Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

PJ ima samo dva problema - iskustvo igranja u EL i probleme sa povredama. 

 

U suštini high risk high reward potez, ja sam ga užasno gotivio kao igrača ali opet, da nešto može dobio bi ugovor od nekoga u NBA. 

 

Mada, u teoriji tačno ono što tražimo, nekog 'gladnog' da se vrati tamo, koji će da kida odbranu i forsira tranziciju... ali ne verujem da će kod nas, ne znam, mislim da bi ga neko platežniji već pokupio da je to moguće

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, fedor said:

U tom konkretnom trenutku jedan ne igra 5 godina ozbiljnu kosarku, visak je u Baseloni. Drugi je igrac sa 20 minuta u nba kontenderu koji je na pola sezone doziveo ozbiljnu povredu i zato ne moze da nastavi to da bude. Ako zanemarimo povredu PJ je u tom momentu dve klase iznad Dantea

izuinte, u kom to kontendijeru?

Link to comment
Share on other sites

Malo se salim, naravno. 

Mislim da spore noge i sve sto one vuku sa sobom predstavljaju najveci problem. Npr nema preuzimanja u odbrani a ne mogu zamisliti Zeljkovu ekipu koja igra tako.

Da je drugacije mislim da bi ga Zeljko doveo jos dok je bio u Fenru.

Edited by Ne sam Safete
Link to comment
Share on other sites

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/partizan-mozzart-bet-pronasao-beka-pi-dzej-dozir-na-godinu-dana/458605

 

Quote

Tržište je dugo ispitivano, a na kraju je zaokruženo ime Pi-Džeja Dozira. Američki košarkaš završio je pregovore sa Partizan Mozzart Betom i potpisaće ugovor na godinu dana.

Dozir ima 26 godina, visok je 198 centimetara i mada primarno igra kao bek, pa čak i nisko krilo, može i da kao jedinica kreira igru crno-belih. I naravno da podudarnosti sa Danteom Egzumom nisu slučajnost, Dozijer bi u taboru aktuelnog šampiona Jadrana trebalo da odmeni baš miljenika navijača iz prošle sezone.

 

Dozir je igrao na čuvenom Univerzitetu Južna Karolina, nije izabran na draftu 2017. godine, ali je na kraju zaslužio ugovor u Oklahoma Siti Tanderu, mada se tamo nije naigrao, kao ni kasnije u Boston Seltiksima.

 

Međutim, imao je sasvim solidnu ulogu kada ga je 2019. godine pokupio Denver Nikole Jokića, ali je njegov razvoj zaustavila teška povreda kolena. Pokušao je kasnije da vaskrsne u Sakramento Kingsima, nije uspeo, pa se odlučio da krene Eguzumovim putem. On se baš igrama u Partizan Mozzart Betu izborio za povratak u NBA ligu i ugovor sa Dalas Maveriksima.

U Partizan Mozzart Betu se nadaju da će i sa Dozir dobiti skriveni NBA kvalitet. U najboljim danima karakterisala ga je odlična igra u odbrani, odlične fizičke predispozicije, mada nije klasičan šuter kome svaka lopta završava u obruču.

 

Ali ni Egzum nije bio savršeni snajperista. A bio je sve ono što je trebalo timu Željka Obradovića. Nadaju se crno-beli da će i Dozir opravdati poverenje.

Sad po četvorku i petorku.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...