Jump to content

Strane košarkaške lige

Del Piero

Recommended Posts

Sto kaze kolega, mozda je vreme za rezureksn Itudisa, pa da sledece sezone napravi rez (jer im rez zaista i treba). Ili ici na nesto prelazno, pa dati sansu sledece sezone Ibon Navaru (meni jako interesantan trener). Kontam da nisu zainteresovani da gledaju u smeru Paskvala i Sita Alonsa, a da je Plaza u slobodnom padu.

Mada ja sam za to sa se proba all-Argentina attack sa Pridjionijem (uz raskid sa Arg savezom).

Bila čista rampa Luvavua, ali sviraše faul. Mislim da je Laprovitoli stradalo desno koleno.

Najjači utisak mi je kako lagano Baskonija rešava Barsu u napadu. Ubiše ih katovima trojki i četvorki sa 45 i čeone. 

6 minutes ago, Knipex said:

Umalo da Baskoniju koštaju promašena slobodna bacanja, 4 u zadnja 2 minuta. Ovako Panter promaši zicer za produžetak i pobeda Baskonije nakon pogođena 2 bacanja Luvavua.

Donta i Cima 1/4...

Imali su srece ali protiv koga i zasluzili su je.

8 minutes ago, Don Dusko said:

Donta i Cima 1/4...

Imali su srece ali protiv koga i zasluzili su je.

I pre Čime je Forest šutirao polovično, na rezultatu 84:87 je dao jedno bacanje.

• Like 1

Velika prednost Panatinaikosa u odnosu na Olimpijakos je sačuvan tim i hijerarhija od prošle sezone. Olimpijakos ima par novih bitnih igrača kojima treba vreme za uklapanje, kao i Fala i Milutinova koji se vraćaju iz povrede. Rajt im nije igrao prvo poluvreme, a u drugom je skoro jedini igrač koji može da poentira.

Neugodno veče za Olimpijakos. I treba da bude neugodno dok god ikakvu ulogu ima klovn Dildoza.

Unicaja čudna ekipa, nisam siguran da bih se oduševio da ijedan od tih igrača (osim Osetkowskog i njegovih 6 skokova za 18 minuta u prosjeku) dođe u Partizan, međutim oni igraju sjajno, već nakon superkupa u kojem su razmontirali Reala i 2-3 kola u Endesi je bilo jasno da su mašina. Interesantno su selektirani, nema posebne razlike između 12 igrača u sastavu, svi doprinose i imam utisak da upravo sa klupe prave prednost, što nešto govori i o treneru, jer nije mala stvar držati 12 igrača da su svi razigrani.

• Like 1

Baš tako, nijedan igrač tu nije naročito intersantan individualno, možda Kalinoski koji je stvarno odličan čisti šuter. Recimo onaj Cam Taylor koji je njima među glavnim igračima je izgledao smešno u EL kad je igrao za Makabi. Isti slučaj sa Balcerowskim u PAO. Kravish je isto interesantna stretch petica. Jedini koga bih bez razmišljanja uzeo u ove mid tier EL ekipe je Tyson Carter, on mi se sviđao još iz Zenita. Perry je klasičan hail mary igrač, može da natrpa i najjače ili da se raspadne protiv bilo koga, njima je super kao ta microwave opcija.

BTW, Unikahi je pomoćni trener Andrija Gavrilović ex-KKCZ, mislim da je bio pomoćnik Tomiću pa posle neslavno vodio i par utakmica Zvezde kao interim head coach pre dolaska Šakote.

Edited by Chaos Is Me

26 minutes ago, Chaos Is Me said:

nijedan igrač tu nije naročito intersantan individualno

Ali isto tako nijedan nije potpuni bezveznjak, meni su Ejim i Đedović lošiji od ostalih (i Tillie, ali kapiram da je on eksperiment da vide da li za nesumnjivo male pare mogu da ga vrate u život), ali i oni donose čvrstinu za prvoga i sekundarni playmaking za drugoga. Kao da je ekipa koncipirana tako da im je pod što je moguće viši, a plafon već dokle dobace, što uopšte nije loš princip sa današnjim kalendarom takmičenja.

15 hours ago, m0k1 said:

Manresa ih unistava veceras... Od Efes vs Zvezda nisam gledao ovakvo unistavanje 😂

Nisam ispratio ovo poniženje, 40 razlike, i to je razlika po četvrtinama rasla od početka do kraja (7, 10, 11, 12).

Večeras u pola 7 Mursija - Real, da vidimo može li Mursija tu nešto da zamuti.