JPM Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 minute ago, Kronostime said: Pre 30 godina je smrtna kazna jos uvek bila prisutna u krivicnom Zakonu. Pa i sad postoji smrtna kazna, postojala je i u vreme izvršenja ovog zločina, ali piše da kao mlađi punoletnik može 20 godina maksimalno. Bukvalno ti se otvara zakon da napraviš firmu Murder Inc i da treniraš psihotične srednjoškolce da ubijaju za veliku lovu i dobijaju tipa 5 do 15 godina kazne zatvora i kad izađu sve super, kaplje lova, živi se normalno. Neverovatni smo kao država. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 4 minutes ago, shonke said: Ne znam da li je ovaj zakon ovakav bio i ranije, pre tipa 30ak godina (mislim na maksimalnu kaznu u odnosu na dob puneletnog lica). Imam utisak da je bilo i tada razlike između počinioca od 20ak god i onog od npr 30 a kao da mi se mota po sećanju da ni mlađi punoletnici nisu mogli biti osuđeni na smrtnu kaznu (koja je postojala u to vreme). Ima li neki pravnik da se seća toga? Uvek su mlađi punoletnici bili "privilegovani" u odnosu na lica preko 21 godine, tako je kod nas kao i u većini EU država. Just now, JPM said: Pa i sad postoji smrtna kazna, postojala je i u vreme izvršenja ovog zločina, ali piše da kao mlađi punoletnik može 20 godina maksimalno. Bukvalno ti se otvara zakon da napraviš firmu Murder Inc i da treniraš psihotične srednjoškolce da ubijaju za veliku lovu i dobijaju tipa 5 do 15 godina kazne zatvora i kad izađu sve super, kaplje lova, živi se normalno. Neverovatni smo kao država. Ne postoji smrtna kazna kod nas, kao ni ako se ne varam nigde u Evropi. Ne razlikuju se naše zaprećene kazne drastično od bilo koje EU krivične regulative. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Just now, JPM said: Pa i sad postoji smrtna kazna, postojala je i u vreme izvršenja ovog zločina, ali piše da kao mlađi punoletnik može 20 godina maksimalno. Bukvalno ti se otvara zakon da napraviš firmu Murder Inc i da treniraš psihotične srednjoškolce da ubijaju za veliku lovu i dobijaju tipa 5 do 15 godina kazne zatvora i kad izađu sve super, kaplje lova, živi se normalno. Neverovatni smo kao država. Ukinuta je 26.02.2002. godine. https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/kako-je-srbija-ukinula-smrtnu-kaznu-pre-21-godinu/ Edited 3 hours ago by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Evo i ovde, samo u Belorusiji postoji smrtna kazna u Evropi (ovaj prikaz dole nije updateovan, kod nas sad postoji doživotna robija, ali ništa se drastično ne menja u odnosu na ovo stanje ispod) Edited 3 hours ago by Chaos Is Me Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Izvinjavam se @Chaos Is Me @Kronostime mislio sam na doživotnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Trenutno svi fakulteti u Novom Sadu u blokadi,plenum studenata DiFa potvrdio blokadu tog fakulteta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Bojana u sridu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 2 hours ago, JPM said: Nadam se da će neko u zatvoru da mu odredi odgovarajuću kaznu. 2 hours ago, JPM said: Mislite o tome. Da bi sebe stavio na poziciju moralne vertikale moraš da izađeš iz ovog starozavetnog oko za oko stanja uma. 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 37 minutes ago, robespierre said: Da bi sebe stavio na poziciju moralne vertikale moraš da izađeš iz ovog starozavetnog oko za oko stanja uma. Ne radi se o mojoj moralnosti. Radi se o ubici kojeg ce drzava pustiti na slobodu najkasnije u 40 godina. I ne slucajnom ubici vec proracunatom hladnokrvnom ubici. Hvala na savetu zaista ali ni tebi ni meni nije poubijana porodica niti nam se sudstvo posralo po nesreci. Nema tu kod njih racionalnog. Oni zele osvetu i imace je. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted 59 minutes ago Share Posted 59 minutes ago (edited) 4 hours ago, JPM said: Može li se pokrenuti tužba protiv građinina A.V. zato što je skrivao više od mesec dana dokumentaciju koja je od ključnog značaja u procesu protiv odgovornih za smrt 15 ljudi u Novom Sadu? Edited 59 minutes ago by Perkos2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 56 minutes ago Share Posted 56 minutes ago 16 minutes ago, JPM said: Ne radi se o mojoj moralnosti. Radi se o ubici kojeg ce drzava pustiti na slobodu najkasnije u 40 godina. I ne slucajnom ubici vec proracunatom hladnokrvnom ubici. Hvala na savetu zaista ali ni tebi ni meni nije poubijana porodica niti nam se sudstvo posralo po nesreci. Nema tu kod njih racionalnog. Oni zele osvetu i imace je. Po Srbiji se vec 30 godina slobodno setaju ljudi koji su ubili mnogo vise osoba i nisam primetio da se narod oko toga preterano uzbujuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 55 minutes ago Share Posted 55 minutes ago 1 minute ago, DJORDJE said: Po Srbiji se vec 30 godina slobodno setaju ljudi koji su ubili mnogo vise osoba i nisam primetio da se narod oko toga preterano uzbujuje. Verovatno. Sta je poenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 50 minutes ago Share Posted 50 minutes ago 3 minutes ago, JPM said: Verovatno. Sta je poenta? Cemu ovo naprasno cudjenje nad zakonom, pravom i pravdom? Nije se juce nista menjalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 46 minutes ago Share Posted 46 minutes ago 2 hours ago, Kronostime said: Pre 30 godina je smrtna kazna jos uvek bila prisutna u krivicnom Zakonu. Jeste nego je pitanje bilo da li su možda mladji punoletnici bili izuzeti tj da li je za dela za koje je propisana smrtna kazna, za takvo isto delo koje počini osoba do npr 21 godine propisana manja kazna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted 43 minutes ago Share Posted 43 minutes ago 12 minutes ago, DJORDJE said: Po Srbiji se vec 30 godina slobodno setaju ljudi koji su ubili mnogo vise osoba i nisam primetio da se narod oko toga preterano uzbujuje. Da su bili pametni kao Blažić i ovaj Kecmanović pa da odleže 10-tak godina po zakonu, sad ih ne bi mogao da prozivaš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 32 minutes ago Share Posted 32 minutes ago 9 minutes ago, Perkos2 said: Da su bili pametni kao Blažić i ovaj Kecmanović pa da odleže 10-tak godina po zakonu, sad ih ne bi mogao da prozivaš. Prozvali bi ih delije jer su robijali "zbog nicega". Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 30 minutes ago Share Posted 30 minutes ago 17 minutes ago, DJORDJE said: Cemu ovo naprasno cudjenje nad zakonom, pravom i pravdom? Nije se juce nista menjalo. Sto mislis da je naprasno. Frustracija je konstantna. Ja sam naslonjen vise ka saosecanju prema zrtvama nego li ka nekom uzvisenom legalizmu. Zato sma i napisao inicijalno da mora da se nadje nacin da ovaj skot ode dozivotno u zatvor. Ako to ne moze, onda svakako necu da kukam za ovim smradom ako ga neko skrati. Lik se smejao ljudima na sudjenju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 21 minutes ago Share Posted 21 minutes ago 7 minutes ago, JPM said: Sto mislis da je naprasno. Frustracija je konstantna. Ja sam naslonjen vise ka saosecanju prema zrtvama nego li ka nekom uzvisenom legalizmu. Zato sma i napisao inicijalno da mora da se nadje nacin da ovaj skot ode dozivotno u zatvor. Ako to ne moze, onda svakako necu da kukam za ovim smradom ako ga neko skrati. Lik se smejao ljudima na sudjenju. Ne radi se o legalizmu nego su kazne takve kakve su, dobio je najvisu mogucu kaznu. KAZNA DOZIVOTNOG ZATVORA je u sistemu kazni zamenila kaznu zatvora u trajanju od 30 do 40 godina. Kazna je predviđena za najteža krivična dela, kao što su: teško ubistvo, obljuba sa detetom ukoliko nastupi smrt deteta, obljube nad nemoćnim licem, trudnom ženom ili detetom sa smrtnim ishodom, silovanje itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 15 minutes ago Share Posted 15 minutes ago 4 minutes ago, Selina said: Ne radi se o legalizmu nego su kazne takve kakve su, dobio je najvisu mogucu kaznu. KAZNA DOZIVOTNOG ZATVORA je u sistemu kazni zamenila kaznu zatvora u trajanju od 30 do 40 godina. Kazna je predviđena za najteža krivična dela, kao što su: teško ubistvo, obljuba sa detetom ukoliko nastupi smrt deteta, obljube nad nemoćnim licem, trudnom ženom ili detetom sa smrtnim ishodom, silovanje itd. Svestan sam toga. Mozda nisi procitala sve sto sam pisao. Pisao sam da te kazne moraju da se menjaju kako bi makar priblizno predstavljale zadovoljavanje pravde iako je to u potpunosti nemoguce. Upravo kada ne postoje odgovarajuce kazne dolazi do uzimanja pravde u svoje ruke. Ova kazna zakonski jeste maksimalna ali je ljudski ponovno ubijanje tih ljudi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 5 minutes ago Share Posted 5 minutes ago Lelelele, ovima crkva preti oduzimanjem blagoslova😁 SAZNAJEMO Uprava Bogoslovskog fakulteta preti studentima da će izgubiti blagoslov ako se pridruže blokadama: „Žao nam je, ovo je istorijski trenutak“ I to bas sad na Bozicni post. https://nova.rs/vesti/drustvo/uprava-bogoslovskog-preti-studentima-ako-se-pridruze-blokadama/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts