Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

45 minutes ago, goldberg said:

 

Onda biraj koga ces da otpustis na poziciji 3, jer tu imas Hangu, Giedraitisa, Lazarevica i Lazica (i jos jednog sa pozicije 5 jer i tu imas pet igraca).

 

 

Nisi mene pitao, ali sam slobodan da iznesem svoj stav:)

Da smo tim sastavili tako da ga (većinom) čine nosioci u dobrim godinama i dobrom fizičkom stanju (bez značajne istorije povrede) onda bi trebalo da otpustimo Ilića i Kuzmića i ostanemo sa 14 takmičarskih igrača, od kojih bi najčešće van 12 bili Lazić i jedan visoki po izboru trenera, u zavisnosti od protivnika i taktike.

Pošto nismo tako sastavili tim, nego kombinaciju doma penzionera i injury prone momaka, onda vrv nećemo otpuštati nikoga jer će odustvovanja biti toliko da će pristojnu minutažu dobiti i oni kojima je realno mesto pored teta-Vesne.

Edited by MarioKempes
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 povređena pleja bi teško pokrpila bilo koja ekipa ali srećom to se ne dešava često pa ne znam čemu kukanje i to u predsezoni. Najbolje da imamo 5 klasičnih plejmejkera po ugledu na centarsku poziciju. Yago je tu, Nedović, Hanga i Davidovac mogu da budu sekundarni ballhandleri svakako, sasvim dovoljno posebno ako su povrede Shabazza i Tea lakše i s obzirom da sezona još nije ni počela.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Stvarno ne kapiram izletanje sa informacijama o stanju povreda, koja je poenta? Da počne neko da vas smatra insajderima? Jutros smo počeli sa time da mu je pukao mišić, a dan završavamo sa najgorom vrstom od svih, tviter insajderima, koji seru o završetku sezone. Šta ste postigli tačno sa tim informacijama? 

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, hakeem said:

Ma Teo ne igra kad ne mora, imali smo privilegiju da ga gledamo u Nemackoj...da je u nekom drugom timu i to bi preskocio iz predostroznosti...mislim da prosle nije odigrao ni jednu priateljsku za Virtus...

ne znam za prijateljske ali kad su dupla  kola uglavnom nije igrao obe

moje misljenje da ce pre Teo cesce odmarati u aba ligi

Link to comment
Share on other sites

Велику одговорност за ове реклаказала информације сноси и клуб, који до сада ниједном није јавно изашао да каже о каквој повреди се тачно ради, и тако спречи ове глупе приче.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, BB7 said:

Велику одговорност за ове реклаказала информације сноси и клуб, који до сада ниједном није јавно изашао да каже о каквој повреди се тачно ради, и тако спречи ове глупе приче.

Pa izasao je.

Link to comment
Share on other sites

Ако је изашао, шта су рекли за Теодосића, а шта за Нејпира?

 

ЕДИТ: Реда ради сам питао, јер нису написали ништа. Чак су написали само за Нејпира

Edited by BB7
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, BB7 said:

Ако је изашао, шта су рекли за Теодосића, а шта за Нејпира?

 

ЕДИТ: Реда ради сам питао, јер нису написали ништа. Чак су написали само за Нејпира

,,Crveno-beli putuju na ovaj turnir bez lakše povređenih Nejpira i Teodosića koji će biti spremni za početak sezone, ali jači za Tobija i Davidovca koji su se u ponedeljak priključili timu nakon kraćeg odmora zbog obaveza sa nacionalnim timovima."

Sta ti ovde nije jasno?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, srlepajce said:

ne znam za prijateljske ali kad su dupla  kola uglavnom nije igrao obe

moje misljenje da ce pre Teo cesce odmarati u aba ligi

  Odmaranje igraca mi nesto ne pije vodu, mozda ponekad ali kosarka je takva da se tesko uspostavlja sistem i dele uloge u timu a lako se sve to gubi...

 

  Takodje kroz istoriju ne pamtim da smo nesto odmarali igrace u ABA ligi, mogu da se setim da Kalinic eventualno nije igrao 1-2 utakmice...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, uini said:

 

misliš na lutrijske pikove, tj do 14og mesta? oni su jako retki, mada se iz glave sećam ricky rubia koji je bio u top 4-5 izabran ali je odigrao sezonu ili dve u barci i peja stojaković koji je bio neki lutrijski pik

 

prva runda je prvih 30 pikova, tu ima primera koliko hoćeš

dario šarić (mislim da je i on lutrijski bio), bogdan & bojan bogdanović, ibaka, leandro bolmaro

Mislio sam baš na prvu rundu, ja na prvu nisam mogao da se setim nikog. Dešava se , dosta zavisi i od franšiza, ali meni lično neki Nikola Jović scenario nije nemoguć i to sam već pisao. 

Ne sumnjam u njegovu želju da odigra sezonu u Zvezdi, ali sumnjam da će ići mimo želje ekipe koja ga draftuje.

Topića su počeli da hajpuju NBA mediji već posle ove 2-3 utakmice skočiće mu akcije žestoko ako ovako nastavi.

3 hours ago, Chaos Is Me said:

Mercator (Idea) kao sponzor je dobijao bar 50 karata za dobra mesta i tu su se uvaljivali ne samo direktori nego i obični radnici. Kapiram da ove sezone na sponzore odlazi bar 500 karata ako ne i više.

Sponzorima se podeli više pojedinačnih nego sezonskih, ali da ima i slučajeva kad se dele sezonske 

Link to comment
Share on other sites

Ja jesam kritican prema odredjenim potezima kluba, i definitivno ne spadam u Coviceve ili Terzine svedoke, ali pitao sam se i na fudbalu kad se najavljivalo 34:0 za siti, pozdravljalo sa domacom titulom posle 6 kola i 4 poena zaostatka za nikad bednijim Partizanom i trazio otkaz za Bahara posle 2 meseca, a moram i ovde da se zapitam: kako se ti navijaci Crvene Zvezde nose sa svakodnevnim zivotom, da li imaju terapeutsku macku da ih vodi preko ulice ili im mama i tata donose dorucak u krevet, meni to izgleda toliko psihicki slabo i nestabilno, toliko nesigurno da ako su to punoletni ljudi, ja se stvarno brinem za njih. Tu spadaju i ovi sto se pozdravljaju sa Shabazovom sezonom bez bukvalno ijednog dokaza, i koji histericno svaki dan traze neki epohalan problem i razlog za kukanje. 

Stvarno totalno ludilo

Edited by bosMan_jr
  • Like 46
  • Love 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Zaista ne vidim razloga da unapred dramimo bez osnova, svakako smo znali da imamo igrace koji ce propustiti bar 20% utakmica, a tu mislim na Shabazza, Nedovica, Tea i Bjelicu. Dosta ce zavisiti i od timing-a tih povreda, ali ajde da vidimo kako se sezona odvija, ima vremena za kuknjavu.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Profesor said:

 

Od koga je dobio, od kluba ili od nekog sponzora/firme koja je te ulaznice kupila ili ih dobila na konto nekog sponzprstva?

Naravno da nije od kluba, ali ni taj koji mu je dao nije kupio. Da ne ulazim u sitna crevca, ili ako te mnogo zanima pisi na privatno.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, božija noga said:

Sad tamo počinje predsezona pa će uz to pomenuto biti i čuvenih rezova (katova)

 

pričali smo generalno, istorijski, koliko ima igrača sa prve runde drafta a da su proveli godinu ili dve u evropi; rubio, bogdanovići, ibaka, šarić i mnogi drugi

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Marko Simonovic (KK Crvena Zvezda): EuroLeague scouting report

 

 Paul Spelorzi

 -

21 September 2023

Among the most interesting summer signings to note at Euroleague level is the return to Europe of Montenegrin Marko Simonovic who will be one of the cornerstones of Dusko Ivanovic's Red Star of Belgrade. Lungo who comes from a couple of seasons in the USA, he began his career in Italy playing in Moncalieri, Siena and with a small parenthesis in Roseto without however completing the process that would have allowed him to play as an Italian from training in our championship. Then he moved to Olimpija Ljubljana and played a couple of seasons in his agent Miško Ražnatović's Mega, also in the Aba League.

In the last two years, as already mentioned, he has played in the USA with a few appearances with the Chicago Bulls in the NBA and a lot of G-League in the Windy City Bulls. Athlete born in '99, 211 cm tall, in the last season overseas he came close to averaging a double double by scoring 15.9PT (0.973 points per possession, source Synergy) and catching 9.9RB. He will be the Brazilian's teammate Yago dos Santos about whom we wrote here. Let's find out in collaboration with Synergy strengths and weaknesses of Red Star's new acquisition.

OFFENSE

Schermata-2023-09-13-alle-18.55.55.png 
Simonovic is one stretch four with great athletic impact, great running ability and jumping abilityor such as to make it a excellent finisher of the game. He knows how to make himself very dangerous on offensive rebounds, he has great body coordination which allows him to finish athletically at the basket with dunks and tap-ins. Interesting when he manages to get to the end, less so if he has to act near the basket because he has no ability to protect himself and control his body in contact situations and this limits him in his game stretch four.

It has a soft hand that allows him to finish from long range and open up on the perimeter. He has little one-on-one off the dribble but has enough agility to attack close out. All done at a height of 211 cm and a great body coordination that allows him to often have favorable mismatches. Also excellent in pick and pop situations where he makes the most of his qualities as a roller and shooter. 

It is a good passer, able to see and serve his teammates in short-rolls or from the low post. With Windy City Bulls last season he distributed 1.9 assists per game, we can't define it as one point forward but he is certainly a player with game vision capable of starting the transition after capturing a defensive rebound.

Defense

In his own half of the pitch he is a good protector of the rim, despite not being particularly explosive, is able to make the most of his long levers. The number of blocks per game in the G-League was 0.4 but given that his game is predominantly perimeter, the numbers are unlikely to be astonishing.

In general he is a normal defender who does his job without excelling in either good or bad. He has some limitations in rotations but this is also due to the fact that in the G-League they do very short rotations and therefore it shouldn't be a problem but rather it should be a question of readings, orientation and anticipation. 

 

Schermata-2023-09-15-alle-13.29.15.png 

Marko Simonovic in the eyes of many professionals is considered a player who moves a lot in Europe. He comes from two years of G-League in which he also tasted a little bit of NBA and therefore will have to get used to some concepts of Fiba basketball again. It will be interesting to see him with Dusko Ivanovic who is a coach obsessed with rotations, he has the defensive tools but we need to see if he will be able to use them and with Dusko if you want to play you have to do it by giving a lot also and above all from behind.

Most likely the only one who will have a little comfort in his own half of the court will be Teodosic, so Simonovic will have to adapt to Ivanovic's basketball right away. From an offensive point of view, however, Marko has many tools that make him very dangerous in the Euroleague: he can play both as 4 and 5 although presumably we will often see him playing as a stretch four, he has a soft hand and a wide shooting range, he has a notable size and good mobility. The conditions for him to do well for Red Star are all there, now all that remains is to see him in action to find out what impact he can have in the Euroleague.

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...