Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, ljutikrilo said:

ako išta pozitivno može da se izvuče iz ovih kvala, ne mislim konkretno na ovu utakmicu, nego generalno na ovaj format - ovo je ipak dobar filter za selekciju repke kada dođemo do glavnih turnira.

nekad nam je univerzitetska repka služila za ovo, sada imamo ove hrkljuš tekme da vidimo ko će da odskoči. pogotovo što je pritisak u ovim kvalama ogroman. pa ko odigra dobro, pogotovo u kontinuitetu, položio je.

Mali problem je samo sto ucesce seniorske repke zavisi od ovih utakmica, a nije zavisilo od rezultata univerzitetske selekcije... 

• Like 1
Posted

Baš je bilo ful neprijatno kad je Dobrić kao verovatno igrač sa najvećom reputacijom među prisutnima uzeo neke šuteve na koje inače ni ne pomišlja igrajući za klub. Definicija igrača kome je udobno samo u svojim opancima, čim izađe iz njih to je uglavnom komedija. Ove kvalifikacije su problematične i zato što mnogi igrači moraju da izađu iz svojih klupskih uloga pa tako odjednom zaboravljeni Jaramaz ili nebitni Miljenović moraju da budu neki udarni kreatori. 

Bitno da porodismo ove dve nekako, ostalo ide u fioku zaborava.

Posted

Drugo slobodno bacanje Dobrica treba da ide na gif.

Ta bacanja je trebalo da sutira sam Tanaskovic, ne bi ih promasio a i kad bi ih promasio, ja mu ne bih zamerio. Covek je crko skacuci, svaka mu cast.

Jaramaz odlican, Tanaskovic odlican, Miljenovic i Ristic nakon Svajcarske se nisu videli. Ovo ostalo sve ispod nivoa, nisu oni toliko losi igraci koliko nemaju muda. Koprivica preterano glup, ni jednom nije uspeo da ne nasedne na fintu i napravi faul. Dobric srce grlice.

Lepa pobeda s obzirom na ambijent, skroz mi je ok da gledam ljude koji vole da igraju za svoj nacionalni tim, pa makar i bili losijeg kvaliteta.

Posted

Preterujete zestoko, u ovakvim utakmicama i takvoj atmosferi je bitno samo da se pobedi. Ja nisam ovde ocekivao pobedu iskreno, ali sa 2-0 ovi momci su napravili lavovski korak ka zavrsavanju posla i hvala im na tome. Mi sa 5-1 iz ove grupe gotovo sigurno zavrsavamo posao, to je cilj, da li smo imali srece, kako smo igrali, nije uopste bitno, jer ce se sastav jako menjati od prozora do prozora.

Ono sto bi doduse trebalo da Alimpijevic i njegov strucni stab shvate je da kada nisu dostupni najbolji, kako se konceptualno stvara reprezentacija, a kad govorimo o ovakvim igracima, tu je jako bitan karakter i stil igre.

Miljenovic i Ristic su bili odlicni u prvoj, losi u drugoj. Ali su obojica jako potrebni ovakvoj reprezentaciji jer jesu sposobni da iznesu neku nosecu ulogu. Nisu pokazali to protiv Bosne ali to nije toliko bitno, jer su upotrebljivi overall.

Tanaskovic je zlata vredan, on jeste kosarkas koji je objektivno ogranicen i ne verujem da ce ikada dobaciti do evroligaskog nivoa, ali znam da cak i da ga tu stavis, on bi ukljucio hasl na maks i ne bi se plasio ni najvecih zvezda u Evropi ako treba da ih cuva nego bi isao u kost. Takvi igraci nam trebaju za ovakve prozore, koji nece podleci pritisku.

• Like 4
Posted

Prvu su izvukli Ristić i Miljenović, a sinoć Tanasković i Momirov. Meni je Tanasković vrlo pošten igrač. Voli da igra u reketu, ne bježi od kontakta i energija uvijek na zavidnom nivou.

