Kronostime Posted August 14 Share Posted August 14 Ziv li je @Akiro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 14 Share Posted August 14 Dobro dosao sa "odmora". A gdje li je @mrd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted August 17 Share Posted August 17 Ne vidim dugo @C.F. i @Džudi... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 17 Share Posted August 17 On 6/3/2024 at 6:49 AM, vilhelmina said: me poredi s Mirom Markovic U to ime: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akiro Posted October 4 Share Posted October 4 On 8/14/2024 at 7:44 AM, Kronostime said: Ziv li je @Akiro? Živ - manje-više.Veoma dugo nisam ušao na forum. Ajde update ako uopšte koga zanima. Prošle godine sam imao dosta posla i jedva čekao da se skinem sa kompa. Nije mi bilo do forumisanja. Početkom ove mi se pogoršalo stanje sa kičmom pa sam morao na operaciju jer mi diskus iscureo u kičmeni stub. Operacija bila krajem februara a do dana današnjeg se nisam oporavio, nasuprot. stanje je maltene gore nego pre operacije. Posle operacije se javljaju i problemi sa išijalgikusom, koje pre operacije nisam imao. Očekivao sam više od izvikanog hirurga u velikom privatnom zdravstvrenom sistemu. Odvaljuje me kičma i išijalgikus, fino boostuju senzitivnu polineuropatiju, pa ne mogu ni iole duže da sedim i jedva kucam. Snagu da radim i kucam u krevetu čuvam za retke poslove, forum eto sada prvi put u mesecima. Smršao žestoko, istopili mi se mišići, pa celo leto proveo pokušavajući plivanjem i vežbama da nešto malo mišića povratim. Izgledam kao da sam iz logora izašao, ali prvi put nakon 40 godina sam opet na idealnoj težini. Valjda vredi i to nešto. Otkrio da, za razliku od prepisanih lekova, CDB (osiromašena gandža), koji je u Grčkoj legalan, makar malo smanjuje "ugođaj" polineuropatije. Biće bolje, pitanje je kad. Srbija me po lošem starom običaju sve više nervira, da nije Grčka po cenama struje rekorder u Evropi, ne bi se maltene ni vraćao u Beograd. Ovako što zbog ipak malo manjih cena zdravstva u Srbiji i grejanja ipak uskoro dolazim. Doduše, ako stvarno bude žestoka zima, bežim nazad u Grčku. U tom slučaju se nivelišu troškovi grejanja a u ostalim troškovima Grčka je otprilike na nivou Srbije pa i povoljnija. Eto, to bi bilo to. Malo sam se previše otvorio što inače baš i ne volim, ali eto, dugo me nije bilo. Valjda ću sada malo češće na forum. Vremena imam, na žalost, pretek, ali mi je sedenje problem, a kucanje sa kreveta gnjavežno. Pozdrav svima. 16 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted October 4 Share Posted October 4 1 hour ago, Akiro said: Živ - manje-više.Veoma dugo nisam ušao na forum. Ajde update ako uopšte koga zanima. Prošle godine sam imao dosta posla i jedva čekao da se skinem sa kompa. Nije mi bilo do forumisanja. Početkom ove mi se pogoršalo stanje sa kičmom pa sam morao na operaciju jer mi diskus iscureo u kičmeni stub. Operacija bila krajem februara a do dana današnjeg se nisam oporavio, nasuprot. stanje je maltene gore nego pre operacije. Posle operacije se javljaju i problemi sa išijalgikusom, koje pre operacije nisam imao. Očekivao sam više od izvikanog hirurga u velikom privatnom zdravstvrenom sistemu. Odvaljuje me kičma i išijalgikus, fino boostuju senzitivnu polineuropatiju, pa ne mogu ni iole duže da sedim i jedva kucam. Snagu da radim i kucam u krevetu čuvam za retke poslove, forum eto sada prvi put u mesecima. Smršao žestoko, istopili mi se mišići, pa celo leto proveo pokušavajući plivanjem i vežbama da nešto malo mišića povratim. Izgledam kao da sam iz logora izašao, ali prvi put nakon 40 godina sam opet na idealnoj težini. Valjda vredi i to nešto. Otkrio da, za razliku od prepisanih lekova, CDB (osiromašena gandža), koji je u Grčkoj legalan, makar malo smanjuje "ugođaj" polineuropatije. Biće