Jump to content

Feminizam & renesansa: Žene će roditi revoluciju

Recommended Posts

Posted

...i vreme je da se uključe u drugi-i oni koji primaju platu za to i oni koji volontiraju.

Ne shvatam, ne mogu...svaka ta devojčica ima oca i svaka može da dođe u takvu situaciju.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, McLeod said:

Ja seks sa dosta mladjim/starijim mogu da razumem (ako se ne radi o deci) u oba smera. Brak ne mogu.

Spoiler

Spoiler

Razumeš?

To razumeš, a tradicionalne srpske vrednosti ne razumeš.

U spojleru ti je njegova fotka sa tri prsta i slikom Isusa.

Pa reci da li i dalje razumeš.

Posted

Kako se uglavnom ovi bogougodni likovi, ljubitelji srpstva i zaštitnici tradicije ispostave kao nasilnici i ubice? 🤮

Spoiler

Pitanje je retoričko.

50 minutes ago, McLeod said:

Ja seks sa dosta mladjim/starijim mogu da razumem (ako se ne radi o deci) u oba smera. Brak ne mogu.

Razumem i to, s tim da sam, ofc, daleko skeptičnija prema njima. Treba da se poklopi baš mnogo toga da bi taj odnos uspeo, bio zapravo zdrav, a malo je pozitivnih primera. I šanse za to rastu što je i mlađi partner/ka stariji, tj. zreliji. 

Btw, imamo temu za ovo, možda bi trebalo tamo da pišemo... 

Posted

Ma ne pricam o ovom liku da verujem rekao bih neka trune u paklu. Nadovezujem se na generalnu diskusiju. 

Kad imas 18 moze da ti bude privlacna zena od 45, moze i obratno, mlade devojke jesu privlacne, sa te strane razumem, ostaje onda deo o samokontroli i normalnom ponasanju ali ako postoji dogovor i obe strane se slazu sta ja ima tu da se mesam. Zasnivanje porodice kad je 15+ godina razlike, pogotovo ako je devojka mladja od 20 (da ne pricamo o ovom slucaju) meni nikad ne moze da bude ok.

Posted

To je nešto drugo, mislila sam da pričaš o razlici u godinama generalno. Takva razlika u tom periodu je meni neprihvatljiva, za bilo kakav emotivno-seksualni odnos, nebitno da li je kratkoročan ili dugoročan.

Navešću primer Adriane Kadar i Save Džehverovića, ne znam ko od vas je čuo za njih. Osim što je lik pedofilčina ("muvao" je kad je imala 13-14 godina, on je bio nastavnik u školi), vidi sa da je bukvalno groomovana da mu bude "savršena žena". Nijedna odrasla osoba ni iz jedne porodice to nije videla kao problematično, roditelji su ih podržali. Mislim da sam to već kačila na onoj drugoj temi.

Posted

Ja znam za drugi, (valjda) uspešan primer-Hrvatica koja je držala mislim fizičko u Austriji se zaljubila u dečaka od nekih 12 godina.

Odrobijala je u Austriji koliko je dobila i uzeli su se, slušala sam njen intervju na RTL-u Hrvatska.

To je bilo pre nekih 10-15 godina i sad tražim na netu i ne mogu naći.

Ime je bilo valjda Renato.