Jump to content

Sportski komentatori, novinari i mediji

Recommended Posts

7 hours ago, Papanikolesku said:

Dule za kraj daje komentar; izuzetno cenim Nebojšu Čovića. Sve pre toga bih ti oprostio, sve posle toga je nebitno. Lik i delo Nebojše Čovića. Koliko god deluje nespremno za bilo kakav verbalni duel sa njim na bilo koju temu, ovo mu je ljaga na ime i prezime. Bio je znak jednakosti između njega i Želimira, sad više ne možeš u istu rečenicu sa njim. Hvala na trofejima. Znao sam da će mi presesti emisija. 

Fuj! 

Pa Zeljko i Nebojsa su bili u dobrim odnosima ranije, cak Nebojsa kaze prijatelji. I kada je Zeljko na cuvenoj konferenciji posle Zvezda-Fener ispizdeo zbog skandiranja pricao je da vise nisu prijatelji, pa je to vece situacija resena u kafani i palo je pomirenje. 

Pozitivno je sto deluje da su i Covic i Dule svesni da nisu uvek bili u pravu i da su imali veliki uticaj na pravljenje tenzija. E sad sto oni to opravdavaju borbom za svoj klub... 

Inace, neverovatno mi je da je Covic stariji od Vujosevica samo godinu dana, rekao bih da je razlika jedno 10 godina u korist Duleta. Sta bolest uradi coveku... Doduse i Covic je jedno vreme lose izgledao, ali se ocigledno izvukao. 

Edited by СтелаРоса

Željko je i u vreme najveće krize Partizana punio budžet Zvezdi (svaka mu čast :classic_biggrin:). A i Dule je u pravu kad je sinoć u jednom trenutku rekao - kada vidim kako se pojedine legende ponašaju, što bih ja ovako bolestan vodio ratove. A i što bi? Čovek ne može da dobije jednu jebenu kartu za prvi red. Što mu Ostoja ne prepusti svoje mesto? Što navijači ne reaguju u Areni? Onda kad je trebalo pružiti mu podršku došlo iljadu ljudi. On je i sinoć ostao pri nekim svojim stavovima a umeo je i da pecne Čovića. Pogotovo kad je Čović počeo da se busa u grudi kako je hrabar i onda komentar Duleta - lako je kad imaš leđa u vidu vlasti. :classic_biggrin:

• Like 3

Rekoše na samom kraju da su ispoštovali Karija, videlo se da su sa zadrškom došli iako Teči malo-malo pa ispadne otrovna pljuca jer je navikao. Pecnuo i Dule par puta, on je u ovoj fazi života za neke mirnije, duboke misli i teme, Teča ga baš prekidao iako se nisu svađali.

Sve u svemu ništa posebno emisija, Teča istakao da se borio u Zvezdi dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, kako bi to činio i da je bio u Partizanu... više anegdotalna priča tokom emisije.

Teča rekao da neće neko njemu da govori gde da sedi, nego da će on da sedne gde hoće. Mogao je da ponudi makar nešto kao precednik saveza da malo anestezira polarizaciju, ali očigledno ga te stvari ne interesuju. 

4 hours ago, SamoFlacko said:

Željko je kućni prijatelj sa Veskom Barovićem, bukvalno se ne razdvajaju, tako da to idolopoklonstvo je valjda jedna prevazidjena kategorija.

Pokojni Duda i Želimir su (bili) prijatelji sa Veskom 30 plus godina. Nemam nikakvog idolopoklonstva prema bilo kome. Samo poštovanje. 

Duško Vujošević je to izgubio sinoć. 

Ne mogu da verujem da je navijacima Partizana Vujosevic sinoc izgubio bilo sta.

Covek je samo protokom vremena shvatio, da je zbog svog kluba zagazio u talog(sa politikom) i da je to bio preveliki zalogaj za njega.Svi " prijetelji" su se kasnije izmakli, namestili sebe na udobne fotelje, a Vujosevicu karta za drugi red.

I da, nije palo sinoc njihovo pomirenje, desilo se to mnogo ranije.

• Like 3

11 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Teča rekao da neće neko njemu da govori gde da sedi, nego da će on da sedne gde hoće. Mogao je da ponudi makar nešto kao precednik saveza da malo anestezira polarizaciju, ali očigledno ga te stvari ne interesuju. 

Ako si pazljivo slucao, rekao je da tu sedi jer je tako navikao da gleda kosarku, iz ugla (a ako se secas i neke utakmice iz FMP hale, isto je sedeo u cosku na onim ceonim tribinama. Rekao je da je iz tog ugla navikao da gleda i da ne moze centralno, da mu to smeta, kamere itd. 

Nemoj i ti kao Dule da izlazis sa nekim polu-informacijama 🙂 Dule bar prizna na kraju... 😄 

Inace, nisam gledao Kida Show ranije, pa mi je ovo sada prvi put da slusam i Duleta posle duze vremena. Uhvatio sam tu i tamo neki isecak ali nije to to. Prvo, drago mi je da ovako vizuelno bas dobro deluje, dosta zdravije. 

A drago mi je da i nisu pravili pizdarije kao sto su znali. 

mozda je do mene ali malo mi para usi edinovo odsustvo entuzijazma kad se prica o zvezdi dok u isto vrijeme je totalno euforican kad se prica o partizanu (citaj: pogotovo dozivi ekstazu kad se pomene carlik)

znam da je podcast i da je sve kezualno. rijec je o udvajanju sa milosem 

Edited by nemanjau5
  • Like 4

Pa dobro logicno da ce sa vise entuzijazma da prica o klubu za koji navija, ne voli Edin zvezdu posle sukoba sa covicem. Mada mi smeta isto sto mu je i ostoja ulazio u studio pa to javno ne pokazuje u podkastima bilo kakvu netrpeljivost prema Partizanu. Inace to je glavni razlog zasto Edin i kole me rade vise vecite

Primjetio sam i ja odavno da nas ne miriše, da se blago rečeno izrazim, ali me ne interesuje. Neka navija i podržava koga hoće, ima pravo.

Podkast je odličan i lično volim da ih gledam/slušam. 

Uostalom i razumijem ga nakon šovinisitičke parole "hrvat, šiptar, balija nisu moja bratija" od strane vučićevih plaćenika. 🤷‍♂️

• Like 2

Da, vrlo je upadljivo otaljavanje kod Edina kad dodje na red komentarisanje Zvezdinih utakmica. Ne uspeva da obuzda averziju prema Zvezdi, imam utisak da bi tokom tih dvadesetak minuta najradije drndao telefon i pustio Milosa da sam odradi taj deo podkasta. Potkrade mu se povremeno i neki ruzan komentar, npr. o Dzonu Braunu je pricao bas potcenjivacki i maliciozno.

Mislim ok, ima covek pravo da simpatise koga hoce i govori sta hoce. Meni je on i dalje zanimljiv za slusanje, ali me je neprijatno iznenadila ta neprofesionalnost. Posebno kad ga uporedim sa npr. Radojevicem, koji je 10 puta zagrizeniji Partizanovac od Edina, pa opet sa maltene jednakim entuzijazmom analizira i Zvezdine i Partizanove utakmice. 

• Like 7

Pre jedno desetak godina, kad su se probijali KK CZ i Edin u mainstream vode, delovalo mi je cak da je vise simpatise od Partizana. Znam da je zaludjen Zocom, verovatno je na njega uticao Cokijev pokusaj prevaspitavanja,  delije u slucaju Omic... Ali da,primetih isto sto i nemanja i fradler.

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 1

22 hours ago, fradler said:

Da, vrlo je upadljivo otaljavanje kod Edina kad dodje na red komentarisanje Zvezdinih utakmica. Ne uspeva da obuzda averziju prema Zvezdi, imam utisak da bi tokom tih dvadesetak minuta najradije drndao telefon i pustio Milosa da sam odradi taj deo podkasta. Potkrade mu se povremeno i neki ruzan komentar, npr. o Dzonu Braunu je pricao bas potcenjivacki i maliciozno.

Mislim ok, ima covek pravo da simpatise koga hoce i govori sta hoce. Meni je on i dalje zanimljiv za slusanje, ali me je neprijatno iznenadila ta neprofesionalnost. Posebno kad ga uporedim sa npr. Radojevicem, koji je 10 puta zagrizeniji Partizanovac od Edina, pa opet sa maltene jednakim entuzijazmom analizira i Zvezdine i Partizanove utakmice. 

Apsolutno se slazem. Cak i nacin na koji analizira Zvezdine pobjede. Vise prica o losim stranama protivnika nego o tome kako je Zvezda odigrala. Zvezda razbije Oly on prica kao da je na sahrani. Po meni sa takvim stavom mu je i kredibilitet upitan.

• Like 1

22 hours ago, fradler said:

Ja sam Radojevica bas cesto kritikovao od kako prenosi KKP na Areni jer smatram da je previse pristrasan tokom komentarisanja, ali odgledao sam skoro sve njegove Mozzart Podcaste od pocetka sezone i bas to sto kazes covek ne pravi razliku izmedju Zvezde i Partizana. Zna kosarku i zanimljivo ga je slusati. I generalno on ima onaj "komentatorski glas" i idealan je za taj posao, jedino sto mi se ne svidja nacin na koji prenosi Partizan.

• Like 2

Meni kod Radojevica jedino zasmeta kad odluta sa utakmice i krene da vergla o sjajnim partijama necijeg pasenoga pre 40 godina na Gonzagi. Umerena pristrasnost mi je ok, kad slusam ona dva Cakovic&Karovic isprepadana balavca kako se iz petnih zila trude da budu nepristrasni slosi mi se. 

• Like 3

50 minutes ago, fradler said:

Meni kod Radojevica jedino zasmeta kad odluta sa utakmice i krene da vergla o sjajnim partijama necijeg pasenoga pre 40 godina na Gonzagi. 

Ovo i mene bas smara. U redu je druze, znamo da pratis kosarku vec 2000 godina, ali ne interesuje nas svaka ta informacija. Isto tako ima zelju da pokaze znanje nekih taktickih varijanti, pa ume da smori sa izrazima na engleskom. 

Osim toga mi je ok.

Edina obozavam naravno i nemam dojam da je navijac KKP

• Like 1

Recite mi jednu stvar:

Da li je po vama normalno jučerašnje Plavšićevo objašnjavanje kako je super logičan potez da Kalinić napravi namernu, nakon što mu je Larkin probacio kroz noge?

Pri tome, ni najmanje ne mislim da pričam o Kaliniću. Ništa strašno, takvi igrači koji igraju sa velikom energijom, teško podnose takve raspade u igri, pa kad onda dodje takav neki potez, izgube kontrolu i šta je tu je.

Ali mi nikako ne može biti normalno da jedan komentator 2 minuta bez prestanka ponavlja da kako tako iskusan igrač kao Larkin mora da zna da mu sledi takvo nešto kad uradi takav potez, kako je to najnormalnija stvar u košarci itd. Pa koliko klinaca to gleda i sluša?

Oooozbiljan kreten, ako mene pitate.

• Like 19

13 minutes ago, realno *w said:

Recite mi jednu stvar:

Da li je po vama normalno jučerašnje Plavšićevo objašnjavanje kako je super logičan potez da Kalinić napravi namernu, nakon što mu je Larkin probacio kroz noge?

Pri tome, ni najmanje ne mislim da pričam o Kaliniću. Ništa strašno, takvi igrači koji igraju sa velikom energijom, teško podnose takve raspade u igri, pa kad onda dodje takav neki potez, izgube kontrolu i šta je tu je.

Ali mi nikako ne može biti normalno da jedan komentator 2 minuta bez prestanka ponavlja da kako tako iskusan igrač kao Larkin mora da zna da mu sledi takvo nešto kad uradi takav potez, kako je to najnormalnija stvar u košarci itd. Pa koliko klinaca to gleda i sluša?

Oooozbiljan kreten, ako mene pitate.

Uopste nije na mestu njegov komentar, on ima pravo na svoje misljenje ali to je mogao da kaze i kasnije u ukljucenju po zavrsetku utakmice.

Malo zloupotrebljava slobodu koju mu SK daje pa neke situacije komentarise kao sa pozicije nekog cice koji imao milion basketa iza sebe, pa sad objasnjava klincima kako igra funkcionise.

Verovatno je i zaljubljenost u Kalinu, koju svaki cigan opravdano oseca, ucinila svoje.

Nevezano za ovo, malo smo prestrogi prema nasim komentatorima, to sam ja primetio prosle godine kad sam se prebacio na eltv.

Sta tamo sebi dozvoljavaju komentatori, od komentarisanja sudijskih odluka bez poznavanja pravila, preko zargonskog izrazavanja do apsolutne nemogucnosti da se nabode prezime igraca.

Americki fazon i to onaj najgori.

Onaj dan protiv Asvela brat 2 minuta ne moze da nabode prezime Koprivica, Mirotic i Mitrovic ko da su isti covek, Plavsica smo i mi u ekipi poceli da zovemo Plavic, po ugledu na komentatora itd.

Kakvi su ,da su, ovi nasi bar znaju kosarku (izuzev Vlahovica koji je nemac pojma i odbija da radi na sebi) i generalno se ne izmotavaju previse.

• Like 1

Ja sam Edina zgotivio kada sam se kao klinac ložio na ekipu Zvezde iz sezone 2010/11 sa dna ABA tabele, pa sam delio Edinovu euforiju i oduševljavanje potezima te "grupe građana", a naročito njegovu fasciniranost Rikardom Maršom, potezima Brace Miloševića i Majlsovom "masnoćom u tijelu" i posvetu njegovih koševa "svima koji vole slatkiše". 😂 

Jednostavno, oduvek je imao svoje neke individualne favorite (Džejsi Kerol "ratatata", Teletović iz očiglednih razloga), i simpatisao underdog timove. 

Nemam utisak da sada favorizuje Partizan, verovatno mu je Karlik Džouns jedan od tih "favorita", a i dalje ga smatram vrsnim košarkaškim poznavaocem, samo bih voleo da malo u podcastima (gde ima priliku) malo izađe i iz šablona. 

• Like 1

Edin se loži na američku košarku i njihove igrače, posebno dobre napadače. Partizan je od dolaska Željka imao uvek jako kvalitetne strance pa su i njegove simpatije tamo. Veoma pohvalo je npr pričao o Canaanu kad je potpisao letos za Zvezdu. Da sam lično imao bliski susret neprijatne vrste sa Tečom ne bi ni meni bilo simpatično bilo šta što on reprezentuje. Takođe, verovatno mu kao Bosancu nije ni prijatan klerofašizam sa Zvezdine tribine sa kulminacijom u slučaju Omić dok kod KKP toga nije bilo, a tamo su igrali bez problema i Vrabac i Gegić itd. Treće, Zvezda ima star i ne baš uzbudljiv roster, sve su to igrači koje smo gledali 100 puta i ne izazivaju neka uzbuđenja, Partizan ima neke igrače koji su po prvi put u ovom kontekstu pa je to svakako zanimljivije ispratiti, meni je to logično.

Ja Edinu jedino zameram relativno loš smisao za humor ali kao sportski rabotnik radi odličan posao godinama.

• Like 9