Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije je brend ambasador Raiffeisen banke. Kroz zajedničke humanitarne aktivnosti, nastavljamo dugogodišnju saradnju sa najboljim strelcem u istoriji srpske košarkaške reprezentacije. Sa Fondacijom „Bogdan Bogdanović“ učestvujemo u obnovi školskih košarkaških terena u Srbiji.

Zašto Bogdan?

Zato što kada stanete pored Bogdana shvatite kako izgleda biti prava zvezda u zemlji u kojoj se košarkaška igra duže od 100 godina, a lopte poklanjaju za rođendan. Zato što, kada ga ugledaju, deca uglas viču: „Evo ga Bogdan“, pokušaju da budu viši i nameštaju frizure. Zato što je spoj vanrednog talenta, rada i neverovatne strasti i, možda najviše od svega, zbog toga što je čovek koji ličnim primerom pokazuje da biti kapiten znači preuzeti odgovornost onda kada to svi očekuju samo od tebe. 

Nema veze što sam se bavila copywriting-om i znam kako se ovaj sadržaj nakiti, lepo mi da pročitam :classic_smile: Načula sam da će snimati i kampanju sa kompletnom muškom A reprezentacijom, pred EP.

Posted
8 hours ago, Poenter said:

Znaš kako, nama su prošle godine sedam igrača u reprezentaciji činili igrači 1994. i 1995. godište, plus Bogdan 1992. godište.

Tih osam momaka sada svi imaju preko 30 godina i imamo sreću što je to jedna neverovatna grupa izuzetnih ljudi koji su maksimalno verni reprezentaciji.

Tu su već mogli uveliko da pljušte otkazi, da se žale na starost i kako već kod nas sve to ide.

Imamo ogromnu sreću što je tako i što oni drže reprezentaciju dugi niz godina jer mi imamo nakon njih gomilu izgubljenih generacija.

Između ovih novih što nailaze (dva Jovića, Topić, Đurišić, Marković, Vukčević...) mi osim Vanje Marinkovića i Petruševa nemamo nikog da je na nivou da igra za reprezentaciju, a kamoli da je nosi. Može tu Smajli da upadne, eventualno Poku ako napreduje ili nema ko drugi, ali sedam, osam generacija od kojih skoro pa ništa nismo dobili.

A ovi novi što dolaze su svi mladi i nedokazani, nismo ni za njih sigurni još da će biti na reprezentativnom nivou, mada obećavaju.

Ponavljam, srećom su ovi 94/95 plus Bogdan odani reprezentaciji, nema tu svađa, otkaza, opraštanja od reprezentacije, opraštanja i od košarke generalno sa 30 (Danilović)...

I srećom su svi disciplinovani, dobro rade i dosta su i očuvani i povrede ih u nekoj većoj meri zaobilaze i van reprezentacije pa se ni ne postavlja pitanje njihovog dolaska.

Kod nas je tradicionalno da posle 30. godine idu raspad, povrede, otkazi...

Tako da Topić i ekipa mogu na miru da se razvijaju. Bilo bi jako veselo bez te generacije 94/95 i Bogdana kao pravog kapitena.

Sigurno necemo imati toliko mracan period kao sto je bio onaj izmedju 2005-2009 godine. Vise talenta ima sada nego sto ga je bilo tada. Posto nasi najveci klubovi nece da forsiraju mlade igrace , morace reprezentacija da ih promovise. Setimo se primera Teodosica koji je igrao na casicu kod Janakisa pre nego sto je eksplodirao u  reprezentaciji.

Posted

Tad smo imali gomilu talenta i sve moderni igrači, atlete, spremni za modernu košarku. Međutim, svi udareni u glavu. Neki i doživeli povrede, neki odustali od reprezentacije zbog celokupne loše atmosfere...

Tih godina su reprezentaciju trebali da nose Stojaković, Miličić, Radmanović, Čabarkapa, Krstić, Pavlović, Jarić, Vujanić, Rakočević, Gurović, Drobnjak... još su igrali i Bodiroga, Rebrača...

To nam je potencijalno najjača reprezentacija ikada, osim što su baš težak skup budala.

Oni su trebali da pokupe par zlata pa polako da ulaze u tu reprezentaciju Teo, Bjelica... pa Bogdan... pa onda čak i Jokića da dočekaju.

Miličić je na primer imao samo 31. godinu kada je Jokić debitovao za reprezentaciju 😃

• Like 3
  • WOW 1
Posted
6 hours ago, Miki8 said:

Sigurno necemo imati toliko mracan period kao sto je bio onaj izmedju 2005-2009 godine. Vise talenta ima sada nego sto ga je bilo tada. Posto nasi najveci klubovi nece da forsiraju mlade igrace , morace reprezentacija da ih promovise. Setimo se primera Teodosica koji je igrao na casicu kod Janakisa pre nego sto je eksplodirao u  reprezentaciji.

Mala digresija, Teodosić se nije naprasno pojavio u reprezentaciji, niti mu je ko učinio sulud potez njegovim ranim pozivanjem za seniore. On je redom zlatni kadet, zlatni junior, na U20 takođe zlato uz MVP nagradu. FMP - 2 Kupa, finale Jadranske, 1/2 finale Uleb Kupa, to je sve do njegove 20 godine i odlaska u Olimpijakos. Cela košarkaška Srbija je i tada znala da je najveći talenat od Saleta Đorđevića, što brzo i dokazao. 

• Like 4
Posted

Koliko smo zlata sa tom generacijom uzeli u mladjim kategorijama, u seniorima smo nedovoljno profitirali. Barem jedno zlato da se uzelo. Povreda Alelsandrova je poremetila puni sjaj te generacije.

Posted

Koliko me secanje sluzi, Aleksandrov je igrao samo na u16 prvenstvu, sve nakon toga je propustao zbog povreda. Tako da je ekipa osvajala zlata i pored ovog hendikepa. Problem je sto niko sem Tea i donekle Tepica nije uspeo da ostvari svoj pun potencijal.

Posted

Gledajući malo Nemanju, nisam baš siguran da je imao glavu za profi košarku sve i da se nije povređivao.

Dominacija u mlađim kategorijama ne znači ništa, prelazak u seniore je priča za sebe. Za to treba glava.

Možda je jednostavno postao takav nakon svih povreda, ali očigledno da ima sklonost ka tome.

Posted
55 minutes ago, Poenter said:

Gledajući malo Nemanju, nisam baš siguran da je imao glavu za profi košarku sve i da se nije povređivao.

Dominacija u mlađim kategorijama ne znači ništa, prelazak u seniore je priča za sebe. Za to treba glava.

Možda je jednostavno postao takav nakon svih povreda, ali očigledno da ima sklonost ka tome.

Po meni je ta njegova surova potencijalna NBA All Star dominacija pomalo mistifikacija. Pola ljudi koji to tvrdi ga nije ni gledalo u kadetima (ukljucujuci mene). Treba tu biti dosta oprezan. Postala je fraza koja je prilicno diskutabilna iz dosta perspektiva. Pogledaj dominaciju Pecarskog u U18, bila je nesto najbolje sto sam naprimer ja video ikada. Krkela u seniorskoj kosarci.

Posted

Nije mistifikacija. Aleksandrov je bio ubedljivo najveći talenat na ovim prostorima od raspada SFRJ. On je napravio bukvalno 1% u karijeri od onoga što je mogao, naravno zbog povreda. Kao da ovi američki mega talenti svi imaju "idealne glave", pa na kraju ipak postanu multimilioneri igrajući košarku. Čoveka su jednostavno uništile povrede i tek posle toga je postao ogorčen i počeo da fura ovu priču koju sada fura.

Kakav Pecarski, dečko igra amatersku ligu trenutno protiv mene i sličnih amaterčina.

Posted (edited)
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Nije mistifikacija. Aleksandrov je bio ubedljivo najveći talenat na ovim prostorima od raspada SFRJ. On je napravio bukvalno 1% u karijeri od onoga što je mogao, naravno zbog povreda. Kao da ovi američki mega talenti svi imaju "idealne glave", pa na kraju ipak postanu multimilioneri igrajući košarku. Čoveka su jednostavno uništile povrede i tek posle toga je postao ogorčen i počeo da fura ovu priču koju sada fura.

Kakav Pecarski, dečko igra amatersku ligu trenutno protiv mene i sličnih amaterčina.

Zašto ne bi bilo oboje? I povrede i glava. A i situacija, ko zna čemu su njemu punili glavu razni menadžeri i kakav je pritisak bio na njemu. Pretpostavljam da u njegovom okruženju nije bilo nekoga da ga savetuje kako treba. A možda je i bilo ... ali on je tada imao samo 16-17 godina. Retki su klinci tih godina koji su pravilno usmereni.

Edited by Darko
Posted (edited)
57 minutes ago, Chaos Is Me said:

Kad bolje razmislim, cenim da si u pravu.

Čovek se ipak cimao i igrao do 33. godine nakon što je kao klinac praktično ostao bez noge.

Naravno da je priča koju sada fura odbrambeni mehanizam, ali i to pokazuje da mu je stalo.

Deluje malo luckasto, ali to je više onaj Irving fazon, a ne onaj Miličićev.

Kajrija ta glava nije sprečila da napravi vrhunsku karijeru. Možda ga je sprečila da napravi još više, ali ne verujem da bi se Aleksandrov, a ni bilo ko od nas, bunio da je ostvario 80 posto od potencijala umesto 100.

Edited by Poenter
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Na to i aludiram. Secam se tog U18 prvenstva u Letoniji gde je U18 odbranila zlato. Dominacija nestvarnih razmera, zasluzen MVP koji dugo unazad nije neko osvojio tako autoritativno. Posle pad. Rekoh, nisam Aleksandraova video uopste da mogu da diskutujem, jer jednostavno tada nije bilo prenosa tih utakmica. Ali mi je u startu sumnjivo da nekome sa 16 godina mozes predvideti epsku kariju i epski kvalitet. Naravno, ako je zaista Doncicevski materijal bio, moze. Ako je to bio, jebiga, onda je stvarno velika steta.

Posted

Moj rođeni brat je trenirao sa njim tako da sam imao prilike i lično da ga gledam u mlađim selekcijama. Nestvaran potencijal je bio zaista, atletski za 3 koplja iznad konkurencije, elegantan, sa odličnim osećajem za igru, recimo nešto što je trenutno Cooper Flagg, uopšte ne preterujem.

• Like 1
Posted

Daleko je on od najvećeg talenta od raspada SFRJ. Tako je isto neko igrao ili gledao raznorazne igrače u mlađim kategorijama i pomislio isto. Naravno da mnogi jesu postali zvijezde ili odlični igrači. Aleksandrov nije što ne znači da nije bio ozbiljan talenat ali najveći talenat od raspada Jugoslavije nije ni blizu. Nemoj sad da nabrojamo kakvih je sve igrača bilo, od onih koji su napravili ozbiljne karijere do onih koji su propali. 

Posted (edited)

Ja sam generacija iza Aleksandrova, trenirali smo zajedno, gledao sam ga kako igra i da je internet tada bio ono sto je sada, lik bi se hajpovao tada kao da je mix Luke Doncica i Cooper Flagga.

Ali jbg, povrede...

Edited by wrach
  • Thanks 1
Posted (edited)

Alekdandrov je u ranim projekcijam bio prvi pik drafta.

29 minutes ago, Chaos Is Me said:

Moj rođeni brat je trenirao sa njim tako da sam imao prilike i lično da ga gledam u mlađim selekcijama. Nestvaran potencijal je bio zaista, atletski za 3 koplja iznad konkurencije, elegantan, sa odličnim osećajem za igru, recimo nešto što je trenutno Cooper Flagg, uopšte ne preterujem.

Bill je slicnih talenata poput Bendra i drugih ali nijedan nije sa tom lakocom za njegovu visinu baratao sa loptom i imao sut.

Lik je na 16 sutirao 16/26 za 3p.

Edited by Bojdo
Posted (edited)

Ostajem pri tvrdnji da je bio najveći talenat u post-SFRJ periodu, možda jedino Dončić može da se meri sa njim u tom pogledu (za ovu priču je nebitno ko je zaista kakav igrač na kraju i postao). Pitajte bilo koga ko se makar očešao o njega dok je bio u mlađim kategorijama i svi će vam reći isto. Čovek još nije postao ni senior a već je imao sponzorske ugovore sa velikim svetskim kompanijama.

Edited by Chaos Is Me
Posted
7 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ma ne može ni Dončić. Po ovoj priči čovjek je trebao da bude košarkaški GOAT, rame uz rame sa Džordanom i Lebronom. 

Niko ne zna kakav će ko igrač postati, ali je bio veliki talentovan i projektovan za prvog pika. Ko je odavde bio prvi pik?