Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

3 hours ago, drgnk said:

O kakvoj sad to "Vojvođanskoj platformi" koja treba da se donese 11. januara, govori na sednici vlade? Tražim po internetu i nigde, ništa ne nalazim. 🙄

Najverovatnije izmislja jednostavno mora svime da plasi svoje glasace da slucajno ne bi pomislili da ova deca mozda i nisu strani placenici. Elem Vucicu studenti a i srednjoskolci nisu samo problem sad problem je ako budu protiv njega i kad budu izbori e onda ima ogroman problem, jos ako deo matoraca pocne da misli a joj.

Zato mora da ih plasi svime, hrvati, cia, ali i rusi, pa onda sankcije nis-u, dakle i ekonomska kriza u najjavi i ko slag na tortu zli autonomasi iako je na prst u d. sa Orbanom...

Edited by MeanMachine
  • Like 1

1 hour ago, drgnk said:

O kakvoj sad to "Vojvođanskoj platformi" koja treba da se donese 11. januara, govori na sednici vlade? Tražim po internetu i nigde, ništa ne nalazim. 🙄

Verovatno o onoj čiji su autori 'lokatori' iz 1999. godine, koju su pronašli lojalisti, a koju su dopunili jeti, Deda Mraz i Pepeljuga.

• Like 1

28 minutes ago, DJ_Vasa said:

Možeš li da pomogneš oko objašnjenja? Sećam se da sam pre nekoliko godina prevodio neki tekst o korupciji koji se otprilike svodi na ovo što sam napisao. Ne mogu da tvrdim da li je u pitanju automobil, štampač, televizor ili nešto deseto.

Naravno.

Ovo je dobrim delom razlog zasto sam prestao da se bavim tenderima i zatvorio firmu, tamo negde oko 2017, kada je sve sto je isplativo zatvoreno i ciljano pisano. Ostale su samo neke krpacine i poslovi koje niko nece. Do tada sam dobijao tendere na redovnim nadmetanjima, neke i misemilionske i visegodisnje, sa najboljom cenom i uslovima. Od tada je sve zatvoreno, podeljeno unapred. Cim izadju uslovi znamo i za koju firmu je pisano.

Na primer, za potrebni posao je neophodno da firma ima x broj inzenjera, x godisnji promet, x broj licenci koje su i potrebne i nisu za posao, x broj vozila, sertifikata, potvrda.

Zajednicki skup obicno cini samo jedna firma i to je lako dokazivo.

• Like 2

3 hours ago, DJ_Vasa said:

Ima tu problema druge vrste. Naime, da bi neko bio osuđen, potrebno je da nešto bude definisano kao krivično delo i da postoje dokazi da ga je neko počinio. Evo jednostavnog primera:

- Ako neka državna služba nešto nabavlja, potrebno je raspisati tender. S druge strane, onaj ko raspisuje tender može da stavi kakve god hoće tehničke specifikacije proizvoda, tako da se izbor sužava na ono što nudi neki kumašin, braćala ili sličan bizgov. U praksi to znači da od takvih legalno kupuješ bilo šta, i to od hemijskih olovaka za administraciju do službenih automobila. Npr. raspiše se tender u kome se traži da službeno vozilo ima toliko i toliko kubika, toliko i toliko konjskih snaga, toliku i toliku potrošnju goriva i kupio si model koji hoćeš. Ne bih ni spominjao da nije zabranjeno da se može specifikovati da vozilo ima i dvozonsku klimu, određenu boju, opremu i slično.

Osim toga, mnogi zakoni su tako napisani da idu nekome na ruku ili da se mogu tumačiti kao poezija, tj. može i ovako i onako. Jednostavan primer je nivo aflatoksina u mleku, koji je propisan tako da mogu da se legalno prodaju razne vrste bućkuriša.

Druga stavka je dokaz, jer da dokazao da je neki X naručio ubistvo nekog Y, ubica ili svedok moraju da propevaju. Ukoliko se to ne desi, od presude nema ništa.

Klasičan slučaj koji je teško dokazati jeste muljanje kod dobijanja poslova za državu. Ako je npr. kumašin ili braćala dobio da izgradi deonicu puta ili neku ulicu za više novca nego što taj posao vredi, to je čisto u papirima zbog onoga što sam već naveo, a kumašinu i braćali nije zabranjeno da plate autobus za prevoz sendvičara ili nekoliko hiljada sendviča. Svi znamo da je to plaćeno od razlike u ceni, ali je potreban dokaz da je neko naterao kumašina ili braćalu da to plati ili da je tako dogovoreno ranije.

S druge strane, mislim da ne bi bilo teško dokazati kršenje ustava i nekih drugih zakona kada državni funkcioneri prekorače svoje nadležnosti.

Sve je to tačno, ali hocemo li ponovo da imamo nekoh drkadziju koštunjavog koji ce da zahteva da se sve sprovodi lagano, po zakonu. Hocemo li da dozvolimo da onaj Orlic posle smene jos nekoliko meseci bude tu gde je i uništava artije. Ok, mozemo i tako, pa da nam posle đavo bude kriv.

Ne moze tako. Smena ove sotone nije posledica normalne politicke borbe, ovo je revolucija. A u revoluciji se seku glave. Naravno, ne bukvalno, ali mora da se sece drasticno. Sve to na robiju, pa neka dokazu da su nevini. 

Mora se formirati neka grupa, neki nedodirljivi koji ce 24 h da kopaju, traze. Potraziti pomoc svih međunarodnih organizacija koje se time bave.

Svi ti lojalisti, batinasi, navijači... Sve su to šibicari i secikese koji ce se sutra okrenuti protiv Vucica. Bice onih koji ce biti spremni da budu svedoci saradnici na hiljade, medju njima i oni koji su mu sad najblizi. Eto, ona Tanaskovicka je odmah prakticno uprla prst u vrh drzave, cim su je malko stisli. Šta ce tek da bude kad ovaj padne. Red pred sudom za zasticene i druge svedoke ce biti kao pred Dafiment bankom nekada. Ona mrcina Beluvuk je vec pominjao ubistvo Cvijana...Sve to moze da se iscacka.

Zakon o poreklu imovine vec postoji. Ako postoji volja, iskopace se taman neko prepisao nešto na svog psa.

Problem je da li ce postojati volja da se ide do kraja. Vucic i ekipa su pokrali mega kolicine novca. Sa toiko para se mnogo moze, da ne kazem sve. 

Zato su studenti najveca nada, ne samo sada za obaranje Vucica, vec i kao buduca elita koja ce voditi ovu drzavu. Nepotkupljivi su, a to je najbitnije i takvi jedini mogu isterati stvar do kraja.

14 minutes ago, berti said:

Sve je to tačno, ali hocemo li ponovo da imamo nekoh drkadziju koštunjavog koji ce da zahteva da se sve sprovodi lagano, po zakonu. Hocemo li da dozvolimo da onaj Orlic posle smene jos nekoliko meseci bude tu gde je i uništava artije. Ok, mozemo i tako, pa da nam posle đavo bude kriv.

Ne moze tako. Smena ove sotone nije posledica normalne politicke borbe, ovo je revolucija. A u revoluciji se seku glave. Naravno, ne bukvalno, ali mora da se sece drasticno. Sve to na robiju, pa neka dokazu da su nevini. 

Mora se formirati neka grupa, neki nedodirljivi koji ce 24 h da kopaju, traze. Potraziti pomoc svih međunarodnih organizacija koje se time bave.

Svi ti lojalisti, batinasi, navijači... Sve su to šibicari i secikese koji ce se sutra okrenuti protiv Vucica. Bice onih koji ce biti spremni da budu svedoci saradnici na hiljade, medju njima i oni koji su mu sad najblizi. Eto, ona Tanaskovicka je odmah prakticno uprla prst u vrh drzave, cim su je malko stisli. Šta ce tek da bude kad ovaj padne. Red pred sudom za zasticene i druge svedoke ce biti kao pred Dafiment bankom nekada. Ona mrcina Beluvuk je vec pominjao ubistvo Cvijana...Sve to moze da se iscacka.

Zakon o poreklu imovine vec postoji. Ako postoji volja, iskopace se taman neko prepisao nešto na svog psa.

Problem je da li ce postojati volja da se ide do kraja. Vucic i ekipa su pokrali mega kolicine novca. Sa toiko para se mnogo moze, da ne kazem sve. 

Zato su studenti najveca nada, ne samo sada za obaranje Vucica, vec i kao buduca elita koja ce voditi ovu drzavu. Nepotkupljivi su, a to je najbitnije i takvi jedini mogu isterati stvar do kraja.

Ne znam da li sam zvučao toliko pesimistički jer je neke stvari moguće dokazati, plus što je Cavani dao neka objašnjenja koja daju malo svetliju sliku. Slažem se da lojalisti i slični nisu neka velika opasnost jer čim presuši izvor finansiranja, njihova lojalnost će se istopiti kao sneg na suncu.

Naravno, ostaje da se vidi šta će uraditi onaj ko sledeći bude na vlasti, ali mislim da će morati dobro da pazi šta radi jer ako nešto zeznu, evo ponovo SNS-a na vlasti, a to im ne bi ni najmanje odgovaralo.

@DJ_Vasa

Da dodam i da smo jedno vreme isli sa zajednickim ponudama, kako bi ispunili uslove koje samostalno moze da ispuni samo jedna firma u zemlji. Nesto kao konglomerat. Posle su bili sve bezobrazniji, stavljali recimo sertifikat koji poseduje samo jedna firma u Srbiji, direktno krsenje zakona. 

Cak smo i to premoscavali, sa nekim firmama iz inostranstva, Italije.

Ali nam nisu dozvoli da dobijemo jedan visegodisnji posao od kojeg bi zivela firma par godina iako smo bili najpovoljniji, platili smo tada obaveznih 60 hiljada i zalili smo se komisiji ali su i oni bili njihovi i odbili zalbu iako je bila potpuno cista situacija za nas. Bas bas otvoreni bezobrazluk. Drzavna ustanova.

Bizarna je situacija bila, mogu i detaljnije da ispisem iako mi je mucno.

Od tada sam rekao da ne zelim vise time da se bavim u zivotu i zatvorio firmu, iako su me majstori ubedjivali da udjem u sektu kako bi imali posla, ali nisam. Jedna od najtezih odluka u zivotu, na kraju i nije ispalo lose.

• Like 5

Naravno, ostaje da se vidi šta će uraditi onaj ko sledeći bude na vlasti, ali mislim da će morati dobro da pazi šta radi jer ako nešto zeznu, evo ponovo SNS-a na vlasti, a to im ne bi ni najmanje odgovaralo.

Dovoljno je da nekom drugom na vlasti ode kurs i opet sve jovo nanovo, decenije sjebanosti.

Mada, stasava generacija koja nema u vidu devedesete... Možda je to plus, a možda je minus.

Ostaje da se vidi.

Edited by 033zero330

23 hours ago, mare80 said:

Treba biti svestan da u Srbiji postoji ogroman broj gradjana koji imaju neskrivene simpatije prema totalitarizmu ...

Odatle po nekom mom mišljenju to balavljenje na Putina nije toliko stvar rusofilije koliko ljubavi prema kultu Vodje i čvrstoj ruci ...

Iskoristiću ovaj post kao šlagvort za svoju priču. 

Sinoć me vozi taksista, inače kevin školski drug, od Trstenika do sela. Ovo je već 3. put da me vozi i stvarno je delovao kao vrlo pametan čovek, fino bismo se ispričali. Sedam ja u taksi, prokomentarišem kako smo stigli ranije nego inače da bih dobila odgovor - pa išli ste autoputem, eto, i posle kažu ne valja Vučić haha. Ja ne odreagujem na to, ne mogavši da provalim da li je ironičan ili to stvarno misli. Actually, nadala sam se da je ironičan...

Pita on mene šta ima novo u Beogradu, šta je sa protestima. I tu krene diskusija... Počne da pljuje studente, kako mašu indeksima a to ne znači ništa, nek mašu diplomama pa će on da prizna njihovo mišljenje. Ja ga pitam, a čega je dokaz diploma. Pa kaže zrelosti i pameti. Ok rekoh, ja imam dosta kolega koji su sa mnom završili fakultet i nisu nužno baš zreli ljudi. 

Nakon toga kreće red standardnog repertoara - vi oćete da vratite na vlast one žute koji su sve rasprodali i upropastili. Objasnim mu da ovo nisu politički protesti, bar ne u smislu da svi koji protestujemo želimo da vratimo na vlast Tadića i Đilasa, kao ni da krajnji cilj nije rušenje Vučića, u ovom trenutku. Cilj jeste pozivanje vlasti na odgovornost zbog onoga što se dešava u državi, kao i rad institucija. 

Tu on meni kaže, šta te briga šta se dešava oko tebe, ako ti lepo živiš. Ja mu kažem, a da li Vi znate zašto lepo živite, i zašto ja (relativno) lepo živim? Jer finansijski ne zavisite od države i političkog angažmana, što je u današnjoj Srbiji poseban luksuz.

Tu je usledio red priče ja sam bio na ratištu, ja sam video mnogo više, vi ništa ne znate. A jel znaš ti ko je sve ovo zakuvao? Zapad, a cilj je uništavanje srpstva i pravoslavlja. Meni je tu već postalo interesantno. Na telefonu piči Partizan preko EL TV, do tog trenutka sam jednim okom pratila utakmicu, ali sad odlučujem da je potpuno zanemarim. Nastavlja on dalje, svi političari posle Tita a do Vučića su namešteni od strane Zapada sa tim ciljem.

Ja pitam, a zašto je baš Vučić "slobodan"? Pa kaže on je najveći državnik kog smo imali, šta ti misliš zašto Putin njega jako ceni? Reko zato što smo zahvaljujući Vučiću posmatrani kao ruska prćija i jer se sličan sličnome raduje. Tu je na red došla priča kako je Putin najpametniji čovek koji postoji i da ako on podržava Vučića, normalno to znači da je i ovaj pametan.

Ok, kažem, for the sake of this argument, uzmimo sledeće hipoteze:

H1 - Namera je uništenje srpstva i pravoslavlja.

H2 - Zapad stoji iza te namere.

Zar ne mislite kako bi Zapad, da su ove dve pretpostavke tačne, želeo da u fazi kad se njihov plan finalizira ima na ključnim pozicijama u Srbiji "svoje ljude"? 

Dobijam tišinu kao odgovor, a zatim priču - e pa ne može vas 100.000 da odlučuje nešto ako je nas 5.000.000 odabralo Vučića.

Ja mu kažem da Vučić nema podršku 5.000.000 ljudi, makar ne na izborima. Kako nema?! Pa tako lepo, ako pravo glasa ima 6.000.000 ljudi u Srbiji, izlaznost bude oko 50% to znači da je glasalo 3.000.000 i ako on od toga ima 50% to je 1.500.000. I dalje previše, ako mene pitate, ali nije baš 5 miliona. 

Da bi on meni rekao, e pa vidiš, postoji samo još jedan državnik koji je radio isto što i Vučić (balansirao između Istoka i Zapada prim.prev), a to je bio... TITO, naravno. Tad smo super živeli. Ja sam bio svuda, živeo i radio u Evropi, tvrdim da nigde vlast nije bolja (???)

Na kraju smo se rastali in the good spirits, gde je on, naravno, meni rekao da smo mi mladi i ne znamo ništa. Njegova generacija će nas slušati kad steknemo više životnog iskustva.

Zašto me je ova rasprava pogodila, pa zato što je moja keva njegova generacija (1965. godište) i od nje čujem apsolutno iste "argumente": ja sam proživela od Tita do demokrata, ti ništa nisi videla, vi ništa ne znate, vi ste zatupljena generacija, mi znamo šta je istina, ma šta fali Vučiću ako ti imaš da platiš putovanje i sediš na kafi svaki drugi dan,... 

Naučena bespomoćnost u kombinaciji sa ničim izazvanom arogancijom, a upravo je njihova generacija (među ostalim) fejlovala da radikale i socijaliste pošalje na smetlište istorije. A mnogi to možda nisu ni želeli, kad već toliko vole kult ličnosti - od Tita do Vučića.

Thanks for coming to my TED talk. 

• Like 1
  • Tuzno 2

8 minutes ago, Don Dusko said:

Perkose to je njihovo tumacenje Putina i Vucica. Ne mora on to da kaze direktno vec oni tako razumeju jer su zaslepljeni nazalost.

Današnji cirkus na sastanku vlade je klasičan primer kako  on "kupuje" simpatije onog dela svog biračkog tela koje glasa za njega iz "uverenja" ...

Dolazi Vodja,očinski kritikuje ministre, prosečni konzument Informera misli : Eto vidiš ne mogu ovi njegovi ništa bez njega,da nema Vučića cela država bi se srušila za nedelju dana ...

• Like 7

Da, da, uhvatih deo gde priča o tome kako treba da paze o tome koliko ko ima reč i da je neko bio na skijanju hehe 

E da, kad pitah lika da opiše Vučićevu retoriku u dve rečenice, kaže red, rad, disciplina. Kad sam pitala kako se neko takav okruži nesposobnim i neodgovornim ljudima kao što su oni odgovorni za pad nadstrešnice, nije imao odgovor.

44 minutes ago, DameTime said:

Tu on meni kaže, šta te briga šta se dešava oko tebe, ako ti lepo živiš.

Da citiram Marčela od pre neko veče na NovaTV, taj nivo perceptivne sebičnosti je zapanjujući. Znači, ako se komšiji zapali kuća, ja treba da razmišljam "Hvala ti Bože što moja ne gori" umesto "Daj da pomognem da se ugasi".

• Like 6

8 hours ago, handys said:

U jednom trenutku to već počinje samo da odzvanja kao kakav šuplji eho. Nikog više nije briga. Ako ovime mobilišu svoje pristalice, ok, ali glavni cilj, umrtvljivanje ovih ostalih, mislim da je nepovratno nedostižan.

Problem je što njihove "aktivne" i "pasivne" pristalice ovo prihvataju kao apsolutnu istinu. 

Kada se ljudi oslobode straha i mladi budu full protiv njega to nece biti vazno. Milosevic sigurno 5. oktobra ima vecu podrsku nego on vec godinama unazad. Razlika je u ekonomskom stanju prasinara koji su u fazonu cuti moze i gore. "Lojalisti" ce kao i slobinci napustiti brod koji tone, s tom razlikom sto su uz Milosevica ostali neki pojedinci do kraja, Vuciceva piramida stoji na medjusobnim ucenama i fiokama gde svako cuva svoju poziciju. Iz cega sledi da svako ima cenu i ako se ta brana cukne na osetljivim tackama, posle pucanja ce nastati nepojmljiva bujica cak i nama koji smo svesni obima pljacke i urusavanja sistema.

Sto se tice njegovih falangi, mislim da i pored toga sto mu udarna pesnica izgleda monolitnije, cvrsce i brojnije nego kod Milosevica, svaka i najmanja naznaka njenog testiranja pokazuje da to nije tako.

Edited by McLeod

28 minutes ago, DameTime said:

Da, da, uhvatih deo gde priča o tome kako treba da paze o tome koliko ko ima reč i da je neko bio na skijanju hehe 

E da, kad pitah lika da opiše Vučićevu retoriku u dve rečenice, kaže red, rad, disciplina. Kad sam pitala kako se neko takav okruži nesposobnim i neodgovornim ljudima kao što su oni odgovorni za pad nadstrešnice, nije imao odgovor.

Kod nas ti dođe u kancelariju neki penzos, poznaje od ranije koleginice pa čisto da ih obiđe (diplomirani je pravnik po zanimanju). Elem, krene on sa poznatom mantrom kako Srbija napreduje, rek'o MMF ovo, ono..., na sve strane se gradi, dok opozicija prodaje Kosovo (možeš misliti, ovi ga sačuvaše...) trte, mrte. Tek koleginica ga upita "Gde idete na more ove godine". Usledi kiseli odgovor "Jao kakvo more sa ovom penzijom". "Pa dobro, onda možete makar u banju" nastavi koleginica. "Ma kakva banja, kakvi bakrači, nema šanse", nastavi on.

Penzosi će biti najtvrđi orah. To je populacija koja je totalno pod nekom vrstom hipnoze. I poptuno je nebitno da li su to neki likovi sa dna kace ili obrazovani ljudi koji su nekad radili dobre poslove. Dokle je došlo da moraš da im crtaš kako im ne "daje Vučić penziju", već je to stečeno pravo. Većina ih je informatički nepismeno (mnogi ni nemaju kompjutere), nemaju pristup širem obimu informacija osim onih ciljano serviranih... muka jedna.

• Like 3

17 minutes ago, McLeod said:

Kada se ljudi oslobode straha i mladi budu full protiv njega to nece biti vazno. Milosevic sigurno 5. oktobra ima vecu podrsku nego on vec godinama unazad. Razlika je u ekonomskom stanju prasinara koji su u fazonu cuti moze i gore. "Lojalisti" ce kao i slobinci napustiti brod koji tone, s tom razlikom sto su uz Milosevica ostali neki pojedinci do kraja, Vuciceva piramida stoji na medjusobnim ucenama i fiokama gde svako cuva svoju poziciju. Iz cega sledi da svako ima cenu i ako se ta brana cukne na osetljivim tackama, posle pucanja ce nastati nepojmljiva bujica cak i nama koji smo svesni obima pljacke i urusavanja sistema.

Sto se tice njegovih falangi, mislim da i pored toga sto mu udarna pesnica izgleda monolitnije, cvrsce i brojnije nego kod Milosevica, svaka i najmanja naznaka njenog testiranja pokazuje da to nije tako.

Ali ima i dosta onih glupih, kao što je taksista koga spominje Dame Time. Ako se malo zagrebe ispod površine i ode u mnoga mesta gde nema toliko onih koji imaju zdrav pogled na svet, slika nije baš najsjajnija.

4 minutes ago, drgnk said:

Većina ih je informatički nepismeno (mnogi ni nemaju kompjutere), nemaju pristup širem obimu informacija osim onih ciljano serviranih... muka jedna.

Oni u Rimu su imali goluba pismonošu i lokalne abrove, pa su svrgnuli nekoliko careva. Neron se ponašao slično, ali nije uživao u velikoj popularnosti i mnogi su ga smatrali krivim za spaljivanje Rima. Možda nisu imali TV SPQR ili Caesar Network, ali su znali neke stvari.

• Like 1

Savet roditelja Vazduhoplovne akademije osudio je razrešenje direktora dr Gorana Cvijovića, koje vide kao „klasičnu političku odluku“.

U saopštenju Saveta navodi se da roditelji pružaju punu podršku direktoru i „nastavničkom kolektivu u koje imaju puno poverenje“. Roditelji dodaju i da ih je veoma uznemirilo saopštenje koje su primili od smenjenog direktora, naročito jer se u njemu navodi da će 9. januara 2025. godine svi odgovorni rukovodioci u sertifikovanim organizacijama Vazduhoplovne akademije, njih 15, podneti neopozive ostavke, što direktno dovodi do gubitka svih sertifikata koje ova ustanova trenutno poseduje.

„Ukoliko bi došlo do ovako nečega, to bi ozbiljno ugrozilo prava učenika, poptuno obesmislilo glavne razloge zbog kojih su upisali ovu školu i dovelo u pitanje njihovu profesionalnu orijentaciju i buduće karijere u avio-industriji“, navode roditelji i dodaju da im nije jasno koji je bio kriterijum za izbor novog v.d. direktora, niti da li on ispunjava zakonske uslove za tu funkciju.

„Istovremeno je vrlo upitno da se u Beogradu za direktora najbolje stručne škole u Srbiji koja je kompletno u dualnom sistemu obrazovanja i jednog tako složenog vazduhoplovnog trening centra postavlja lice iz Gradske uprave Vršac, bez dana iskustva u rukovođenju bilo kojom obrazovnom ustanovom„, dodaje se u saopštenju roditelja.

„Klasični primer političke smene“

Na vanrednom sastanku Saveta, koji je održan 3. januara, roditelji su na uvid dobili kopiju Rešenja Ministarstva prosvete, kojim je dosadašnji direktor Vazduhoplovne akademije, dr Goran Cvijović razrešen sa te funkcije, kao i kompletnu dokumentaciju koju je škola dostavila Ministarstvu kao odgovor na nalaze republičke prosvetne inspekcije.

„Uvidom u pomenuto rešenje, kao i dokumentaciju kojom je škola odgovorila na primedbe, može se nedvosmisleno zaključiti da se radi o klasičnom primeru političke smene direktora, koja se formalizuje nemuštim rešenjem Ministarstva prosvete, koje je po oceni pravnika vrlo traljavo napisano, a u većini tačaka i zakonski neutemeljeno“, navodi se još u saopštenju.

Istovremeno, Savet roditelja zahteva od ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović odgovore na nekoliko pitanja, među kojima je i pitanje ko je republičkoj inspekciji izdao nalog za vanredni nadzor rada direktora Vazduhoplovne akademije.

„Očigledno je da se razlozi za smenu direktora kriju u pritiscima iz političkih struktura grada Vršca kao osveta za razrešenje Miloša Đokića sa mesta odgovornog rukovodioca obuke pilota oktobra ove godine. Naime, direktor Cvijović je svog pomoćnika Đokića, inače po struci diplomiranog agronoma, razrešio sa ove odgovorne funkcije zbog niza propusta koji su ozbiljno ugrozili bezbednost obuke i života učenika, sa čime su članovi Saveta roditelja na sastanku upoznati. Na mesto odgovornog rukovodioca obuke pilota imenovao je kapetana Davora Lukića, pilota instruktora sa više od 15.000 sati naleta u komercijalnom saobraćaju u velikim svetskim kompanijama i ogromnim iskustvom u rukovođenju obukom pilota“, kažu članovi Saveta roditelja.

Na kraju, dodaje se da Savet podržava zahteve zaposlenih iznete u objavi o potpunoj obustavi rada i zahteva poništavanje Rešenja kojim je dosadašnji direktor razrešen. Do ispunjenja zahteva zaposlenih, učenici neće pohađati nastavu.

Inače, na mesto v.d. direktora postavljen je Miroslav Lepir, dosadašnji član Gradskog veća Vršca iz redova Srpske napredne stranke.

On će ovu funkciju početi da obavlja 9. januara, za kada su rukovodioci najavili podnošenje ostavki.

Dan ranije, 8. januara, škola ulazi u potpunu obustavu rada.

Izvor