Helena Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ali sad sam obratila pažnju, oni su dobili 30.000 hiljada glasova publike, Pelin 14.000 😲
MetalHead Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Kao metalhead, raduje me sto saljemo nesto kao sto je Lavina ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese, odnosno nisam fan tog krestanja i pucanja vokala. Zamisljam ovu pesmu u vokalnom stilu kao sto je Henk Poort (inace operski pevac) izneo pesmu Sound of Silence. Zvuk kao zvuk je dobar, ima i catchy melodiju. A scenski je to sve ok. Ocekujem jos drasticnije u Becu! 1
Helena Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Od Konstrakte, nastupi naših su bolje urađeni u Beogradu.
Klotzen Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 hours ago, MetalHead said: Kao metalhead, raduje me sto saljemo nesto kao sto je Lavina ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese, odnosno nisam fan tog krestanja i pucanja vokala. Zamisljam ovu pesmu u vokalnom stilu kao sto je Henk Poort (inace operski pevac) izneo pesmu Sound of Silence. Zvuk kao zvuk je dobar, ima i catchy melodiju. A scenski je to sve ok. Ocekujem jos drasticnije u Becu! U polufinalu je zvučao baš gadno ali je dosta popravio u finalu vokale, ima tu još dosta prostora da se to popravi ali kontam da za ESC publiku to može biti dovoljno.
MetalHead Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 8 hours ago, MetalHead said: ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. 1
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 3 minutes ago, MetalHead said: Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. Dobro me podseti 🙂 Monah je top. Ali i tu je vokalno najslabija karika secam se da sam ih gledao uzivo i da nije mogao da izvuce neke stvari. Ali svakako muzicko osvezenje. Vise bih voleo da na Evroviziju ide pesma poput Iza ogledala od Monaha ali ok je i ovo.
Molina23 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Ono što posebno raduje je da mlađa generacija menja narativ prosečne poželjne muzike u Srbiji, iz tradicionalnog rahmetli pop-etno-folka ka alternativi. Nikakve Sare Jo, Uraganke, wannabe Joksimovići i slični derivati ne dolaze u obzir. Slanje Konstrakte je sa ove distance ispade mala istorija. Ima još nade. Sa druge strane razumem i tvrde metalce kojima se već kenja od Lavine kao deo njih, i ako su klasična goth rok-metal šminkica. Bendovi tipa Nit, Consecration, Zyrion i slični su naravno daleko iznad, međutim treba gledati širi kontekst samog takmičenja, estetike i konzumente istog. Za takav prosek je Lavina dovoljno tvrdo i drugačije. Nišlijama srećno, dobri su momci i sad imaju resurse da ispeglaju nedostatke u izvedbi, pojačaju efekte i naprave nešto u Beču. Čujem da i nemaju neke žanr konkurencije, tako da i to im ide u korist. Edited 9 hours ago by Molina23 1
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Pa, Norvezani su izabrali rok pesmu, nije slicno ali na ESC ce sve to na isti kalup.
Dzo23 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mislim da je pobjednička pjesma alegorična, i predstavlja odnos EU prema Srbiji. Inače vizuelno dobro izgledaju, kul su...Pjesma manje više.
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Dobro je sto je ekspresivan pa pevanje nije najbitnije 1
40Wins Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Odličan izbor u odnosu na ponuđeno. Da li će momci raditi sa RTSom na pripremi nastupa? Verujem da će dobiti i nekog ozbiljnijeg vokalnog "kouča" da ih prati. Drago mi je što matorci gunđaju što su izabrani drogeraši. 1
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago RTS može samo da ih pokvari. Sal da Vinci (valjda) ide na ES
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ja zadovoljan. Rok je jako retko (ako ikada) otišao na Eurosong sa ovih prostora. Ko je sa rokačinom uspeo na Eurosongu? Lordi, Maneskin, toliko. Bili oni Mađari valjda 2018. Blind Channel, Terasbetoni, onaj Švaba pre dve godine i naravno Let 3. Svi se nisu nešto proslavili. Za ovu pesmu će morati da se uradi svetski nastup. Platiti stručnjake iz inostranstva specijalizovane za ovu vrstu muzike da spreme nešto svetski. Ali svetski. A za bodove (pošto će ova pesma od Jeca/Ceca Pink srpske dijaspore dobiti nešto da izbije oči) moraće da se animira što preko društvenih mreža što uživo srpska dijasporska i uopšte exYu mlađarija za početak, zatim evropske zemlje koje lude metal (komplet Skandinavija, Nemačka) pa onda dograbiti koliko se još može i od ostalih država. Jesu li već izašle kladioničarske kvote i da li se Lavina pojavila među tipovima? Ako jeste, je li bar negde u sredini po kvotama, za početak? EDIT: Kud zaboravih The Rasmus, sunce mi lebovo? Edited 1 hour ago by Stiletto
McLeod Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago Imas kvote na odds Eurovision. Mislim da nisu preterano relevantne bas mi se cini da je zanimanje nikad manje 1
Recommended Posts