S obzirom da baš kuburimo s pravim četvorkama, i generalno imamo malo igrača koji igraju leđima i spremni su na "tuču", on jeste jedan od kandidata i ako bi se plasirali na SP.

Posted

Niko odavde nije kandidat za najboljih 12 realno, osim Dobrića isljučivo u okviru njegovih "opanaka". Slažem se sa Mekom, kao što sam i rekao više puta ovde je bitan samo rezultat i nekakav utisak koji ostavlja selektor. 

Bosna u sinoćnjem sastavu je apsolutni egal sa nama ovakvima, verovatno bi i pobedili da Atić nije napravio glupost koja okreće momentum.

• Like 3
Posted (edited)
28 minutes ago, Chaos Is Me said:

Niko odavde nije kandidat za najboljih 12 realno, osim Dobrića isljučivo u okviru njegovih "opanaka". Slažem se sa Mekom, kao što sam i rekao više puta ovde je bitan samo rezultat i nekakav utisak koji ostavlja selektor. 

Bosna u sinoćnjem sastavu je apsolutni egal sa nama ovakvima, verovatno bi i pobedili da Atić nije napravio glupost koja okreće momentum.

Data je sansa mladim igracima ili nekim drugim koji do pre ovih Fiba prozora, nisu nosili dres reprezentacije. I mogu da se nametnu. Niko se jos nije nametnuo, ne moze to na osnovu jedne utakmice.

Alimpijevica postujem kao trenera, ali sam misljenja da je to meato trebalo da se prepusti nekom iskusnijem. Na primer, Dejanu Radonjicu. No, dobio je i on svoju sansu, mozda to i ispadne dobro. 

Gresaka na ove dve utakmice je bilo, ali nekako, lakse je da se pravi analiza istih posle obe pobede.

I ovaj tim, da li je B ili C tim reprezentacije, moze bolje od ovoga sto je u ova dva meca pokazao.

Edited by Blade
Posted

Ovo Savez Komunista Jugoslavije obavestava javnost saopstenje KSSa je ispunilo jednu svrhu - dalo je na znacaju totalno nebitnoj kvazi-navijackoj grupi.

Iz te perspektive su pobedili KSS koji je trebao reagovati kao Alimpijevic. Dobili su na znacaju i goreca su tema. Svaka cast Vucicevci u savezu - ispali ste po ko zna koji put idioti. 

Posted (edited)

Slučajno sam se zadesio u Beču kad su popularni Fanatikosi nastupali protiv Austrije (nisam ni znao da je fudbalska utakmica taj dan), spontani su kao skup SNS-a. Degenerici sa dna kace. 

Klasično balkansko podgrevanje nacionalizma, koje je ovde toplo dočekano ne bi li im se uzvratilo istom merom, uz tradicionalno uvlačenje u anus Nepomeniku.

Priča za one sa jeftinijim kartama, koje se nažalost na Balkanu uvek dobro prodaju. 

Edited by robespierre
  • Like 6
Posted

Vec vidim Hulju kako izmesta utakmicu kosarkaske repke, recimo u Milenijum u Vrscu i tamo dovlaci svoje autobuse. Da slucajno ne bude "VCC PDR" a i da se uzvrati, babunski adekvatno, babunima iz Bosne... :smiley5:

Posted
1 hour ago, Problem sa licnim greskama said:

Ovo Savez Komunista Jugoslavije obavestava javnost saopstenje KSSa je ispunilo jednu svrhu - dalo je na znacaju totalno nebitnoj kvazi-navijackoj grupi.

Iz te perspektive su pobedili KSS koji je trebao reagovati kao Alimpijevic. Dobili su na znacaju i goreca su tema. Svaka cast Vucicevci u savezu - ispali ste po ko zna koji put idioti. 

Idioti su oni koji su inicirali citav incident.

