Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, MetalHead said:

Kao metalhead, raduje me sto saljemo nesto kao sto je Lavina ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese, odnosno nisam fan tog krestanja i pucanja vokala. 

Zamisljam ovu pesmu u vokalnom stilu kao sto je Henk Poort (inace operski pevac) izneo pesmu Sound of Silence

Zvuk kao zvuk je dobar, ima i catchy melodiju. 

A scenski je to sve ok. Ocekujem jos drasticnije u Becu!

U polufinalu je zvučao baš gadno ali je dosta popravio u finalu vokale, ima tu još dosta prostora da se to popravi ali kontam da za ESC publiku to može biti dovoljno.

Posted
8 hours ago, MetalHead said:

ali pevac je tanak, ovo je moglo mnogo bolje da se iznese

Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. 

Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. 

I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. 

Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, MetalHead said:

Moram da korigujem ovo sto sam napisao u vezi pevaca. 

Nakon dodatnog slusanja ove pesme i istrazivanja o njima kao bendu i posebno o njemu (Luka pevac je i u drugom bendu - Monah), moram reci da sam bio preostar. Iz svojih linich afiniteta ka drugacijem glasu. Ali ono sto on radi, toliki glasovni raspon, da je u stanju da peva i cisto i ovako grubo, a onda sve to u jednoj pesmi - je za pohvalu, ma koliko to ne bilo moja soljica caja. 

I ova pesma sa dva vokala na kraju, i backing vokalima, je zapravo odlicno vokalno uredjena. 

Steta je sto Evrovizija propisuje 3min, kad bi napravili i neku extended verziju, to bi bilo zanimljivo bas. 

Dobro me podseti 🙂 Monah je top. Ali i tu je vokalno najslabija karika secam se da sam ih gledao uzivo i da nije mogao da izvuce neke stvari.

Ali svakako muzicko osvezenje. Vise bih voleo da na Evroviziju ide pesma poput Iza ogledala od Monaha ali ok je i ovo.

Posted (edited)

Ono što posebno raduje je da mlađa generacija menja narativ prosečne poželjne muzike u Srbiji, iz tradicionalnog rahmetli pop-etno-folka ka alternativi. Nikakve Sare Jo, Uraganke, wannabe Joksimovići i slični derivati ne dolaze u obzir. Slanje Konstrakte je sa ove distance ispade mala istorija. Ima još nade. 

Sa druge strane razumem i tvrde metalce kojima se već kenja od Lavine kao deo njih, i ako su klasična goth rok-metal šminkica. Bendovi tipa Nit, Consecration, Zyrion i slični su naravno daleko iznad, međutim treba gledati širi kontekst samog takmičenja, estetike i konzumente istog. Za takav prosek je Lavina dovoljno tvrdo i drugačije. Nišlijama srećno, dobri su momci i sad imaju resurse da ispeglaju nedostatke u izvedbi, pojačaju efekte i naprave nešto u Beču. Čujem da i nemaju neke žanr konkurencije, tako da i to im ide u korist. 

Edited by Molina23