bolje, pitanje je kad. Srbija me po lošem starom običaju sve više nervira, da nije Grčka po cenama struje rekorder u Evropi, ne bi se maltene ni vraćao u Beograd. Ovako što zbog ipak malo manjih cena zdravstva u Srbiji i grejanja ipak uskoro dolazim. Doduše, ako stvarno bude žestoka zima, bežim nazad u Grčku. U tom slučaju se nivelišu troškovi grejanja a u ostalim troškovima Grčka je otprilike na nivou Srbije pa i povoljnija. Eto, to bi bilo to. Malo sam se previše otvorio što inače baš i ne volim, ali eto, dugo me nije bilo. Valjda ću sada malo češće na forum. Vremena imam, na žalost, pretek, ali mi je sedenje problem, a kucanje sa kreveta gnjavežno. Pozdrav svima. S obzirom da mucimo slicnu muku, s tim sto ja jos uvek nisam isao pod noz, cisto da podelim kako sam uspeo da povecam produktivnost. Podesivi sto + walking pad, hodanje je generalno odlicno za dekompresiju, bar meni dosta pomaze, a pritom u isto vreme odradis posao koji imas, pa sedenje moze da se sacuva za neke druge situacije gde je neophodno. Malo je nezgodno na pocetku koristiti misa, ali se naviknes vremenom, ja komotno provedem ~4 sata dnevno tako sto hodam i radim. Naravno, sve ovo vazi samo u slucaju da problem nije toliko veliki da ometa hodanje, bar kod mene jos uvek nije. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted October 4 Share Posted October 4 Momci, obojici vam želim da se brzo i uspešno oporavite i da budete dobrog zdravlja. 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 4 Share Posted October 4 4 hours ago, Akiro said: Živ - manje-više.Veoma dugo nisam ušao na forum. Ajde update ako uopšte koga zanima. Prošle godine sam imao dosta posla i jedva čekao da se skinem sa kompa. Nije mi bilo do forumisanja. Početkom ove mi se pogoršalo stanje sa kičmom pa sam morao na operaciju jer mi diskus iscureo u kičmeni stub. Operacija bila krajem februara a do dana današnjeg se nisam oporavio, nasuprot. stanje je maltene gore nego pre operacije. Posle operacije se javljaju i problemi sa išijalgikusom, koje pre operacije nisam imao. Očekivao sam više od izvikanog hirurga u velikom privatnom zdravstvrenom sistemu. Odvaljuje me kičma i išijalgikus, fino boostuju senzitivnu polineuropatiju, pa ne mogu ni iole duže da sedim i jedva kucam. Snagu da radim i kucam u krevetu čuvam za retke poslove, forum eto sada prvi put u mesecima. Smršao žestoko, istopili mi se mišići, pa celo leto proveo pokušavajući plivanjem i vežbama da nešto malo mišića povratim. Izgledam kao da sam iz logora izašao, ali prvi put nakon 40 godina sam opet na idealnoj težini. Valjda vredi i to nešto. Otkrio da, za razliku od prepisanih lekova, CDB (osiromašena gandža), koji je u Grčkoj legalan, makar malo smanjuje "ugođaj" polineuropatije. Biće bolje, pitanje je kad. Srbija me po lošem starom običaju sve više nervira, da nije Grčka po cenama struje rekorder u Evropi, ne bi se maltene ni vraćao u Beograd. Ovako što zbog ipak malo manjih cena zdravstva u Srbiji i grejanja ipak uskoro dolazim. Doduše, ako stvarno bude žestoka zima, bežim nazad u Grčku. U tom slučaju se nivelišu troškovi grejanja a u ostalim troškovima Grčka je otprilike na nivou Srbije pa i povoljnija. Eto, to bi bilo to. Malo sam se previše otvorio što inače baš i ne volim, ali eto, dugo me nije bilo. Valjda ću sada malo češće na forum. Vremena imam, na žalost, pretek, ali mi je sedenje problem, a kucanje sa kreveta gnjavežno. Pozdrav svima. Moj muz je posle operacije ( bilo to pre 10-11) godina imao kao i ti jos gore bolove pa je posle dve nedelje stvarno neizdrzivih bolova ponovo operisan. Neurohirurg mu je kao objasnio da izmedju dva prsljena bude neke likve, nikada se unapred ne zna kako organizam reaguje i posle druge su bolovi nestali kao rukom odneseni. Prosle godine ponovo ista prica, neizdrzljivi