Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Ja jedva čekam nedelju i utakmicu sa Podgoričanima. Stvarno bi bilo lepo da bude pun Pionir. Sad kreću ozbiljne utakmice i ono pravo. Da uđemo u to finale pa da se muški borimo protiv komšija (ako dodju do finala). Što kaže Chaos, to će biti evroligaške utakmice, evroligaški derbi. Hoću sve trofeje do kraja. Jer bolje šest trofeja za dve godine nego ni jedan. Prošle godine su mi bili najvoljeniji trofeji ove godine će biti najznačajniji. 🔴

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tokom Partizanove 1/4 finalne serije kao da je nasa sezona stala... U nedostatku kosarke, posto ono sa Zadrom nije bilo to, zadnjih par nedelja sam razmisljao o finalu, poredim nas sa Partizanom, Duska sa Zeljkom, Fakua/Luku/Nedu sa Panterom/Eksumom... Ajd da krenem od odbrane...

 

Licno, odbranu sam uvek dozivljavao kao proracunat rizik - da li prici korak napred i pritisnuti, da li gomilati tela u reketu, da li izlaziti visoko na pik... Koju god liniju odbrane jacao, neku moras oslabiti, something's gotta give. Jeste to cesto situaciono, ali je optimizacioni problem - jacas ono gde si slab i/ili gde je protivnik jak, a slabis ono sto protivnik ne moze lako da iskoristi. I odatle izadje ova, sad vec cuvena Cus(nuta) zona. Po definiciji, zonu razbija protok lopte, a ova Realova zona (kao i vecina zona, sem onih 'specificnih') je najtanja je u kornerima (sut), kapici (pas) i na par metara od kosa (skok u napadu). Dva najveca aduta zone su uigranost i faktor iznenadjenja.

 

Poenta mi je da nisam siguran koliko smo mogli da naucimo novih stvari posto je Realov koncept ekipe (narocito bez Jabuselea) drasticno drugaciji od naseg... Tu cuvenu zonu su igrali kako bi krili nedostatak visokih - zbog matchupa na poziciji 4 i jer je Rendolf penzioner. I uspesnu zonu im je omogucio freak of nature sa Zelenortskih ostrva, a verzije bez njega su u mnogome bile kocka i blef... Mi em nemamo taj tip centra, em nemamo problema sa mesom na 4orci. Oni su preziveli su seriju sa Hezonjom na Ledeju, iako je ovaj imao par brilijantnih utakmica. Mi 3-4 tvinera nemamo, otisli su u Spaniju i Rusiju.  Na kraju, cetvorka u zoni mora da bude pametna (ok, narocito u zoni 1-3-1, ne toliko u ovim klasicnijim 2-3 postavkama gde je centar korektor), a nase obe imaju muku sa defanzivnim reakcijama (pre svega izlazak na sut), pozicioniranjem i citanjem igre.

 

Ono sto moze biti eventualno opravdanje za Duska da razmislja o zoni su nama bolni match-upovi i zelja da imamo 3 najbolja beka na terenu u isto vreme. Iskreno, ja se Lesora i Ledeja ne bojim previse. Obojica su izuzetni ove sezone, ali deluju iz drugog plana, iz husla ili ako primarna akcija nije prosla (verovatno jer umeju da guse igru, nemaju dobar povratni pas, nisu narocito kosarkaski intelignetni). A i dva poena danas mnogo manje vrede od tri. Sve u svemu, ukoliko mi iskontrolisemo njihov skok i husle, nek daju oni sta ima da daju. Ono sto mislim da je jako bitno da im nedozvolimo da nas seciraju sa brzim spustanjem lopte na Eksuma i Papapetrua. Oni mogu za obojicu to igrati u primarnom napadu, cisto da poremete odbranu, nabiju pa izvade (da mi oproste dame...). Ok, Eksuma je Dusko sjajno sasekao sa Fakuom i to je validna opcija (ali Faku nam treba i na drugom mestu), a Papa je sklon samounistenju, ali mozda zarad njih dvojice, mozda treba imati spreman neki specijal. Pride, cikati Eksumov sut, i pored vrlo solidnih procenata, je bolja opcija nego mnoge. A tu je i pitanje kako sakriti treceg malog - pa zona nam mozda da tu priliku. Naravno, ovde pricam o zoni koja se odigra 2-3 puta tokom utakmice, ne u kontinuitetu. I veliko pitanje - ko je petica za nasu zonu. Da li je to nacin da se Kuz iskoristi? Bojim se da ne, jer nema noge da zagradi Lesora. Martina koristiti u zoni, a ne na svicu je besmisleno...

 

Ono sto pak vidim kao nas forte je da napadamo odbranom. Kroz celu sezonu imamo faze gde krademo lopte u serijama pritskom. Faku je tu bog, to je neupitno, ali je fora da je to deo odbrane gde Nedovic, Vildoza i Dobric za promenu imaju sta da kazu (dok su u pozicionoj cesto rupe). Partizan bez Avramovica ostaje sa Panterom, Eksumom, Madarom i Andjusicem kao primanrim ball handlerima (Naneli je izgleda proslost). Meni to ima smisla pritisnuti (verovatno sve osim Eksuma), narocito kada Panter napada iz driblinga. Zaista bih voleo da vidim u nekim segmentima utakmice Fakua na Panteru. Kad vec nemamo Holins-like defanzivca, mislim da Pantera treba iritirati, a ko ce to bolje od prgavog Fakua, uz vec dobro poznatu bradatu kapitensku facu.

 

Sve u svemu, kljucna rec za odbranu mi je ritam. Da Dusko i Faku prepoznaju situacije gde napadati odbranom, a kada ih cekati. Verovatno cesce blitzkriegovati, ali to ce se videti kako utakmica tece.

 

O napadu kasnije...

 

Buducnost je u nedelju, kosarka pocinje posle velike pauze! Da se Pionir napuni, za pocetak. Ajmo Zvezdo!

  • Like 18
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Pošto "svako ko ima i 2 grama mozga zna" da će Partizan igrati Euroligu dogodine veliko je pitanje da li će igrati plej of Aba lige.

Možda se predomisle i odustanu kao i od KLS lige 🤔 

 

Apropo tog EL derbija u Aba PO

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@Geronimo Dobra analiza, mada imam osećaj da si mogao još toliko da napišeš, pa opet ne bi bilo opširno.

 

Moja bojazan je da sudije krenu opet Kampacu da sviraju mrki pogled. Ako se to desi, džaba sve analize i taktika. Ono kako su ga izbacili u ABA derbiju kada smo imali i +15 je jedna od većih sramota i ljaga na tu ligu.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, John Terry said:

@Geronimo Dobra analiza, mada imam osećaj da si mogao još toliko da napišeš, pa opet ne bi bilo opširno.

 

Moja bojazan je da sudije krenu opet Kampacu da sviraju mrki pogled. Ako se to desi, džaba sve analize i taktika. Ono kako su ga izbacili u ABA derbiju kada smo imali i +15 je jedna od većih sramota i ljaga na tu ligu.

Jednako veliki problem u smislu sudjenja je i namerno tolerisanje koraka Lesoru, a zatim sviranja faula nad njim u trenucima kad se on onako bezglavo i na silu zaleti na kos, ne praveci nikakvu prednost sem one fizicke.

 

Sto se posta iznad tice, ne verujem da cemo pokusavati da igramo zonu.

Cudno zvuci ali mi smo jaci od onog Reala koji je igrao juce, bez Jabuselea, Porijea, Deka, sa rovitim Tavaresom  itd.

Takodje, jedna smo od retkih ekipa koja ima igraca da odgovori na napade ledjima ili ulazom Eksuma, Kampacu tu prave drustvo jos samo par igraca poput Satoranskog, mozda Mekisika ili Vokapa itd.

Njihov problem je pored fizicke potrosnje i rovitosti, cinjenica da su oni pik forme dostigli nesto pre pocetka F8, ili na toj famoznoj drugoj utakmici.

Nakon toga su nastavili da igraju dobro, cak i sjajno, ali su izgubili 3 utakmice i zavrsili EL sezonu.

Sada imaju 2-3 nedelje da najpre prebole ovaj poraz, jer nije isto gubiti 2-0, stici, pa onda casno izgubiti u Madridu i ovo sto se njima desilo.

Nakon tog psihickog oporavka potrebno im je da se nabazdare u svakom mogucem smislu i jos jednom vrate na maksimum obrtaja pred duele sa nama.

Jako zahtevno i jako tesko izvodljivo, Zeljko sigurno zna kako to izvesti, videcemo da li ce se to primiti u ekipi.

Da smo mi, iz ugla onoga sto nama odgovara, pisali scenario njihovog f8 susreta, ne bi napisali bolje.

 

Videcemo, oni su pokazali da kad im se dozvoli leprsavost i brzina, igraju kosarku na nivou top5 ekipa u EL, nase je da obratimo paznju na to i ne dozvolimo im da se razmasu kao sto su imali prilike u Madridu.

Sto se karaktera ekipe tice, mi smo dokazano sampionska ekipa, predvodjeni Kampacom koji je takodje sampionski pedigriran, sto nije slucaj sa njima i njihovim triom Panter-Eksum-Ledej.

To nisu beznacajne stvari, i kad dodje do jednog napada i jedne lopte, nemam sumnju da ce oni iskusniji odreagovati bolje.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ma nema sanse da cemo igrati zonu, ako neko ima igrace koji mogu da igraju 1 na 1 odbranu to smo mi. Kampaco, Lazic, Lazarevic, donekle i Dobric, Bentil je takodje skroz dobra opcija za Ledeja, kao i Martin za Lesora, a ne treba ni Pefija zaboraviti. Bice problema sa defanzivom Mitrovica, Petruseva, Nedovica, ali ne mogu bas svi ni da budu defanzivni specijalisti. Nama je Partizan samo jednom ubacio veliki broj poena i to u ovom poslednjem mecu u kojem smo bili osakaceni povredama igraca u spoljnoj liniji + Kampaco prerano iskljucen zbog 5 licnih gresaka. Ostale cetiri utakmice smo ih spustili na ispod 80 poena, sto se njima bas retko desava.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Važnije je da zadržimo nosioce igre za sljedeću sezonu i nadogradimo roster sa Duškovim željama, nego da osvojimo ABU a da tim opet gradimo ispočetka. Naravno ako je istina da igramo EL i ako ne osvojimo ABU.

 

Od projektovanog finala ABA lige želim samo:

Da naši igrači daju svoj maksimum;

Da prođe bez incidenata na tribinama;

Da suđenje bude kao u EL;

Da prođe bez saopštenja;

Da problematični igrači ne biju slabije od sebe, pa da uživamo u 4-5 EL utakmica.

 

Puno tražim, znam. 😄

Edited by Howie Roseman
Link to comment
Share on other sites

Ne znam na čemu se temelji ovaj optimizam tj. na osnovu čega pojedini već upisujete titulu ABA lige. Ja sam bila uverenja da je Campazzo taj koji pravi razliku, sve dok Partizan nije demonstrirao ovu silu u poslednja 2-3 meseca. Ako im se da i minimum prostora da igraju svoju igru... Pogotovo zabrinjavaju Nedović i Vildoza, Facu će baš morati da iznese na svojim plećima njihova vrlo verovatna nestajanja u toj seriji. Ostaje i opcija da će se KKP raspasti nakon teškog poraza u EL, ali čisto sumnjam, odnosno verujem da su za toliko napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Naravno, treba prvo i vi i oni da dođete do tog projektovanog finala.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Markoss said:

I dalje mislim da je KKP favorit, al bili su i prosle godine, pa epilog znamo.

 

Ipak, konacno najsladji deo sezone - aba hrkljus.

 

Razlika izmedju proslogodisnjeg Partizana koji nas je za malo dobio i ovogodisnjeg je poprilicna. Exum, Papapetru, Nunnally. 

 

Doduse, i mi smo na papiru jaci. Da imamo i Kalinu, bili bismo mi favoriti, ovako su oni 55-45.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, John Terry said:

 

Razlika izmedju proslogodisnjeg Partizana koji nas je za malo dobio i ovogodisnjeg je poprilicna. Exum, Papapetru, Nunnally. 

 

Doduse, i mi smo na papiru jaci. Da imamo i Kalinu, bili bismo mi favoriti, ovako su oni 55-45.


Tacno, a nama su prosle godine drugi i treci najbolji igrac bili Nejt Volters i Ostin Holins, dok su to sad Nemanja Nedovic i Luka Vildoza.

 

Nas tim od prosle godine je bukvalno EC level, ono kako smo mi uspeli da osvojimo sve je ozbiljan doktorat Dejana Radonjica.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, DameTime said:

Ne znam na čemu se temelji ovaj optimizam tj. na osnovu čega pojedini već upisujete titulu ABA lige. 

Temelji se na našim forumskim diplomama košarkaških stručnjaka a i stučnjaka inače za sve.

Šta je tu nejasno?

  • Love 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, DameTime said:

 

Dobro, nemojte samo da vičete na mene... 

Nećemo ali dolazi finale ABA lige, igraju se čvršće odbrane na forumu, skače se na svaki post, moraš da se prilagodiš stanju na terenu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Clash said:

Nećemo ali dolazi finale ABA lige, igraju se čvršće odbrane na forumu, skače se na svaki post, moraš da se prilagodiš stanju na terenu. 

 

:wicked: Bojim se da vam se onda crno (da li i belo) piše 😄 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

@Geronimo Dobra analiza, mada imam osećaj da si mogao još toliko da napišeš, pa opet ne bi bilo opširno.

 

Moja bojazan je da sudije krenu opet Kampacu da sviraju mrki pogled. Ako se to desi, džaba sve analize i taktika. Ono kako su ga izbacili u ABA derbiju kada smo imali i +15 je jedna od većih sramota i ljaga na tu ligu.

Ja već dugo opominjem na odnos prema nama. Gledao sam i od svih utakmica u ABA sa sve četvrtfinalom možda imamo dve, tri utakmice gde smo imali više slobodnih bacanja od protivnika. Jedan Zadar je na svim utakmicama osim na poslednjoj gde smo imali isti broj na ostalim su oni imali i to prilično veći broj izvedenih slobodnih bacanja. O KKP da ne pričam tek. Ono u derbiju je da se ne ponovi ali postoji strepnja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Čočo said:

Ja već dugo opominjem na odnos prema nama. Gledao sam i od svih utakmica u ABA sa sve četvrtfinalom možda imamo dve, tri utakmice gde smo imali više slobodnih bacanja od protivnika. Jedan Zadar je na svim utakmicama osim na poslednjoj gde smo imali isti broj na ostalim su oni imali i to prilično veći broj izvedenih slobodnih bacanja. O KKP da ne pričam tek. Ono u derbiju je da se ne ponovi ali postoji strepnja.

 

Ne moramo da imamo manje slobodnih bacanja, dovoljno je da urade Kampacu isto ono i sanse nam dramaticno padaju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, Čočo said:

Strepnja je da će biti i jedno i drugo.

 

Osim toga, bitno je i kad se sviraju bacanja. Sudije na kraju obicno iskompenzuju pa kao izgleda izjednaceno. 

 

Ja licno od sudija ocekujem samo jedno. DA DRZE ISTI KRITERIJUM. Koliko puta Ledeju i Lesoru nisu svirali faulove na skrinu, ja sam bio zaprepascen. Lesor recimo prvo ide rukama na kuk protivnika, pa onda telom postavi blok, i ne sviraju mu faul.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Markoss said:

Tacno, a nama su prosle godine drugi i treci najbolji igrac bili Nejt Volters i Ostin Holins, dok su to sad Nemanja Nedovic i Luka Vildoza.

 

Nas tim od prosle godine je bukvalno EC level, ono kako smo mi uspeli da osvojimo sve je ozbiljan doktorat Dejana Radonjica.

 

Hm, pitanje je da li ovde ima ikakvog apgrejda, s obzirom na ovo sto Nemanja i Luka igraju vec mesecima. Nasa glavna prednost u odnosu na proslogodisnju ekipu je Faku koji ipak pravi vecu razliku od Kaline + upotrebljiv centar u liku Hasana koji u poslednje vreme igra sa vise samopouzdanja i ocekujem da bude bitan faktor protiv Lesora. Tu je i Bentil, ali ja bih njega iste sekunde menjao za Dedu.

 

S druge strane, Partizan je neuporedivo jaci. Dovoljno je reci Exum, Naneli i Papapetru vs Mur, Dangubic i Zagorac.

 

Kad se tu doda njihova prednost domaceg terena, a oduzme Avramovic (?) i uracuna ova serija protiv Reala koja ih je i fizicki i psihicki pojela, oni su blagi favorit, kao sto smo mi bili prosle sezone.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, DameTime said:

Ne znam na čemu se temelji ovaj optimizam tj. na osnovu čega pojedini već upisujete titulu ABA lige. Ja sam bila uverenja da je Campazzo taj koji pravi razliku, sve dok Partizan nije demonstrirao ovu silu u poslednja 2-3 meseca. Ako im se da i minimum prostora da igraju svoju igru... Pogotovo zabrinjavaju Nedović i Vildoza, Facu će baš morati da iznese na svojim plećima njihova vrlo verovatna nestajanja u toj seriji. Ostaje i opcija da će se KKP raspasti nakon teškog poraza u EL, ali čisto sumnjam, odnosno verujem da su za toliko napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Naravno, treba prvo i vi i oni da dođete do tog projektovanog finala.

Evo pokusacu ja da objasnim na osnovu cega postoji optimizam kod mene, iako jeste neozbiljno unapred upisivati titulu, ali jbg navijaci smo. 😄

 

Da krenem od najsvezijeg dogadjaja, a to je ispadanje Partizana iz EL. Tesko ce biti oporaviti ekipu koja je glavom vec nekoliko puta bila u Kaunasu, a sada mora da se preseli u Beograd, Podgoricu i Ljubljanu da igra takmicenje koje je od strane sopstvenih navijaca oznaceno kao nebitno, jer njima igranje EL naredne sezone ne zavisi od uspeha u Aba ligi. Iako pojedini igraci poput Lesora, Pantera, Ledeja imaju istoriju sa Zvezdom i jasno im je sta znace ti mecevi, treba objasniti i ostalim igracima da ih sa druge strane ceka ekipa kojoj ce te utakmice biti vise od kosarke. Drugim recima, u Zvezdi su Aba ligu oznacavali kao prioritet i dok su bili u realnoj trci za top8, dok je Partizan sve vreme fokusiran iskljucivo na EL. Iako zvuci cudno, ali ranije ispadanje iz EL je Zvezdi ostavilo vise prostora da se psihicki presalta na Aba ligu, dok Partizan to trek treba da uradi nakon tragicnog poraza.

 

Slazem se da Partizan moze da bude opasan, ali opasna je i Zvezda. Dosadasnji dueli tokom sezone su pokazali da razlika izmedju dve ekipe nije velika, a Zvezda iako na 4 od 5 duela nije bila kompletna ipak ima pozitivan medjusobni skor. Vecinu sezone je Zvezdi falio neko, da li Kampaco zbog suspenzije, da li Nedovic, Martin, Vildoza, Lazic, Dobric zbog povrede. Sve su to bitni igraci i svi ti izostanci su pogadjali ekipu sto se videlo po oscilacijama koje je ekipa cesto imala. Sada su konacno svi zdravi i spremni (naravno moraju to ostati i do finala).

 

Kao sto sam vec rekao, razlika medju ekipama nije velika, tako da ce neke druge stvari da odluce pobednika osim samog kvaliteta koji nije upitan ni kod oba trenera, ni kod oba rostera. Jedna od bitnijih stvari je to sto Zvezdini igraci imaju mnogo vise ovakvih odigranih, i sto je jos bitnije pobedjenih utakmica. Mnogo trofeja u rosteru, za razliku od Partizanovih igraca. U kojem god smeru da ode serija i u kojim god uslovima da se igra, nista ne moze da iznenadi Zvezdinu cuvenu domacu osnovu. Zvezda je na ovom nivou mnogo vise "sampionskija" ekipa od Partizana. Sa mnogo vecim fajterskim potencijalom, u kosarkaskom smislu naravno. Odbrana je ta koja dobija velike meceve, a Zvezdina odbrana je kvalitetnija od Partizanove. Takodje, ova ekipa Partizana sa Obradovicem sada vec ima solidan broj izgubljenih bitnih meceva. U obe sezone kup utakmice, Bursa, majstorica Aba lige, majstorica plej ofa EL. Naravno, pricamo o najtrofenijem treneru, ali ne moze on da ubacuje loptu kroz obruc umesto igraca. Dzabe sampionski trener, ako igraci to nisu, a videli smo i sinoc primer kako igraci koji su rodjeni sampioni uzimaju stvari u svoje ruke i resavaju bitan mec, nevezano za trenera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zelimir u close out games ili utakmicama na ispadanje ima skor 0 7 u ove dve sezone. 

 

Bursa, Kup lani, ABA liga GAME 5 lani, Kup ove sezone, GAME 3,4,5 protiv Reala, gde im je trebala jedna pobeda za prolaz dalje, od toga dve u Areni. 

 

Malo je to previse da bi bilo slucajno. Posebno sinoc sto su prokockali +18 pocetkom 3/4, i +15 krajem 3/4 i omogucili domacinu seriju od +24 za nekih 9 minuta u tako bitnoj utakmici. Trener mozda da postavi stvari perfektno, ali na terenu su pojedinci ti koji treba da odrade posao, vazda je tako bilo. 

Panter ubacio skoro 30 poena, a niko ne prica da je imao dve izgubljene lopte u trenucima kad je Real stizao i prestizao rezultat. Na kraju ubacio neku ludacku trojku od tablu i omasio sut za izjednacenje. 

 

Bice na kladionicama KKP blagi favoriti, imaju i domaci teren, ali daleko da KKCZ nema sansi. Nek bude samo normalno sudjenje i bez prekida i incidenata. 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Ljubitelj baklave said:

Zelimir u close out games ili utakmicama na ispadanje ima skor 0 7 u ove dve sezone. 

 

Bursa, Kup lani, ABA liga GAME 5 lani, Kup ove sezone, GAME 3,4,5 protiv Reala, gde im je trebala jedna pobeda za prolaz dalje, od toga dve u Areni. 

 

Malo je to previse da bi bilo slucajno. Posebno sinoc sto su prokockali +18 pocetkom 3/4, i +15 krajem 3/4 i omogucili domacinu seriju od +24 za nekih 9 minuta u tako bitnoj utakmici. Trener mozda da postavi stvari perfektno, ali na terenu su pojedinci ti koji treba da odrade posao, vazda je tako bilo. 

Panter ubacio skoro 30 poena, a niko ne prica da je imao dve izgubljene lopte u trenucima kad je Real stizao i prestizao rezultat. Na kraju ubacio neku ludacku trojku od tablu i omasio sut za izjednacenje. 

 

Bice na kladionicama KKP blagi favoriti, imaju i domaci teren, ali daleko da KKCZ nema sansi. Nek bude samo normalno sudjenje i bez prekida i incidenata. 


Samo da izvedemo zakljucak?

 

Mator i pregazilo ga vreme i/ili najveca prevara evropske kosarke kako tvrdi Andjus i/ili ne zna svoj posao?

 

Posto je to tebi previse da bi bilo slucajno

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...