Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

2 hours ago, tomas.hokenberi said:

Nije ni neki "tradicionalno srpski", osim ako srpska tradicija ne počinje od Vuka Draškovića, Mirka Jovića i Jovana Raškovića.

On je, ako ne baš izmišljanje tradicije, onda rekonstrukcija tradicije na osnovu ograničenih podataka (pri čemu se nikada ne dobija original).

Taj "Draškovićev" pozdrav sa tri prsta jeste nacionalistički, ali je u isto vreme i sekularan i asocira na otpor autokratiji za vreme Miloševića.

S druge strane, ovaj pozdrav sa tri spojena prsta je mutiran da bi se izbacili ti nepoželjni elementi, a ubačen je nazovi-pravoslavni momenat kako bi se prilagodio klerofašističkim idejama i grupama.

• Like 4

56 minutes ago, JPM said:

I ja sam veoma prijatno iznenađen svešču mladih ljudi.

Mislim da je indiferentnost kod studenata skroz očekivana i razumljiva poslednjih godina. Bio sam i ja jedan do pre 10 godina a i posle radio nekoliko godina sa njima pre nego što sam pobegao 😄 Lakše je naći (relativno) normalan posao u stranoj firmi nego ranije, mnogo je lakše otići iz Srbije i mnogo njih nas i pobegne. Baš mi je iskočila na fejsu neka slika iz studentskih dana sa neke kućne žurke i nas 20 tamo, krenem da brojim i vidim da je 12 van Srbije sad.

Generalno svi oni znaju gde žive, samo su u fazonu "neće to meni ništa" a to i SNS zna pa ih generalno nikad ni ne targetira direktno. E sad, ova nadstrešnica a i kasnije obračuvanje slanjem navijača i raznih debila je prešla tu granicu. 

• Like 10

1 minute ago, Nicklord said:

Mislim da je indiferentnost kod studenata skroz očekivana i razumljiva poslednjih godina. Bio sam i ja jedan do pre 10 godina a i posle radio nekoliko godina sa njima pre nego što sam pobegao 😄 Lakše je naći (relativno) normalan posao u stranoj firmi nego ranije, mnogo je lakše otići iz Srbije i mnogo njih nas i pobegne. Baš mi je iskočila na fejsu neka slika iz studentskih dana sa neke kućne žurke i nas 20 tamo, krenem da brojim i vidim da je 12 van Srbije sad.

Generalno svi oni znaju gde žive, samo su u fazonu "neće to meni ništa" a to i SNS zna pa ih generalno nikad ni ne targetira direktno. E sad, ova nadstrešnica a i kasnije obračuvanje slanjem navijača i raznih debila je prešla tu granicu. 

Potpuno se slažem, delimično sam baš zato prijatno iznenađen. Kad smo rušili Slobu, hteli mi to da priznamo ili ne, dešavale su se baš katastrofe. Ovo danas je neki anestezirani kuvana žaba život a standard je daleko bolji nego tada, plus nemamo bombe nad glavom. Sve to, uz ovo što ti pominješ da svako ko hoće može da ode ili da se zaposli u stranoj firmi ovde, dovodi do tog nekog mlakog odnosa mladih prema revoluciji. 

Nažalost, do velikih promena obično dolazi posle velikih katastrofa. Ovo u Novom sadu može biti takva katastofa.

• Like 1

15 hours ago, СтелаРоса said:

Kako sam se tacno zakopao? 

Jel stvarno mislis da nas narod njegov stav, tj promovisanje istog na drustvenim mrezama, moze da prihvati tek tako? Znaci potpuno nebitno koji je moj stav, koji tvoj, pricamo generalno o nasim ljudima. Isto bih pitao i da je decko uslikan sa nekom zastavom na kojoj pise da nije bilo genocida u Srebrenici. 

Jasno je sa kim studenti vode bitku i zato mora da se pazi na svaki detalj. 

Koga bre boli patka za taj "narod"? Taj "narod" kome smeta podsećanje na stradanje u Srebrenici neka se napase.... Eto, to treba.

• Like 6

1 hour ago, Smrtokapa said:

On je, ako ne baš izmišljanje tradicije, onda rekonstrukcija tradicije na osnovu ograničenih podataka (pri čemu se nikada ne dobija original).

Taj "Draškovićev" pozdrav sa tri prsta jeste nacionalistički, ali je u isto vreme i sekularan i asocira na otpor autokratiji za vreme Miloševića.

S druge strane, ovaj pozdrav sa tri spojena prsta je mutiran da bi se izbacili ti nepoželjni elementi, a ubačen je nazovi-pravoslavni momenat kako bi se prilagodio klerofašističkim idejama i grupama.

Ne bih rekao da je tako, ako se ne varam postoje fotografije Ljotićevaca sa spojena tri prsta, odnosno da taj pozdrav je ranijeg datuma od Vukovog. 🙂

17 minutes ago, robespierre said:

Ne bih rekao da je tako, ako se ne varam postoje fotografije Ljotićevaca sa spojena tri prsta, odnosno da taj pozdrav je ranijeg datuma od Vukovog. 🙂

E da je samo Ljotićevaca...

poglavnik-ndh.jpg?width=480&height=657

22 minutes ago, robespierre said:

Mislio sam na ovu moderniju inkarnaciju.

3 minutes ago, Smrtokapa said:

Mislio sam na ovu moderniju inkarnaciju.

Mislim da je moderna inkarnacija upravo i nastala kao rezultat fotografija Zbora naspram fotografija kao što je ova okačena pri vrhu strane gde predstavnici NDH pokazuju tri prsta. 

• Like 2

39 minutes ago, robespierre said:

Mislim da je moderna inkarnacija upravo i nastala kao rezultat fotografija Zbora naspram fotografija kao što je ova okačena pri vrhu strane gde predstavnici NDH pokazuju tri prsta. 

Ma davno je išla priča da je Vuk Drašković maznuo ta tri prsta sa čuvene slike Paje Jovanovića "Takovski ustanak".

1200px-Paja_Jovanovic-Takovski_ustanak.j

• Like 1
  • Love 1

Koliko vidim na snimku iz Bljuca, auto koji je ga udario je mali gradski auto, a na limuzini se ne vidi baš neka velika šteta. Iako sam pročitao da jesu u sukobu, ne verujem da je u pitanju pokušaj ubistva. Profesionalne ubice bi koristile jači auto, kamion, autobus ili nešto veliko, a ne onu igračku. Gašić zbog finansija ima jak položaj u SNS-u, sigurno mnogo zna, može da pusti jezik i onelodani neke stvari, pa zato ne verujem da bi se neko zezao da pokuša da ga ubije onom igračkom od automobila.

Naravno, videćemo šta će se dalje dešavati.

Sednica vlade odnosno Vuciceva konferencija na istoj sednici vlade je za sada potpuni cirkus.

I mislim da upravo pravi jednu veeeeeeeliku gresku, jer kaze "izvode nam decu iz skola da satro protestuju, nastavnici nemaju pravo, gde to dete od 14-15-16 godina sme da izlazi iz skole da nesto ono protestuje, ono nesto trazi, dajte mi drzavu na svetu gde to ima, ajde strucnjaci".

Samo ti klince mazi, strucnjace.

Naprasno je zaboravio da je anesteziranje omladine ono sto uvek mora da radi jer se omladina ne plasi ni policije ni batinasa. A mozda se i neka baba ili deda koji su mu glavni glasaci probude ako im neko dira omiljeno unuce.

• Like 1

10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Gašić zbog finansija ima jak položaj u SNS-u, sigurno mnogo zna, može da pusti jezik i onelodani neke stvari ....

Pa kruže priče da je zbog toga izbio sukob izmedju njega i Vučića ...

Navodno je Gašić ispizdeo jer je računao na premijersko mesto,medjutim izvisio je. Vučić ga od tada sumnjiči da ovaj previranja u SNS odaje opozicionim medijima,a izgleda da je malo ogovarao šefa nekim stranim diplomatama ...

Sada,kliko ima istine u tome ne znam,moguće je i da je to samo Vodjina paranoja ...

Ali kako je nas Vucko dobar glumac.Kada prica o sankcijama to prica tako pekmezavim glasom i facom al kad predje na studente odmah izbaci kandze i pocne energeticnije da prica.

12 minutes ago, McLeod said:

Sednica vlade odnosno Vuciceva konferencija na istoj sednici vlade je za sada potpuni cirkus.

I mislim da upravo pravi jednu veeeeeeeliku gresku, jer kaze "izvode nam decu iz skola da satro protestuju, nastavnici nemaju pravo, gde to dete od 14-15-16 godina sme da izlazi iz skole da nesto ono protestuje, ono nesto trazi, dajte mi drzavu na svetu gde to ima, ajde strucnjaci".

Samo ti klince mazi, strucnjace.

Naprasno je zaboravio da je anesteziranje omladine ono sto uvek mora da radi jer se omladina ne plasi ni policije ni batinasa. A mozda se i neka baba ili deda koji su mu glavni glasaci probude ako im neko dira omiljeno unuce.

Da najaca farsa doneo neke zakonike da procita i pita se kao u fazonu kako smeju direktori da dozvole...

Pa  ne dozvoljavaju druze ali studente i ucenike boli djosa...

Ali vidi se da ga drma sve ovo.

Pogubio se lik nacisto.

Sa ovakvim tipom otpora se jos nije susreo, a pokusava vec prezvakane fore da primeni i na ovo, samo postaje sve nervozniji kako vreme prolazi.

Evo i malo lokalnih tema, cisto da stoji.

https://ritamgrada.rs/kragujevac/provokator-zastani-srbijo-sastanak-mladih-sns/

Decko sa naocarima Novak Dosen, presao u SNS pred ove izbore. Vodio je lokalnu organizaciju mladih Kragujevca (zaboravio ime), koju je potom utopio u SSP. Bio je na protestima Srbija protiv nasilja, ovo sad sto cu da napisem je neprovereno, tako sam cuo, gurao se da govori, ali mu nisu dali, i posle toga je naprasno odlucio da ih valjda zajebe i usao u SNS. Hteo je da povuce dosta ljudi sa sobom iz SSP, ali preslo ih je jako malo, mislim da je ovaj provokator sto sedi do njega bio sa njim u staroj organizaciji, ne znam ime, mozda i gresim.

Jos nekoliko lica ovde prepoznajem, za jedno sam iznenadjen sto ga vidim tu, za nekoliko drugih uopste nisam.

17 minutes ago, McLeod said:

Nekoliko godina su deca vodila nastavnike na demonstracije. Stotine i stotine hiljada dece ( 14-18 godina) svakog su petka

bojkotovali nastavu i izlazili da demonstriraju.

Fridays for Future (FFF), also known as the School Strike for Climate (Swedish: Skolstrejk för klimatet [ˈskûːlstrɛjk fœr klɪˈmɑ̌ːtɛt]), is an international movement of school students who skip Friday classes to participate in demonstrations to demand action from political leaders to prevent climate change and for the ...

Who is the leader of Fridays for Future Germany?

Luisa-Marie Neubauer (born 21 April 1996) is a German climate activist, politician and author. She is one of the main organizers of the school strike for climate movement in Germany, where it is commonly referred to under its alternative name Fridays for Future.

1 hour ago, NMX said:

Ministar odbrane Bratislav Gašić imao udes (VIDEO)

Krcun calling...

Inače je Bata Santos već neko vreme baš na tankom ledu, u rodnom Kruševcu mu smenjuju sve ljude koje je postavio.

Nadam se da ovo na Ibarskoj nije namerno nego da je slučajnost

"Ministar odbrane Bratislav Gašić..."

Najodvratnija rečenica trenutno.

2 minutes ago, berti said:

Čeka se Informer za overu.