Jump to content

Strana reprezentativna kosarka


Recommended Posts

Da bas ti je drago, zato SP u kosarci nosi vodu OI, mogli su od FIFE da nauce kako se pravi ozbiljan i profitabilan dogadjaj.
Jeste mozes ti na 4 godine da imas SP ali ne moras da ga stavis ispred OI ako tezis uspesnom SP, a te "nabedjene zvezde" dizu rejting i kvalitet prvenstva. Pa naravno da nece da bude kompletan uzitak kada igras protiv 10 tima, na SP treba da igraju najbolje ekipe i najbolji igrac, pardon ipak je u kosarci to OI tu igraju najbolji igraci moja greska. 
I ne moras da ubacis retardirane kvalifikacije gde igraju D timovi posto je to realan indikator kvaliteta tih ekipa, jeste zato nemas prvaka Evrope na SP, jos 1 vrhunska odluka svaka cast ekipi iz fibe.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne moze da se uci od Fife zato sto oni gospodare fudbalom koji je najpopularniji sport na svetu na otvorenom, sto nije analogno ni sa jednim dvoranskim sportom. Najveci problem sa kosarkom jeste sto najmocnija organizacija na svetu je nadnacionalna korporacija u vlasnistvu privatnih lica. Kao i svaka druga korporacija njoj je u jedinom interesu profit... sto se kosi sa samom prorodom sporta, i onda kao posledicu imamo ovo otkazivanje NBA igraca u svim nacionalnim selekcijama. Ne otkazuju oni zbog Fibe nego zato sto klubovi nemaju interes da im igraci igraju. Sta tu moze Fiba sem mozda da udje u rat sa NBA, u kome verovatno gubi.  

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

A Fifin jedini interes nije novac?  U Katar se ide zbog lepog vremena i sunca? Slabije 
Fifa od starta ima 1 interes a to je novac i to se isto tako kosi sa samom prirodom sporta, pa opet nemaju takve probleme, da im ne dolaze najbolji igraci, na kraju ipak ispromovisu sport i finale gledaju 3milijarde a igraju mala Hrvatska i Francuzi,  a uvek se uzmu opasne pare ko kod igrao. Znaci cekiraju sve sto treba.
Tako da suprotnost izmedju  prirode sporta i profita ne pije vodu.
Druga stavka mi ne pricamo o vaterpolu koji je 10 esalon ozbiljnog sporta pa da je popularnost sporta  ozbiljan problem. Kosarka je 2 sport na svetu, najvece "nabedjene zvezde NBA" su neck and neck sa CR7, Leom itd sto se tice popularnosti sirom sveta. Najvece zvezde na OI i u OI selu su najcesce bas ti kosarkasi.
Na kraju ti klubovi isto tako ne bi hteli da im zvezde igraju na OI isti je njima djavo da li igraju OI ili svetsko, nece da im se trose igraci. Ali opet 2016 neki Durant, Klej, Irving su dosli da igraju a pre toga neki momak iz Akrona, Lebron je  isao na 3 OI, na jednoj od tih Oi je ubacio seme iz koga se rodio njegov 1 supertim i 2 titule.
Mislim da je nesto drugo tu problem i da je to povezano sa 1992 i nekim Drim Timom. Dzaba im  sva ulaganje poslednjih 30 godina  u marketing i promociju SP kao "najbitnije reprezentativno takmicenje"  ako ne mogu da sklone OI sa prestola, pogotovo moraju to da urade u glavama "nabedjenih zvezda".
Dok to ne urade Sp ce uvek biti sekundarno takmicenje iza OI.
A ovo pucanje u glavu sa kvalifikacijama nece sigurno da pomogne SP. Kaznis Slovence zato sto nemaju dubinu rostera i izbacis Dragica/Doncica sa SP. Sta ce biti kada neka Spanija/Grcka/Srbija bude imala problem sa dubinom igraca koji ne igraju ni u NBA, niti u EL.

Edited by LayupFromTheMidget
Link to comment
Share on other sites

Nije jedini interes Fife profit. U Katar se ide zbog korupcije. Fifa nije privatna korporacija kao NBA vec neprofitnа organizacija u vlasnistvu svih nacionalnih federacija. Sav novac koji se zaradi se raspodeljuje tim federacijama, pa malo ko recimo zna da su reflektori na vecem brojem nasih stadiona finansirani od tog novca. Prema tome osnovni interes Fifa jeste razvoj fudbala a ne da se namakne sto vise novca koji ce se raspodeliti vlasnicima kao u NBA, gde su klubovi u ulozi vlasnika, a koji su opet u vlasnistvu privatnih lica. Znaci razlika je kao nebo i zemlja. A glupost sa kvalifikacijama je neka druga prica i tema, ovde pricamo o SP. 

 

U analognoj situaciji kada bi Premijer liga kao neko privatno lice nadjacala po moci i profitu Fifa, i resila da bude zasebno takmicenje pa da odredjuje koji igraci mogu da igraju na SP a koji ne mogu, jedini nacin da se reaguje od strane Fifa jeste da zabrani Engleskoj ucestvovanje na SP. Posto englezi najvise na svetu vole svoju reprezentaciju, oni bi nasli mehanizam kako to da rese sa Premijer ligom. Ovde je situacija drugacija tj. amere boli briga da li ce ili da li nece ucestvovati na SP jer smatraju sebe samodovoljnim u tom sportu, pa im je olimpijada bitna samo da bi imali jedno zlato vise u ukupnom zbiru svih medalja prema ostalim zemljama... drugim recima ne mozes im nista, sem da se na neki nacin umesa i MOK jer je ocigledno Olimpijada jedina stvar na sta su osetljivi. To je skolski primer kada pustis da iskljucivo zakon trzista odredjuje pravila igre tamo gde to ne treba da bude slucaj...

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

Кад су одустали Дејвис и Харден остали су били у фазону чекајте па ово неће бити опуштени излет у Кину. Неће бити нимало лако узети злато можда је боље да не ризикујемо и да останемо уписани као генерација која није узела злато. Редом су одустајали јер нису хтјели да преузму одговорност. Сад би им можда најпаметније било да узму 10 најбољих из Евролиге + Драмонд и Бил ( он још није одустао јел тако?). Ларкин, Хигинс, Хајнс и екипа би се боље снашли од ових што су им остали на списку.

Edited by Srbija
Link to comment
Share on other sites

mislim da je ovo aktuelnih 16, ujedno i najboljih ako žele tozla, kakvi crni el igrači

edit ne kapiram zašto misliš da bi se lošiji igrači lakše snašli nego bolji igrači, pogotovo sa trenerima kao što su pop i kerr?

 

Here are those 17 players, per CBS Sports:

Harrison Barnes, Andre Drummond, Kemba Walker, Kevin Love, Kyle Lowry, Khris Middleton, Myles Turner, Kyle Kuzma, Brook Lopez, Paul Milsap, Jayson Tatum, P.J. Tucker, Donovan Mitchell, Marcus Smart, Thaddeus Young, Jaylen Brown, and Randle.

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

Ovde je Kembo ostao realno jedini igrac koji bas moze surovo da te nakanta i zatvori utakmicu nakon nekoliko vezanih poseda. Preostala dvojica koja su na papiru takodje sposobna za nesto slicno imaju ozbiljan deficit iskustva i kilometraze. Faktor prvog kontakta sa FIBA kosarkom da ne pominjem. Ostaje da vidimo sta je spremio Pop, posto je kljuc kod njega.

Link to comment
Share on other sites

Problem za protivnike osim Kembe moze biti zasipanje trojkama u odredjenim varijantama sa 4 odlicna sutera i blokiranje/size Turnera i Drummonda.

i Pop

 

sve u svemu, dobra ali ne i impresivna ekipa. Do pre par dana sam je klasifikovao u -uzeli bi titulu- sada vec nisu ni -kontender- , tesko se uzima titula bez superzvezde, a Kemba to jos uvek nije,ostali nisu ni blizu

 

ne znam zasto pricam o tituli u nba, doslo mi...

Edited by bosMan_jr
Link to comment
Share on other sites

Превише је ту оф д бол играча да би они били фаворити а питање је уз то како ће се снаћи на мањем терену. Скупљени сад мјесец дана пред првенство. Не заборавите нас су у задњих 10ак година побјеђивали Дурент, Харден и Ирвинг и тај ниво. Чак и они кад не играју на 100 посто као у утакмици у групи замало нису изгубили.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, bosMan_jr said:

Favoriti su svakako, a da ce raskantati sve to uopste ne verujem

Нису фаворити у овом саставу а можда буде још отказа.

 

Кемба има већ једно сребро

 

Men’s basketball
Representing 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States
FIBA Americas U-18 Championship
Silver medal – second place 2008 Argentina Team
Edited by Srbija
Link to comment
Share on other sites

  • MetalHead changed the title to Strana reprezentativna kosarka (SP u Kini 2019.)
  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...