Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

Partizanu cestitke na pobedi i apsolutno spektakularnih poslednjih 15 minuta utakmice.

 

Aleksi samo mogu da pozelim sto brzi i bezbolniji oporavak. Tuga i muka su me uhvatile kada sam video da sam trazi da se zaustavi igra i da se presavio od bolova na klupi.

 

Mogu samo da zamislim koji nivo fizicke patnje je potreban da se jedan Aleksa Avramovic nadje u takvom stanju. 

 

Svi smo uz tebe junacino.

  • Like 6
  • Love 11
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Stiletto said:

Po fotki koja se pojavila, zglob. A šta je tačno, saznaćemo sutra posle detaljnog pregleda. Ako je @Eddard video sliku može on nešto da kaže.


Liči na prelom skočnog zgloba, ali to može da bude od jednostavnog do super komplikovanog. Operacija, nekoliko meseci je out. Neverovatan maler je čovek :(.

Edited by Eddard
  • Like 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Aleksa će da nam se vrati u drugom dijelu sezone i da uhvati ritam baš za ono za šta treba. A onda će to da prenese i na ljeto sa reprezentacijom. Siguran sam u to, jer ovaj momak zaslužuje mnogo bolje od ovoga što mu se u kontinuitetu dešava, i to jednostavno mora da dođe u balans. Mark my words. ❤️

 

A ovaj meč večeras...pa otprilike nemam prave riječi. Hvala ovim momcima! :Hail:

 

I kako se ono kaže, loženje da stane ne smije!

  • Like 16
  • Love 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 
Šta se tu "slomi" u zglobu?
Pa kosti :). Krajnji delovi tibie i fibule (golenjača i lisna kost) koji čine skočni zglob, kao i ligamenti koji spajaju te dve kosti u zglob. Gležnjevi ili kako li se već to na narodnom sprskom kaže već (iskreno sam zaboravio).

080b09f111d281a9265d199d1782137b.gif
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Strasnih poslednjih 15 minuta, ali kao sto uvek biva, tih 15 minuta je doslo iz dobre odbrane iz koje su igraci dobijali samopouzdanje u napadu. Svakako, znacajno nam je pomoglo sto su igraci Milana bili vidno istroseni nakon produzetaka sa Bajernom i puta do Beograda. 

 

Bilo bi lepo ako bi @Guru ili neko drugi mogao da izvuce net rating petorke Dozier/Punter/Nunally/Leday/Bruno. 

Dozier je apsolutni pobednik, postaje mi najomiljeniji igrac u ovoj Zeljkovoj eri u Partizanu. To sto je igrao u NBA ga ne sprecava da iz utakmice u utakmicu cuva najbolje protivnicke napadace od pleja do krila i da to radi fantasticno. Zanimljiv detalj iz poslednje cetvrtine je da je Hines ostao sa njim u mismecu i nije ni pokusao da ga napadne ledjima. Neverovatne fizikalije i anticipacija. U napadu smiren, jako lepo razigrava ekipu bez forsiranja a jedina zamerka je sto ne ide vise na ulaz, deluje mi da bi vecinu cuvara mogao da unese u kos zajedno sa loptom.

Drugi utisak je Bruno i koliko taj covek mora biti lud u glavi kada sa ovakvim talentom i fizikalijama igra u Partizanu, a pre toga u Ulmu :roflmao: To sam se isto pitao i posle svetskog kada je bio igrac Venecije.

 

Jako raduje ogromna podrska za Jaramaza u ovoj utakmici, sto od publike, sto od Zeljka. Bice nam jako potreban, narocito nakon povrede Alekse. Sa tim u vezi, ako Aleksa nije zavrsio sezonu, ne bih dovodio nikoga (jedino Dragica, koji bi razumeo ulogu i ne bi privatizovao) jer ne volim prenatrpavanje rostera. 

 

Brine Ponitka, on igra vec neko vreme nakon povrede, a napredak ne postoji. 

 

Sve u svemu, ponosan sam na pruzenu borbu u ova 3 meca, i na karakter ekipe. Deluje da se zadrzala atmosfera u ekipi od prosle godine i da momci uzivaju, sto se odmah prenosi i na publiku a i na rezultate.

  • Like 13
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Kako god se utakmica odvijala, gubili ili vodili 15, cinjenica je da ce biti egal do kraja ili u najboljem slucaju biti resena 4 minuta pre kraja i ta smirenost na +-15 na pola utakmice i vec na startu sezone je nesto neobjasnjivo.

Smajli konacno korektno, 6 reb + konstantno prisustvo telom da proba da je uzme, mnogo mi se svidja to

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Raduje i +11 sa Jaramazom na parketu. Koliko god da je to objektivno bio deo momentuma cele ekipe, za početak je bitno i ne biti neko ko će to da narušava, jer se jako lako stiče i održava negativna reputacija. Željkova reakcija po isteku poluvremena i generalno atmosfera u timu mogu samo pozitivno da utiču na njegovo samopouzdanje. Trebaće nam, naročito nakon ove Aleksine povrede i više od bilo koje doselekcije bih voleo njegovu reakciju i konkretan doprinos.

 

Lako je biti pozitivan kada su i rezultati takvi, ali svakako valja iskoristiti tu energiju da i određeni igrači osete i sami poveruju da su bitni. Danilo je, recimo, već na dobrom putu. Glava igra ogromnu ulogu. 

Edited by fillam
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Magia said:

ako Aleksa nije zavrsio sezonu, ne bih dovodio nikoga (jedino Dragica, koji bi razumeo ulogu i ne bi privatizovao) jer ne volim prenatrpavanje rostera. 

 

Ako Aleksa i nije zavrsio sezonu, zavrsio je najveci deo iste. Nama je plej bio potreban i pre ove povrede, a sada je apsolutno neophodan. Ne mozemo juriti direkt ulazak u plejof sa Jaramazom kao prvom zamenom za PJ-a.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Magia said:

Jako raduje ogromna podrska za Jaramaza u ovoj utakmici, sto od publike, sto od Zeljka.

 

Kažem ja kad je ulazio, dobio ovacije kao da mu je ovo prva utakmica od povratka iz Bajerna. 😄

Edited by uvrnuto
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Magia said:

U napadu smiren, jako lepo razigrava ekipu bez forsiranja a jedina zamerka je sto ne ide vise na ulaz, deluje mi da bi vecinu cuvara mogao da unese u kos zajedno sa loptom.

Imam utisak da on u 1/2 skenira protivnika a onda na osnovu viđenog tek u drugom krene češće da ide na ulaz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šta se radujete?
Milanezi prekjuče izgubili pola koša u Minkenu, juče putovali.
Danas nas odrađivali lagano 26 minuta, a onda su im se potrošile baterije.
Znači nije do nas, bili smo prilično loši...

Mislim da smo bili u istim govnima.
Tri igrača manje, Jaramaz van forme, nosioci riljali 40 minuta pre dva dana..

Ja ne znam odakle su izvukli energiju za onakvu odbranu 10 minuta.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...