Horium Posted yesterday at 01:36 PM Share Posted yesterday at 01:36 PM 1 hour ago, Smrtokapa said: Potez tipa Šapić daje besplatan javni prevoz od Nove godine. (Što će inače na mene da utiče tako što će poslodavac da mi isplati ciglo nula dinara za troškove dolaska na posao.) Ako poslodavac to slučajno proba, jedna lepa tužbica mora da padne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted yesterday at 01:36 PM Share Posted yesterday at 01:36 PM (edited) nešto mi izgleda upalo u oko ... Edited yesterday at 01:37 PM by Perkos2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted yesterday at 01:40 PM Share Posted yesterday at 01:40 PM 11 minutes ago, jedibojan said: Nisam previse aktivan ovde ali posle citanja tvitera jutros imam potrebu... Novak je podrzao studente i to je jasno svakoj funkcionalno pismenoj osobi. Covek je sportista, nije morao ni toliko, u svakom slucaju lep gest. Hvala i guraj dalje. Kolicina gneva koju je time izazvao savrseno objasnjava zasto nam je kako nam je. Godina je 2045ta, AV i dalje jase, a krivim k******** i dalje smetaju dlake Ako krenemo ovako onda svako od nas ko ima neku profesiju, zanat, nema potrebe da ih podrzava nego da gledamo svi od reda svoja posla. Mi smo gradjani Srbije, i ti i ja, i on , zelimo da Srbiji bude bolje, vidimo da nije dobro, vidimo da su ovi mladi ljudi hrabriji od nas i zato je duznost svakog od nas da ih na bilo koji nacin podrzimo. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 01:43 PM Share Posted yesterday at 01:43 PM 6 minutes ago, Perkos2 said: nešto mi izgleda upalo u oko ... Lakše je zamisliti kraj sveta nego pad kapitalizma. E ja bih voleo da živim u društvu posle kapitalizma. ... Radnička prava pa sve ostalo. Bravo, care! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 01:45 PM Share Posted yesterday at 01:45 PM 8 minutes ago, Horium said: Ako poslodavac to slučajno proba, jedna lepa tužbica mora da padne Zanimljivo. Po kom osnovu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted yesterday at 01:45 PM Share Posted yesterday at 01:45 PM 1 minute ago, Selina said: Ako krenemo ovako onda svako od nas ko ima neku profesiju, zanat, nema potrebe da ih podrzava nego da gledamo svi od reda svoja posla. Mi smo gradjani Srbije, i ti i ja, i on , zelimo da Srbiji bude bolje, vidimo da nije dobro, vidimo da su ovi mladi ljudi hrabriji od nas i zato je duznost svakog od nas da ih na bilo koji nacin podrzimo. Sto je on uradio i ovaj put i kad su bili protesti protiv Rio Tinta. Ono sto je mene ozbiljno izdeprimiralo jutros je kolicina zuci prosuta zato sto to nije uradjeno onako kako su gospoda zamislila da treba. To je ono na cemu AV najvise profitira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted yesterday at 01:56 PM Share Posted yesterday at 01:56 PM 9 minutes ago, jedibojan said: Sto je on uradio i ovaj put i kad su bili protesti protiv Rio Tinta. Ono sto je mene ozbiljno izdeprimiralo jutros je kolicina zuci prosuta zato sto to nije uradjeno onako kako su gospoda zamislila da treba. To je ono na cemu AV najvise profitira Secamo se kada je bio mnogo zabrinut zbog rasizma u USA: (Reuters) - Roger Federer, Rafa Nadal and Novak Djokovic were among the tennis players who joined the #BlackOutTuesday campaign against racial injustice, as protests continue over the death of George Floyd, an unarmed black man who died in police custody. Floyd died after a white policeman pinned his neck under a knee for nearly nine minutes in Minneapolis on May 25. Men's world No. 1 Djokovic posted black screenshots on his Twitter and Instagram pages with the message "Black Lives Matter", and was joined by Federer and Nadal, the other members of the "Big Three" of men's tennis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
handys Posted yesterday at 01:57 PM Share Posted yesterday at 01:57 PM 11 minutes ago, DameTime said: Lakše je zamisliti kraj sveta nego pad kapitalizma. E ja bih voleo da živim u društvu posle kapitalizma. ... Radnička prava pa sve ostalo. Bravo, care! Radnička prava: https://worldjusticeproject.org/news/we-measured-labor-rights-142-countries-here’s-what-we-found 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted yesterday at 02:02 PM Share Posted yesterday at 02:02 PM 5 minutes ago, Selina said: Secamo se kada je bio mnogo zabrinut zbog rasizma u USA: (Reuters) - Roger Federer, Rafa Nadal and Novak Djokovic were among the tennis players who joined the #BlackOutTuesday campaign against racial injustice, as protests continue over the death of George Floyd, an unarmed black man who died in police custody. Floyd died after a white policeman pinned his neck under a knee for nearly nine minutes in Minneapolis on May 25. Men's world No. 1 Djokovic posted black screenshots on his Twitter and Instagram pages with the message "Black Lives Matter", and was joined by Federer and Nadal, the other members of the "Big Three" of men's tennis. Sram ga bilo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 02:16 PM Share Posted yesterday at 02:16 PM Kakvi se sve degenerici bave marketingom... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 02:25 PM Share Posted yesterday at 02:25 PM (edited) 32 minutes ago, handys said: Radnička prava: https://worldjusticeproject.org/news/we-measured-labor-rights-142-countries-here’s-what-we-found Očekivani rezultati. Begam ja u Skandinaviju Vidim da se @Eddard i dalje protivi mojoj ideji o vladavini proleterijata... Edited yesterday at 02:30 PM by DameTime 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 02:35 PM Share Posted yesterday at 02:35 PM Jel istina da je Nolo izbrisao post sa Instasa? Ne pratim ga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted yesterday at 02:38 PM Share Posted yesterday at 02:38 PM 2 minutes ago, Drug Crni said: Jel istina da je Nolo izbrisao post sa Instasa? Ne pratim ga. Mislim da nije ni bilo tamo, makar kad sam pogledao jutros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utopista Posted yesterday at 02:39 PM Share Posted yesterday at 02:39 PM (edited) Gledao sam neki dokumentarac o Finskoj. Imaju više sauna nego stanovnika. 🙂 Oduševilo me je što ne postoji privatno vlasništvo u smislu ovo je nečija šuma i ne smeš da udješ u nju. Svako može svuda da ide ali naravno da ne pravi neki pičvajz. Onda isto što mi je bilo gotivno i ako je realno sitnica više manje ali pokazuje jednu lepu pažnju o narodu - imaju po šumama mnogo uredjenih mesta za roštiljanje, i tamo ih čekaju iscepkana drva u kutiji. 🙂. Te kutije u kojima su drva pune uglavnom zatvorenici koji su maltene na slobodi, bez ikakve straže idu i seku drva - to im je obaveza za koju dobijaju platu, i to nešto par soma evra... Baš sam obratio pažnju, nisam jedan papirić video u šumama ili ulicama... Inače tada je to bila jedina država u kojoj su žene većina u vladi. Ne znam kako je sada tamo i u drugim državama, ali znam da je tada pre par godina tako bilo. Edited yesterday at 02:40 PM by Utopista 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted yesterday at 02:41 PM Share Posted yesterday at 02:41 PM 2 minutes ago, Nicklord said: Mislim da nije ni bilo tamo, makar kad sam pogledao jutros Na Twitteru stoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 02:45 PM Share Posted yesterday at 02:45 PM 5 minutes ago, Nicklord said: Mislim da nije ni bilo tamo, makar kad sam pogledao jutros 3 minutes ago, Eddard said: Na Twitteru stoji. Aha. Izvinjavam se. Svakako mi je jači utisak bio način na koji su studenti u Nišu dočekali onu zlikovkinju Slavicu ĐD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 02:47 PM Share Posted yesterday at 02:47 PM (edited) 7 minutes ago, Drug Crni said: Svakako mi je jači utisak bio način na koji su studenti u Nišu dočekali onu zlikovkinju Slavicu ĐD Rasplakaše jadnu ženu, kako ti nije žao? Edited yesterday at 02:53 PM by Smrtokapa 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted yesterday at 02:50 PM Share Posted yesterday at 02:50 PM 42 minutes ago, Smrtokapa said: Zanimljivo. Po kom osnovu? Zaposleni ima pravo na naknadu troškova u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, i to: 1) za dolazak i odlazak sa rada, u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju, ako poslodavac nije obezbedio sopstveni prevoz; *To što će možda GSP da bude besplatan, ne znači da će i celokupan javni saobraćaj to biti - šta je sa vozom npr? Imajući u vidu stav VKS iz 2023, da "pravo na naknadu troškova za dolazak i odlazak sa rada imaju svi zaposleni bez obzira na činjenicu da li zaposleni koriste javni ili sopstveni prevoz, odnosno na posao dolaze pešice, niti je isplata troškova prevoza uslovljena rastojanjem od mesta prebivališta zaposlenih do mesta rada.", teško da bi poslodavac mogao da uslovljava zaposlene da idu baš tramvajem recimo. E sad, kako će tačno sudovi primenjivati ova pravila ako stvarno zaživi besplatan prevoz, to samo oni znaju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted yesterday at 03:06 PM Share Posted yesterday at 03:06 PM (edited) 2 hours ago, Arsenije Pesic said: Nego hoću da kažem da mislim da je potpuno tačna tvoja premisa da ne bi trebalo glorifikovati studente i njihove proteste. Inicijalno rade sjajan posao i imaju moje apsolutno divljenje zbog toga, ali čeka ih duga i teška borba protiv mnogo jakog protivnika, koji je sve dosadašnje proteste ugušio, preživeo i izašao kao pobednik. A čak i da uspeju (a i to je zanimljivo pitanje, šta bi se tačno smatralo uspehom ovih protesta i koji bi bio end game?), čeka nas ono o čemu si pisao i sa čim se takođe slažem, dug i težak put ozdravljenja. Ja, kao predstavnik milenijalaca, pogotovo srpskih milenijalaca, smatram da je neophodno isticati nasu odgovornost, i svojevrsno saucesnistvo u celoj ovoj prici...bolje receno eri. Bili smo suludo apoliticni. Ova nova generacija nije takva, zato se i ove stvari desavaju. Ako pricamo iz ugla te "osnovne" podele generacije na bumere, gen x, milenijalce i gen z, svi smo sjebani. Spektar sjebanosti, na svoj nacin. Svi smo medjusobno, po redu vaspitavani, i svi smo ziveli u bolno dugom kontinutetu ove zabokrecine. Licno mislim da je gen x i nekako najsvetlija nasa generacija. Eto, vecina gen z su i deca tih gen x (konkretno tebe i jos dosta vas sa foruma). Imam dovoljno kontakta sa gen z, i ponovo, raduje me sto zele da pricaju o netrivijalnim temama, mi smo u tim godinama bili iskljucivo protiv toga. Ne mnogo vezano za ovu temu, ali jako cenim i to sto imaju mnogo posteniji odnos prema zanimanjima. Za njih nije sramota raditi, i nije sramota raditi i posao koji nije visokokvalifikovan. Njima je internet dosta imputirao neke gradjanske norme. Da li znaju sustinu toga? Ne bih se slozio. U svakoj diskusiji sa njima sam naletao posle nekoliko minuta na zid pausalnosti i deplasiranosti. To je prelivanje internet metabolizma, a oni jesu deca interneta, tj dovoljna vecina njih. Oni su skloniji hiperprodukciji deplasiranih jakih stavova, bez elementarnog poimanja stvari za koje se hvataju da komentarisu. No, odgovorno je biti svestan toga, za sutra. Nekonstruktivno i zlo je potencijalno odsustvo razumevanja za to, i za njih dok to rade sada. Najblizi ljudi iz mog okruzenja (pricam na one mojih godina i mojih generacija) se svakodnevno macuju sa svojim roditeljima u jeku ovih desavanja. Nebitno da li su oni(matorci) za Vucica ili ne. I onako dok posmatram to, shvatam da je nemoguce za nas da se stavimo u kozu starijih generacija. Nase starije generacije su ili prozivele, ili nasledile nasledje jednog visedecenijskog/vekovnog stanja stalnog (pred)ratnog stanja i neizvesnosti da li ce biti hleba na stolu. Dok se sve to desavalo, kad su ljudi mogli da misle o nekakvim visim idejama kvalitetnog zivota, nekog malo holistickog pristupa. U medjuvremenu, svet je putem tehnologije doneo na par klika od nas sve te ideje, i mi, novije generacije ih imamo. Sve te ideje koje su nas navele na to da zivot nije samo ok plata i siguran krov nad glavom. Neretko moj cale(inace osoba koja je bila na svim protestima 90ih, sa 2 marlboroa u dzepu i sa izgradjenom kucom) komentarise zivot mene, mog partnera, i generalno kako zive moj brat, moji prijatelji (manje-vise jako slicni zivoti) "Pa ne znam imate fine plate, svako malo putujete... vi imate vise nego lepo reseno stambeno pitanje"... u fazonu kao na sta pa moz da kukas. I to je, na nivou percepcije, ogroman gap. Ja isto tako neretko odgovorim "Ja zelim da zivim u drustvu gde moje dete moze sutra da odluci da radi sta god voli u zivotu, i da nije prinudjeno da mora da se profilise u nekakvu PERSPEKTIVNU profesiju. Zelim da moje dete moze da bude pekar ili bibliotekar, a da to ne znaci da je osudjeno na mucenje". Cak i kad ne dobijam neki jak odgovor na to, nesto nisam siguran da oni uopste mogu da razumeju to sto sam rekao. Imam osecaj da me gledaju kao da sam nekakav Petar Pan. Malo je offtopic, ali poenta price je da neusaglasenosti izmedju generacija ima, da svaka generacija misli za ostale da su promasenije od njih. Sada je bitno sve to staviti po stranu, moramo da se borimo da povratimo prvo minimum zivotnog dostojanstva. Mada je to sad doslo do nivoa MINIMUM ZIVOTNE SIGURNOST. Prvo ta borba, pa onda proces ozdravljenja, svih nas. Edited yesterday at 03:09 PM by BattleBender 12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 03:13 PM Share Posted yesterday at 03:13 PM 5 minutes ago, BattleBender said: Ja, kao predstavnik milenijalaca, Kako si ti tačno milenijalac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted yesterday at 03:16 PM Share Posted yesterday at 03:16 PM 1 minute ago, Drug Crni said: Kako si ti tačno milenijalac? Ja sam tacno neka srednja generacija u toj formalnoj klasifikaciji milenijalaca po godištima 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted yesterday at 03:20 PM Share Posted yesterday at 03:20 PM Kako nije? Milenijalci su do 1996. godista. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted yesterday at 03:21 PM Share Posted yesterday at 03:21 PM Kod nas su te grupacije pomerene za 5-6 godina 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted yesterday at 03:52 PM Share Posted yesterday at 03:52 PM 44 minutes ago, BattleBender said: "Ja zelim da zivim u drustvu gde moje dete moze sutra da odluci da radi sta god voli u zivotu, i da nije prinudjeno da mora da se profilise u nekakvu PERSPEKTIVNU profesiju. Zelim da moje dete moze da bude pekar ili bibliotekar, a da to ne znaci da je osudjeno na mucenje". Bravo 👏! Ovo je primarni razlog zašto sam ja otišao. Čak i sad, kada lekar u Srbiji može lepo da zaradi i da ima veoma lep život, to je razlog zašto ja ni ne pomišljam da se vratim. A ja sam Gen X 😎😁 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 03:53 PM Share Posted yesterday at 03:53 PM 46 minutes ago, BattleBender said: Ja, kao predstavnik milenijalaca, pogotovo srpskih milenijalaca, smatram da je neophodno isticati nasu odgovornost, i svojevrsno saucesnistvo u celoj ovoj prici...bolje receno eri. Bili smo suludo apoliticni. Ova nova generacija nije takva, zato se i ove stvari desavaju. 100% tačno. Takođe pripadam milenijalcima i ovo je velika istina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts