Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

10 hours ago, medobrundo said:

 

Kalina kao igrač iz drugog plana ili taj glueguy ima i određeni luksuz da se epizode u kojima se nije proslavio brišu ili i da ih niko ne pamti previše, niti mu obeleže karijeru.

 

Primera radi, Kalina je osim onog F4 za Fener, koji je pokidao i koji svi pamte, imao još tri F4 sa istim klubom - na dva, u kojima je Fener izgubio u finalu, bio je poprilično neprimetan i nebitan. Niti se može reći da je bio deo neke granitne odbrane (primili 101 i 85 poena u finalima), niti je u napadu bio produktivan (los procenat šuta, više izgubljenih od asistencija).

 

Međutim, za njega se zna da ima sporednu ulogu i da bi bio bolji da je ekipa cela bila spremnija. Niko njega ne krivi, ali i u momentima neuspeha, ne smatra delom tog kora koji je nešto previše odgovoran.

 

Poslednja sezona u Feneru takođe slaba, kao i čitav Fener.

 

Malo sam đavolji advokat, volim Kalinu kao brata. Ali kad već imaš takvu energiju i predispozicije, ipak je dosta lakše i zahvaljuje biti supporting cast nego glavni lik.

 

Bogdan npr od svojih 5 utakmica na F4, ima samo jednu na kojoj je bio ispod očekivanja, a ta očekivanja su ipak više postavljena.

 

 

 

 

 

 

Slažem se sa ovim da verovatno nije isti pritisak na Kalini kao što je (bio) na Bogdanu, pa čak i Nedoviću. Ali, znaš i sam da često lider nije isto što i najbolji igrač ekipe (u napadu) i najbolji poenter. U tom smislu Kalinić je lik koji je sposoban da bude lider (ličnošću) kao i glueguy kako si ga lepo nazvao, a često to bude bitnije nego da imaš igrača tipa Nedović a koji će da trpa 25 ppg. Naravno, najbolje rešenje je imati obojicu u timu istovremeno. No pitanje je bilo ko bi se birao glava-za-glavu za tim, nezavisno od toga ko je bolji igrač, i ja kažem da ne bih birala Nedovića da bude taj lider od kog sve zavisi. Svakako cenim argumentovan odgovor. 

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Vedeta crveno-belih je u intervjuu za litvanski portal “Basketnjuz” objasnio šta je bilo presudno za sticanje forme u kojoj se trenutno nalazi:

– U pitanju je moj mentalitet, igram snažnije na oba dela terena i dobijam veće poverenje trenera i saigrača. Dobijam sve više minuta zbog povreda nekih igrača i moja igra je bolja. Kada dobijem dosta minuta, pokažem šta znam. To je osnovni razlog – rekao je Petrušev, pa istakao koja pozicija mu najviše odgovara na terenu:

– Najkomfornije sam na poziciji na kojoj sam trenutno – dakle, pomalo na obe. Koristim svoje prednosti kad sam ‘četvorka’, gde sam verovatno veći i jači od većine četvorki, a onda kao ‘petica’ pokušavam da ‘razvučem teren’. U suštini, koristim prednosti na oba mesta u timu.

Osvrnuo se i na košmarnu sezonu u Anadolu Efesu prošle sezone, gde je došlo do toga da Petrušev izgubi veru u sebe i nazaduje u košarkšom smislu:

– Već sam to zaboravio, potpuno sam fokusiran na aktuelnu sezonu. Teško mi je i da uporedim dvojjicu trenera, veoma su različiti.

Gde Petrušev vidi sebe u budućnosti? Na to pitanje nema konkretan odgovor.

– Nisam siguran. Samo sam fokusiran na tekuću godinu. Ako budem imao zaista dobru sezonu, siguran sam da ću imati mnogo opcija – dodao je on

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, NikadProtivKaline said:

cak su i luca i facu rekli poslovicno super mi je ovde, ne bih imao nista protiv da ostanem i sl. sezone

vs. ako budem igrao dobro, sigurno cu imati puno opcija

 

pa nije mu takvo pitanje postavljeno

pitanje gde vidi sebe u buducnosti kapiram da je vezano za zelju da ode u nba

 

Quote

Petrusev's experience already includes Belgrade, Vitoria, Connecticut, Florida, Gonzaga, and Istanbul. What's next for him? Philadelphia?

"I am not sure. I am just focusing on this year. If I have a really good year, I am sure I will have a lot of options for myself," he noted.

Kao sto sam i mislio 

Potencirali su na nba 

Ovi domaci novinari  lose preneli 

Edited by srlepajce
  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Petrušev odavno ima taj američki mentalitet gde je individualizam ispred kolektiva, samo što za razliku od Amera koji dolaze, on često nespretno, da ne kažem glupo govori to što misli. Takođe, često nije baš omiljen među saigračima.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Petruševu je NBA prioritet, lično mislim da bi za početak bilo dobro da odigra još jednu ful sezonu u EL i eventualno sačeka da bude negde trejdovan. U Fili ne bi video ni klupu.

Odlazak u neki drugi EL tim je opcija i verovatno za dobru lovu, ali dugoročno mu je bolje da ostane, toga je verujem svesniji Miško nego on bez obzira na zahlađenje odnosa sa Čovićem, obojica su dovoljno proračunati.

Suština je da molimo boga da ostane u Fili, samim tim rastu šanse da ostane kod nas

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, СтелаРоса said:

Kako god, verujem da ce nakon ovakve sezone na leto Misko da dobije "preporuku" da je bolje da Petruseva odvede iz Zvezde. 

Mozemo o Misku misliti sta hocemo, ali on pre svega vodi racuna o interesu svojih klijenata. Da bi Petrusev ostao moraju nam se poklopiti interesi.

Link to comment
Share on other sites

Navijači Filadelfije su se smejali kako je igrao Petrusev u letnoj ligi, retko kad su videli da jedan igrač tako očajno igra. Posle tog iskustva i kao 50. pik na draftu čisto sumnjam da će tim kao Filadelfija da koristi jedno mesto u rosteru na njega. Mora on još mnogo duže nešto u Evropi da pokaže da bi opet bio interesantan nekom NBA klubu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam uopste sta je problem oko Petruseva, decko iskreno i posteno kaze sta mu je cilj, mozda to sto se ne busa u grudi zvezdaske ko sto su se mnogi busali pa pobegli za milionima (mislim ne zameram ni njima, svi igraju za pare). Ova godina kod nas njemu ocigledno mnogo znaci i pomaze, ali i nama znaci to sto imamo takvog igraca, niko nikome nista ne duguje. Ako ostane jos godinu -super, ako ne - decko, sve najbolje i juri svoje snove.

  • Like 22
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...