Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

39 minutes ago, uini said:

 

 

uzeo ga @Itachi Uchiha juce sa FA a igra protiv meneka. sta je uradio do ponedeljka, uradio je, posle pada u averidzarstvo nunn.

 

Dopisujem se malopre s Lukakuom i kukam kako nas je Nunn otrsio (nije mu prvi put, dapache, kad ga je Maxa dropovao pretprosle godine uzme ga Chaos i tu nedelju nas nakrca) -> i kaze kumara da su ostavili Nunna na klupi ;D

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Bones Hylandu je kosarkaski IQ debelo u minusu. Kada ne pogadja sa 8 metara je strasna stetocina. Denveru ce doci glave da nemaju rezervnog pleja u ozbiljnijim utakmicama. 

Bones je igrac hajpa,ali sa klupe za 15 min lako dvocifren moze biti.Mene vise brine to sto nemaju na 5 dostojnu izmenu.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, DameTime said:

 

 

lillard igra sezonu ispod radara, jeste propustio na pocetku neke utakmice ali i opet ima izvrsnu sezonu i uopste nije u pricama kao drugi bekovi trenutno. mora da je do toga sto smo ovo od njega navikli a da od mitchella, moranta, etc jos nismo.

 

 

btw, jel neko primetio koliko su sophmori losi ove sezone...retko ko je od njih imao neki primetniji napredak u odnosu na ruki sezonu, neki su cak i nazadovali.

 

wagner je verovatno jedini od boljih sophmora koji je imao ocigledniji statisticki pomak. mobley je efikasniji ali nema neke razlike u statistici, pre svega zbog dolaska mitchella, ali bar pobedjuje. cade se povredio ali i kada je igrao bio je los, i tu je povreda bio najveci razlog. jalen green ima vise ppg ali igra u houstonu i zapravo je neefikasniji nego prosle sezone. 

roy scottie barnes je mozda i najvece razocaranje. osim u asistencijama nigde nije bolji nego prosle sezone. pored toga ima katastrofalnih 50% ts-a. sto je vrlo blizu russell westbrook teritoriji neefikasnosti. ko se jos seca da ga raptorsi navodno nisu hteli dati za duranta :ajme:

suggs - nista specijalno takodje. i on je tu na 50% ts-a. giddey je bar malo nesto napredovao u sutu ali i dalje nista specijalno nije u tom segmentu. kuminga nekako ima slabije statse nego prosle sezone uz 25% za tri i 67% sa ft. davion mitchell igra manje nego u ruki sezoni i ocekivano ima losije statse, osim toga vec ima 24 godina. ziaire williams je obecavao i sigurno bi bio jedan od boljih ovde ali se nedavno vratio iz povrede.

ostatak lotteryja su bouknight, primo, duarte i moody. ovaj poslednji je najbolji od ove cetvorke - to dovoljno govori...

 

od ostalih vredi istaci mozda i najbolje igrace ove klase za ovu sezonu: trey murphy III i quentin grimes. prvi dobija mnogo vise minuta ove sezone i sutira kao lud sa skoro 42% za tri a grimes se poboljsao u vecini segmenata igre i jedan je od najboljih defanzivaca u ovde. sengun, hyland, santi aldama su otprilike ostatak od ovih igraca koji dobijaju redovne minute i pokazuju neki napredak. herbert jones i ayo dosunmu igraju i imaju gori sut nego prosle sezone.

 

 

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, gggggggg said:

 

lillard igra sezonu ispod radara, jeste propustio na pocetku neke utakmice ali i opet ima izvrsnu sezonu i uopste nije u pricama kao drugi bekovi trenutno. mora da je do toga sto smo ovo od njega navikli a da od mitchella, moranta, etc jos nismo.

 

Htela sam da izbegnem da ja pišem o tome jer ispada da samo kukam koliko je Dame underrated i sl, tj. da se ipak malo više fokusiram na tim. Inače i ja mislim da prolazi ispod radara jer smo navikli na to od njega, igra tako već 10ak godina 😄 sad je na 27 ppg, 7 apg i 4 rpg što je statistika top bekova lige, uz 60% TS. Jedino su mu opali % za 3P, mislim.

Edited by DameTime
slovo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

odigrano je 48% sezone i za mesec dana je trade deadline, polako treba razmisljati o tome ko bi mogao da radi posao i ko bi mogao biti trejdovan. dakle da se malo billsimoniše™

 

na prvi pogled deluje da ima nekoliko desperate ekipa koji su kao kontenderi i imaju lose sezone. 

 

- clippers

mozda nisu bas najdesperate ekipa medju kontenderima ali deluje da oni svakog deadlinea odrade neki trejd. imaju nekoliko pikova prve runde sledecih sezona, tako da postoje neke sanse da dodje do neke razmene. nije mi bas najjasnije ko bi bio trejdovan iz ove ekipe, ali svakako ima nekoliko kandidata (morris, covington, mozda cak i mann), nikad se ne zna sa clippersima, obicno su vrlo tajnoviti i retko se moze cuti neki rumor iz njihovog staba. sta im treba? vrlo verovatno pojacanje na bekovskim pozicijama a mozda i neki back-up na centru.

 

- milwaukee

bill simmons je mozda pre nedelju dana rekao da hemija u ekipi nije najbolja. iako nije precizirao tacno o cemu se radi, moze se zamisliti da je situacija dosta frustrirajuca za njih. middleton nije odigrao tri normalne utakmice ove sezone, holiday je bolestan bar jednom nedeljno i porazi su se naravno zaredjali. trenutno su treca najbolja odbrana ali i tek 26. u napadu. naravno izostanak all-star igraca doprinosi tome ali realno gledano ovaj milwaukee nikada nije bio poznat po nekom dobrom napadu. nemaju bas mnogo pikova prve runde na raspolaganju, a naravno ni prostora u capu. od igraca koji bi mogli biti trejdovani su grayson allen (8,5), joe ingles (6.5)(?), nwora (3)....za ostale igrace ne verujem da mogu biti trejdovani iz vise razloga, ali nikad se ne zna. kada bi nekako mogli dovesti beasleya bilo bi to lepo pojacanje za klupu...

 

- miami

iako deluju bolje nego na pocetku i sto su imali problema sa povredama, jos jedna ekipa koja je veliko razocaranje ove sezone. prostora za manevar nema puno ali riley je vec bivao u slicnim situacijama i uvek nekako iznenadi. duncan robinson je naravno prvi igrac koji pada na pamet kada mislimo o mogucim trejdovanim igracima iz miamija. veliki ugovor (17, 18, 19, 20po), koji se ispostavio kao dosta los, sto znaci da bi miami morao da se oslobodi nekog od svojih pikova prve runde kojih imaju nekoliko. caleb martin, jos jedan igrac koji bi mogao biti trejdovan iako i on i oladipo imaju dosta team-friendly ugovore pa se to mozda i ne isplati za heat. 

cetvorka je ocigledno najslabija karika u ekipi. martin, butler i highsmith su proveli najvise vremena na ovoj pozicije do sada ove sezone. nije bas idealno ako se napada titula. mozda collins, mozda vanderbilt, kuzma...crowder...

 

- phoenix

6. decembra su jos bili prvi na zapadu ali situacija je daleko od idealne za njih u ovom trenutku. ayton ocekivano nije dobar kao njegov ugovor, paul od 14/14 nije vise isti, booker povredjen sa dosta zajebanom povredom, cameron johnson treba uskoro da se vrati a crowder...ko zna gde je on. epilog toga je borba za play-in u ovom trenutku. tela za trejd imaju (saric, shamet, payne, crowder) kao i sve pikove do kraja decenije. dakle mogli bi pojacati ekipu ali je problem naci idealnog igraca koji bi bio dobar sada za ovu sezonu a i po mogucnosti za sledece sezone. novi bek i mozda krilo bi bili prekopotrebni ovoj ekipi. npr kuzma i alec burks...

 

mozda jos ima ovih ekipa u slicnim situacijama, izdvojio sam ove ekipe koju imale malo vece ambicije od prosecnih playoff ekipa.

 

onda su tu ekipe koje bi mogle napraviti (realan) trejd ali ne moraju... 

 

brooklyn

igraju odlicno u poslednje vreme, najbolja su ekipa kada se gleda forma, ali i dalje kao da im jos uvek fali jedan igrac da budu mirni pred playoff. sta im treba? mozda back-up centar, jer trenutno tu poziciju dele durant i sharpe. prvog bi trebalo  sto vise stedeti a drugi jos nije spreman za playoff kosarku. mozda back-up cetvorka, mozda neki bek-suter...nisam bas siguran, ali ako bi neko bio trejdovan iz ove ekipe to ce najverovatnije biti joe harris i/ili patty mills.

 

sixers

ne prodje dan u sixers fasilitiz da morey, harden i pj tucker ne fejstajmuju sa ericom gordonom. na zalost ovaj ima preveliki ugovor da bi sixersi realno mogli da ga dovedu, bar ja ne vidim neki nacin. korkmaz i thybulle su najveci kandidati za trejdovanje a zajedno cine oko 10 miliona, sto nije puno i verovatno ne mogu dovesti nekog game-changera za te ugovore. osim toga u rotaciji vec imaju 8 igraca preko 20 minuta i housea kao devetog sa 17 minuta po utakmici. ne vidim tu neki trejd ali morey zna uvek da iznenadi.

 

memphis

memphis ima kombo dobrog mladog rostera, tradeable igraca, pikove i mozda pravi trenutak da se masivno nadogradi ekipa za buducnost. krilni igraci koji su dobri na obe strane parketa. na pamet mi padaju tri igraca od kojih su dvojica iz iste ekipe. veca je ipak verovatnoca da nece napraviti veliki trejd do leta, ako ga uopste urade.

 

dallas

vec godinama se trazi igrac koji bi bio idealan za ekipu uz doncica. brunson je pusten, wood doveden ali nije nemoguce da ce i on napustiti ekipu na kraju sezone. maksimalni moguci ugovor koji moze da dobije je 77/4, pa nije iskljuceno da izadje iz ugovora ako misli da moze da dobije vise. ekipu u ovom trenutku tesko da mogu pojacati sa kapitalcem koji ce biti robin doncicu, osim u slucaju da trejd bude za jednog od dvojca iz toronta. 

gotovo svi igraci koje bi dallas mogao trejdovati imaju negativnu vrednost, sto dodatno pogorsava situaciju za moguci trejd i pojacanje ove ekipe za predstojeci playoff. bez datih pikova tesko da ce izvesti dobar trejd.

 

golden state

nisam siguran da ce biti trejda ali nije nemoguce da daju wisemana i dovedu nekog za ovogodisnji playoff. dovodjenje centra bi bilo imo glupo a na beku vec imaju cetiri igraca sa definisanom rolom, sto znaci da ako bi pao neki trejd, najlogicnije bi bilo ocekivati da to bude neki krilni igrac. naravno, ako ne bude povreda rotacijskih igraca. nema nekih realnih opcija, bar ja ne vidim.

 

new york

za mene iznenadjujuce dobru sezonu igraju knicksi, sto je naravno povecao apetit™ za pojacanjima. imaju mnogo pikova prve runde, koje nisu iskoristili za trade mitchella, i uz to i nekoliko igraca koje bi mogli trejdovati. problem je sto oni vecinom imaju negativnu vrednost. i ovde bih prvo zeleo da se pojaca krilna pozicija.

 

ostali...

 

denver -> nemaju ugovore za dovodjenje kvalitetnog igraca za klupu; new orleans-> bice tesko naci kupce za grahama i hayesa. plus klinci igraju bolje nego sto se ocekivalo; sacramento-> ako padne trejd onda su najverovatnije nasli nekoga kome bi uvalili holmesa, inace ne bih nista diro, mozda da pojacaju pg poziciju; portland -> dobar back-up za centra bi bilo idealno, ali ne vidim koga bi mogli trejdovati osim winslowa...tesko imo; minnesota -> situacija je daleko od idealne. windy predlagao trejd russella za lowryja ili conleya, sto i nisu toliko lose ideje. ako nadju kupca za russella, verovatno bi trebali uraditi. osim toga nemaju mnogo prostora za manevar; lakers -> svima je jasna situacija. najpametnije bi bilo da ne trejduju ova dva nesrecna pika;

boston -> popunjena ekipa na svim pozicijama, ne vidim razloga za neki trejd. kada bih morao odraditi bio bi to za neko krilo; cleveland -> jedini nacin za neki trejd je da uvale nekome leverta, okoroa ili osmana, najpametnije bi bilo da sacekaju leto; chicago -> imam neki los osecaj da nece trejdovati nikoga od 'velike' trojke i umesto toga napraviti neki glupi trejd koji nece doneti nista; atlanta -> ima materijala za trejd, iskreno nemam pojma sta bi ova ekipa trebala da uradi, situacija je vrlo zajebana, neko pametniji od mene sigurno zna sta je najbolje u ovom shitshowu od hawksa; toronto -> najgore iznenadjenje ove sezone. cini se da su blizi da budu prodavci umesto da dovode igraca. sa svakim novim porazom su blizi tom ishodu. fvv i gtj imaju po, anunoby najtrazeniji igrac u ligi trenutno, nije ni siakam nedodirljiv™, dakle ima sansi za remont, pogotovo za prva dva spomenuta igraca.

 

prodavci:

 

indiana: hield i turner ako je to jos aktuelno, mozda mcconnell; washington: kuzma, wright, morris, barton (:krstipd4:); orlando; garris, ross, isaac? (:baby:), bamba; charlotte: hayward (:baby:), plumi, washington, oubre; detroit: bogdanovic, burks, noel, joseph...

utah: conley, beasley, olynyk, clarkson, gay, alexander-walker; oklahoma: bazley, muscala...; san antonio: mcdermott, richardson, poeltl; houston: gordon...

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...