alberto.ascari Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Koliko god bilo nepametno ici na Kanarska ostrva u sred pandemije i u februaru koji je prakticno jedini zimski mesec ovde... Ali probuditi se ujutro i pozeleti dobro jutro palmi - neprocenjivo [emoji3]: Kakav je bio režim u avionu?Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 1 minute ago, alberto.ascari said: Kakav je bio režim u avionu? Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Maske od ulaska na Arlandu, pa sve do ulaska u hotelsku sobu, i srednja sedista u avionu prazna (osim tamo gde su troje koji putuju zajedno). Pice je u avionu sluzeno prilicno normalno, a hrana samo ako si unapred porucio. Otprilike su nam pobacali klopu, bez mnogo uobicajenih ljubaznosti. Uglavnom kazu da ce sad da sluze pice i da se spreme kartice, nista cash, da bi sve islo sto brze. I izvinjavali su se sto tako rade jer je to uslov da nastave da lete. WC u prednjem delu samo za posadu, a za putnike samo u zadnjem, plus su vise puta upozoravali da se ne prave redovi. I nikakvo ustajanje ili setnja osim ko mora u toalet, rekli nam da radimo vezbe sedeci. Ipak je 6 sati leta i opasnost od stvaranja tromba, a prosek godina putnika takav da sam bila medju mladjima 😀. Na aerodromu smo imali da pokazemo gomilu papira i onda sikter u autobuse ili po rentakar, ko je uzeo. Sve super organizovano i ide brzo. Ali naravno, nema nesto ni letova. U gradu (izabrala sam city varijantu u Las Palmasu jer bas i nije vreme za kupanje, pa da imam drugih zanimacija) je policijski cas od 22 do 6 ujutro i maske obavezne na svim javnim prostorima, osim ako jedes, pijes ili dzogiras. Licno mi odgovara ovako, jer sam dosla samo da odmorim dusu i osvetlim se uz 11 sati dnevnog svetla, tako da mi nista posebno ne fali. I takeaway mi trenutno vise odgovara nego da zasedam po restoranima, mada vidim da dosta njih radi i da nije guzva. Tako da je meni fino. Ali da nije ono na sta se obicno racuna kad se dolazi ovde - nije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Ovde u NL veje li veje, duva, fijuce....gledam temperature do petka, najtoplije (u bilo kom trenutku) ce biti - 10 C (real feel)! Uzivaj [mention=146]vilhelmina[/mention]Prognoza na yr.no za sledećih 8 dana, u boljem slučaju preko dana max do -5, noću i -20.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 2 minutes ago, alberto.ascari said: Prognoza na yr.no za sledećih 8 dana, u boljem slučaju preko dana max do -5, noću i -20. Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Ovde na bueienradar.nl kazu da ce real feel temp. sve do petka biti od - 10 do - 18.... Vetaf tako fijuce, da sneg pada horizontalno! Skijaska odeca izvucena, sad napolje, u setnju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Ovde na bueienradar.nl kazu da ce real feel temp. sve do petka biti od - 10 do - 18.... Vetaf tako fijuce, da sneg pada horizontalno! Skijaska odeca izvucena, sad napolje, u setnju!Misliš ovaj rad?[emoji16]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Bili smo lenji i mi i komsije, nismo ocistili sneg: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 I sneg pobegao odavde u dijasporu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 11 minutes ago, Kronostime said: I sneg pobegao odavde u dijasporu. Svasta ljudi danas nazivaju sneg.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 1 minute ago, Angelia said: Svasta ljudi danas nazivaju sneg.... Kad ga vidim, odmah zapevam Ti samo budi dovoljno daleko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 35 minutes ago, Angelia said: Svasta ljudi danas nazivaju sneg.... Palo 10-15 cm i cela drzava stala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Just now, Sunshine State said: Palo 10-15 cm i cela drzava stala! Pa to kod vas ni travu nije pokrilo nama toliko samo jutros do 10 palo ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 (edited) Svaki put kad krenu postovi o "zimskim radostima" na dijaspori, dobijem potrebu da "oraspoložim" forumaše i da im objasnim šta je u stvari prava zima😎 i da ovih -10 i nije nešto preterano strašno...dakle as we speaking A ovo sam ja jučer posle partije Disc Golf-a u lokalnom parku... temperatura je bila otprilike kao i ova sa gornje slike... Dakle izdrži dijasporo, spring is coming 😃 Edited February 7, 2021 by Kolbas 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 29 minutes ago, Kolbas said: Svaki put kad krenu postovi o "zimskim radostima" na dijaspri, dobijem potrebu da "oraspoložim" forumaše i da im objasnim šta je u stvari prava zima😎 i da ovih -10 i nije nešto preterano strašno...dakle as we speaking Prvo se odimi : jedan dan na dimu, jedan dan na promaji, i tako 5 puta, a zatim se susi na mrazu i promaji. Ostaviti da sazri na promaji barem 6 meseci i nakon toga seckati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Izdržavam nekako... Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 7, 2021 Author Share Posted February 7, 2021 4 hours ago, Angelia said: Pa to kod vas ni travu nije pokrilo nama toliko samo jutros do 10 palo ... Ma pusti to sve razmazeno. Kod mene pada samo preko 700mnv. Pre tri godine se cak zadrzalo 20-ak dana. Lako je vama vi ste navikli. 🙂 Ja moram da investiram u sneg i putujem 2 sata na planinu. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Svaki put kad krenu postovi o "zimskim radostima" na dijaspori, dobijem potrebu da "oraspoložim" forumaše i da im objasnim šta je u stvari prava zima[emoji41] i da ovih -10 i nije nešto preterano strašno...dakle as we speaking A ovo sam ja jučer posle partije Disc Golf-a u lokalnom parku... temperatura je bila otprilike kao i ova sa gornje slike... Dakle izdrži dijasporo, spring is coming [emoji2]Nema velike zime, samo ima loše odeće.Ja sam skijao par puta na -20, nije loše, prazne piste ali zato u Riffuggio/Berghütte ne možeš da udješ, sve krcato. Imam dobre krpe za skijanje i sve OK. Ali pre par godina smo bili samo na petak i subotu, Dachstein West, pa u nedelju do ručka ako bude dobro vreme, pa onda kući. Ustanemo ujutro, ono -18. 'Ajde kao, ko će da se cima sa presvlačenjem, pusti skijanje, idemo u Salzburg. Tamo sam se u civilnom odvalio od zime, muvali smo se po gradu sat vremena i pobegli kući. Jbg, Austrijanci dobri katolici, sve zatvoreno u nedelju, nema bleje..[emoji16]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Svaki put kad krenu postovi o "zimskim radostima" na dijaspori, dobijem potrebu da "oraspoložim" forumaše i da im objasnim šta je u stvari prava zima[emoji41] i da ovih -10 i nije nešto preterano strašno...dakle as we speaking A ovo sam ja jučer posle partije Disc Golf-a u lokalnom parku... temperatura je bila otprilike kao i ova sa gornje slike... Dakle izdrži dijasporo, spring is coming [emoji2]-35 :D ( isla je i do -45 ), bez vetra :DSeverni polarni krug, "Majka Rusija" [emoji42]Sent from my SM-G980F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 5 hours ago, Kolbas said: Svaki put kad krenu postovi o "zimskim radostima" na dijaspori, dobijem potrebu da "oraspoložim" forumaše i da im objasnim šta je u stvari prava zima😎 i da ovih -10 i nije nešto preterano strašno...dakle as we speaking A ovo sam ja jučer posle partije Disc Golf-a u lokalnom parku... temperatura je bila otprilike kao i ova sa gornje slike... Dakle izdrži dijasporo, spring is coming 😃 Nemam pojma kako mozete da zivite u tim uslovima - mene i ovo nervira.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Ja sam živeći ovde skont'o da najzajebanija zima za čoveka dolazi iznutra...a ove spoljašnje manifestacije se daju prevazići (pa i dobrom odećom kak veli kolega Alberto)...na kraju krajeva niko me nije terao da ovde budem tolike godine...a opet s druge strane, kad dodje toplije vreme ne uzimaš to zdravo za gotovo, nego gledaš da uživaš u njemu kad god možeš 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Ono kad neoprezni turista zabasa u pogresnu ulicu 😂. Ali bas dobar marketing, mora se priznati: 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Juce nabas u prodavnici na ovo i setih se nekog sa foruma 😄 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Holandjani zive za ovo, a ovaj vikend ne moze biti savrseniji za to - temperature od prosle nedelje nisu presle - 5C, suncano je i jako hladno, kanali zaledjeni: 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 Sto bi se reklo bas neobicno da zimi ima snega. Ima onaj stari ruski vic kada covek iz Magadana poziva prijatelje u posetu preko leta, pa kaze kako je vreme lepo i ne pada sneg bas svaki dan. Nego kako ide sa pelcovanjem? Ovi moji komunisti uspeli da izdaju 160K doza na 5M stanovnika. Ovim tempom ima da se vakcinisemo negde 2023ce, ali sva sreca da je "djaba". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 7 hours ago, DJORDJE said: Sto bi se reklo bas neobicno da zimi ima snega. Ima onaj stari ruski vic kada covek iz Magadana poziva prijatelje u posetu preko leta, pa kaze kako je vreme lepo i ne pada sneg bas svaki dan. Nego kako ide sa pelcovanjem? Ovi moji komunisti uspeli da izdaju 160K doza na 5M stanovnika. Ovim tempom ima da se vakcinisemo negde 2023ce, ali sva sreca da je "djaba". Ne znam je l' se bold odnosio na moj post - ako jeste, pa jeste u NL cudno da ima snega - ovde i 10 cm snega izazove kolaps u saobracaju. Poslednji put da su imali 10 cm snega i zaledjene kanale je bilo 2010. godine....nije ovo, bas, Kanada (cak i kad je godisnje doba zima). Sto se vakcinacije tice, ovim tempom, ljudi ispod 60 ce doci na red sledece godine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 13 minutes ago, Sunshine State said: Sto se vakcinacije tice, ovim tempom, ljudi ispod 60 ce doci na red sledece godine Pa, dobro, svi će jednom imati 60+, samo strpljenja. 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts