Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

4 minutes ago, fradler said:

78-75

Nemo' pobratime ko boga te molim..

 

Bili su nam do skoro redovna musterija, ali od dolaska Mesine su postali zaebani. 

 

Istrosili smo se dosta protiv Zalgirisa, videcemo za sta i koliko imamo snage.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Za koji sat nam na megdan izlazi najveće razočaranje EL do sada, tim koji je pravljen da ozbiljno napada Final4.

9 poraza za redom deluje nestvarno kada se pogleda roster, a i g. Messina na klupi. Povrede Pangosa i Shieldsa su potpuno obezglavile ekipu koja se baš mučila u prethodnih mesec i jače da dođe ne samo do rezultata, već i neke smislene igre.

Pred put u Beograd, bilo je nekih priča da se g. Messini drma klupa, ali je to brzo demantovano iz vrha kluba, pa je ovaj vrhunski stručnjak dobio punu podršku. Iz kola u kolo se čeka njihova reakcija na poraze, nadam se da će se čekati i posle meča sa nama.

Najslabiji su napad EL sa 68,7ppg i to svakako trebamo iskoristiti u ovom meču. Pun Pionir mora biti opet bitan faktor, potrebna nam je svaka pomoć. Koliko god je među Zvezdašima porastao apetit posle niza pobeda, moramo respektovati ovu ekipa koja nas je dobila poslednja dva puta u Beogradu.

Nadam se da je Luka dobro i da može da igra blizu svog maksimuma, baš će nam trebati u reketu na obe strane. Očekujem poenterski doprinos igrača koji to do sada nisu imali, pre svih Dobrića, jer mi se čini da su Neda i Vildoza potrošili dosta municije protiv Žalgirisa. Kada god igra protiv naših timova ili reprezentacije, Melli se pretvara u Shaqa, nadam se da u Bentilu imamo dobar match-up. Baron igra promenljivo, kao i cela ekipa, ali njegov procenat za 3 od 47% se mora naglasiti.

Ako smo uspeli da se oporavimo i vratimo energiju blizu optimalne, imamo sa čime da se suprotstavimo Armaniju. Recept za pobede smo čuli od Duška čim je došao u Zvezdu, isti recept je i večeras. Strpljivo, pametno, sa verovanjem u pobedu.

 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sector said:

 

I ova radonjina serija je bila brutalna. Sjećam se sve i jedne utakmice kao juče da su bile. 

 

Na kraju smo izvisili za top8 u zadnjem kolu, to dovoljno govori koliko je ovakav sistem takmičenja zajeban. 

 

Cini mi se da je i tada bio ovaj period godine u pitanju, novembar-decembar?

Link to comment
Share on other sites

Mnogi su se dotakli statistike Bentila dok je Vlada vodio ekipu i sad pod Duškom. Po meni Bentil igra jako dobro pogotovo u crunch time-u gde često njegove def reakcije i def. skokovi dovode do toga da većinu mečeva mi imamo poslednji napad za pobedu ili da se odmaknemo na 2-3 poseda. Neko će se složiti, neko neće ali po meni je Bentil svojim reakcijama u završnicama doneo isti broj pobeda koliko i duo Vildoza - Neda.

 

Osim toga primetio sam da Bentil sa svakom četvorkom može da se nosi. Ima širok ofanzivni arsenal. Malo je tvrđi dodavač ali skupi i dosta asistencija, možda to ne izgleda lepo ali jasno vidi i zna kome i zašto dodaje.
Nikad nije igrač manje, nebitno ko igra protiv njega. Uvek isporuči. Šteta što leđno nije kvalitetniji ali i tako ume da donese poene. Najprijatnije iznenađenje. 
I kada promaši retko kad iskače iz opanaka, oseti se koliko Duško ima poverenja u njega. 
 

Naravno ima i minus faze ali jako retko igra na svoju ruku i kada dođu te minus faze ipak su greške iz najbolje namere  pretežno greši kada hoće da isčupa napad u poslednjim sekundama pa je doda jako tvrdo ali je u dosta navrata i tako izvlačio napade posle kojih smo poentirali.
 Definitivno retko kada njegovi potezi nemaju smisla. 

Edited by Wakeup
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...