Mina D. Harker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Za jedne white knight, za druge ally. Posramljivanje muškaraca koji razumiju i cijene žene od strane nekih drugih muškaraca, jer razumiju i cijene žene je 👎 izuzetno odbojno. Low value vibes. 1
Nicklord Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ja vidim da Brogdon pokušava da dobije definiciju šta je ekstremni feminizam. Za sad je dobio jedan oglas u Australiji gde su tražili ženu, opise žena koje treba da preuzmu odgovornost umesto da kukaju (što se slažem ali ne kontam kako je to ekstremno) i da postoji jedna profesorka koja piše knjige i ona je pogubna isto koliko krijumčar ljudima Endrju Tejt. 1 1
JPM Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ja sam sinoc odgledao dokumentarac na Netflixu https://www.netflix.com/rs/title/81920687 Ja sam u najmanju ruku zabrinut za inteligenciju muškaraca. Ako su ovo nekome idoli... 1
Mina D. Harker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, Nicklord said: Ja vidim da Brogdon pokušava da dobije definiciju šta je ekstremni feminizam. Za sad je dobio jedan oglas u Australiji gde su tražili ženu, opise žena koje treba da preuzmu odgovornost umesto da kukaju (što se slažem ali ne kontam kako je to ekstremno) i da postoji jedna profesorka koja piše knjige i ona je pogubna isto koliko krijumčar ljudima Endrju Tejt.
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago U normalnom društvu u kom ne caruje patrijarhat bi ovo što Brogdon piše bio sasvim prirodan očekivan stav jednog muškarca. Umesto toga, mi žene se oduševljavamo kad se takav muškarac ukaže, kao da je Halejeva kometa, jer eto ne napada feminizam i ne moramo da se branimo od njega. Istovremeno, (neki) drugi muškarci se čude šta ovaj piše, da l' on to white knightuje da se dodvori ženama. Toliko smo zapravo blizu obećane zemlje i jednakosti između polova. 2
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ja uopšte nemam problem sa Brogdonovim upisima, mada verovatno se i ne misli na mene da imam. Dosta toga se nauči, jedino opet da kažem, smeta mi to snishodljivo obraćanje mnogih ovde, nedovoljno poštovanje sagovornika, to mi uopšte nije jasno. Vi dosta više čitate o ovim tematikama, ja prosto nemam vremena da se previše bavim time, ali sebe itekako smatram za poštovao ca žena i njihovih prava.
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ja sam veći pesimista od tebe, razumijem šta kažeš za normalna društva, ali sve što sam čula, vidjela, pročitala, posebno otkako je internet zapalio rat među polovima me upućuje na zaključak da takvo društvo danas ne postoji. Postoje bablovi i krugovi, ali društvo u cjelini je u najboljem slučaju samo svjesno šta se ne smije javno govoriti pa svoje iskrene stavove čuvaju za privatni krug ljudi (uostalom, Brogdon je ispričao svoje iskustvo sa mlađim muškarcima u njegovoj orbiti koje ukazuje na ovo) a u najgorem otvoreno hostilno prema feminizmu. @DameTime
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mina, može da se gleda i pozitivnije na stvari. Za početak, možda je svest o tome šta se ne sme govoriti dovoljna, za sada, o svesti zbog čega se ne sme govoriti. Mnoga društva uređena su na principu strahopoštovanja. Neće svi odmah razumeti, to ne možeš da očekuješ, mnogo je različitih kultura vezano za sve pa i odnose među polovima. U mnogim kulturama žene same ne podržavaju feminizam, naravno opet iz takvog odgajanja pa i straha. Dakle, ide to u nekom ok pravcu, samo što to nije proces od 10 godina, pre će biti da je proces od 100 godina.
