DameTime Posted March 2 Posted March 2 Idemo, Magazin! P.S. Koliko je Baby Lasagna i dalje hit, još uvek me boli što nije pobedio prošle godine... P.P.S. Dora je svetlosnim godinama ispred PZE
Klotzen Posted March 2 Posted March 2 (edited) Dobro je eto nismo se samo mi zeznuli. I ovo je NQ pesma 🙂 Meni lično se i ne sviđa ali glavni problem je teško falširanje. Čak je i u hrvatskoj bio prosečan kod publike tako da teško da će inspirasati publiku izvan HR a ni njihove gastarbajtere. Malo je i sumnjivo da ovo kod žirija dobije toliko glasova. Edited March 2 by Klotzen
DameTime Posted March 2 Posted March 2 On inače baš dobro peva, srediće se to do ESC, ali ova pesma je i dosta teška za izvođenje uživo. Samo je mnogo loša, za ovako "čudne" pesme moraš da imaš neki hook kao sto su Baby Lasagna ili Konstrakta imali.
Helena Posted March 2 Posted March 2 Teya je bojkotovala RTS, ali gde je Bebi Lazanja da preda onu krunu? A pesma je smor. Al i ja sam matora, što es, es
McLeod Posted March 3 Posted March 3 Gledao sam finaliste Svedske. Najbolji u poslednjih nekoliko godina, mada me glava boli od njihovih matematickih pesama. Pored Mansa postoji jos dve dobre pesme koji su fan favoriti, Scarlet koja se meni i prosli put svidela i Bara Bada Bastu, koja ne lici na Svedsku i mozda zato i ima neki following. U sustini nadam se da smarac Mans nece da pobedi, mada mrka kapa, izgurace ga verovatno.
fillam Posted March 3 Posted March 3 (edited) Tek sam stigao da poslušam stvari koje su se nudile ove godine, subjektivni utisak je da me samo za onaj Ohajo ne bi bilo blam da pošaljemo na ESC. Pesma je jednostavna, ništa spektakularno, al' ne zvuči jeftino kao sve ostalo što sam čuo, ulazi u uvo, mogu da zamislim da je čujem na radiu, odličan vokal, baš asocira na neke svetske indie rock bendove. Jedino drugo što me nije radilo na gag refleks je Vukayla, mada ne volim kada mi se tako samo segmenti nečega sviđaju, a ostatak razočara, mediocre pokušaj svetske produkcije. Ovo ostalo, žali bože uloženog vremena i potrošenih para. Edited March 3 by fillam 3
40Wins Posted March 3 Posted March 3 On 2/28/2025 at 2:41 PM, Chaos Is Me said: Prilično je regresirao, sa 2 godine je slušao progressive death metal, a sada sa 4 više voli Beastie Boyse, Oasis, Blur i neki midwest emo. Uh to mora da je povukao na Chaosicu, ne znam kako si to dozvolio, pod hitno pred spavanje jedan Shai Hulud da pustas narednih mesec dana. On 2/28/2025 at 5:04 PM, Chaos Is Me said: Ovog Princa ne smemo poslati nikako iako odlično peva, zamisli koji bolid treba da budeš da ti je umetničko ime Princ, kao kad bi se predstavljao kao Majkl Džekson. Bas mi je krivo sto nisam ispratio temu ni dogadjaj. 😄 Tek sam sad poslusao pobednicku pesmu, ok nije bas toliki propaliet, ali ako hocemo da uradimo nesto, Princ definitivno mora da izadje sa golim bidzovanima, tj u onoj bijem zene majici, a i one kikice mu bolje stoje nego da pusti kosu.
Jurgen Posted March 3 Posted March 3 Inace Moldavija se povukla jer je "kvalitet pesama na domaćem takmičenju bio jako nizak". A jedna od pesama je bila i Mislim da bi u ovoj konkurenciji bila lagano u Top 10, ako ne i u top 3. 2
Klotzen Posted Thursday at 06:50 PM Posted Thursday at 06:50 PM Austrija ide takođe sa baladom i zvuči odlično, to sigurno ide u finale iz našeg 1/2. Zadnjih 30 sekundi ja ubacio rave, zvuči vrlo dobro, taman će sa tim rave-om da zagrabi i izvan pool-a ljubitelja balade.
McLeod Posted Saturday at 07:40 AM Posted Saturday at 07:40 AM Matematicka pesma, veoma slicna Ceskoj koja je takodje izbacila. Mislim da je ovo prva Evrovizija posle ko zna koliko godina da mi se nijedna pesma ne svidja.
Helena Posted Saturday at 03:42 PM Posted Saturday at 03:42 PM On 3/6/2025 at 7:50 PM, Klotzen said: Austrija ide takođe sa baladom i zvuči odlično, to sigurno ide u finale iz našeg 1/2. Zadnjih 30 sekundi ja ubacio rave, zvuči vrlo dobro, taman će sa tim rave-om da zagrabi i izvan pool-a ljubitelja balade. Odličan je, videla sam spot, ne znam jel oni imaju takmičenje ili sama TV bira. Meni je sve više krivo zbog Princa, posle niza neobičnih pesama, opet smo uskočili i Joksimović temu mod. 1
Helena Posted Saturday at 05:45 PM Posted Saturday at 05:45 PM On 2/16/2025 at 8:49 PM, Klotzen said: Mislim da bi trebalo da naprave svoj PZE da se razdvoji San Remo od ESC i na taj način će to biti bolje i za San Remo i za ESC. https://eurovoix.com/2025/03/08/italy-rai-to-adopt-a-new-selection-method-for-eurovision/ Razmišlja se, razmišlja...
Klotzen Posted Saturday at 05:53 PM Posted Saturday at 05:53 PM 4 minutes ago, Helena said: https://eurovoix.com/2025/03/08/italy-rai-to-adopt-a-new-selection-method-for-eurovision/ Razmišlja se, razmišlja... To je mnogo bolje. San remo nikada recimo neće dozvoliti da neko tipa Baby Lazagna ili Kaarija pobede a to su pesme koje imaju odličnu prođu na ESC. Ovako Italija mora da se moli bogu da na SR pobedi nešto što je kvalitetno i interesantno da bi mogli da pobede a to se do sada desilo samo 3 puta unazad 15 godina od kada su se vratili a u svakoj godini su imali pesme koje su bile bolji izbor za ESC nego što je ona što je išla. Ovo je i za sam SR bolje jer mogu više da se posvete kvalitetu pesme i kompozicije po čemu su poznati.
Helena Posted Saturday at 09:45 PM Posted Saturday at 09:45 PM Šveđani ne žele više da organizuju Evroviziju 😁 Dakle, nije Joksa pobedio. Produkcija festivala je wowowow, e sad, o čem se radi ovde ne znam, osim da ih je na sceni bilo sedmorica.
Klotzen Posted Saturday at 10:18 PM Posted Saturday at 10:18 PM Oni su inače iz Finske ali pripadaju Švedskoj manjini i pevaju ne nekoj mešavini Finskog i Švedskog koja se priča u tom kraju odakle su oni, koriste i finsku reč "Perkele" (Đavo). Pesma je o Finskoj sauni 🙂 . Radi se o komičarima tako da definitivno treba da očekujemo unapređenje nastupa jer pesma ima savršen potencijal za više komedije. Obzirom da nisu pevači zvuče odlično, mada kod ovakvih nastupa gde se peva horski važno je samo da budu dobro sinhronizovani i onda i ako neko falšuje to se ne čuje. Pad na kladionici je već krenuo ali mislim da će ostati blizu vrha pa ako urade dobar nastup i budu dobri na žurkama mislim da će sigurno biti u top 5.
Helena Posted Sunday at 02:00 AM Posted Sunday at 02:00 AM San Marino ide sa uvodnom numerom sa Sanrema 1
Klotzen Posted Sunday at 09:23 AM Posted Sunday at 09:23 AM Ovo ne zvuči loše, sa dobrim nastupom ovo bi moglo u finale pa da budu negde u sredini. Portugal šalje neke što kolju bez noža. Večeras ćemo čuti i Izraelsku pesmu : Svi očekuju nešto slično kao prošle godine no nije lako dva puta napraviti tako kvalitetne pesme. Biće u emisiji i prošlogodišnja pesma i zajedno će je otpevati Yuval i Eden. Videćemo samo koju verziju.
McLeod Posted Sunday at 11:21 AM Posted Sunday at 11:21 AM Nema razlike koju od ovih pesama bi Svedska poslala sve bi slicno zavrsile. Mislim da je zapravo Skarlet imala najvece sanse. Pad je poceo jer Austrija raste, ali sumnjam da copy paste Nema moze da pobedi.
DameTime Posted Sunday at 12:38 PM Posted Sunday at 12:38 PM Sunce sija, Srbija pumpa, a smarač nije pobedio na Melodifestivalenu... 1
Jurgen Posted Sunday at 07:56 PM Posted Sunday at 07:56 PM On 2/25/2025 at 12:54 PM, Jurgen said: Ovo nije ni do kolena pesmi Bara bada bastu. Ako već Švedska mora opet da pobedi, onda neka bude sa nekom zabavnom pesmom. Ova Mensova je prosek proseka, sa vrhunskim stage-ingom i produkcijom, ali to je već očekivano od njih. Rekoh vam da Mons nema šanse protiv ovih. 1
Recommended Posts