Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ja samo poredim talenat dva igraca koji su pribliznih godina na isti pozicijama a koje sam pratio u mladjim kategorijama i profi ligama . Nunez mi se svidja kao igrac ali on nije nista talentovaniji igrac od Topica. Potrebno je samo malo hrabrosti da se igrac ubaci u vatru. Pogotovo u trenutku u kojem se sada nalazimo, gde na turnir idemo kao autsajderi a ne kao jedan od favorita kao sto smo prosle godine. Ja sam uveren da je Topic vec sada u ovom trenutku bolji igrac od Avramovica , a o talentu  dva igraca da i ne govorim.

2 hours ago, Del Piero said:

Ko mu je ta jaka konkurencija na pleju?

Pa generalno imaju dosta jacu spoljnu liniju od nase.

Edited by Miki8
  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Miki8 said:

Ja sam uveren da je Topic vec sada u ovom trenutku bolji igrac od Avramovica

Cenim tvoj entuzijazam glede Topića i nadam se da će postati sve što mu prognoziraš. Međutim, zar je realno da niko ovo nije primetio pa je Topić gulio "profesionalnu ligu" a Aleksa imao zapaženu rolu u timu koji je bio na korak od F4 EL i uzeo ABA? Je l' kapiraš kolika je razlika u nivou košarke koji su pikali do pre par meseci?

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

bogdan je imao ravno 20 godina u prvoj sezoni kod duleta.

100x sam već pisao, nije briga o mladom talentu samo ga strovaliti u neku situaciju, bitan je kontekst, koji može i da mu odmogne a ne samo pomogne.

 

da je samo ubaciti igrača u fajt, mogli bi svi da budemo treneri za mlade.

 

a eto baš taj kosta perović, možda mu je bilo prerano? možda bi bolje iskoristio svoje talente da je doziranije pristupljeno. pričam napamet, samo kažem da nije sve u toj tras-logici, ajmo mali, cepaj.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Neuporedivo. Bogdan je važio za talenat ali ga je VJ drkao bespotrebno. Kosta nam je dušu grobarsku izvadio pa je postao ime tek u kasnijim klubovima. Slično i ostali koji pominješ. Bilo je tu još igrača koje je Dule gurao i od kojih ništa nije ispalo, bože moj, normalno je to. Isto kao što je bilo i drugih mladih koji su procvetali kod njega (TNT, Peković...).

 

Najvažnije od svega, reč je o klubu a ne repretentaciji, i to klubu koji je u gomili sezona koje je bazirao na mladim igračima imao loš učinak u EL. Dakle, rezultat je trpeo. Drugo, što kaže uini, jedna godina igranja je u tom uzrastu ogromna razlika u pogledu napretka.

 

Nisam nijednom gledao Topića da bih mogao njegovu igru da komentarišem, a i da jesam, nisam nikakav prognozer karijera. Smatram da bi odlično bilo da je odradio cele pripreme sa reprezentacijom i da je igrao pripremne mečeve makar pet minuta, bez obzira na učinak. Ako bi u toj konkurenciji pokazao ne da je bolji od konkurenata nego da nije puno lošiji i da je uz to dovoljno dobar da ne bude krater na terenu protiv seniorskih reprezentacija, onda bih ga vodio na SP, zbog tog ulaganja u budućnost (mada, da se ne lažemo, to ne bi imalo efekta na građenje kulta kod mladih i izbegavanja nekih takmičenja zbog ličnih prioriteta u tom trenutku). Ovako, priznajem da mi je neozbiljno praviti kampanju pisanjem istih postova sto puta a da do tada nije praktično ništa vredno pomena odigrao među odraslima. Dakle, razumem zaljubljenost u njegovu igru i potencijal i želju da se to predstavi i drugima, ali razumite da postoje i argumenti za drugojačiji pogled na stvar.

 

Na stranu to što naš stav ovde, makar bio jednoglasan, neće ništa promeniti u stvarnosti.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Darko said:

Kosta je igrao u Evroligi sa 17 godina a nije ni PRIBLIŽNO veliki talenat kao Topić.

 

Nije, mjereno današnjim aršinom, ali prije 20 godina, i posebno u DulOvom sistemu vrijednosti, jedan pametan momak zdravih zglobova i pristojne motorike sa skoro 220cm je bio klasa iznad bilo kog beka. Čak i NBA je tada još bio u fazonu da se automatski draftuje svako ko ima 7 stopa ili više, pa će već vidjeti šta će sa njim.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Beonegro said:

 

Nije, mjereno današnjim aršinom, ali prije 20 godina, i posebno u DulOvom sistemu vrijednosti, jedan pametan momak zdravih zglobova i pristojne motorike sa skoro 220cm je bio klasa iznad bilo kog beka. Čak i NBA je tada još bio u fazonu da se automatski draftuje svako ko ima 7 stopa ili više, pa će već vidjeti šta će sa njim.

Uh, Kosta i motorika nikad nisu išli zajedno :classic_biggrin: Gledao sam ga kada je tada igrao Evroligu i razumem zašto je @Barkley#34izdrkan na samu pomisao. Poenta je bila da je dobio šansu i da, rezultat je trpeo donekle. Ne može i jare i pare. Ali dugoročno se isplatilo. I da, Kosta je sa 18 bio u Evrobasket timu 2003-e. A nije bio tako velik talenat kako si ga predstavio, bar iz mog sećanja. 

 

U svakom slučaju, nadam se da će Topić uči u 12. Jedva čekam da vidim kako će izgledati u pripremnim utakmicama.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Darko said:

razumem zašto je @Barkley#34izdrkan na samu pomisao.

Preciznosti radi, nisam izdrkan na samu pomisao nego uzdržan dok ne vidim da sama ideja nema smisla, a ne da se vodi samo kako bismo rekli da razmišljamo o budućnosti. Na kraju krajeva, tim već sad računa na igrače koji bi trebalo da budu nosioci igre u budućnosti iako se ne može reći da su se ultra dokazali u seniorskoj košarci, ali su pokazali da imaju nešto - Jović, Smajli, Poku (naravno, povrede kroje spisak, ali nisu bili viđeni samo da popune broj). Petrušev je isto mlađi ali sa više iskustva i značajnijim partijama.

Link to comment
Share on other sites

Talenat i plafon su na strani Topica, jedino je sporno to iskustvo. Mada sam siguran da ne bi bio na terenu kao da je pao sa Marsa, ima glavu da se brzo prilagodi. Recimo, protiv FMP-a je imao 30 pts, pa 24pts uz dosta asistencija. Licno sam mislio da ce se sa 17 godina tesko prilagoditi protiv jake ABA ekipe a on fakticki bio najbolji pojedinac na mecu. 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Bojdo said:

Smailagic se izgleda prikljucio pripremama, ali je diskutabilno hoce li biti spreman. Navodno su sumnjali čak na virus "Zapadnog Nila" pa je radio specifične pretrage.

 

Ako je konačno zdrav, može da odigra petnaestak minuta iz dva puta, dakle bolje on nego Boriša.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Ja bih ga vodio, pa neka usput hvata priključak sa formom. Leba ne jede a ni grupa nije preteška. Ne možemo više priuštiti nove "dezintegracione procese", a da se onda šteta sanira neupotrebljivim igračima. A i ne bi bio prvi put, da se sačeka rekonvalescent.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...