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 14 minutes ago, JPM said: Ja uopšte nemam problem sa Brogdonovim upisima, mada verovatno se i ne misli na mene da imam. Ne mislim samo na ovaj forum, mada mi je Ratzen dao šlagvort svojim upisom, pa se u najgorem slučaju deo mog komentara odnosi na njega. Uhvatila sam i sebe kako se oduševljavam i hvalim Brogdona kako je neznamtinijašta, a čovek otprilike samo postavlja pitanja. Tu sam shvatila koliko je standard zapravo nisko postavljen. 2
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Ne mislim samo na ovaj forum, mada mi je Ratzen dao šlagvort svojim upisom, pa se u najgorem slučaju deo mog komentara odnosi na njega. Ono što ja vidim je da i u rekaciji muškaraca ima puno defanzive, to jest da se osećaju prozvano ponekad, pa imaju potrebu da brane muški rod. I sam sam se ponekad osećao u fazonu "što sam uopšte dobronamerno ulazio u raspravu pa ispadnem grbav". To ti je jedna prilično komična situacija. Zapravo oni koji mrze žene uopšte neće ni da ulaze u raspravu, ignorišu je, ne daju vam na značaju. Oni koji učestvuju znaju nešto, neko manje neko više, ali je pozitivno to što žele da učestvuju. Oni su vam zapravao potencijalni saveznici u svemu, ali kao i uvek te saveznike treba razumeti i graditi neki midle ground jer sve ostalo vodi u konfrontaciju. Nije lako za nekoga, i to pričam za bilo koju sferu života, da se samovoljno odrekne privilegije. Štaviše, mnogi će te principe krvnički braniti, tako da čak i ako vam nešto ne odgovara, mislim da je mnogo bolje par puta udahnuti i probati objasniti situaciju, jer, da ponovim, ima dosta muškaraca koji su spremni da saslušaju i razumeju. Vidi, nije ni njima lako, mnogi od njih su odgajani na pogrešan način, a tek je najbolji vic što su odgajani upravo od svojih majki tako.
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Lepo pričaš, (lepo hodaaš) @JPM, međutim možda i nesvjesno očekuješ od žena da polako, strpljivo objašnjavaju, udahnu pa odgovore i tako to što je objektivno dobar recept za komunikaciju uopšte, međutim zaboravlja se da i sagovornici sa svoje strane treba da pomažu minimum istog strpljenja i dobre volje kako bi stvar funkcionisala. 11 minutes ago, DameTime said: Uhvatila sam i sebe kako se oduševljavam i hvalim Brogdona kako je neznamtinijašta, a čovek otprilike samo postavlja pitanja. Tu sam shvatila koliko je standard zapravo nisko postavljen. Totally.
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, Mina D. Harker said: Lepo pričaš, (lepo hodaaš) @JPM, međutim možda i nesvjesno očekuješ od žena da polako, strpljivo objašnjavaju, udahnu pa odgovore i tako to što je objektivno dobar recept za komunikaciju uopšte, međutim zaboravlja se da i sagovornici sa svoje strane treba da pomažu minimum istog strpljenja i dobre volje kako bi stvar funkcionisala. Pa u principu probaš, opipaš situaciju, pa vidiš kako i šta. Ako ne ide, ne ide, ali koliko god to bilo malo, nedovoljno, ovih nekoliko muških koji ovde pišu su vam sagovornici, to su oni koji pokušavaju da razumeju. Kažem opet, nije to laka promena mindseta ni najmanje.
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 minutes ago, JPM said: Ono što ja vidim je da i u rekaciji muškaraca ima puno defanzive, to jest da se osećaju prozvano ponekad, pa imaju potrebu da brane muški rod. I sam sam se ponekad osećao u fazonu "što sam uopšte dobronamerno ulazio u raspravu pa ispadnem grbav". Što je, kako bih ti rekla, vaš problem 🙃 Ako oko nekog "hodam kao po jajima", automatski umanjujem emocionalne kapacitete te osobe. Što nas dovodi i do... 4 minutes ago, JPM said: Zapravo oni koji mrze žene uopšte neće ni da ulaze u raspravu, ignorišu je, ne daju vam na značaju. Oni koji učestvuju znaju nešto, neko manje neko više, ali je pozitivno to što žele da učestvuju. Jebiga, stvarno mi ne pada na pamet da "zahvaljujem" muškarcima jer žele da učestvuju u diskusiji, umesto da nas dismissuju. To je ono bare minimum. 4 minutes ago, JPM said: Štaviše, mnogi će te principe krvnički braniti, tako da čak i ako vam nešto ne odgovara, mislim da je mnogo bolje par puta udahnuti i probati objasniti situaciju, jer, da ponovim, ima dosta muškaraca koji su spremni da saslušaju i razumeju. Vidi, nije ni njima lako, mnogi od njih su odgajani na pogrešan način, a tek je najbolji vic što su odgajani upravo od svojih majki tako. Vidi, može duboko da se udahne i objasni par puta, posle n-tog ponavljanja to nije moguće. I ne važi to isključivo za žene ili za ovu tematiku. 1
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Take all my likes, @DameTime Nemam primjedaba, 10/10. Odoh 😁
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 11 minutes ago, DameTime said: Jebiga, stvarno mi ne pada na pamet da "zahvaljujem" muškarcima jer žele da učestvuju u diskusiji, umesto da nas dismissuju. To je ono bare minimum. Pa i ne treba, ne kažem da trebaš nekom da se zahvaljuješ. Samo ti kažem to su oni koji su ti sagovornici. Od tih sagovornika može dobra reč da se širi. To je put u dijalog.
Malkolm Brogdon Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Rekao bih da solidna kolicina diskriminacije i nesuglasica dolazi iz nerazumevanja pre nego iz mizoginije. Na svakog lika koji se odusevljava Endru Tejtom ide bar 5 likova koje ne bih kvalifikovao kao mizogine ali u isto vreme nisu preterano ni zainteresovani ni edukovani na ovakve teme pa se onda lakse uhvate necega sto zvuci intuitivno i smisleno. Kao sto se ovde recimo spominjao equality of opportunity kao nesto cemu treba da tezimo s tim sto je to isto onoliko realno kao da kazemo da treba da tezimo miru u svetu. Da, ali je potpuno neizvodljivo, bukvalno mesto gde se spawnujes ti velikim delom odredi kakav opportunity ces da imas tokom celog zivota. I onda neko ko nije previse ni zainteresovan ni edukovan na ove teme ce lako da se slozi sa tim, jer zvuci poprilicno racionalno, pa mu onda nece biti jasno sta te feministkinje hoce, kad mi ovde vec imamo definisan dobar princip kojem treba da se tezi a one sad hoce nesto malo drugacije, pa se lakse javlja animozitet. 2
Klotzen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 hours ago, robespierre said: Ne konzumiram mekdonalds u bilo kom obliku. Lepo izgleda na bilbordu, u realnosti je to gomila smeća. To je relativna stvar. Iz ugla naše brze hrane mek izlgeda kao sirotinjska hrana. Premium burgeri su im odlični dok ovi obični nemaju baš neki ukus što se mene tiče. Ali je zato tamo sve precenjeno do toga da ja tamo idem samo kada me dečurlija natera.
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Iščitah ovih 10ak strana, zaostao sam malo, pa reko da se opet ukrcam na voz DameKihot u borbi protiv patrijarhata 😜. Elem, nije do porasta konzervativnih stavova među muškarcima iliti manosfere (Iju kakav izraz, morao sam da guglam šta je to... boomer) doveo radikalni, ekstremni feminizam, šta god to bilo, već - feminizam. I to onaj osnovni, koji ima jednakost za ideju i cilj. Zato što se, hteli mi to da priznamo ili ne, velikom delu muškaraca ta plemenita ideje ič ne dopada. Osećaju se ugroženo. Razumljivo. Ko ih jebe. Tate je samo ekstremna budala u tome. Slažem se i da je JP opasniji po tom pitanju. That being said, ima i stvari koje se meni u feminizmu ne dopadaju, a to je insistiranje na apsolutnoj jednakosti i na equality of outcome. To nije dobro. Muškarci i žene su biološki, samim tim i fizički i psihički, kognitivno, emotivno... poprilično različiti. Što je normalno i ne može da se promeni. Već ta različitost mora da se prihvati. Kao što nikom ne pada na pamet da napravi Ligu Šampiona u fudbalu gde će uvesti kvote za fudbaler(k)e, pa 50% moraju da budu žene, tako postoje mnoge oblasti, polja, zanimanja gde su muškarci uspešniji, efikasniji, produktivniji i tu nemaju žene šta da guraju jednakost i kvote. I vice versa. Muškarci se uglavnom ni ne guraju tu, jer je takvih oblasti malo i muškarcima su neatraktivne. Meni je ta priča sa patrijarhatom slična priči o vožnji automobila. Čak bih rekao i analogna. A i proističe jedna iz druge. Ja zaista mislim da su žene lošiji vozači od muškaraca. Nevertheless pitanje je šta definišemo pod dobrom vožnjom. Iz biološko-socijalnih razloga su muškarci su više zastupljeni kao vozači, pa se tokom decenija ustalio stil vožnje koji neguju muškarci kao normalan i poželjan i dobar. Startnost, brzina na ivici, pažnja i vreme reakcije, delimično agresivnost, itd... Žene su opreznije, sporije ubrzavaju, sporije startuju, duže pretiču, sporije reaguju, itd... Što jaaako nervira jer se ne uklapa u ustaljeni kalup "kako treba da se vidi". Ali, gotovo sam siguran, kada bismo svi vozili kao žene, saobraćaj bi bio sigurniji i bilo bi manje nesreća. Malo bismo kasnije stizali na odredište, poneko bi se i izgubio na putu, ali bi bilo sigurnije. Edited 1 hour ago by Eddard
DameTime Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago 37 minutes ago, Eddard said: Iščitah ovih 10ak strana, zaostao sam malo, pa reko da se opet ukrcam na voz DameKihot u borbi protiv patrijarhata 😜. Dovde sam čitala. 😜❤️
Helena Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago Pre neki dan jedan gospodin doktor na tviteru, ime sam zaboravila,tvrdi da žene ne mogu da budu jednako dobre hirurškinje, pa se rasprava tu dobro rasplamsala, on je to iz dobrih namera, i ćerka mu je studentkinja medicine, ALI on njoj želi dobro bla bla bla, dok neko nije ni primetio da je on interventni kardiolog, nije čak ni hirurg. Ali etooooo, ugrožen je, ugrožen je on, ugrožen je muški rod. I ja bih rekla ovako: Iako postoje biološke razlike između muškaraca i žena, muškarci moraju da prihvate da i žene mogu podjednako dobro da obavljaju te poslove. Da jednako dobro voze auta, autobuse, avione i kamione. I jednako sve. Što se pak sporta tiče, fudbala pomenutog, prilično sam sigurna da bi Šveđanke i Amerikanke preslušale reprezentaciju Srbije. Apsolutna jednakost, ništa manje.
Smrtokapa Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago (edited) 19 minutes ago, Helena said: Što se pak sporta tiče, fudbala pomenutog, prilično sam sigurna da bi Šveđanke i Amerikanke preslušale reprezentaciju Srbije. Da kažem onako mensplejnatorno, morate naučiti da birate bojno polje na kome imate veće šanse za uspeh. Spoiler Pretpostavljam da se misli na mušku reprezentaciju i na preslišavanje, jer niko nije lud da ih sluša ako ne mora. Edited 7 minutes ago by Smrtokapa
Helena Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago Rekla bih sportsko, ne ulazim u ratove, a nema ni potrebe pisati radi pisanja, znaš da sam to mislila.
Recommended Posts