Savez je duzan da notira i osudi svaki, verbalni ili drugi, napad na svoje zaposlene ili reprezentativce, pa cemu on sluzi ako ne tome da bude njihov servis i u ovakvim situacijama?

Ne treba od ovoga praviti nekakvu sagu, ali apsolutno je na mestu da se reaguje na ovaj nacin, a narocito jer niko iz saveza Bih nije reagovao javno, cak ni trener nije mogao da prevali jedno "izvini" preko jezika, bar ja nisam video nista od toga, ako je bilo onda se unapred izvinjavam.

I da, ovi jesu nebitni kao navijacka grupa, ali ovakav incident je samo jedan u nizu indikatora novog porasta sovinizma i nacionalizma koji se, time sto se precutkuje, sistemski podrzava.

To nisu projekcije nekoga ko guta sranja sa informera i politike vec realno stanje stvari koje mogu da potvrde ljudi iz Hrvatske i Bosne, da ne pominjem primere koncerata i drugih manifestacija, o kojima se vec dosta pisalo.

U takvim prilikama ja kao gradjanin ove zemlje ocekujem od nadleznih institucija da se makar deklarativno odrede prema tim desavanjima, ako vec ne reaguju sistemski preko medjunarodnih institucija.

Neka je i sve to prazna slama, u pitanju je princip i doslednost.

• Like 2
Posted (edited)
15 minutes ago, GameChanger said:

Savez je duzan da notira i osudi svaki, verbalni ili drugi, napad na svoje zaposlene ili reprezentativce, pa cemu on sluzi ako ne tome da bude njihov servis i u ovakvim situacijama?

Ne treba od ovoga praviti nekakvu sagu, ali apsolutno je na mestu da se reaguje na ovaj nacin, a narocito jer niko iz saveza Bih nije reagovao javno, cak ni trener nije mogao da prevali jedno "izvini" preko jezika, bar ja nisam video nista od toga, ako je bilo onda se unapred izvinjavam.

I da, ovi jesu nebitni kao navijacka grupa, ali ovakav incident je samo jedan u nizu indikatora novog porasta sovinizma i nacionalizma koji se, time sto se precutkuje, sistemski podrzava.

To nisu projekcije nekoga ko guta sranja sa informera i politike vec realno stanje stvari koje mogu da potvrde ljudi iz Hrvatske i Bosne, da ne pominjem primere koncerata i drugih manifestacija, o kojima se vec dosta pisalo.

U takvim prilikama ja kao gradjanin ove zemlje ocekujem od nadleznih institucija da se makar deklarativno odrede prema tim desavanjima, ako vec ne reaguju sistemski preko medjunarodnih institucija.

Opet se prvo gleda u tuđe dvorište. 

Nacionalizam je u porastu svuda. Zbog količine sranja koja se istovare na režimskim medijima i od strane režimskih političara o Bosni i Hrvatskoj na nedeljnom nivou njihovi ambasadori bi trebali da ulažu protestnu notu svake nedelje. 

Jedini kome pumpanje nacionalizma odgovara su 1. stranke na vlasti iz te tri države i 2. verske organizacije u te tri države, jer na taj način respawnuju svoje minione iz mlađe populacije, jer je tvrdo jezgro iz devedesetih već sa jednom ili obe noge u grobu. 

A tek mi je hit ovo što se nije selektor izjasnio. Kao da se ne zna da u balkanskim svnjac državama za takve stvari u boljem slučaju ostaneš bez posla, a u gorem dobiješ kućnu posetu. Da li se neko iz Zvezde ogradio od toga što su Delije imale celu koreografiju kojom su disciplinovale Đokovića jer je javno navijao za Hrvatsku na SP u fudbalu i zašto ne?!

Edited by robespierre
  • Thanks 1
Posted
12 minutes ago, GameChanger said:

U principu ok i slažem se da je tako ukoliko bi država bila u funkciji građana, ali je poenta saopštenja zaštiti Vučića i kreirati novu temu za njegove 180minutne Konstantin Černenko pres konferencije.

• Like 1
Posted
24 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Nema Sanse, Koine. 100% sam siguran da nece tako biti, redovan sam na prozorskim domacim utakmicama, jednostavno nema sanse. Drugaciji su ljudi na tim utakmicama nego sto je bilo juce u Sarajevu. Majke sa decom, klinci, penzioneri.

Vidi, znam da je tako kao sto kazes, a opet ne bi me cudilo da vidimo taj potez. Vise me nista ne cudi kao nekada... 

Posted
Just now, robespierre said:

Opet se prvo gleda u tuđe dvorište. 

Nacionalizam je u porastu svuda. Zbog količine sranja koja se istovare na režimskim medijima i od strane režimskih političara o Bosni i Hrvatskoj na nedeljnom nivou njihovi ambasadori bi trebali da ulažu protestnu notu svake nedelje. 

Jedino kome pumpanje nacionalizma odgovara su 1. stranke na vlasti iz te tri države i 2. verske organizacije u te tri države, jer na taj način respawnuju svoje minione iz mlađe populacije, jer je tvrdo jezgro iz devedesetih već sa jednom ili obe noge u grobu. 

A tek mi je hit ovo što se nije selektor izjasnio. Kao da se ne zna da u balkanskim svnjac državama za takve stvari u boljem slučaju ostaneš bez posla, a u gorem dobiješ kućnu posetu. Da li se neko iz Zvezde ogradio od toga što su Delije imale celu koreografiju kojom su disciplinovale Đokovića jer je javno navijao za Hrvatsku na SP u fudbalu i zašto ne?!

Pa dogadjaj se odigrao u tudjem dvoristu, sta cu, je l treba svaki put da trazim identican dogadjaj u svom dvoristu ne bi li opravdao ovaj prvi?

To se zove asimetricni simetrizam, pravljenje paralele na silu i bez potrebe.

Pa valjda je cilj da se takvi nastupi osude a ne da se relativizuju, da se uzroci guraju pod tepih i prihvataju kao normalno stanje stvari.

Evo, imali smo vidovdanski studentski skup, gomila ljudi i simbolican datum, penal za izvodjenje nekog nacionalistickog performansa, a od toga nije bilo ni slova.

Bilo je i sijaset utakmica u ABA ligi poslednjih godina, gostovanja Cibone, Zadra, Splita, a bilo je i uzvrtanih poseta nasih klubova tamo i postoji jasna razlika u ponasanju domace publike.

Sta mislis, hoce li biti uvreda na racun reprezentativaca Bih kada budu gostovali ovde?

Obojica znamo da nece.

• Thanks 1
Posted
9 minutes ago, robespierre said:

O cemu se radi tu, koreografija delija u vezi Novaka? Guglao na brzinu, ali nista nisam nasao...

Posted
2 minutes ago, GameChanger said:

Pa dogadjaj se odigrao u tudjem dvoristu, sta cu, je l treba svaki put da trazim identican dogadjaj u svom dvoristu ne bi li opravdao ovaj prvi?

To se zove asimetricni simetrizam, pravljenje paralele na silu i bez potrebe.

Pa valjda je cilj da se takvi nastupi osude a ne da se relativizuju, da se uzroci guraju pod tepih i prihvataju kao normalno stanje stvari.

Evo, imali smo vidovdanski studentski skup, gomila ljudi i simbolican datum, penal za izvodjenje nekog nacionalistickog performansa, a od toga nije bilo ni slova.

Bilo je i sijaset utakmica u ABA ligi poslednjih godina, gostovanja Cibone, Zadra, Splita, a bilo je i uzvrtanih poseta nasih klubova tamo i postoji jasna razlika u ponasanju domace publike.

Sta mislis, hoce li biti uvreda na racun reprezentativaca Bih kada budu gostovali ovde?

Obojica znamo da nece.

Kao što sam i rekao, sve strane uvek ''najoštrije osudjuju'' samo degenerike od preko plota, a u svom dvorištu smo slepi na oba oka.

Iz vladajuće stranke non-stop podvlače da Hrvatska tajna služba organizuje studentske proteste u Srbiji. Predsednik vladajuće stranke i dojučerašnji premijer etiketira ljude koji idu u Hrvatsku na more da se kupaju sa kosturima. Oni će onda da osuđuju nacionalizam, nije nego. 

Postoji jasna razlika, zato što njihove klubove prate organizovane navijačke grupe, a Zvezdu bojkotuju. Dok se išlo na ABA ligu ''Hrvate u salate'' je bio redovan repertoar u Pioniru. 

1 minute ago, holden c. said:

O cemu se radi tu, koreografija delija u vezi Novaka? Guglao na brzinu, ali nista nisam nasao...

Bilo je nešto za vreme SP u Rusiji, dobro znam jer sam bio na toj utakmici. Dvomotke i neka parola, ne mogu da se setim tačno šta je pisalo. 

• Like 1
Posted

Tanaska, ako prodjemo ovaj apsurd od prozora i ako nastavi sa slicnim partijama, greh bi bio ne zvati na siri spisak. Treba nam ratnika, a momak odusevljava srcanoscu i borbenoscu. 

Limiti na stranu, (imao ih je i Kalina, so what?-bez da poredim njihove ukupne igracke kvalitete), takvi igraci uvek dobro dodju repki, posebno protiv fizikalaca koji nam nikako ne leze (ako se izbori za mesto, naravno). Ima ovde jos interesantnih igraca, za planove na duze. 

Pozdrav svima, javih se na kratko. Vidimo se dogodine!

• Like 4
Posted
5 minutes ago, robespierre said:

Kao što sam i rekao, sve strane uvek ''najoštrije osudjuju'' samo degenerike od preko plota, a u svom dvorištu smo slepi na oba oka.

Iz vladajuće stranke non-stop podvlače da Hrvatska tajna služba organizuje studentske proteste u Srbiji. Predsednik vladajuće stranke i dojučerašnji premijer etiketira ljude koji idu u Hrvatsku na more da se kupaju sa kosturima. Oni će onda da osuđuju nacionalizam, nije nego. 

Postoji jasna razlika, zato što njihove klubove prate organizovane navijačke grupe, a Zvezdu bojkotuju. Dok se išlo na ABA ligu ''Hrvate u salate'' je bio redovan repertoar u Pioniru. 

Bilo je nešto za vreme SP u Rusiji, dobro znam jer sam bio na toj utakmici. Dvomotke i neka parola, ne mogu da se setim tačno šta je pisalo. 

Nikako se ne razumemo ali nije ni bitno, da ne davimo temu.

Bitno da su momci pokazali karakter i oprali kolege prekoputa.

Posted

Sto se tice ovog saopstenja danas od strane KSS (tj Covica) evo jedan upis sa drugog foruma od strane clana koji bas dosta prati kosarku po Srbiji i ima upise koji se ticu toga (i regionalnih takmicenja i saveza), covek je navijac Partizana i nema apsolutno nikakve simpatije sto se Covica tice. 

"Čović je doveden pred svršen čin. Sinoć su se oglasili regionalni košarkaški savezi saopštenjem što ne znam dal sam ikad video gde su spomenuli Vučića imenom i prezimenom a ne samo funkcijom kao u ovom KSS saopštenju. Poenta je da su Čović i reg savezi u ratu oko budućeg statuta KSS a ovo saopštenje reg saveza od sinoć uz sve okačenu pesmu Danice Crnogorčević kojoj inače ova vlast blokira koncerte me navodi da pomislim da je Čović manje zlo."

• Ruke su vam krvave! 1