Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, MetalHead said:

Kao metalhead, raduje me sto saljemo nesto kao sto je Lavina ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese, odnosno nisam fan tog krestanja i pucanja vokala. 

Zamisljam ovu pesmu u vokalnom stilu kao sto je Henk Poort (inace operski pevac) izneo pesmu Sound of Silence

Zvuk kao zvuk je dobar, ima i catchy melodiju. 

A scenski je to sve ok. Ocekujem jos drasticnije u Becu!

U polufinalu je zvučao baš gadno ali je dosta popravio u finalu vokale, ima tu još dosta prostora da se to popravi ali kontam da za ESC publiku to može biti dovoljno.

Posted
8 hours ago, MetalHead said:

ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese

Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. 

Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. 

I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. 

Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, MetalHead said:

Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. 

Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. 

I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. 

Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. 

Dobro me podseti 🙂 Monah je top. Ali i tu je vokalno najslabija karika secam se da sam ih gledao uzivo i da nije mogao da izvuce neke stvari.

Ali svakako muzicko osvezenje. Vise bih voleo da na Evroviziju ide pesma poput Iza ogledala od Monaha ali ok je i ovo.

Posted (edited)

Ono što posebno raduje je da mlađa generacija menja narativ prosečne poželjne muzike u Srbiji, iz tradicionalnog rahmetli pop-etno-folka ka alternativi. Nikakve Sare Jo, Uraganke, wannabe Joksimovići i slični derivati ne dolaze u obzir. Slanje Konstrakte je sa ove distance ispade mala istorija. Ima još nade. 

Sa druge strane razumem i tvrde metalce kojima se već kenja od Lavine kao deo njih, i ako su klasična goth rok-metal šminkica. Bendovi tipa Nit, Consecration, Zyrion i slični su naravno daleko iznad, međutim treba gledati širi kontekst samog takmičenja, estetike i konzumente istog. Za takav prosek je Lavina dovoljno tvrdo i drugačije. Nišlijama srećno, dobri su momci i sad imaju resurse da ispeglaju nedostatke u izvedbi, pojačaju efekte i naprave nešto u Beču. Čujem da i nemaju neke žanr konkurencije, tako da i to im ide u korist. 

Edited by Molina23
  • Thanks 1
Posted

Mislim da je pobjednička pjesma alegorična, i predstavlja odnos EU prema Srbiji. 

Inače vizuelno dobro izgledaju, kul su...Pjesma manje više. 

Posted

Odličan izbor u odnosu na ponuđeno.

Da li će momci raditi sa RTSom na pripremi nastupa? Verujem da će dobiti i nekog ozbiljnijeg vokalnog "kouča" da ih prati.

Drago mi je što matorci gunđaju što su izabrani drogeraši.

• Like 1
Posted (edited)

Ja zadovoljan. Rok je jako retko (ako ikada) otišao na Eurosong sa ovih prostora.

Ko je sa rokačinom uspeo na Eurosongu? Lordi, Maneskin, toliko.

Bili oni Mađari valjda 2018. Blind Channel, Terasbetoni, onaj Švaba pre dve godine i naravno Let 3. Svi se nisu nešto proslavili.

Za ovu pesmu će morati da se uradi svetski nastup. Platiti stručnjake iz inostranstva specijalizovane za ovu vrstu muzike da spreme nešto svetski. Ali svetski.

A za bodove (pošto će ova pesma od Jeca/Ceca Pink srpske dijaspore dobiti nešto da izbije oči) moraće da se animira što preko društvenih mreža što uživo srpska dijasporska i uopšte exYu mlađarija za početak, zatim evropske zemlje koje lude metal (komplet Skandinavija, Nemačka) pa onda dograbiti koliko se još može i od ostalih država.

Jesu li već izašle kladioničarske kvote i da li se Lavina pojavila među tipovima? Ako jeste, je li bar negde u sredini po kvotama, za početak?

EDIT: Kud zaboravih The Rasmus, sunce mi lebovo?

Edited by Stiletto
Posted

Citam neki komentar "Ramstajn sa Temua"... povrachachy! :puke:

Bukvalno, veze jedno s drugim imaju kao Karleusa i Ceca - jesto to neki taj high-level zanr ali sa jasnim razlikama koje ti bas i ne dozvoljavaju da ih pomesas tek tako. 

Volim ja Rammstein ali vise volim prog rock/metal.

Posted (edited)

I Baby Lazagna je rok pesma, uzeo čovek drugo mesto. Bio je i onaj Englez što je bio 2. 2022. a i oni Australijanci su bili u top 10.

Ja ne bi menjao nastup samo bi ga doradio, ovaj momak je spreman da glumi i treba mu dati nekog glumca ili režisera da mu pomogne da tu glumu dovede do savršenstva i da izaberu najbolje moguće kadrove za nastup. Obzirom da su pesmu sami napravili to mogu i sami da procene šta i kako treba zategnuti da bude još bolja. Ja bi voleo da je malo sigurniji u pevanju ali kontam da je za ESC publiku i ovo dovoljno. Takođe sam kraj pesme, ono odsečno "me" sa growlom mi malo bode uši, možda bih ga promenio ali nemam ideju kako.

Edited by Klotzen