Jump to content

Evrovizija / Eurosong


Drug Crni

Recommended Posts

Nemojte da se zajebavamo sa Zorjom, teška smaračica koja ne može bez da u najobičniju baladu ubaci ovaj etno momenat. Da pogađam, i ovo je pisao njen žmu? 

 

Mislim nek pobedi ako to znači da se više neće prijavljivati. Breskvica vidim imala nastup u stilu Lane moje.

P.S. Zorjina pesma kopija No time to die.

Klinci održali čas ovim smaračima koji se prijavljuju svake godine, na temu kako izgleda moderan nastup (Bojana i David). Šteta što je pesma bzvz.

Link to comment
Share on other sites

Pošto chaos is she prati ova sranja, pogledao sam i ja sinoć sa njom pa evo mojih utisaka:

 

Marko Mandić - brat liči na Rokasa Gedraitisa, za to ide plus. Pesma je totalna papazjanija + Bebanovsko pevanje. Mediocre.

Mira - vidi se da mala treba još mnogo da radi na scenskom nastupu ali pesmica je korektna, tekst je doduše baš krindžoteka ali nema veze, ipak fali neki x faktor ovde i devojka mi deluje "previše normalna" za Eurosong teatar

Bojana i David - mislim da sam čuo ovu pesmu maltene u notu iz kuhinje Grand produkcije nekad, roze + crno je modni no no no, ovo je baš jeftino i buvljački

Lena K - meni je ova pesma ok iako o Leni nemam lepo mišljenje i mislim da je nenormalno precenjena kao neka umetnica, vrhunac karijere su joj obrade Bajage

Saša Baša - starac dana vol. 2024 ili Laka iz narodne kuhinje

Martina Vrbos - nije loša pesma za neke sunčane skale ili budvanski festival patetike, ovde nije prošlo mada baš bi bila fora da Hrvatica predstavlja Srbiju na ES, to bi bila implozija univerzuma

Breskvica - ovo će 100% da pobedi, pesma po kalupu ovog naroda nažalost, slatka je mala to stoji

Ivana Vladović - kosmička je nepravda što nećemo videti BRATA MINOTAURA u nastavku cirkusa, ja bih njega samog poslao da nas predstavlja i da samo muče, mu mu mu. Ova Ivana inače izgleda kao neka pandurka.

Hristina - ovo je korektno, neki middle ground koji nit smrdi nit miriše, znači po evrovizijskim kriterijumima miriše

Zorja - ova žena ima harizmu sušača za veš, dobro peva ali je fazon baš loš a i pesma nema niđe nekog hooka

Chai - ovo mi je bilo ok, ima malo čudan glas devojka ali sve u svemu jedan od pristojnijih nastupa no džaba, nema cirkuskog momenta

Filari - od ovog lika ja bolje pevam, ali sve ostalo za ES ima: dobra koreografija, LGBT dominantni narativ, neko zrnce harizme, očekivao sam da prođe al jebiga mora malo i da se peva

Kavala - em đubre em dosadno, verovatno najgori kandidat u oštroj konkurenciji

Keni nije mrtav - loše pevaju ali pesma je simpatična, jes malo Buč Kesidi za ultra siromašne ali kriterijumi su takvi kakvi su pa jebiga, e da onog jednog lika kao da je pravio Đubre Van Gog, baš liče

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Kako ti se Chai svidela ne znam, simpaticna devojka, ali nastup nikakav, nazalno pevanje bez tehnike imitacija Senide, da nije bilo Filarija bila bi ubedljivo najgora vokalno. I Breskvica ce da nas predstavlja samo ako je Vucic tako odlucio inace je granicno peto mesto. Ima i drugo polufinale koje je bolje od ovog.

Link to comment
Share on other sites

Bojana i David su bili odlični jer su se baš potrudili oko scenskog nastupa, ovo već ne bi bilo loše na ESC stejdžu a može da se doradi. Ni meni se ne sviđaju kostimi i pesma, ali to je taj neki balkan pop koji ide uz njihove godine. 

 

Jeste da pesma nije toliko zahtevna, ali nisu ispali iz intonacije nijednom, uz sve igranje i kretanje na stejdžu. Tu se tačno čuje iskustvo u takmičenjima ovog tipa koje imaju (Pinkove zvezdice), kao što se čuje i kod Zorje. To npr. fali Breksvici. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, McLeod said:

Kako ti se Chai svidela ne znam, simpaticna devojka, ali nastup nikakav, nazalno pevanje bez tehnike imitacija Senide, da nije bilo Filarija bila bi ubedljivo najgora vokalno. I Breskvica ce da nas predstavlja samo ako je Vucic tako odlucio inace je granicno peto mesto. Ima i drugo polufinale koje je bolje od ovog.

 

Pa nije mi se svidela 🙂 ali u ovakvoj konkurenciji mi je bila jedna od boljih. Možda imam tu sreću da ne znam opus Senide pa ne mogu da uporedim. Srbija 2024e - to je ova pesma od Breskvice, ima da prikupi glasove klinaca jer je popularna među njima, ali i Srbendi svih starosnih doba.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Klotzen said:

ops, ostade Filarri u 1/2, izgleda da je ta tema preteška za Srbiju 🙂

 

Ovo sa Zorjom kao zadnjom je bilo lame.

 

9 hours ago, McLeod said:

Meni je cudno da Filari nije prosao. Lena Kovacevic u finalu... ne znam. Hristina je i imala neki nastup valjda, ali to mi je bilo najdosadnije bukvalno. I Mira prosla, ni ona ne zna kako.

 

Jbg, ja mislim da je osnovni problem Filarija bio statican nastup, a posto je momak iskreno odron od pevaca, njemu je potrebna brza pesma i dobra koreografija. Mislim da LGBT zajednica nema problema u Srbiji kada se radi o takmicenju za Evroviziju (Maja Sherif, Luke Black, Filari prosli put prosao u finale), ali da mu je pesma jednostavno bila nezanimljiva ovaj put.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, 40Wins said:

Saša Baša... :classic_biggrin: ali isto i :krstipd4:

 

 

Jaoj jbt, ko je bese bio onaj lik kad je Konstra pobedila, sto je bio polupan ko oblanda, izvodio onog celavog coveka ko mumiju tako nesto... Jbt

 

1 hour ago, Chaos Is Me said:

 

Saša Baša - starac dana vol. 2024 ili Laka iz narodne kuhinje

 

 

Toooo brate, trazio sam jutros 5-6 minuta i batalio. Zapravo je to bilo prosle god, pa zato nisam mogao da nadjem. 

Link to comment
Share on other sites

Breskvica je lepa žena i moram priznati da mi se sviđa njena tetovaža, ali je odustala od razgolićivanja jer njena publika to ne bi shvatila. Ovako je bila u ulozi duha kosovke devojke.

 

Ne treba misliti da Breskvica nema šanse. Ja sam ranije pisao da će publika davati više bodova od žirija ali koliko sam čitao juče to nije promenjeno tako da 12-12 što je odlična vest. Ono što Breskvici daje šansu to je što za drugo mesto kod publike ima 3, možda i 4 kandidata. To teoretski znači da bi recimo Breskvica mogla da uzme 12 od publike i recimo da je realno da bude 4. kod žirija to joj daje 19. poena. Dok recimo Teya Dora bude 2. kod žirija i 3. kod publike to joj daje 18. poena i ode Breskvica u Malme. 

 

Njena pesma definitivno nije za ESC. To je čist narodnjak koji neće biti prihvaćen u centralnoj i zapadnoj evropi. Ljudi to jednostavno ne shvataju. Ja imam zeta Švabu, već 20 godina je u braku sa mojom sestrom i on i dalje ne voli naše narodnjake a prvih godina je skoro povraćao kada bi bio prisiljen da ih sluša 🙂 to kod njih ne prolazi i to nema veze sa nama nego sa komplet folklorom iz istočne evrope. To što se neki na YT oduševe to su retki slučajve iili su neki koji su oduševljavaju na sve. Poseban problem je što će pesma biti proglašena da je o bombardovanju srbije, iako ona to nije potvrdila, i da u regionu neće dobiti ništa niti na zapadu.

 

Ako se ide sa etno motivima to mora biti umotano u modernu muziku. Recimo Kaluš Orkestra je upakovao njihov folklor sa repom i dobio ekstra dobru pesmu, pre njega je bio miks tehno i folka od Ukrajinaca. Mislim da je i Princ prošle godine imao solidan miks koji bi sigurno ušao u finale. Baby Lazanja je praktično folk muzika u rok ritmu. Dakle mora kroz neki miks da se servira drugim kulturama da bi dobro prošao. Inače Balkanskih zemalja je sve manje na ESC pa ne možemo više da računamo na regionalno "potpomaganje". Recimo nema BiH, MKD, CG i BUG gde smo mi i sa lošim pesmama uvek dobijali po koji bod. Od Grka i Albanaca retko kad dobijemo više od 2-3 boda praktično ostaju samo SLO i HRV koji slušaju sličnu muziku kao i mi.

Link to comment
Share on other sites

Ali su i HRV i SLO sa nama u polufinalu, tako da nemam nikakve sumnje da bi i Breskvica usla u finale. Mislim da ulazimo u finale sta god da posaljemo, ali ce u finalu sve proci lose osim Konstakte. I Zorje, ako neko 15. mesto smatramo za dobro, sve ostalo ce biti nize. Zorja ce sigurno imati dosta glasova od zirija, verovatno neko 7-8 mesto.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Inače, najjači momenti ja ne gledam ta sranja pa onda analiza do u sitna crevca :s_d:

Msm, gleda i Milica Zaludnica, šta se pravda te.

Posle malo vremena, Bojana i David su mi najbolji, ali mislim da breskvica pobeđuje ne zato što Vučić naređuje nego zato što dobija podršku popularnih pevača, velikih Srba i Srpkinja a i malo malo pomene Cecu.

I varate se da klinci nemaju lovu za glasanje, ja svakako neću glasati, ali oni hoće.

 

Link to comment
Share on other sites

Moze Breskvica da ima 12 od publike iako mislim da i to nece, Vucic ako naredi moze da ima 12 od zirija, pa da pobedi. Ako Vucic ne naredi, ima 6 maksimalno od zirija, sto nije dovoljno, jer ce neko imati 20+ i to bi bilo to.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...