Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Tadić igra loše kod Piksija. 

ovo je trebalo na temu o reprezentaciji, telefon pogrešio :classic_laugh:

Edited by dzoneee
Posted

Francuska baš nije tim. Skup odličnih pojedinaca i to je to. 

Hrvati se brane, ali svaki put kad reše malo da se nadigravaju to izgleda smislenije i lepše. 

Videćemo reakciju Francuza u drugom. 

Posted
39 minutes ago, Cilemile said:

Australija-Peru nakon sat vremena igre 0-0 u udarcima u okvir.

Standardno dosadna utakmica kada igraju Peru/Australia i slične reprezentacije... prebacio na Fra-Cro, do penala :classic_biggrin:

Posted
2 minutes ago, kriv i dužan said:

Škotska 

Francuska 

Portugal

Brazil

SR Jugoslavija

Još 3 (😄) repke s kojima smo igrali više od jedanput a da ih nikad nismo dobili.

Erlić MOTM za mene, kakvo otkriće.

Ove zadnje i nećete 😂

• WOW 1
Posted

Ja znam da će ljudi sad pričati kako Francusku zabole za ovu LN i rezultate tamo, ali brate mili Francuska je kao tim nula. Hrvatska ih je zaključala sa takvom lakoćom i čestitam im prvu pobedu protiv njih u službenim utakmicama. Naravno branili su se u većem delu meča mada iskreno kad vidim ovakvu Francusku pitanje je i da li su trebali ovoliko, jer su na lopti evidentno jači od njih. Modrić, Kovačić, Brozović za ovaj vezni red koji nema nijednog tehnički jakog igrača je avion. Francuska je najjača u napadu ali to je toliko disfunkcionalno da izgleda prepredvidljivo i naivno.  

Nema sumnje da Francuska ima izuzetno fizički dominantne igrače, ne toliko tehnički doduše, ali neće oni izgledati bolje kao tim ni na narednom SP-u. Mislim da Francuzi imaju problem da naprave tim od skupa tih jakih individualaca.

• Like 3
Posted

Nista neobicno, vidjali smo to i ranije - ekipa koja osvoji svetsko prvenstvo u narednim godinama pada. Npr. Nemci nakon 2014. pa sad Francuzi. Fali im nekoliko jako bitnih igraca koji su tada nosili reprezentaciju - Kante, pa onda Umtiti koji ih je provukao protiv Belgije, Pogba, Matuidi, Giru... a zamene nisu adekvatne.

Posted
13 minutes ago, dzoneee said:

Ja znam da će ljudi sad pričati kako Francusku zabole za ovu LN i rezultate tamo, ali brate mili Francuska je kao tim nula. Hrvatska ih je zaključala sa takvom lakoćom i čestitam im prvu pobedu protiv njih u službenim utakmicama. Naravno branili su se u većem delu meča mada iskreno kad vidim ovakvu Francusku pitanje je i da li su trebali ovoliko, jer su na lopti evidentno jači od njih. Modrić, Kovačić, Brozović za ovaj vezni red koji nema nijednog tehnički jakog igrača je avion. Francuska je najjača u napadu ali to je toliko disfunkcionalno da izgleda prepredvidljivo i naivno.  

Nema sumnje da Francuska ima izuzetno fizički dominantne igrače, ne toliko tehnički doduše, ali neće oni izgledati bolje kao tim ni na narednom SP-u. Mislim da Francuzi imaju problem da naprave tim od skupa tih jakih individualaca.

Zabole, ne zabole, ako izgube u Kopenhagenu mogu lako u Ligu B

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Pa iskreno to im se i smeši. 

Ja stvarno ne verujem da će oni dići nešto preterano igru za SP, ok ajde videćemo. A pogotovo za ostatak LN. To što su oni delovali onako neorganizovano i jalovo večeras nije jer oni nisu hteli pobedu nego su stvarno kao tim katastrofa. I to ajde da imaju tehničare neke pa da pokušaju na znanje i kreativnost nešto nego su klasični fizikalci koji bi samo da pretrčavaju igrače. Benzema tu malo ispada iz šablona jer naravno da on ima tehniku i to odličnu samo je ugušen bio nekako ovim njihovim planom bez plana :classic_biggrin: A naravno i štoperi hrvatske su odigrali sjajno i bez pada koncentracije svih 90+ minuta.

I ja nešto ne cenim Pogbu preterano kao igrača, ali je lagano cela klasa iznad za sve ove vezne koji su igrali večeras u francuskom timu. Stvarno brate mili jel ovo iz veznog reda što Francuska ima da ponudi?

Posted
2 hours ago, Bugl Khan said:

Zabole, ne zabole, ako izgube u Kopenhagenu mogu lako u Ligu B

Pa i za to ih izgleda zabole.

Ta grupa je pravi sou - pet meceva od osam dobile su gostujuce ekipe, samo jednu domacini. UEFA je pogresila sa ovim takmicenjem - bilo je bolje da su napravili prave lige sa ispadanjem i ulazenjem (od po 10 reprezentacija), ali da na EP idu samo ekipe iz A, B i najbolje ekipe C grupa - prakticno bi zamenili kvalifikacije sa ovim takmicenjem.

Ovako, to takmicenje deluje kao neki svetski kup i svetska liga u Vaterpolu, bezveze dodato i daleko manjeg znacaja od EP ili SP.

Posted

Jučer u kvalifikacijama za Afrički kup nacija: Sao Tome i Principe-Nigerija 0-10

Ovo je najviša pobjeda dosad u ovom natjecanju, i prvi put da je neka reprezentacija zabila 10 golova.

Dosadašnji rekordi:

Niger-Gana 1-9 (ACN 1970)

Kenija-Džibuti 9-1 (2000)

Libija-Sao Tome i Principe 8-0 (2006)

• Like 4
Posted (edited)

Ja bih rekao da je LN zamišljena kako bi se prvenstveno smanjio broj prijateljskih. Nije bio cilj da dobije veću važnost od samog EP-a ili tek SP-a. Što je i nemoguće. ta dva prvenstva su vrh svetskog fudbala po meni, za nas Evropljane, uz ajde naravno i LŠ kada je klubski fudbal u opticaju. 

LN je nešto između, bolje i više se velika većina ekipa trudi nego što bi u prijateljskim utakmicama, kao tripuje se neki značaj a i dat je taj raspored za kvalifikacije za EP šešire sada preko toga pa je to kao neki plus. Jedino je ovde problem bio zbog ovakvog glupog rasporeda zbog Katra retardiranog i celog tog cirkusa napravljenog oko sledećeg SP-a. 

Svakako bi da nema LN ovi termini bili popunjeni nekim prijateljskim utakmicama, a tu se ekipe tek ne bi trudile. Ovako sa LN se balansira. Neka utakmica se više iskoristi za uigravanje i isprobavanje nekih opcija, pa se malo onda ekipe uozbilje i bude im stalo da dobiju i tako kako kome šta treba u datom momentu.

Edited by dzoneee
  • Like 3
Posted

Što je Srbije tiče LN je odlično takmicenje zato što igramo sasvim solidne utakmice sa adekvatnim protivnicima. Niti umiremo u želji da u prijateljskoj razbijemo nekog velikana niti idemo na neke egzotične destinacije gde bi za nas igrali gobeljic i ostale drvoseče iz ping pong lige. Evo su Hrvati promovisali kroz te utakmice dva nova štopera koji su imali prilike da igraju i protiv najačih napadača i pokažu svoj kvalitet.

• Like 2
Posted

Ma,Liga nacija je, uz sve svoje nedostatke, daleko bolja opcija od prijateljskih utakmica.

P.S. ne procenjujte Francuze na osnovu nastupa u ovom izdanju LN. I posebno ih ne otpisujte za Mundijal. Bice oni u Kataru na jednom sasvim drugacijem nivou fudbala.

• Like 1
Posted
37 minutes ago, Pero_Cameron said:

Ukoliko sam dobro shvatio za ovu B grupu LN, svi prvoplasirani i najbolji drugi idu u 2.sesir? Kako ce se odrediti najbolji drugi kad imamo grupu sa 3 ekipe.

Pa imajući u vidu sastav grupe i da niko neće da ispadne iz nje, fer bi bilo da uzmu kako jeste.