Урош19 Posted Friday at 02:18 PM Share Posted Friday at 02:18 PM (edited) I Bogoslovija u blokadi, tako da su sad svi fakulteti u Bg i NS u blokadi. Edited Friday at 02:18 PM by Урош19 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Friday at 02:30 PM Share Posted Friday at 02:30 PM 10 minutes ago, Урош19 said: I Bogoslovija u blokadi, tako da su sad svi fakulteti u Bg i NS u blokadi. Au, boga mu poljubim Šta je sledeće, cockblock za prvorođenog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted Friday at 02:36 PM Share Posted Friday at 02:36 PM 32 minutes ago, Clash said: 20 advokata moj bato. Ovo onaj balvan sto radnke tretira kao u konclogoru. I fiziognomika bi mogla biti priznata kao nauka, ocigledno. Kakva kretencina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Friday at 02:38 PM Share Posted Friday at 02:38 PM 19 minutes ago, Урош19 said: I Bogoslovija u blokadi, tako da su sad svi fakulteti u Bg i NS u blokadi. Da, upravo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Friday at 02:39 PM Share Posted Friday at 02:39 PM Samo ne nasedati na ove sto ce da vicu kako su zahtevi ispunjeni i kako je sad ovo politicki.... A za nasilje...Pa to ce oni pokusavati tj vec pokusavaju da isceniraju kako bi preko svojih satelita krenuli kako studenti vrse nasilje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Friday at 02:49 PM Share Posted Friday at 02:49 PM (edited) Studentima Bogoslovije su pretili da će izgubiti blagoslov ako uđu u blokade, a ako se ne varam njima je to neophodno za studiranje, znači gubitak=isključenje sa fakulteta. Tako da još jednom svaka čast svim studentima Edit : Sad vidim da ipak imaju punu podršku i neće biti gubitka Edited Friday at 02:51 PM by Урош19 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Friday at 02:58 PM Share Posted Friday at 02:58 PM 16 minutes ago, Don Dusko said: Samo ne nasedati na ove sto ce da vicu kako su zahtevi ispunjeni i kako je sad ovo politicki.... A za nasilje...Pa to ce oni pokusavati tj vec pokusavaju da isceniraju kako bi preko svojih satelita krenuli kako studenti vrse nasilje. Doktor nauka ( koji nikada i nije bio student) Sapic: Šapić o studentskim blokadama: Ništa ne razumem, valjda sam zato samo gradonačelnik “ Bolje je da ne komentarišem studentske blokade, jer ja ne razumem neke stvari. Ne mislim na mlade ljude konkretno . Ali koliko vidim gore prolazi onaj koji je isprovociran, nego onj koji provcira . Možda sam ja rođen u nekom drugom vremenu, pa ne mogu da se prilagodim i adaptiram ovom bremenu „, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. https://www.danas.rs/vesti/politika/sapic-o-studentskim-blokadama/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Friday at 03:08 PM Share Posted Friday at 03:08 PM 8 minutes ago, Selina said: Doktor nauka ( koji nikada i nije bio student) Sapic: Šapić o studentskim blokadama: Ništa ne razumem, valjda sam zato samo gradonačelnik “ Bolje je da ne komentarišem studentske blokade, jer ja ne razumem neke stvari. Ne mislim na mlade ljude konkretno . Ali koliko vidim gore prolazi onaj koji je isprovociran, nego onj koji provcira . Možda sam ja rođen u nekom drugom vremenu, pa ne mogu da se prilagodim i adaptiram ovom bremenu „, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. https://www.danas.rs/vesti/politika/sapic-o-studentskim-blokadama/ Sto prenosis ovog debila?Za sta je on relevantan? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Friday at 03:45 PM Share Posted Friday at 03:45 PM (edited) https://nova.rs/vesti/hronika/jedan-od-nasilnika-iz-porsea-je-policajac-zaposlen-u-policijskoj-stanici-zemun-uhapsena-cetvorka-koja-je-napala-gradjane-kod-futoske-pijace/ Jedan od uhapšenih Edited Friday at 03:46 PM by Урош19 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted Friday at 03:52 PM Share Posted Friday at 03:52 PM 2 hours ago, Nicklord said: Ali ovi neki matorci huligani što su hteli da se biju sa srednjoškolcima a zaboravili da tinejdžeri nemaju samokontrolu kao ljudi preko 20 😄 Videh snimak iz Ustaničke, klinci složni a i utrenirani pa je onaj lik pravo najebao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Friday at 04:03 PM Share Posted Friday at 04:03 PM 15 minutes ago, Урош19 said: https://nova.rs/vesti/hronika/jedan-od-nasilnika-iz-porsea-je-policajac-zaposlen-u-policijskoj-stanici-zemun-uhapsena-cetvorka-koja-je-napala-gradjane-kod-futoske-pijace/ Jedan od uhapšenih Ne bi mi trebalo vise od 5 minuta i jednog sarzera da ga ubedim u prednost miroljubive koegzistencije i pacifizma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Friday at 04:08 PM Share Posted Friday at 04:08 PM 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Friday at 06:02 PM Share Posted Friday at 06:02 PM (edited) Tviter je zvaničnim faktčekingom namazao A.Brnabić fiziološkom supstancom neprijatnog mirisa za sva vremena. Dok je digitalnog sveta i veka, ostaće zapamćena kao lažov koji javnosti podnosi fabrikovane izveštaje... Ali kada dođe vreme, ta osoba će biti vrednija od zlata kao zaštićeni svedok. To je taj profil osobe koja pušta gazdu i stranačke kolege niz vodu bez da trepne. Edited Friday at 06:07 PM by Nek grmi jako 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted Friday at 07:53 PM Share Posted Friday at 07:53 PM (edited) 10 hours ago, handys said: Nije, vise kao humanisticka disciplina. Imala je uticaj na razne druge. Minus prica o objektu vere, teologija ima interesantnih elemenata. Naravno, ni najmanje ne sumnjam da na PBU rade katehizis, a ne Tomu Akvinskog. Svi departmani imaju Teologiju, a iz nekih teoloskih razmisljanja izaslo je jedno zabavno pitanje koje se koristi kao deo argumenta za nepostojanje boga: da li bog moze da stvori kamen koji ne moze da podigne? Prilično sam siguran da ima predmet koji se bavi istorijom filozofije gde uče barem do dvadesetog veka i Ničea, tako da sam siguran da rade i Tomu Akvinskog. Toma Akvinski je prvenstveno bitan za zapadno hrišćanstvo jer je prilagodio Aristotelovu (za koga Evropljani nisu znali sve dok u 13. veku nije preveden sa arapskog) filozofiju judeohrišćanstvu. Za istočno hrišćanstvo je mnogo značajniji Sveti Avgustin koji je uzeo i celu Platonovu filozofiju i kompletnu terminologiju prilagodio hrišćanskoj doktrini. Tu je i najveća razlika izmedju pravoslavlja i katolicizma, jer se Aristotel u dobrim delom tih za doživljaj apsoluta najbitnijih stvari nije slagao sa Platonom. Aristotel apsolut zove kinoúmenon kineî odnosno nepokretni pokretač. Platonov apsolut (čitaj bog) je neinvolviran i nezainteresovan za ljudska dešavanja. Avgustin ima problem da pomiri Platonovog boga sa hrišćanskim bogom u pogledu opravdanja egzistencije (ljudska egzistencija je dobra (Platon bi rekao korisna) za boga ali zašto je korisna za čoveka) i Avramove spremnosti da žrtvuje Isaka (ukratko, bog obeća Avramu da će imati dete sa suprugom kada su oboje već u dubokoj starosti, rodi se Isak, bog zahteva od Avrama da ga žrtvuje i u trenutku kad Avram vadi nož andjeo spašava Isaka) čemu i piše u kapitalnom delu Ispovesti. Priča se nastavlja u 16. veku kada Dekart hipertrofiše Aristotelovo vidjenje boga u večno superintaligentno biće i praktično raskida sa hrišćanstvom koje se zasniva na iracionalnom idealu (ljubavi i spremnosti na žrtvu). Kao odgovor se javlja Paskal koji na listu papira zapisuje, citiram: Bog filozofa* nije bog Avrama, Isaka i Jakova. *Bog nauke, objektivne istine. Taj papir će nositi uvek sa sobom zašiven u svoju odeću (!). Pomirenje hriśćanske dogme sa žrtvovanjem Isaka dolazi tek sa Kjerkegorom i Dostojevskim. Kjerkegor u Strahu i drhtanju u delu koji se bavi žrtvovanjem Isaka tvrdi da (tvrdi svašta nešto, o čemu bih mogao da napišem ceo jedan post, jer je to jedna od najlepših i najznačajnijih knjiga zapadne filozofije, baza za filozofiju egzistencijalizma), parafraziram: Istina je subjektivna. Zapravo, on rangira istinu u tri nivoa, najniži nivo je subjektivna ignornatnost, iznad je filozofoska istina = objektivnost, i najvišu vrednost dodeljuje subjektivnosti bezuslovne posvećenosti idealu jer to jedino čoveku daje smisao, a čovek je biće definisano smislom (a ne razumom, Dekartovim cogitom). Dakle, po Kjerkegoru, kad otac Isak potegne nož na sina Avrama, Bog, a ne Isak, suspenduje zakone morala Isakovom uverenošću da je bog ljubav i da neće dozvoliti smrt. Kjerkegor piše, citiram: Ja sam ubedjen da je Bog ljubav. Ta misao za mene ima primordijalno lirsko znaćenje. Kada mi se javi ja sam neizmerno srećan, kada je odsutna žudim za njom intenzivnije nego što ljubavnik žudi za objektom svoje ljubavi. Ali onda kaže: Ali ja ne verujem. Tu hrabrost ja ne posedujem. Po Kjerkegoru taj ideal uopšte ne mora biti bog, on samo dodeljuje višu vrednost takvoj posvećenosti ka nečemu večnom i nepromenljivom. Za kraj, mojih pet centi, da li je teologija nauka nisam siguran, ali ljudima može dati smisao i zato treba da postoji, za one koji imaju hrabrost. I to kažem sa pozicije nekog ko nije vernik. Kjerkegor bi rekao da teologija nije nauka i da nikada ne treba da bude, je nauka je stvar nižeg ranga s obzirom na stvari o kojima teologija govori. 🙂 Izvinjavam se na pravopisnim greškama, pišem sa telefona. Edited Friday at 09:48 PM by robespierre 9 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Friday at 08:56 PM Share Posted Friday at 08:56 PM (edited) Rešili sa druge strane okeana da malo zabibere režimu: Vučić: SAD uvodi sankcije protiv NIS zbog ruskog vlasništva Nažalost, N1 nije naveo najvažniji deo, koji prenosim sa blaženopočivšeg B92: Quote "Kod nas je jedina velika ruska kompanija NIS, on je i najveći punilac budžeta. Sve dolazi direktno preko Janafa, nema druge nafte", dodao je. Ako se ovo desi, to je odlično. Pošto plebs treba na'raniti, plus namiriti botove, ima da bude malo jedenja korenja. Tako se to radi. Go, go, USA! Edit: I još jedna dobra vest: Bez dogovora u EU o otvaranju klastera tri u pregovorima sa Srbijom Edited Friday at 08:59 PM by DJ_Vasa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Friday at 09:49 PM Share Posted Friday at 09:49 PM (edited) Opet neocekivane, neopravdane i nicim izazvane sankcije.... Edited Friday at 09:52 PM by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted Friday at 10:12 PM Share Posted Friday at 10:12 PM Da li je sve ovo danas slučajno, označavanje Fikusa shit profilom od USA platforme, sankcije NIS, te odbijanje EU da nastavi pregovore sa Srbijom odnosno otvaranje klastera 3? Pokazace sedmice pred nama. Ohrabruje činjenica da se stvara opsta atmosfera u društvu da je dosta bilo straha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Friday at 10:55 PM Share Posted Friday at 10:55 PM 9 hours ago, Nicklord said: Ali ovi neki matorci huligani što su hteli da se biju sa srednjoškolcima a zaboravili da tinejdžeri nemaju samokontrolu kao ljudi preko 20 😄 Ja sam to videla na tviteru i ekšli su ta deca bila vrlo samokontrolisana, mogli su ga bukvalno ubiti, a stali su. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Friday at 11:24 PM Share Posted Friday at 11:24 PM 10 hours ago, Nicklord said: Ali ovi neki matorci huligani što su hteli da se biju sa srednjoškolcima a zaboravili da tinejdžeri nemaju samokontrolu kao ljudi preko 20 😄 Gde je poš'o mučenik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diego Posted Friday at 11:31 PM Share Posted Friday at 11:31 PM Ali kralj koji je u Novom Sadu uhvatio u "polugu" za nogu jednog od batinasa koji vice "Pusti me", a dvojica ga gaze ali ne popusta, treba neki orden ili spomenik da dobije... posle taj batinas ustaje sa iscepanom trenerkom dok mu je ispao Smoki kroz pocepane gace 🤣 2 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted Friday at 11:49 PM Share Posted Friday at 11:49 PM 23 minutes ago, DameTime said: Gde je poš'o mučenik Svaka čast i ovoj nastavnicu koja ne napušta decu nego hrabro staje na liniju sukoba i sprečava ih da naprave cipelarenje ovom naprednjaku. I poslušaše je srećom dečaci. Srednjoškolce ipak nw bi trebalo dovoditi da blokiraju ulice pošto je to mladalačka vrela krv, svi su iz kraja, škole i regovaće na svaku provokaciju žustro a to ovaj diktator jedva čeka da se dogodi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Saturday at 12:05 AM Share Posted Saturday at 12:05 AM Meni nije jasno da ne postoji ni jedan profesor koji je blizak rezimu koji ce reci - ja ne podrzavam zahtjeve protesta, ali cu stati ispred svojih studenata da ih zastitim od napada i povreda i da ne bi doslo do eskalacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Saturday at 07:04 AM Share Posted Saturday at 07:04 AM Nije profa, ali valjda jeste neko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Saturday at 08:03 AM Share Posted Saturday at 08:03 AM 18 hours ago, Clash said: 20 advokata moj bato. Ovo onaj balvan sto radnke tretira kao u konclogoru. Šta ovaj pravi? One loše čokolade? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Saturday at 09:24 AM Share Posted Saturday at 09:24 AM 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Šta ovaj pravi? One loše čokolade? Ako hoces da se otrujes jedi Nelly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts