DameTime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 10 minutes ago, MarkoKep said: Apsolutno mogu da zamislim ovo i ne vidim što bi Pinku/Hepiju/Informeru to predstavljalo problem. Da neće možda da ih bude sramota što lažu ? Zbog izvestaja od svega pet minuta u dnevniku je sekta izdala saopstenje u kome proziva rts Ne znam tog glasaca koji ne bi otisao na rts da vidi kako i zasto "mrze" njihovog voljenog predsednika Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 13 minutes ago, DameTime said: Mda, biće laganih 80K ... Kažu i da Međed šalje nekoliko autobusa punih bukvi, ali mislim da i time baš neće popuniti sva mesta. 6 minutes ago, BattleBender said: Pa ti si taj koji potencira na tome da studenti sve savrseno rade. A jedna od glavnih stvari ovih studentskih protesta je beskompromisno nedozvoljavanje da u tome ucestvuju opozocione politicke opcije. To je glupo. Ja podrzavam studente, verovatno cu u petak da odem do Kragujevca (ako me zdravstveno stanje dozvoli), ali uopste nisam zadovoljan time kako se indirektno miniraju opozicione politicke opcije. Niti sam clan istih, niti ih obozavam, ali to je promasen balon, tesko da moze ikom da me ubedi. Ne treba proteste pretvoriti u miting tih politickih opcija, niti treba da budu glavni akteri, ali se svakako mogu usaglasiti. Za pocetak studenti postave uslove, koje opozicija mora da ispostuje. Sta se prica, o cemu se prica, koliko se prica, ko prica. Ne mora lideri tih opcija da se hvataju za megafone. Ovako su gurnuti u stranu kao sugavi. Prakticno im nije dozvoljeno da ista i urade, jer bi ispalo da sve mogu da zaseru i kompromituju... Pročitaj šta sam napisao. Studenti daju sve od sebe, rade najbolje što mogu i imaju izgleda na uspeh, ali njihovi zahtevi su jasni: hoće da se objavi celokupna dokumentacija, plus ono za procesuiranje, prestanka progona i finansiranje visokog obrazovanja. Ne traže ništa više niti manje i na to su se fokusirali, a to je samo jedan i prvi korak. Studenti ne zahtevaju smenu režima, prelaznu vladu, izbore, medije i tome slično, a upravo to je posao opozicije. Da bi se režim smenio, treba neko da sedne u fotelje, a da bi taj neko seo u fotelje, mora nekoga da ubedi u to da ih zaslužuje. Predizborna kampanja je relativno kratka, a prezentacija sopstvenih ideja se neradi samo tada, već stalno. Ja nisam primetio da su npr. oni u Bogatiću imali negativan uticaj na studentske proteste, nisam primetio ni da oni što čuvaju stari most pokušavaju da nešto otmu od studenata, niti da je štrajk prosvetnih radnika zbog plata naneo studentima nekakvu štetu. Čitam i da prosveta osniva novi sindikat kako bi se otarasila ovih postojećih i zapravo rade isto što radi svaka opozicija, ali su se ograničili na sopstveni teren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Jel sad Gospodin Šolak za ove sa Pinka, kao što je onomad posle lokalnih izbora u Beogradu bio Gospodin Đilas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) Citiracu kolegu gore: "Ovako su gurnuti u stranu kao sugavi. Prakticno im nije dozvoljeno da ista i urade, jer bi ispalo da sve mogu da zaseru i kompromituju..." Pa zar neće? Zar nismo ne malo puta bili svedoci sa doslovno rade na razbijanju negativne energije protiv ovog režima? Ta i takva opozicija nema kredibilitet i to je činjenica, ne mogu studenti na silu da im stvore nove lica i novi indetitet. Omladinici su itekako svesni kakve su jajare u "the opoziciji" i ne žele da se kompromituju kroz povezivanje sa tim bezidejnim političkim propaitetima . Šta bi to oni mogli da urade revolucionarno a da doprinese promeni sistema na kojima se insistira. Pa ništa, jednostavno, jer je i to jedna velika skupina nepotozira poput ovih gnjida na vlasti i njihov zapravo jedini problem je što nisu sultan umesto sultana. Ove treba smeniti pošto-poto ali ih neće smeniti ovi koji se lože da su the opozicija jer ni na slobodnim izborima ne bi skupili 35/40% a kamoli u ovakvim (ne)uslovima. Edited 2 hours ago by JohnnyDragon Autocorrect Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 22 minutes ago, JohnnyDragon said: Ta i takva opozicija nema kredibilitet i to je činjenica, ... jednostavno, jer je i to jedna velika skupina nepotozira poput ovih gnjida na vlasti i njihov zapravo jedini problem je što nisu sultan umesto sultana. Sve što su se godinama trudili da urade od PTC do Pinka preko svake nebitne lokalne TV stanice pod rukovodstvom nekog od njegovih vazala, je bilo u svrhu uziđivanja u srpske glave upravo ove poruke. I uspeli su. 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Vrlo malo ima pristojnih ljudi među vodećim ljudima opozicije, ali reći da nisu bolji od predmetne institucije je baš ograničen pogled na stvari. Za početak nisu ubice 11 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 9 hours ago, 033zero330 said: EON prestaje da postoji kao usluga ili će postoji samo kao onaj naziv "EON van mreže". Ovo je užas sa tehničke strane. Realno, ni jedna platforma ne može da prismrdi EON-u. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) Moze biti, s tim da ja te medije ne pratim, cak ni mrtvi 92, a niti živim u Srbiji, ali je svakome jasno da sta god the Opozicija dodirne ide na ruku režimu. Za moj ukus malo previse koincidencije a ako i nije samo koincidencija, manjak inteligencije . Ja osobno bi zamenio Vucica i sa Boskom Obradovićem, samo zarad smenjivosti sve i da je savršen, a kamoli pored svega sto mafijaška hobotnica radi, ali govorimo o tome da ljudi iz opozicije nemaju kredibilitet među antirezimskom folku za suštinske promene jer su i njihovi kumovi radili poslove kao i kumovi ovih. Ja barem takve povratne informacije imam iz Srbije, ljudi žele da smene ludaka ali kažu da je alternativa očajna. Slažem se da očajnije od postojećih nema, ali opet,to je samo moje mišljenje. Edited 2 hours ago by JohnnyDragon Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 5 minutes ago, shonke said: Ovo je užas sa tehničke strane. Realno, ni jedna platforma ne može da prismrdi EON-u. Pre nekog vremena, rečeno je da će "dugoročno" EON ostati na yettelu, ista reč je upotrebljena za ostanak N1 i nova s na yettelu, da bude jasnije budućem yettelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, BattleBender said: Pa ti si taj koji potencira na tome da studenti sve savrseno rade. A jedna od glavnih stvari ovih studentskih protesta je beskompromisno nedozvoljavanje da u tome ucestvuju opozocione politicke opcije. To je glupo. Ja podrzavam studente, verovatno cu u petak da odem do Kragujevca (ako me zdravstveno stanje dozvoli), ali uopste nisam zadovoljan time kako se indirektno miniraju opozicione politicke opcije. Niti sam clan istih, niti ih obozavam, ali to je promasen balon, tesko da moze ikom da me ubedi. Ne treba proteste pretvoriti u miting tih politickih opcija, niti treba da budu glavni akteri, ali se svakako mogu usaglasiti. Za pocetak studenti postave uslove, koje opozicija mora da ispostuje. Sta se prica, o cemu se prica, koliko se prica, ko prica. Ne mora lideri tih opcija da se hvataju za megafone. Ovako su gurnuti u stranu kao sugavi. Prakticno im nije dozvoljeno da ista i urade, jer bi ispalo da sve mogu da zaseru i kompromituju... Ovo je bila dobra stvar u početku ali sada kada ulazimo u treći mesec protesta studenata svako postavlja sam sebi pitanje gde je izlaz iz ove situacije. Studenti i njihova isključivost prema opoziciji iako trenutno donosi pozitivne poene na duže staze će biti pogubna jer studenti na kraju neće moći da isprate sve ovo. @all Što se tiče poređenja sa Slobom ovo je mnogo gore. 90-ih je većina čitala novine i slušala radio a tu smo imali odlične medije koji su kritikovali vlast. Danas radio i novine slušaju samo nepomenikovi glasači. Ogromna promena se desila u navikama ljudi i nepomenik to odlično razume. Medije neće dati jer je to jedini pristup onima koji glasaju za njega a bez promene kod tih ljudi nema šanse da ga skinemo. Zato je upregao Telekom i državnu kasu da unište SBB po svaku cenu. Cena SBB-a miruje već nekoliko godina i investicioni fond u takvim slučajevima napušta svoju investiciju i ide na nešto drugo što može da preuzme pa da mu diže cenu unapređenjem poslovanja. Ovo takođe znači da niko ozbiljan iz sveta medija neće doći u Srbiju jer je video da neće imati slobodu poslovanja bez dila sa vlašću tako da smo zapečaćeni sa ovim što će ostati. Informer TV ne može da se meri sa N1, otprilike na taj nivo će pasti N1 kroz određeni period. Telenor, B92, Prva to su sve bile mete SBB-a ali je parizer radio sve što treba da ih spreči u tome i da spreči širenje kompanije jer je znao da samo treba da zaustavi rast vrednosti iste i da će investicioni fond da se povuče iz tog posla. Nažalost to mu je uspelo a to je plaćeno novcem iz budžeta. Zato su svi ti mali provajderi, B92, Prva, Telenor, prava za premijer ligu i ko zna šta još sve ne preplaćeni 5-10 puta da bi se na nelojalan način izbacila konkurencija sa tržišta. Sada kada kontroliše sve kablovske imaćemo i znatno lošiju uslugu jer više neće biti tržišne utakmice, biće sve jedno koji ćete uzeti. Edited 1 hour ago by Klotzen 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Spoiler https://www.facebook.com/photo?fbid=1050133543824861&set=a.561693782668842 Moze neko ovo da potvrdi od Beogradjana? :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 15 minutes ago, JohnnyDragon said: Moze biti, s tim da ja te medije ne pratim, cak ni mrtvi 92, a niti živim u Srbiji, Što te ne sprečava da samouvereno ispaljuješ na glavnu nego jedinu tačku medijske propagande ovog zla koje je okupiralo Srbiju pre 13 godina. A zatim i ovo: 17 minutes ago, JohnnyDragon said: ali je svakome jasno da sta god the Opozicija dodirne ide na ruku režimu. Ne druže, neće baš biti da je tako. Mi pre svega nemamo ravnopravnu političku utakmicu od 2012. i očekivati od nekoga da se ravnopravno suprotstavi radikalima koji imaju apsolutno SVE i medije i sredstva i policiju i pravosuđe i realnu činjenicu da sve što svaki građanin Srbije misli da poseduje je njegovo samo zato što OVI _još_uvek_ nisu bavili oko na to ili im _još_uvek_ ne znači toliko, je u najmanju ruku naivno, da ne kažem nešto teže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 7 hours ago, djura.net said: Za mene krajnje onespokojavajuc dogadjaj sa nepredvidivim posledicama. Vrlo su predvidljive. Ako sad ne skinemo govno, možemo samo da se nadamo da će ga neka rakčina (nice) ili još brže srčani/moždani udar skloniti. Drugačije neće pasti sa vlasti. Nije ovo ništa nepoznato u istoriji a ne tako daleko ima država koje su u istoj poziciji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 1 minute ago, fancy said: Što te ne sprečava da samouvereno ispaljuješ na glavnu nego jedinu tačku medijske propagande ovog zla koje je okupiralo Srbiju pre 13 godina. A zatim i ovo: Ne druže, neće baš biti da je tako. Mi pre svega nemamo ravnopravnu političku utakmicu od 2012. i očekivati od nekoga da se ravnopravno suprotstavi radikalima koji imaju apsolutno SVE i medije i sredstva i policiju i pravosuđe i realnu činjenicu da sve što svaki građanin Srbije misli da poseduje je njegovo samo zato što OVI _još_uvek_ nisu bavili oko na to ili im _još_uvek_ ne znači toliko, je u najmanju ruku naivno, da ne kažem nešto teže. Mnogo je nezgodno kada te 24h 7 dana u nedelji non stop blate a ti nemas nacin da odgovoris tj ne cujes se... Kao kad bi u areni(boks) jednom bokseru vezali ruke dok ga drugi udara non stop. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 42 minutes ago, Marvin said: Vrlo malo ima pristojnih ljudi među vodećim ljudima opozicije, ali reći da nisu bolji od predmetne institucije je baš ograničen pogled na stvari. Za početak nisu ubice Vidi, ti jesi u pravu u smislu da će svi na formu potvrditi da zaista jeste tako, ali treba objasniti prosečnom biraču koji se vodi logikom 'neću da se cimam samoz ato da bi jedni lopovi zamenili druge' zašto da glasa za stranku X ili Y. Upravo te stranke moraju da pomere guzicu jer je u pitanju baš njihova guzica. Nebitno je što svi na forumu možemo da potvrdimo da nisu ubice jer ceo ovaj forum je na nivou statističke greške u odnosu na biračko telo od više miliona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 3 hours ago, DJ_Vasa said: Dok se piše čitulja živom N1, mene više zanima šta radi opozicija jer je to mnogo bitnije pitanje. Pa šta da radi? Kad kažu nešto ide odmah navala na njih šta se oni mešaju, ne sme da se politizuje ovo bla bla bla Kad ih neko bije negde u sred noći zbog plakata, onda je "šta su se uplašili, što se ne aktiviraju više" itd. Niti da naprave neku akciju da se, kao što sam već nazvao tanane srpske izborne dušice ne uznemire i nedajbožeisakloni povežu ih sa studentima. Sve kao ne valja sns, loše se živi, ruke krvave bla bla bla ali ako pomeneš opoziciju i glasanje za njih, kao da se priča o Tuđmanu i Čekuu a ne Mariniki Tepić i Zdravku Ponošu. 3 hours ago, nemanjaol said: a ljudi ih docekuju sa suzama u ocima. Ti isti ljudi bi otišli u sm da im je neko ponudio sendvič nego ih se niko nije setio... A da ne pričam o tome za koga su glasali sve tako uplakani... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Da, sad ide red izdrkavanja po opoziciji... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 2 hours ago, djurava said: 5. Oktobar se desio bez i jedne TV i bez drustvenih mreza, tako da nece cak ni propast N1/Nova nesto bitno promeniti. Ma daaaaj, ANEM mreža sa nekoliko desetina lokalnih radio (između ostalog i b92) i TV stanica. Samo RTV Pančevo je pokrivao signalom više nego Studio B ikada. Ljudi su slušali radio i gledali tv i imali nekakvu alternativu. Daj mi sad JEDNU JEDINU radio stanicu opozicionog karaktera? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Jebiga, ukoliko mogu klinci da se cimaju i da dobijaju bejzbolke i da gube ispite i sve ostalo, moći će i građani da glasaju za ekipu koja za tim Dušana Mihailovića, Dragana Veselinova, Čovića, Ljajića i ostalih izgleda direktno kao miks Gandija i Otpisanih. Nismo ni svesni koliko dopuštamo da desetogodišnje blaćenje opozicije od strane SNSa utiče na nas. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 1 hour ago, JohnnyDragon said: Ta i takva opozicija nema kredibilitet i to je činjenica, ne mogu studenti na silu da im stvore nove lica i novi indetitet. Za ovakve rečenice imam samo jedno: napravite stranku i uđite u to blato pa da glasamo i za vas! Do tad, fuck off. Neka vas psihopata jebe do kraja života. Ne odnosi se na tebe lično, da ne razumeš pogrešno nego prosto na taj "nedostatak opozicije" argument. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 15 minutes ago, DJ_Vasa said: Vidi, ti jesi u pravu u smislu da će svi na formu potvrditi da zaista jeste tako, ali treba objasniti prosečnom biraču koji se vodi logikom 'neću da se cimam samoz ato da bi jedni lopovi zamenili druge' zašto da glasa za stranku X ili Y. Upravo te stranke moraju da pomere guzicu jer je u pitanju baš njihova guzica. Gde da pomere guzice? Nemaju ni truncicu prostora u medijima, a sad kad se desavaju protesti, dato im je do znanja "obucite neupadljive jakne, sal i kapa, i mozete da se setate sa nama... na dnu kolone, to ne mozemo da vam zabranimo, "pozvani ste" " Da dam sportsku analogiju. Dosao novi trener u klub, klub totalno promenio sve, doveo nove igrace, rasprodao vecinu igraca iz prethodnog tima (koji je igrao lose) I sad imas tu nekog igraca, koji nije dobio ni priliku u prethodnoj sezoni, odigrao 3 puta, ali je bio deo tog tima koji je igrao lose. I sad trener nece da mu da sansu "Ma, vi ste se pokazali kakvi ste". I kako taj igrac da razuveri trenera, kako da se izbori za svoje mesto? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 10 minutes ago, shonke said: Pa šta da radi? Kad kažu nešto ide odmah navala na njih šta se oni mešaju, ne sme da se politizuje ovo bla bla bla Kad ih neko bije negde u sred noći zbog plakata, onda je "šta su se uplašili, što se ne aktiviraju više" itd. Niti da naprave neku akciju da se, kao što sam već nazvao tanane srpske izborne dušice ne uznemire i nedajbožeisakloni povežu ih sa studentima. Sve kao ne valja sns, loše se živi, ruke krvave bla bla bla ali ako pomeneš opoziciju i glasanje za njih, kao da se priča o Tuđmanu i Čekuu a ne Mariniki Tepić i Zdravku Ponošu. Lepo sam napisao da bi trebalo da organizuju paralelne akcije kao ove što sam spomenuo, a ne da se kače uz studente. Studenti ne traže prelaznu vladu, ne bave se čuvanjem mostova, ne pozivaju na duvanje u pištaljke u 19.30. Ako već toliki svet podržava studente, valjda imaju neku blagu predstavu o tome šta studenti hoće. Koliki IQ je potreban da se shvati da npr. oni što su u Bogatiću počeli da izbacuju ološ nisu studenti, da studenti nikoga nisu izbacivali i da je u pitanju paralelna akcija? 12 minutes ago, freethrow said: Da, sad ide red izdrkavanja po opoziciji... Zovi to kako hoćeš, ali evidentno je da su a) idioti, kreteni, debili i budale ili b) da rade za režim. U prilog ovom prvom ide činjenica da su ih studenti oduvali za veoma kratko vreme, a u prilog drugoj da su zasrali sve što su mogli da zaseru. Nije prosečan birač kriv što je Marinika kopirala Tomu sa onim glupavim štrajkom ili što Francuz hoće da blokira aerodrom bez Đure. Sećam se i da je tuta-muta-Ćuta obećavao radikalizaciju vikend-šetnji, pa je od toga ispalo veliko ništa. Čujem i da Rio Tinto radi sve u šesnaest, ali lažni ekolozi su izgleda na skijanju. Pa j*** mu mater, ako sada nije trenutak da se puca iz svih oružja i na svim frontovima, ne znam kad jeste. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 2 minutes ago, DJ_Vasa said: Kažu i da Međed šalje nekoliko autobusa punih bukvi, ali mislim da i time baš neće popuniti sva mesta. Pročitaj šta sam napisao. Studenti daju sve od sebe, rade najbolje što mogu i imaju izgleda na uspeh, ali njihovi zahtevi su jasni: hoće da se objavi celokupna dokumentacija, plus ono za procesuiranje, prestanka progona i finansiranje visokog obrazovanja. Ne traže ništa više niti manje i na to su se fokusirali, a to je samo jedan i prvi korak. Studenti ne zahtevaju smenu režima, prelaznu vladu, izbore, medije i tome slično, a upravo to je posao opozicije. A zasto bi ukljucivanje bilo koje politicke opcije, na bilo koji nacin automatski znacilo zahtevanje smenu rezima i sve ovo sto si nabrojao posle toga? Zasto na te zahteve, koji su zdravo razumni, logicni i civilizacijski ne mogu da se pozivaju i neki drugi, npr neka politicka opcija? Politickcim subjektima nije samo posao da dodju na vlast. Primarni posao im je da ucestvuju u gradjenju drustvenog ambijenta i konstruktivnog ucestvovanja u izgradnji institucija. Prodji kroz svoje postove u poslednjih nekoliko nedelja i videces da sve sto si pisao implicira da opozicija treba da cuti, da se pokrije, i da pusti studente da resavaju ovo, jer mogu samo da zajedu govna. Da se razumemo, ja sam za to da studenti, i ova njihova energija, metodika i organzacija ima apsolutni prioritet prilikom odlucivanja i postavljanja uslova. Znaci imho, trebalo bi da smeju da postave uslove sta moze da prica i na koji nacin moze bilo koja politicka opcija da se prikljuci, aktivira, pomaze itd. Fazon, kao sto su studenti isporucili listu zahteva vladi, tako isporuce listu zahteva opozicionim strankama sa time kako bi trebalo da se ponasaju, cime da se bave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 6 minutes ago, BattleBender said: Gde da pomere guzice? Nemaju ni truncicu prostora u medijima, a sad kad se desavaju protesti, dato im je do znanja "obucite neupadljive jakne, sal i kapa, i mozete da se setate sa nama... na dnu kolone, to ne mozemo da vam zabranimo, "pozvani ste" " Pa evo im N1, imaju Tnjitere, feZbuke, instagrame, pentagrame, qrcograme, palcograme i neka pozovu bar na pištaljke u 19.30. Šta je tu problem? Nije mi poznato ni da studenti vise 24/7 na Pinku ili PTC-u, kad ono ljudi ih dočekuju sa sve pečenim prasićima u najvećim pripizdinama. Šta misliš, zašto ih tako dočekuju? Čovek bi očekivao da ih gađaju kamenjem, kad ono... 4 minutes ago, BattleBender said: A zasto bi ukljucivanje bilo koje politicke opcije, na bilo koji nacin automatski znacilo zahtevanje smenu rezima i sve ovo sto si nabrojao posle toga? Zasto na te zahteve, koji su zdravo razumni, logicni i civilizacijski ne mogu da se pozivaju i neki drugi, npr neka politicka opcija? Politickcim subjektima nije samo posao da dodju na vlast. Primarni posao im je da ucestvuju u gradjenju drustvenog ambijenta i konstruktivnog ucestvovanja u izgradnji institucija. Prodji kroz svoje postove u poslednjih nekoliko nedelja i videces da sve sto si pisao implicira da opozicija treba da cuti, da se pokrije, i da pusti studente da resavaju ovo, jer mogu samo da zajedu govna. Da se razumemo, ja sam za to da studenti, i ova njihova energija, metodika i organzacija ima apsolutni prioritet prilikom odlucivanja i postavljanja uslova. Znaci imho, trebalo bi da smeju da postave uslove sta moze da prica i na koji nacin moze bilo koja politicka opcija da se prikljuci, aktivira, pomaze itd. Fazon, kao sto su studenti isporucili listu zahteva vladi, tako isporuce listu zahteva opozicionim strankama sa time kako bi trebalo da se ponasaju, cime da se bave. Da rezimiram - opozicija nema šta da traži na studentskim protestima, da ih preuzima, da se tu trti i tome slično. S druge strane, može da deluje paralelno i da se bavi drugim pitanjima. Sve to zajedno u paketu može da sruši režim. Edited 1 hour ago by DJ_Vasa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts