuo da raspoređuje minutažu. Pritom, Real nije igrao onako užasno kao proitv komšija nego im je u napadu sve ulazilo kadgod je trebalo dok nas šut baš i nije služio. Sve u svemu jedno "goldbergovsko" odrađivanje gostovanja a la Efes protiv KKCZ gde kao pokušaš nešto, pa kad vidiš da ne ide, pustiš kola nizbrdo i razmišljaš o sledećem kolu. Malo jesam razočaran bio jer sam očekivao da ih malo uzdrmamo ali naše vreme još uvek nije došlo. Neka ostane iznenađenje za kasnije. 2/3 na ovim gostovanjima od čega 2 bitne pobede protiv ekipa koje mogu da nam budu direktni konkurenti za plejof je odlično. BTW Real prejak, odlične kretnje, kruženje lopte, pikenrolovi nonstop...deluju kao beton ekipa ali moram da kažem i prilično antipatična, sa gomilom nekih samozaljubljenih, nadobudnih foliranata i biće mi drago da vidim kad ih neko spusti na zemlju na F4 (po mogućstvu mi).

 

Sledi izuzetno bitna utakmica u Areni protiv Virtusa koji igra iznad očekivanja mada su imali i 9 utakmica kod kuće (8:1). Na gostovanjima 3:4 skor. Od ta 4 poraza - 3 su bila rutiniranje od strane Reala, PAO-a i Bajerna i ovaj poslednji od Valensije koja je njih, za razliku od nas, uspela da slomi u 3. četvrtini. S druge strane uspeli su u 2. kolu da razvale bukvalno Monako na gostovanju, očekivano dobiju Asvel i pomalo možda neočekivano Baskoniju koja je bila u dobroj seriji.

 

U dobrom smo nizu. Pored Reala koji ima 9:1, Baskonija i mi 7:3 u poslednjih 10 utakmica s tim što Baski imaju dva poraza u nizu nakon serije 7:1 dok smo mi sad na prvom nakon serije 5:0. Imamo solidan raspored pred nama (@Cooper postavio iznad) koji treba maksimalno iskoristiti sad i nagruvati taj skor što više na ulazu u poslednju četvrtinu regularnog dela. Slažem se da je bitno zbog Reala izbeći 8-10. mesto i juriti mesta iznad po svaku cenu te će, pored očuvanja nepobedivosti na domaćem parketu, svaka pobeda na strani biti zlata vredna.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...