Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

4 minutes ago, Redstar0356 said:

Teo je u godinama, nek ispuni decacki san, neka Markovic cifra je ok. 

Bjelica 35 godina, osvojio svw sto se osvojiti moze, nek nam uzmu on i Gudura po 600.000. 

Nedovic nek uzme 500.000 i teraj. To je cena za iskorak

 

znači neki popusti od 40-50% cca ( ;

6 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Ti krenuo da ga kritikuješ, a meni se sve više dopada 😄

 

meni se on jako dopada, bez obzira na mane ali verujem da ima mesta u nba, pošto nije ni skup ni neki problematičan kli

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Polako polako. Nama su i prethodnih sezona stranci dolazili i odlazili, i uvek smo nalazili zamene za njih, kao sto cemo i sada. Da nama ostanu Radonjic i Kalinic(voleo bih ali i da ode doci ce zamena). Imacemo minimalni budzet ponovo, i ponovo ekipu koja ce se boriti. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Redstar0356 said:

Pa da, zato sam i napisao, ako hoce da se dokazu da su Zvezdasi kao Kalina, sad je vreme!

 

samo što kalina sigurno nije dao popust od 40-50%, lično ne verujem ni da je dao 30%, jer to je užasno puno para.

 

nije to ono, evo umesto 100 dinara, dajte mi 70 dinara

 

Link to comment
Share on other sites

@1945 nema sumnje da ce doci novi bek koji ce bar na papiru izgledati kao upgrade u odnosu na Holinsa, ali je poenta da smo se svi nadali da cemo uz ostanak Holinsa dovesti jos jednog beka. Holinsa smo cekali pola godine, proigrao je i uklopio se u tim i bilo je logicno da ocekujemo da naredne sezone od starta krene sa kvalitetnim partijama. Umesto toga on ode, a doci ce neki novi bek koji ko zna da li ce se uklopiti. Ne mozemo da zadrzimo glavne igrace i nadogradimo tim, nego konstantno moramo da trazimo nove, a tu se onda gubi kontinuitet. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Nenad010 said:

 

Daj onda da oteramo Covica i otvorimo put nekom Ostojinom dvojniku da nas otera u dug od 10m i unazadi nas 15 godina. Ovih nije bilo nigde skoro deset godina, kad prodje ovaj politicki talas nece ih biti jos 10.

 

Covic kakav god da je obezbedio je (od drzave naravno) ovih godina uslove da napravimo neke fantasticne rezultate, a da se pritom ne brukamo i ne uvlacimo u dupe kao ovaj iz FK-a.

KK je jedan gospodski klub, dokazujemo to iz godine u godinu, a prelako to zaboravljamo.

 

Nakon 2015-16 sezone napustio nas je Miler, pomalo pederski dogovorio je sve jos na zimu sa istim ovim Makabijem, otisao je i Cirbes, takodje i Kinzi, Vasa... Ostao je Dejo i sledece sezone smo igrali najbolju kosarku u ovoj nasoj eri, sa jebenim centarskim tandemom Milko-Kuz i Simketom na 4. Poruka je da ce i pristojan budzet biti dovoljan da napravimo tim i rezultat, nema potrebe da se pada u nesvest zbog jednog Holinsa ili Nejta.

 

  

3 hours ago, medobrundo said:

 

Nije baš tako, odnosno meni se čini da nije baš tako, može biti da grešim.

 

Mislim da je KK Partizan trenutno klasičan "državni projekat", u koji se sipa direktnom vezom kako bi se ostvario neki narativ/zamisao/cilj koji je u principu Vučić ili neki od njegov savetnika zamislio kao povoljan/optimalan.

 

Takođe mislim da Crvena zvezda, trenutno, nije ni blizu takav projekat, niti da sam vrh SNS-a ima upliv (kakav bi želeli da imaju). Generalno kad se sagleda čitav modus operandi SNS-a, jasno je da oni nisu uspeli da "otmu" klub i urade sa njim ono što su uradili sa skoro svakom drugom institucijom u državi. Pre svega, postave marionete na čelo, nakite ga kao BG na vodi, imitiraju luksuz, te povežu sve uspehe -- a uglavnom u kontrasti sa neuspešnom prošlošću -- sa sobom. Naravno, u suštini, uvek su ta izgradnja i renesansa povezana sa nekom koristi za Vučića i bratiju. Finansijska se ne dovodi u pitanje, ali ima tu još mnogo nefinansijskih benefita. 

 

Meni je nekako očito da je Čović uspeo da dobije taj neki rat sa SNS marionetata koje je Vučić uputio ka klubu, te da ovaj nije imao resurse/adekvatne ljude da do kraja izgura svoj takeover bez da se lično previpe eksponira; a da bude siguran da klub neće biti izbušen i posle par godina u značajno gorem rezultatskom stanju. Čović je namazan igrač, te mi se čini da on tu bitku nije vojevao direktno i prsa u prsa, već raznoraznim spletkama, podmetanjima, izgovorima, posrednim ucenama.. te da postoji značajna informaciona asimetrija između njega i SNS marionetica kao što je npr taj Ostoja. Naravno, Čović je dovoljno pametan da odradi javni check the box, te da se zahvali Vučiću  i slično, iako je nekako očito da se ovaj ni ne kiti uspesima KKCZ, kao i da nikakva konekcija između njih dvojice. Čović se tu pozicioinirao kao neko koga ne bi valjalo skloniti pred zvezdaškom javnosti, jer je kao i Vučić, garant stabilnosti i uspeha, ali i kao neko ko neće da toleriše da se neki SNS jurišnici pitaju pre njega i izotimaju nešto što je stvarao. Generalno se pozicionirao tako da Vučiću -- iako bi želeo -- potencijalna šteta i rizici od njegovog sklanjanja, prevazilaze korist. Ipak, nije moguće klub kao što je KKCZ ostaviti da između dve sezone nestane, ukine se finansiranje i sl, jer je jasno da to postaje lično, te da je namera uništenje jednog KK. Između ostalog, zato je bilo i potrebno naći novu igračku.

 

Da neko ne shvati pogrešno, svi znaju moje mišljenje o Čoviću. Niti mislim da ga ovo čini dobrim likom, niti nekim SNS neprijateljom. On je, naravno, čisti oportunista -- a bilo bi naivno misliti da je tu gde je slučajno. On očito ima neke pregovaračke (pre svega) i upravljačke kvalitete, koji naročito do izražaja dolaze iza zatvorenih vrata. 

 

Pri takvoj raspodeli karata, on je meni svakako prihvatljivije rešenje nego da predsednik KKCZ bude neki Nikola Petrović, Goran Vesić, Nikola Nikodijević, Đuka Bizon ili ko bi već mogao da SNS političara/biznismena da im padne na pamet.

 

Pritom što se tiče balansa između navlačenja para i upotrebne koristi od tih para, svakako da je Čović za par koplja ispred gore opisanih. Makar je u stanju da postavi Radonjića za trenera, dok me ne bi čudilo da većina gore pomenutih prvog dana svog angažmana angažuje neku muškarčinu ili legendu ala Moka Slavnić. Da prevedem, više Čović sa svojom ekipom može da napravi od namaknutih para, nego neki SNS jurišnik od duplo više para. 

 

Još jednom da se ogradim -- jer mislim da je potrebno. Niti smatram Čovića poštenim, opozicionarom ili čovekom adekvatnog morala. Ne smatram ga, naravno, ni poželjnim predsednikom. Čisto dajem viđenje Čović vs SNS priče, te analizu Čović vs SNS marioneta za predsednika. Nije sve (hvala bogu) crno-belo, te postove "bolje neki SNS troglodit sa 10 miliona u budžetu, nego Čović" smatram jako površnim i neozbiljnim.

 

 

 

Istina je da nismo SNS instant projekt, to uopšte nije sporno. Ali da se napajamo sa iste sise, to je apsolutno tačno i nedvosmisleno. Čović nije u SNS iz čisto sopstvenih oportunističkih razloga, da bude jasno, ni iz kakvih ideoloških ili sličnih gluposti da se neko ne peca.

Ionako se ne može živeti od njegovih gostovanja po Pinkovima i drugim opozicionim medijima gde gle čuda ne propusti priliku da se zahvali Najvećem na razumevanju i podršci.

Dakle, nisi u prvom ešalonu SNSa, ali si u točkić u mašineriji koji se uredno kotrlja i izvršava svoje obaveze. 

Hajmo recimo postavimo pitanje, zašto je naš poreski dug deset puta manji u odnosu na prvog konkurenta?

I da li je taj dug uopšte bitan i relevantan, odnosno, zašto nas brine a komšije ne?

Ako Radonjić pitaš ko su mu najbitniji igrači u timu, Reći će ti Kalinić, Holins, Luka i Volters.

Da ga pitaš koju trojicu želi da zadrži po svaku cenu, nabrojaće prvu trojicu.

E sada, ako si već neko mudo u klubu i predsednik, ako si pouzdani šraf SNS mašinerije, onda obezbediš prvo trofejnog trenera a onda i ostanak igrača koji mu čine kičmu tima. Čak i ako ćeš da ih preplatiš.

Onda možemo da pričamo o iskoraku, napredovanju, kurcima palcima. 

Ako to ne možeš, besmisleno je da zavaravaš narod.

Nisi mogao da obezbediš pare za centra?

Trener ti je ipak doneo titulu?

I dalje ne možeš da obezbediš kintu?

Povuci se kao čovek u trenutku najveće slave, ogoli onog ko te ruši, budi mudo.

Edited by Laki21
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, uini said:

 

 

 

meni se on jako dopada, bez obzira na mane ali verujem da ima mesta u nba, pošto nije ni skup ni neki problematičan kli

 

Vidiš, ja sam kod ovog boldovanog dela gledao iz drugog ugla. Mislim da NBA timovi ne gledaju toliko na svaki dinar i da više gledaju koliko može igrač da doprinese, nego koliko košta.

 

I kad vidim nekoga da igra za siću (za NBA standarde), a minutaža/uloga/učinak mu opadaju, to mi je prime kandidat da izvisi za roster. Naravno, svaka situacija je drugačija. IMaš igrače koji če radije ostati na 10-day contractima do kraja kariere. A imaš i takve koji vole da igraju i da oni budu ključni igrači.

 

Da se razumemo, i ja mislim da Frenki ostaje u NBA, več zbog toga što je još uvek dosta mlad i timovi verovatno još uvek vide kakvu takvu perspektivu. Ali nebi me šokiralo ni da zapali.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Koliko jebene nwgativne energije i standardne ciganske zalopojke, kao da smo u najmanju ruku neki pijani Rusi sto pred praznim halama ganjaju wc ili neke 3-godisnje licence...

Iskorak u El nije nacinjen ni ranije, niti smo uspevali da zadrzimo vazne njuske u ekipi vise od sezone, izuzev par slucajeva u eri one Ec sezone kad smo tukli preplanule djetice.

Sirotinja uz jaku regionalnu konkurenciju posle mnogo vremena, gde je jasno da mora da se bori i batrga u vec blatnjavim uslovima.

Kao bre da ne znate gde zivimo i kakve se usrane politike vode, sve cekaju sponzori i ova jadna drzava iza coska da nam gurnu neki ozbiljan budzet i da onda ciljamo one el ale i azdaje pravo medj oci...

Edited by Manoly
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Redstar0356 said:

Upropastili su Kvinsija i Cirbija, upropastice i Holina. Ne znam kako igraci ne vide to

 

Miller i Zirbes su upropastili sami sebe, doduše Miller je imao i velikih problema sa povredama. 

 

A Hollins ima 30 godina. Nije star ali neće baš imati još puna prilika za neki jak ugovor. 

Edited by Sector
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, uini said:

 

samo što kalina sigurno nije dao popust od 40-50%, lično ne verujem ni da je dao 30%, jer to je užasno puno para.

 

nije to ono, evo umesto 100 dinara, dajte mi 70 dinara

 

Zapravo je dao toliki popust bio oko 30%, a ove godine mu Barsa logicno nudi i vise pa ce samim tim taj popust dostici tih 40-50% ukoliko ostane.

Link to comment
Share on other sites

Just now, 1945 said:

Zapravo je dao toliki popust bio oko 30%, a ove godine mu Barsa logicno nudi i vise pa ce samim tim taj popust dostici tih 40-50% ukoliko ostane.

 

ti imaš vrlo precizne podatke u svojoj glavi.

juče si znao kada je zvezda dobijala nula dinara od države a kada manje i jednako.

 

voleo bih da vam neko kaže da ćete imati 30% manje platu, makar to bila i zvezda, da čujem samo reakciju ili vidim izraz lica

 

ali dobro, sve ove fazone su partizanovci već istrošili pre 10 godina.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

 

ti imaš vrlo precizne podatke u svojoj glavi.

juče si znao kada je zvezda dobijala nula dinara od države a kada manje i jednako.

 

voleo bih da vam neko kaže da ćete imati 30% manje platu, makar to bila i zvezda, da čujem samo reakciju ili vidim izraz lica

 

ali dobro, sve ove fazone su partizanovci već istrošili pre 10 godina.

To ti iz tvog ugla ne bi igrao u Zvezdi za 30% manju platu, ali Kalinic Zvezdas jeste koji je i sam rekao u onom video da nije sve u novcu.

 

Da li zaista mislis da Barselona ne moze da ponudi Kalinicu 30-40% vecu platu nego sto smo mu mi dali?

 

I da li mislis da bi mu nudili 10% vise da bi presao kod njih, kao i da bi on presao zbog 10% vise?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

i dalje pišeš u pretpostavkama ali pre toga suvereno tvrdiš nešto u % kao da držiš njegov ugovor u rukama

Pretpostavio sam da nismo imali drzavnih sponzora izmedju 2007. i 2011. istripovao ja to u svojoj glavi kao sto kazes.

 

Izbegavas odgovore na postavljana pitanja kao Kupi, pristojnije je da nista ne odgovoris.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, 1945 said:

Pretpostavio sam da nismo imali drzavnih sponzora izmedju 2007. i 2011. istripovao ja to u svojoj glavi kao sto kazes.

 

Izbegavas odgovore na postavljana pitanja kao Kupi, pristojnije je da nista ne odgovoris.

 

kako znaš koliko je kalinić dobio od zvezde a da nije priča iz kafića?

da ne ulazim sad u tvoju eksel tabelu od juče

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, 1945 said:

Opet nije pristojno da postavis pitanje a ne odgovoris na postavljena prethodna.

 

da odgovram na tvoje hipoteze "da li zaista misliš", dok ti sipaš podatke ko koliko zarađuje i dobija bez ikakve potpore

..koju naravno nemaš ali je moćno kada se napiše tako 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nije isto kad ti das 30% od plate koja je 800 evra i kad se odreknes 30% od tipa milion evra. Kalini ne gori za egstiztenciju, zaradio je dovoljno i za svoje unuke a nije tip kome su pare bitne. Decko voli da igra sah, ide na Exit, bleji sa drugarima i vozi fakin Smarta. Sta ce njemu 300.000-500.000 vise? Morace sad da menja auto zbog bebe al svakako da lik koji vozi Smarta nece imati potrebu da kupuje Ferarija pa mu sad pola miliiona igraju ulogu. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Redstar0356 said:

Nije isto kad ti das 30% od plate koja je 800 evra i kad se odreknes 30% od tipa milion evra. Kalini ne gori za egstiztenciju, zaradio je dovoljno i za svoje unuke a nije tip kome su pare bitne. Decko voli da igra sah, ide na Exit, bleji sa drugarima i vozi fakin Smarta. Sta ce njemu 300.000-500.000 vise? Morace sad da menja auto zbog bebe al svakako da lik koji vozi Smarta nece imati potrebu da kupuje Ferarija pa mu sad pola miliiona igraju ulogu. 

Ne vozi Smarta, vozi Fiću, abarth.;)

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...