bolovi i ponovo operacija na istom mestu ( peti i sesti prsljen), ali ovog puta opet uspesno. Isti ga je neurohirurg operisao, rekao mu je da vise nema sta da se operise i da kao vodi racuna, a tu bi bile neke vezbe da se misici vrate u mladost. Moguce je da i tebi sleduje jos jedna operacija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 5 Share Posted October 5 (edited) @Akiro To ne bi smelo da izgleda tako. Traži drugo mišljenje. Držim 🤞 da se što pre oporaviš. Edited October 5 by Eddard 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 5 Share Posted October 5 Moja žena je operisala to i čak kao laik sam mogao jasno da vidim kako se problem razvijao i kako je nestao, nakon operacije. Slično kao Selina, mislim da ili nije sve očišćeno ili se pojavio taj likvor koji pravi problem živcu. Nemoj da se zajebavaš i da trpiš, možeš ozbiljno da oštetiš živac, znam i za takve slučajeve. Idi, rešavaj to, makar drugom operacijom. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 6 Share Posted October 6 Moja snaja je operisala pre koju godinu slicnu stvar u Cikagu, ja sam sa njom isao na operaciju posto brat u to vreme nije mogao da se krece. Njoj su u Edmontonu preporucili Northwestern ako moze da priusti , jer postoji sansa da se ostane nepokretan ako operacije ne uspe. Tri dana u bolnici , jos sedam dana u hotelu za oporavak i nakon toga nikakvih problema ili bolova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 6 Share Posted October 6 3 hours ago, DJORDJE said: jos sedam dana u hotelu za oporavak ls that some American thing, I'm too European to understand 😄😝 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 7 Share Posted October 7 On 10/6/2024 at 1:34 AM, Eddard said: ls that some American thing, I'm too European to understand 😄😝 Verujem da toga ima i kod vas ako bolnica radi sa pacijentima iz inostranstva. Ovde dan u bolnici kosta $12000, a hotel ni 10% te sume. Obicno se hoteli nalaze blizu bolnice, pacijente posecuje sestra vise puta dnevno, lekar obicno jednom dnevno, a cesto imaju i apartmane za pacijente koji zahtevaju posebnu negu. U Meksiku imas tih hotela koliko hoces, privatne bolnice koje se bave estetskom hirurgijom obicno imaju aranzman sa nekim hotelom u blizini gde pacijenti provedu odredjeno vreme dok nisu spremni za putovanje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 7 Share Posted October 7 Cesto imaju deal I da u tom hotelu smestaju patronazne sestre, ili rezidente, ili porodice ako je recimo dete pacijent. Uglavnom vazi za velike centre. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 8 Share Posted October 8 Imas paravo, zaboravio sam na personal koji se motao po hotelu, lekari i trailer sestre, verovatno 30% gostiju. Rekao bih da se barem u SAD radi o poznatim centrima gde ljudi dolaze na tretman iz celog sveta ili drugih delova SAD. Sumnjam da neka od bolnica ovde u Nevadi ima takav aranzman, vecina se nalaze na samom dnu raznih lista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 8 Share Posted October 8 1 hour ago, DJORDJE said: Imas paravo, zaboravio sam na personal koji se motao po hotelu, lekari i trailer sestre, verovatno 30% gostiju. Rekao bih da se barem u SAD radi o poznatim centrima gde ljudi dolaze na tretman iz celog sveta ili drugih delova SAD. Sumnjam da neka od bolnica ovde u Nevadi ima takav aranzman, vecina se nalaze na samom dnu raznih lista. Kad pricamo o velikim centrima, samo da se razumemo da je to mozda vise od 100 velikih bolnica. Moja firma ima mali prostor blizu male bolnice ono bogu iza ledja I pregovaramo sa bolnicom upravo taj dil. I to je obicna bolnica, sluzi mozda nesto preko 100k demografije. Veliki centri kao Northwestern ima mnogo vise. Znam da st Jude u filiju ima mnogo vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts