Kronostime Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 2 minutes ago, MarkoKep said: Ovo znači da će biti Arena na SBB. Jos da bude izbor da li ce se pratiti preko EON ili MTS platforme i eto meni 4000 RSD nazad na racun mesecno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nbg88nbg Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago nemojte padati na ove info od sbb-a dobili su instrukcije sta da govore ljudima i ne mora da znaci da ce biti tako,a kako ce biti znace se tek mesecima kasnije info iz UG 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Jel ovo Vučić kačio fejk poruke iz Amerike i Kine na instagram? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 4 hours ago, Klotzen said: N1 je gubitaš ali je donosio indirektan profit SBB koji je pokrivao njihove troškove. Bez SBB ova televizija će se svesti na nešto slično kao KTV. Nova S će takođe morati da kreše informativu jer će kontrolom reklama nepomenik moći i na nju da utiče. Velika pobeda parizera, jedino što je dobro je da ih neće odma seći tako da će ispratiti ove proteste. Medijski se vraćamo u 2014. Opoziciji će sada biti nemoguće da se obrate onih 70% ljudi koji se informišu preko TV. Ovo vise lici na 99tu kada je Milosevic zatarabio bukvalno sve medije van njegove kontrole. Sada je to uradjeno po Putinovom receptu, jednostavno drzavnim parama kupis one koji ti se ne svidjaju i promenis im uredjivacku politiku. Solak kao ni Matic pre njega nije usao u biznis da bi menjao Srbiju, vec da bi zaradio. Kada mu se ukazala prilika keshirao i sada moze da ceka od Vucica da ga postavi na neku protokolarnu funkciju. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 31 minutes ago, nbg88nbg said: nemojte padati na ove info od sbb-a dobili su instrukcije sta da govore ljudima i ne mora da znaci da ce biti tako,a kako ce biti znace se tek mesecima kasnije info iz UG Ono što se u pozadini dešava je da zapravo đilasšolak kupuje vučića da više ne može da se pojavljuje na rtspinkkurirhepi TV 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ostaje jedina nada da studenti izdrze. SBB...svetlo u tami...Cim se pojavila mrsna ponuda... Bas je mrcina spucala ovolike pare, a da ostanu Nova i N1. Mozda jos neki mesec. Ne izdrze li studenti, eto nama Severne Koreje. Da se spremi sin Danilo, jebac pevaljki i huligan nedonosce, da preuzme vlast kad dođe vreme. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) Haha Edited 2 hours ago by srlepajce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) 5 hours ago, nemanjaol said: U svakom slucaju sigurno je u interesu novih vlasnika da zadrze United Group kanale posto je to glavni razlog za vecinu ljudi da koriste sbb. Tacno. Ne gledam ni jedan sportski kanal ali sam pustila da mi stan izbuse kao svajcarski sir kad su mi uvodili kablovsku iz SBB a. Internet im je grozan, stalno imaju neke tehnicke probleme sa emitovanjem programa, cutim i ne menjam ih samo zbog N1 i n kanala. I bas mi je danas onako, gadno, sto nenadlezna institucija ima razloga da se raduje, nije smelo da se dogodi bas sad. Nama od 65+ i nije tako lako da se prebacujemo sa jednog medija na drugi a da tom drugom mozes da verujes. Devedesetih sam slusala radio stanice Slobodna Evropa i Pescanik, drzala sam tranzistor u fioci radnog stola i 1 slusalicu u uhu i tako sam radila, da ne propusttim vazne dogadjaje, sad opet muka da dodjes do objektivnih informacija, dokle bre? Ekipi N1 bih podigla spomenik zbog nacina na koji prenose in live sve oko sudentskih i gradjanskih protesta. Ima starijih i bolesnih koji ne mogu na ulice ali zahvaljujuci toj shacici reportera N1 mozemo da svedocimo istoriji, hvala im do neba. Edited 2 hours ago by Pletilja 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Pletilja said: Devedesetih sam slusala radio stanice Slobodna Evropa Uzgred, i Slobodnoj Evropi je omča oko vrata, zahvaljujući dnevnoj dozi i nazi-boyu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pa dobro, taman cemo videti koliko su zapravo mediji bitni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 5 minutes ago, McLeod said: Pa dobro, taman cemo videti koliko su zapravo mediji bitni. Ja vidim svaki put kad odem kod mojih kući 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago U sustini rts da se oslobodi ostali ne bi ni bili bitni 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 4 hours ago, deez nuts. said: Ovde u vrhu sns (insajd info) ocekuju 80k ljudi Pa kad placaju i ljude koji regrutuju random ljude. 1500 din po coveku. Mog ortaka (koji nema ni nikakve veze sa SNS-om, ali se bavi spedicijom, kontakti i picke materine) zvao neko od njih da mu nudi da regrutuje neke ljude, i za svakog dobija po 1500din Link to comment Share on other sites More sharing options...
implant Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 1 hour ago, berti said: Ostaje jedina nada da studenti izdrze. SBB...svetlo u tami...Cim se pojavila mrsna ponuda... Bas je mrcina spucala ovolike pare, a da ostanu Nova i N1. Mozda jos neki mesec. Ne izdrze li studenti, eto nama Severne Koreje. Da se spremi sin Danilo, jebac pevaljki i huligan nedonosce, da preuzme vlast kad dođe vreme. Ne znam, meni nekako deluje da posle ovoga (šta god bude bio rezultat protesta) stvari teško mogu da se vrate na staro, kamoli da odu u pravcu Severne Koreje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 4 minutes ago, srlepajce said: U sustini rts da se oslobodi ostali ne bi ni bili bitni Pa ja se ne slazem. Ja ne mislim da je RTS i najgledaniji uopste. Mozda je RTS bio najbitniji kad je jedini imao dnevnike i ostale obavestajne emisije. Sad pink, informer, happy itd imaju to, cak i ispunjeniji program u tom pravcu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 9 minutes ago, BattleBender said: Pa ja se ne slazem. Ja ne mislim da je RTS i najgledaniji uopste. Mozda je RTS bio najbitniji kad je jedini imao dnevnike i ostale obavestajne emisije. Sad pink, informer, happy itd imaju to, cak i ispunjeniji program u tom pravcu... Ma cini ti se Znam masu starijih ljudi koji su vezani za rts i sad kad je bilo reci oko protesta su svi uglavnom u fazonu izvestavao bi rts o tome da je to istina Mogu pogledati druge ali pogledaju dnevnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Dok se piše čitulja živom N1, mene više zanima šta radi opozicija jer je to mnogo bitnije pitanje. Ovi sa N1 se ubiše dok mikroskopom traže njihove oskudne izjave, a džabe opoziciji i da ima po deset N1 u svakom naselju kad ništa ne rade. Studenti se satiru dok blokiraju fakultete, pešače kilomentrima ili spavaju na hladnom, prosveta, kultura i umetnost ih prate koliko mogu, obični građani uspevaju da samostalno organizuju blokade raskrsnica i 15 minuta tišine, oni u Mačvi su uleteli u zgradu opštine sa sopstvenu inicijativu, dijaspora je organizovala više skupova podrše i skupljanje pomoći studentima i da ne nabrajam više. Ne znam koliko im je potrebno stranačke infrastrukture i novca da organizuju bar pištaljke u 19.30, da pozovu ljude da brane stari most samo tako što će tamo stajati, da intenziviraju priču sa prelaznom vladom i slično. Izbori će biti jednog dana, a ono što traže studenti i što veliki deo birača želi može da se ostvari jedino putem političkih predstavnika. Sve i da se studentski zahtevi ispune već sutra, to je samo jedan korak u smeni režima, a potrebno je da se pojavi neko ko će to da sprovodi u delo. Da bi se to desilo, taj neko mora da se predstavi, da nešto uradi i da time stekne poverenje. Studenti će se vratiti na fakultete i od njih se ne može očekivati da još i na rukama nekoga odnesu u fotelje. Kurcobolja da se nešto uradi tu neće ni najmanje pomoći. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) Nije RTS uopšte tako dominantan. Kako postoji masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa RTS-a, tako postoji i ništa manja masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa Pinka/Hepija. Edited 1 hour ago by MarkoKep Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 53 minutes ago Share Posted 53 minutes ago 7 minutes ago, MarkoKep said: Nije RTS uopšte tako dominantan, tačno je da postoji masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa RTS-a, ali postoji i ništa manja masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa Pinka/Hepija. Tačno, ali PTC bi morao da radi u interesu javnosti po definiciji jer je to javni servis. Privatna televizija je dužna da se drži nekih zakonskih normi, ali jeste privatna i može da podržava onoga ko joj plati. Tiim gledaocima Pinka niko ne brani da gledaju Discovery, MTV, BBC, CNN, TV Novi Pazar, Mezzo, National Geographic ili nešto deseto, ali oni će gledati Pink. Sve i da sutra Žex ode iza rešetaka, niko im ne brani da u političku emisiju o EU pozovu Radoša Ljušića, Slobodana Samardžića i Mila Lompara, da o dnevnoj politici govore Lazar Ristovski, Jokić i Karleuša i slično. Niko im ne brani ni da o studentskim protestima naprave prilog od deset sekundi, ali da zato prilog o mitingu u Jagodini bude pola sata. Upravo zato je najveći pritisak usmeren na PTC, dok Pink i Hepi nisu ni spominjani kao potencijalna meta protesta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 46 minutes ago Share Posted 46 minutes ago 18 minutes ago, MarkoKep said: Nije RTS uopšte tako dominantan. Kako postoji masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa RTS-a, tako postoji i ništa manja masa starijih ljudi koji ne prebacuju kanal sa Pinka/Hepija. Nije dominantan ali od izvestavanja rts-a u mnogome zavisi i njihovo izvestavanje, hteli oni to ili ne Samo zamisli da je na rts-u isao direktan prenos iz NS ili autokomande, u isto vreme na pinku ili informeru govore o fijasku protesta. Mozda ne bi u prvih par sati ali za 2-3 dana mada ja mislim i do kraja dana bi bili potpuno ogoljeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted 43 minutes ago Share Posted 43 minutes ago Ajde bre sto ste toliko malodusni. Pogotovo sad dok studenti na minusu i po kisi i vetru marsiraju Srbijom, a ljudi ih docekuju sa suzama u ocima. Sad ce sve propasti zato sto je kablovski operater prodat. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Issey Posted 27 minutes ago Share Posted 27 minutes ago 1 hour ago, McLeod said: Pa dobro, taman cemo videti koliko su zapravo mediji bitni. Znači ovolike pare samo zato što malo nerviraju hulju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djurava Posted 23 minutes ago Share Posted 23 minutes ago 5. Oktobar se desio bez i jedne TV i bez drustvenih mreza, tako da nece cak ni propast N1/Nova nesto bitno promeniti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edinburgh Posted 12 minutes ago Share Posted 12 minutes ago 5 hours ago, NMX said: Nisam siguran da sam pisao na ovom ili pokojnom b92 forumu..kako god. Iz bliske i povezane industrije sam pa je tu dosta informacija koje nisu bile u javnosti godinama a nisu delom ni sada. Prvo i osnovno, mada ok, ovde je pametan svet, ko ne razume da UGem upravlja investicioni fond i kako fond radi, jbg, žalim slučaj. I KKR pre ovoga i BC partners sada. Ovo je komercijalni dil koji se kuvao od 2022. verovali ili ne. Inicijalno je bila ideja da pokojni Telenor (još pre 2018. i prodaje Kelneru i PPFu) kupi SBB kako bi se takmičio sa Telekomom (fiksna + mobilna + internet + kablovska). U međuvremenu se desio dil, PPF je kupio Telenor u Madjarskoj, Srbiji, Bugarskoj i CG onda je to stavljeno ad acta. Dalje, Mađari 4IG (Orbanovi drugari) kupuju od PPFa operatera u CG (sada je to One Montenegro) a šuška se i o kupovini PPFa u Srbiji (tad već Yettela). To se još nije desilo, Arapi (Etisalat) kupuje većinski paket PPFa u Srbiji i Orbanovi ortaci su trenutno na holdu. Gde je tu SBB? Telenoru (znam, znam, Yetttelu, jebo me pas, ja ovo neću u glavi prezupčiti da nit je Telenor vlasnik nit je Telenor ime ali navika ostaje) pored mobilne i ono malo kablovske što su puštali preko telekomove optike, fali pravi i full-fledged kablovski operater da bi imali utakmicu sa Telekomom. Neko će sad reći, to je duopol, možda i monopol ako se gledaju samo kanali. Samo bih podsetio da je SBB do neke 2015. godine (ove podatke iz glave vrtim, ali mislim da sam pogodio i % i godinu) je imao preko 60% kablovske u Srbiji. Sa najgrđim restriktivnim sporazumima sa lokalnim operaterima (isto ovo što je Telekom radio dok ih nije sve pokupovao). I tada je, iako je N1 uveliko šljakao, i dalje sve bilo manje više bajno sjajno. However, Telekom shvata da nema šta da traži u takvoj utakmici, kreće da zida optičku mrežu po Srbiji i pruža, tehnički, neuporedivu uslugu u odnosu na SBB. Nažalost ali je tako. Ja imam SBB i uživam kada gledam neki sport a slika kasni (evo letos, finale OI, kod mene je Novak imao još dva udarca, komšija pored je slavio zlatnu medalju). Ok, back to the deal. Kuva se ovo od 2022. Inicijalno je Yettel trebalo da uzme SBB a Telekom SVE kanale (N1, Nova, SK1 itd). Cena (vidim danas, 10xEBITDA), Šolak je navodno 2022. tražio 12x, pa je i tu zapelo (plus ulazak Arapa u Yettel). Kako god, ovde će se stvoriti monopol sportskih kanala (sve na arenu). Ostaje da se vidi kako će(mo) imaoci SBB priključka gledati prenose svega pošto su prava prebačena na Telekom (pretpostavljam da Arena stiže u SBB, tj. Yettel sada). Nije tajna da nisam ljubitelj SBBa. Da smatram da je UG media (N1 i NovaS), uprkos svetlosti koju nam daju u ostatku medijskog mraka, samo sredstvo UGa, nikako pravi i trajni medij (Insajder TV for the win) i da su apsolutno nekomercijalne stanice koje žive od UG grupe (svakkao ne nekomercijalne kao Arena ili ostatak Telekomove pljačkaške ekipe). Da je SBB tehnički u 2025. godini daleko daleko iza konkurencije, da su im usluge skupe i loše (naspram skupih i nešto boljih kod konkurencije). Nego samo htedoh da napišem par redova (sad sam se već raspisao, praštajte, jbg) da me smara ovo romantizovanje odlaska SBBa i slično. Ovo je čist poslovan potez Dragana Šolaka kao što je bio i kada je bio apsolutni monopolista ili kada je, rumor has it, finansirao masTno kampanju SNSa 2012. videvši da je žutima kraj. Ono što je ključno je da li će N1 i NovaS uspeti da ostanu finansirani kao do sada. Čisto sumnjam da će finansiranje po pretplatniku biti dovoljno za dosadašnju produkciju a nema UG grupe da iza subvencioniše sve to. Tako da je posledica svega ovoga realan medijski mrak (ne sada, ne skoro ali za godinu dve, ako tada i bude bitno). Što se monopola/duopola tiče, koliko god voleo zaštitu konkurencije, naše tržište je imuno na svaki monopol, em jer državi odgovara (više PDVa kroz veće cene) em jer je KZK slepa i radi na žeton. Plus nisam fan da o monopolu kukamo danas jer je monopol prešao u neke tuđe ruke a ćutali dok je bio u našim rukama. Ovo je poslovni potez BC Partners-a, fonda koji ima vecinsko vlasnistvo nad UG-om. Osim u slucaju da Solak ima kontrolu nad BC partners, sto je malo verovantno tj. skoro nemoguce, Solak onda i nije mogao da utice na odluku o prodaji, iako ce se lepo opariti ovom transakcijom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 3 minutes ago Share Posted 3 minutes ago Mda, biće laganih 80K Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts