Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

5 hours ago, DameTime said:

Mnogo sam žalosna...

Ovaj komentar čujem sa više strana poslednjih dana 😊

Odakle te ideje da će nešto da se odustane od nečega (npr expo) ako nekakva delegacija vidi blokade zbog protesta u gradu? Nije expo sutra a i blokade tj protesti nisu sa zahtevom da se skine oskar s vlasti.

• Like 2

Postoji prastari vic da je, kad su mu javili da je poginuo Krcun, prvo što je Tito rekao bilo, "ti boga, zar je već devet sati?"

A ovo sa Gašićem je IMHO još jedna čista nameštaljka, odvraćanje pažnje od znamo svi čega.

Zanimljivo da podrška studentima državnih fakulteta stiže i od Univerziteta Union, a moje lično mišljenje je da su privatni fakulteti (ovakvi kakvi su u Srbiji) jedan od važnih faktora urušavanja sistema jer su štamparija diploma za akademiju mladih lidera

1734441220948?e=1737590400&v=beta&t=Sd6d

• Like 1

4 hours ago, NMX said:

Ministar odbrane Bratislav Gašić imao udes (VIDEO)

Krcun calling...

Inače je Bata Santos već neko vreme baš na tankom ledu, u rodnom Kruševcu mu smenjuju sve ljude koje je postavio.

Nadam se da ovo na Ibarskoj nije namerno nego da je slučajnost

Hteo sam da pitam zasto su se Parizer i Keramicar razisli.

3 hours ago, mare80 said:

Pa kruže priče da je zbog toga izbio sukob izmedju njega i Vučića ...

Navodno je Gašić ispizdeo jer je računao na premijersko mesto,medjutim izvisio je. Vučić ga od tada sumnjiči da ovaj previranja u SNS odaje opozicionim medijima,a izgleda da je malo ogovarao šefa nekim stranim diplomatama ...

Sada,kliko ima istine u tome ne znam,moguće je i da je to samo Vodjina paranoja ...

A onda sam video ovaj post. Meni je arealno da je lik ocekivao premijersko mesto s obzirom da je lik koji je kompromitovan sa novinarkama koje cuce i helikopterom. Takodje je onako i ljakse.

• Like 1

2 hours ago, shonke said:

Odakle te ideje da će nešto da se odustane od nečega (npr expo) ako nekakva delegacija vidi blokade zbog protesta u gradu? Nije expo sutra a i blokade tj protesti nisu sa zahtevom da se skine oskar s vlasti.

Ma nema šanse, expo funkcioniše na osnovu kandidature i potvrde te njihove komisije. Poprilično sam uvjeren da ne postoje nikakve dodatne potvrde, iako bih volio da je istina

33 minutes ago, 40Wins said:

Meni je arealno da je lik ocekivao premijersko mesto s obzirom da je lik koji je kompromitovan sa novinarkama koje cuce i helikopterom. Takodje je onako i ljakse.

Brate, pričamo o vladi u kojoj sedi jebeni Vulin ....

Mislim da od 1805 do dana današnjeg nije bilo budala,moralnih nula i duduka kao ovih koji su prodefilovali kroz SNS vlade ...

A raznih smo se bizarnih likova u našoj politici nagledali u ova dva veka ...

• Like 8

3 hours ago, Eddard said:

Mislio sam na Vučića, da uvek može da postavi goreg. 

Shvatam. I ja sam mislio da ne može da nađe većeg mamlaza za gradonačelnika Beograda od Vesića, ali kada pogledam onog bizgova Šapića, Vesić deluje kao gospodin čovek, iako sam ga smatrao teškim kretenom, a mišljenje mi se nije promenilo.

Edited by DJ_Vasa

11 hours ago, Nicklord said:

Mislim da je indiferentnost kod studenata skroz očekivana i razumljiva poslednjih godina. Bio sam i ja jedan do pre 10 godina a i posle radio nekoliko godina sa njima pre nego što sam pobegao 😄 Lakše je naći (relativno) normalan posao u stranoj firmi nego ranije, mnogo je lakše otići iz Srbije i mnogo njih nas i pobegne. Baš mi je iskočila na fejsu neka slika iz studentskih dana sa neke kućne žurke i nas 20 tamo, krenem da brojim i vidim da je 12 van Srbije sad.

Generalno svi oni znaju gde žive, samo su u fazonu "neće to meni ništa" a to i SNS zna pa ih generalno nikad ni ne targetira direktno. E sad, ova nadstrešnica a i kasnije obračuvanje slanjem navijača i raznih debila je prešla tu granicu. 

Ono sto ovu generaciju studenata razlikuje od nase je ta sto imaju vise izbora. Mi smo jos odrastali u doba gde je 80% generacije fakultet zavrsavalo da se uglavi u neku instituciju, da l drzavnu, da l' "privatnu". Ukoliko sjebemoo stvari na faksu, nama je alternativa bila konobarisanje, branje malina, selidbe po amerikama i sl. Oni sad mogu da rade zilion online poslove, i da im  startne plate budu onakve kakve bi im bile da zavrse neke fakultete. Pogotovo oni sa fakulteta, sa kojih se zavrsava kao nastavnik po srednjim skolama.
I to je super.

Na to dodaj da je upravo nasa generacija, srpski milenijalci, do absurda doveli apoliticnost. Do mere da je novoj generacije cool response na to da budu vise politicki upuceni.
I to je super.

Moj stav o ovom drustvu u kojem zivimo je takav da nama nema pomoci narednih 10 godina, tj da smo fucked up svi barem za jos 10-15 godina. Nema nam normalnog zivota. I to je Best case scenario. Tj da nas sutra preuzmu najsavesniji, najpametniji i najodgovorniji ljudi iz Norveske, Japana, Singapura, Koreje,  N. Zelanda, i da nam vode drzavu.
A to znaci da mislim da su i ove nove generacije fucked up. Kao sto smo i mi. Kao sto svi mi. Ne verujem da mogu da okrenu drzavu.
To nije bas super, ali neka... Super je da skinemo ovu vlast. Mora da se krene u taj bolji zivot, koji moze da se desi za 10-15 godina.

Iako, u slucaju da se sada skine ova vlast (nekako, nekad... uskoro) popirlicno sam ubedjen da ova lica sto vidimo na protestima, da ce 80% njih da budu isto ono sto su ovi, mi moramo da igramo all in na njih.

• Like 3