Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

1 hour ago, Klotzen said:

Brankica će dobiti 2-3 provokativna pitanja koje on aminuje ostalo će sve biti penali. Pa nije lud da sam sebe sjebe u ovom momentu.

Nije, ali to više nisu isti ljudi od pre par godina

On neka dođe i drži monolog, insistirao je na živom programu.

Insajder može da napravi uvodnu emisiju šta je sve izjavljivao on ili neko njegov, pa nek k dalje govori.

A može i posle gostovanja.

Do pre pojave studentnih protesta, vrteli smo se besomučno u začaranom krugu, privezanom Gordijevim čvorom, zbog nekoliko krunskih neistina koje su podvlačile nečiju snagu i nečiju slabost.

Jedna od tih neistina, propagandnih izmišljotina i budalaština koje ne viđamo samo na našem medijskom nebu, odnosi se na ideju po kojoj ova vlast vlada zahvaljujući većinskoj volji naroda. Što je, naravno, čista laž, budući da ta vlast na izborima ima podršku tek četvrtine od upisanih u birački spisak.

Dakle, ako na izbore izađe oko 50 odsto upisanih, a vlast sa sve koalicionim partnerima dobije pola od toga - koliko je to zapravo prave podrške.

Ali studenti su, osim neverovatne demonstracije nečije nenadležnosti, prikazali kako u realnim okvirima i životu izgleda neka podrška, tako što su privukli stanovnike svakog sela, naselja ili grada kojim su prošli, da ih dočekaju kao spas poslat s neba. Mi, zapravo, sada imamo jasnu sliku koliko je zaista šuplja i bespredmetna propaganda o tome da vlast ima većinsku podršku .

I to sada može da vidi svako ko ima oči. A put povratka poverenja u vlastiti vid, umesto poverenja u ono što nudi propagandna mašinerija, kraći je nego što to mnogi misle.

Kad progledaš - progledao si. I onda nema nazad.

Edited by Nek grmi jako

Pa on i dalje trči po televizijama. Potpuno je više nebitno šta će reći, on je svoje rekao za vijek vijekova. A neće reći ništa normalno. A nije ni nadležan i tek treba da odgovara ali ne na TV.

Nije samo to što će biti mlako, nego je štetno u ovom trenutku. Ako smo se složili da nije nadležan, onda nema šta da priča - može da komentariše ordenje i slične stvari. Ovako mu se samo daje platforma, što bi rekli NBA igrači, da pokriva svojim bedastoćama i drugačije televizije od svinjaca na kojima obično obitava. Ne znam da li je ovde u pitanju sujeta (ja sam najveće novinarsko mudo, ja ću mu pokazati), dobra namera nesrećno izvedena (videti pod Mića Ćulibrk i skoro pa katastrofalni intervju sa AV) ili jednostavno Newsmax fazon - šritajeni tigar, skriveni zmaj. U svakom slučaju ja ovo vidim kao jako lošu ideju, kontraproduktivnu i otvoreno štetnu u ovom trenutku.

• Like 9

Ne slazem se da je stetno, samo on moze imati stetu. Mada je Insajder malog dosega i bice nebitno. Studente pitanje da li treba dalje zvati po emisijama jer se zestoko ponavljaju, mada su za to krivi uglavnom voditelji

Sticajem okolnosti znam za odluku jedne stranke, uopšte nije ni bitno koja je to stranka, koja je rukovodstvu i članstvu savetovala da se pridruže prostestima kao građani, bez stranačkih obeležja, a da kao građani idu i po manjim mestima, gde će sa poljiprivrednicima, prosvetarima i svakom drugom grupom koja je u protestu imati, opet nestranački, različite vidove komunikacije sa meštanima.

Takođe, ta stranka je za prazne klupe u parlamentu  i neće prisustvovati sednicama...

Međutim, neprisustvovanje sednicima, sa čime se inače slažem, ne mora da bude jedini čin opozicionih poslaničkih klubova, već oni mogu, neki bi rekli i moraju, da svakodnevno na svom radnom mestu razgovaraju sa građanima, što je potpuno u skladu sa zakonom i niko ne sme da im zabrani takvu delatnost.

Oni, dakle, mogu u parlamentu da primaju i advokate, i nastavnike, i poljoprivrednike, i radnike u kulturi i sve druge cehove koji su trenutno na ulicama...

A da pri tome ne moraju da prisustvuju sednicama niti sastancima odbora, jer bi tako zaista samo održali lažnu sliku da zakonodavna grana vlasti ovde zaista postoji.

Edited by Nek grmi jako

36 minutes ago, McLeod said:

Ne slazem se da je stetno, samo on moze imati stetu. Mada je Insajder malog dosega i bice nebitno. Studente pitanje da li treba dalje zvati po emisijama jer se zestoko ponavljaju, mada su za to krivi uglavnom voditelji

Jeste Insajder malog dometa, ali ako Brankica uspe da ga izbaci iz takta i iz njega na površinu ispliva 100 Muslimana za jednog Srbina radikalčina, ta slika će se kao požar raširiti po internetu i društvenim mrežama i imaće domet do svakog kutka planete.

Nema Brankica kapacitet da ga odvede u njegovo ludilo.

Ne ocekujem nista od tog intervjua sem njegovog monologa.

edit: vise bih voleo da ga propita ona plava zena sto je radila emisiju sa Dacicem (nazalost ne znam kako se zove a i bas me mrzi da je guglam)

Edited by nunilo

5 minutes ago, nunilo said:

Nema Brankica kapacitet da ga odvede u njegovo ludilo.

Ne ocekujem nista od tog intervjua sem njegovog monologa.

edit: vise bih voleo da ga propita ona plava zena sto je radila emisiju sa Dacicem (nazalost ne znam kako se zove a i bas me mrzi da je guglam)

Senka Vlatković Odavić :classic_smile:

1 hour ago, Nek grmi jako said:

Sticajem okolnosti znam za odluku jedne stranke, uopšte nije ni bitno koja je to stranka, koja je rukovodstvu i članstvu savetovala da se pridruže prostestima kao građani, bez stranačkih obeležja, a da kao građani idu i po manjim mestima, gde će sa poljiprivrednicima, prosvetarima i svakom drugom grupom koja je u protestu imati, opet nestranački, različite vidove komunikacije sa meštanima.

Takođe, ta stranka je za prazne klupe u parlamentu  i neće prisustvovati sednicama...

Međutim, neprisustvovanje sednicima, sa čime se inače slažem, ne mora da bude jedini čin opozicionih poslaničkih klubova, već oni mogu, neki bi rekli i moraju, da svakodnevno na svom radnom mestu razgovaraju sa građanima, što je potpuno u skladu sa zakonom i niko ne sme da im zabrani takvu delatnost.

Oni, dakle, mogu u parlamentu da primaju i advokate, i nastavnike, i poljoprivrednike, i radnike u kulturi i sve druge cehove koji su trenutno na ulicama...

A da pri tome ne moraju da prisustvuju sednicama niti sastancima odbora, jer bi tako zaista samo održali lažnu sliku da zakonodavna grana vlasti ovde zaista postoji.

Mogu i da uđu u skupštinsku salu i da njihov predstavnik zatraži reč, iznese zahteve studenata, podrži iste, pozove na nove proteste i onda da napuste skuptinsku salu ali ne i zgradu.