Chaos Is Me Posted October 9 Share Posted October 9 Meni je potpuno smešno da se neko odavde trigeruje na Cepezzo, Rumenoglu i slično, ne želim svet ni forum u kome Juliusa Randlea ne mogu da zovem bivolom. 2 2 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 (edited) Pa nije to baš isto. Kad napišeš Cepezzo, ti aludiraš na visinu Kampaca kao nešto što je negativno i vredno vređanju i podsmehu. Fakat je da je Facundo čovek potpuno normalne visine, nizak je samo za pojmove košarkaša. Ali tu je namera maliciozna. Isto tako Rumenoglu, crveni Turčin. Crven u licu i nije toliko strašno, ali se ovde Turčin uzima kao negativna stvar sama po sebi. Novi primer: Igrate kao pi*ke, ili igrate kao žene, nije direktna uvreda ni jednoj ženi ali jeste aluzija na to da je "igrati kao žena" negativno. Dakle, ok je da se takve stvari ne kažnjavaju banovima, jer ja mislim da ti ljudi nemaju baš toliko pakosne namere u pisanju, već jednostavno su naučili tako da se izražavaju. Ali nemamo baš ni potrebe da podstičemo takvo pisanje. Šta ja imam od toga da Žoca zovem Rumenoglu? To je toaletni humor. Isto tako, ti možeš Rendla da nazoveš bivolom, ako misliš da je to nešto simpatično i da ćeš time nešto poentirati ili dobiti. Samo ne znam tačno šta. EDIT: Meni je tu jedino ono DrKalina bilo simpatično, uzevši u obzir trenutak kad je izmišljeno i aktuelne klipove koji su kružili. Edited October 9 by JPM 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted October 9 Share Posted October 9 Prosto je, ne želim ovde da pišem akademske elaborate nego sadržaj u slobodnoj formi koji može nekome biti zabavan. To što bih Randlea nazvao bivolom svakako ne aludira na to da on ima rogove i pase travu nego da mu je igra...bivolja. Svaki dobar humor je politički nekorektan, ako namere nisu maliciozne ne znam šta je problem, to bi trebalo da se tretira kao sloboda izražavanja a ja sam čovek koji mrzi cenzuru. Kampaco i Željko sigurno ne čitaju ovaj forum tako da se ne mogu uvrediti, a obojica su ove šaljive nadimke zaslužili - jedan prgavošću i povremenim nesportskim ponašanjem, drugi nes(p)retnim infantilnim srbovanjem tako da neće nikom pasti dlaka sa glave zbog toga, a valjda je jasno da Kampaco nije kepec, kao i da Željko nije rumeni turčin u stvarnosti. Ajd možda za Rumenoglu i da kažeš da nije u redu, ali Rumeni je skroz ok. 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 Slažem se da samo to što je nekome neki humor neukusan nije dovoljan razlog za ban i da svako treba da ima mogućnost da se ne cima za svaki upis koji objavi. Isto tako slažem se da je humor kao takav politički nekorektan i često uvredljiv. Ono na šta sam ja skrenuo pažnju, pak, je da postoje upisi koji nisu pisani u cilju humora već isključivo omalovažavanja i vređanja, i lako se uoče. Kako je Kepeco aluzija na prgavost i nesportsko ponašanje? Aluzija je na visinu. 14 minutes ago, Chaos Is Me said: Ajd možda za Rumenoglu i da kažeš da nije u redu, ali Rumeni je skroz ok. Eto. Rumeni bi bio sasvim prihvatljiv vic. Mislim, kapiram ja tvoju poentu. Lako ovo mesto može da sklizne u nešto što niko ne želi, u neki policijski forum gde se svakome meri svaka reč. Ali ja sam zato i napisao da se za neke stvari ne treba banovati ali da ne treba ni ohrabrivati ako je nešto očito maliciozno napisano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmulinho Posted October 9 Share Posted October 9 17 minutes ago, Chaos Is Me said: Prosto je, ne želim ovde da pišem akademske elaborate nego sadržaj u slobodnoj formi koji može nekome biti zabavan. To što bih Randlea nazvao bivolom svakako ne aludira na to da on ima rogove i pase travu nego da mu je igra...bivolja. Svaki dobar humor je politički nekorektan, ako namere nisu maliciozne ne znam šta je problem, to bi trebalo da se tretira kao sloboda izražavanja a ja sam čovek koji mrzi cenzuru. Kampaco i Željko sigurno ne čitaju ovaj forum tako da se ne mogu uvrediti, a obojica su ove šaljive nadimke zaslužili - jedan prgavošću i povremenim nesportskim ponašanjem, drugi nes(p)retnim infantilnim srbovanjem tako da neće nikom pasti dlaka sa glave zbog toga, a valjda je jasno da Kampaco nije kepec, kao i da Željko nije rumeni turčin u stvarnosti. Ajd možda za Rumenoglu i da kažeš da nije u redu, ali Rumeni je skroz ok. Ljudi danas zele da budu uvredjeni za sve. Cuj da se vredjam sto je neko Kampaca ili Zeljka nazvao ovako ili onako 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 9 Share Posted October 9 Tbh tvoj nadimak za Randlea, ovo za Campazza i Željka nisu identični primeri. Hoću reći, u tvom ima daleko manje emocija, da ne kažem strastvenosti. A možda grešim 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 Just now, elmulinho said: Ljudi danas zele da budu uvredjeni za sve. Cuj da se vredjam sto je neko Kampaca ili Zeljka nazvao ovako ili onako Uopšte nisi razumeo poentu. Ni 1%. Evo ja prvi prezirem WOKE gluposti i vrlo često pišem u stilu RIcky Gervaisa i zabole me ako se neko uvredio jer kako on kaže "Samo zato što si uvređen ne znači da si u pravu" ali mi ovde imamo vrlo često jasno skrivene tendencije u takvom pisanju, pa se onda čudimo šta smo pisali i zašto smo kažnjeni, a svako malo neko aludira na Zvezdu kao na FMP ili na Obradovića kao na olinjalog pedofila ili licemera. I samo čekamo da to bure eksplodira i onda kao "jao pa što ja, šta sam rekao???" Mojne smo sobarice. Ako ne želite da razmišljate o tome šta pišete ok, ali ima sasvim dovoljno internet lokacija na kojima to možete. Ne mora baš i ovaj forum da bude svinjarija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gudura Posted October 9 Share Posted October 9 (edited) Ovaj forum je postao mesto politicki korektnih davitelja. U stvarnosti, da vas neko u realnom zivotu ovako pegla i davi, sa svojim politicki korektnim stavovima, da vas prevaspitava, iako ste matori konj od 5 banki, i da vam sece u korenu svaki pokusaj spontane konverzacije, oterali bi ste ga posle 5 minuta u tri lepe, i sledeci put kad naidjete na tu osobu bi presli na drugu stranu ulice, ali zlo sa internetom je sto svako moze da vergla svoju agendu do iznemoglosti, i da propagira svoje "demokratski osvescene" stavove, koje u realnosti niko nece da slusa.Valjda je to jedino okruzenje, gde nebitni mogu da steknu osecaj bitnosti, pa makar i u virtuelnoj formi. @Chaos Is Me brate, sve te razumem🙄 Edited October 9 by Gudura 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted October 9 Share Posted October 9 Kepeco vrhunska fora Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 9 Share Posted October 9 U stvarnom životu se većina ljudi okružuje sebi sličnim ljudima. Retko će matori konj od 5 banki da se druži sa nekim ko ima za njegov ukus suviše demokratske stavove (lol), niti će se oni koji imaju liberalnije stavove družiti sa ljudima koji nisu toliko liberalni kao oni. Mogu biti upućeni jedni na druge na poslu ili u nekom drugom okruženju i pokušati da razumeju drugu stranu, ali teško da će jedni drugima biti 1st pick za ispijanje piva ili kafe. Ovo je ipak (virtuelno) mesto koje okuplja različite ljude, od kojih mnogi možda nikad ne bi imali interakciju u RL uslovima. Kao takvo mora da ima određena pravila komunikacije jer situacija može mnogo brže da eskalira nego u RL. U isto vreme ne može da bude sterilno a moderacija je malo krenula u tom pravcu, zato i greše, jer pokušavaju da ispune prvu stavku. All in all, mislim da na forumu još uvek ima dovoljno spontane komunikacije. Ali neće se jednako doživeti kad proba spontano da konverzira neko ko je tek došao, ko je duže ovde i svi znaju da se samo zeza, ili je duže na forumu a ume da tatiše itd. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 9 Share Posted October 9 1 hour ago, Gudura said: "demokratski osvescene" stavove Imaš vrlo pogrešnu predstavu o tome šta je demokratija. Nikako ne povlačiti jednakost između savremenog woke/PC terora sa "demokratski osvešćenim" stavovima. (Osim, naravno, ako nekog prevashodno ne žulja baš reč - demokratija.) Za početak demokratija ti omogućava da nazoveš Kampaca - Kepeco, ali i omogućava i nekom drugom da ti kaže da to nije u redu. Demokratija je pre svega slobodna razmena mišljenja/stavova. Odlutala je priča u politiku tj. tamo gde ne treba, zato hajde da to ovde stane, a ko želi diskusiju o bilo čemu iz domena politike - pravac na odgovarajuće pdf i teme. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 Ljudi prvo da porazmisle malo o tome šta znači demokratija i slobodna (spontana) razmena stavova pa tek onda neka polemišu. Slobodna razmena stavova i sloboda pisane i izgovorene reči ne znači da možeš da lupetaš i vređaš šta hoćeš i koga hoćeš i da očekuješ da to nema posledice. Poenta je da ti posledice prihvatiš. E onda udri svoj slobodarski stav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 9 Share Posted October 9 15 minutes ago, fancy said: pravac na odgovarajuće pdf i teme Achtung 2 1 2 24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 9 Share Posted October 9 Vrisnula sam 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted October 9 Share Posted October 9 Pa nije @fancy tako strasan. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted October 9 Share Posted October 9 Smrtokapa me podseća na druželjubiviju verziju famoznog Daniela Dravota. 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 9 Share Posted October 9 1 hour ago, DameTime said: Retko će matori konj od 5 banki da se druži sa nekim ko ima za njegov ukus suviše demokratske stavove (lol), niti će se oni koji imaju liberalnije stavove družiti sa ljudima koji nisu toliko liberalni kao oni O tome ćeš moći da izvlačiš zaključke tek kada dođeš u te godine. Iznenadila bi se kada bi shvatila kakvih sve interakcija ima, i ne mislim samo na "uzmimo mene za primer". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 9 Share Posted October 9 12 minutes ago, Barkley#34 said: O tome ćeš moći da izvlačiš zaključke tek kada dođeš u te godine. Iznenadila bi se kada bi shvatila kakvih sve interakcija ima, i ne mislim samo na "uzmimo mene za primer". Svaka čast svakome (npr. meni 😜) ko se druži sa ljudima sa kojima se razlikuje po pitanju takvih fundamenata. Poenta je da u RL life ako ti se ne dopadaju demokrate ili bilo ko sa drugim vrednostima, ne moraš da imaš interakciju sa njima. Ovde ipak moraš tj. potrebno je da delimo internet prostor i sa onima sa kojima se ne slažemo ili su previše "woke". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 9 Share Posted October 9 Isto je ovde kao i u životu, u nekim aspektima. I ovde možeš da nekog staviš na ignor ili da diskutuješ na strogo određene teme. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 9 Share Posted October 9 Istina, ali kad me već vučeš za tastaturu, namerno sam aludirala na ove "matorce" koji misle da ne treba da se menjaju kad napune 5 banki 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 9 Share Posted October 9 Šta da ti kažem, nekad treba da se menjaš a nekad ti iskustvo samo potcrdi da treba da zadržiš stav/mišljenje/šta god. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted October 9 Share Posted October 9 2 hours ago, Smrtokapa said: Achtung Već se treći put naglas smejem u kancelariji, nije mi dobro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted October 10 Share Posted October 10 On 10/9/2024 at 12:25 PM, fancy said: Demokratija je pre svega slobodna razmena mišljenja/stavova. Odlutala je priča u politiku tj. tamo gde ne treba, zato hajde da to ovde stane, a ko želi diskusiju o bilo čemu iz domena politike - pravac na odgovarajuće pdf i teme. Ova druga recenica u odnosu na prvu bas i did not age well. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted October 10 Share Posted October 10 ljudi, gde nam je @Kankkunen ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 10 Share Posted October 10 7 minutes ago, NikadProtivKaline said: ljudi, gde nam je @Kankkunen ? Last visited 58 min ago Nema covek sta da kaze 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts