Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Neviđeni bolesnik, mislim da u Evropi ovakvog primjera nema, a teško da ga je i bilo.

Čovjek bukvalno huška svoje simpatizere na nova prebijanja, gaženja...

Kaže "ne možete ni da zamisliti koliki je bes u većinskoj Srbiji".

Ove blokade su mu noćna mora. Izgubio je kompas totalno. Koliko je samo jadan i nemoćan...

Kaže prezadovoljni smo bili blokadom Autokomande gdje je opozicija doživila krah. Bilo ih je

16 750, i eto neka je bilo još 9 hiljada u toku dana, to je to. 😄

"Sve ćemo ih pobediti", "beže od izbora ko đavo od krsta", "Hrvati i šiptari likuju kako padam, to je znak da sam na dobrom putu"

"Inženjer Đajić lažov i kriminalac. Takođe i Borko Stefanović". 

Čovjek 13 godina svoju politiku zasniva na jeftinom populizmu gdje se predstavlja kao žrtva, i obmanjivanju gerijatrije koja gleda rts, pink, happy,. 

Malo hrvati i šiptari, malo hoće da nam otcijepe Vojvodinu, malo zapad i strani plaćenici me buše, malo Šolak i Djilas lopovi, malo spremaju mi atentat...

Svaki dan već 13 godina trovačnica i ispiranje mozga narodu koji slijepo gleda pomenute programe i upija ko sunđer. 

Ko nema drustvene mreže instagram i tviter, a ima preko 60 godina  znaj da je gotovo sigurno Vučićevac. Dobro, ima izuzetaka...

Jednog dana ovo će se izučavati na studijama kako je izmanipulisao ljude.

Radikali, to jest nazadnjaci, su najveće zlo koje nas je zadesilo. Mnogo veće od korone, ratova, bijele kuge...

• Like 22

37 minutes ago, Dzo23 said:

Jednog dana ovo će se izučavati na studijama kako je izmanipulisao ljude.

Razmisljao sam o toj manipulaciji. Pitanje je jesu li ljudi zaista toliko glupi i zatupasti i u apsolutnoj nemogucnosti da vide dalje od nosa ili je ipak u najvecem broju slucajeva rec zapravo o samoobmani. 

Kao sto Cigarette Smoking Man u jednoj od najboljih epizoda X-Filesa, kada ga nakon rasprave o Bogu i  kontroli i manipulacijama koje sluzba sprovodi i njegovog komentara da se ljudi plase slobode, kada ga Jeremiah Smith pita ironicno "And you give them happiness?", odgovara sa "We appease their conscience. Anyone who can appease a man's conscience can take his freedom away from him"

Deluje kao svesno slepilo kojim se umiruje savest - biram ove koji kazu da su srbende, brane Kosovo i ne daju dusmanima da nas razvlace. Vidim da se na terenu dogadja sve suprotno, ali oni bar ne kazu da sve to treba priznati, pa sam ja miran jer sam dao 'doprinos' odlucujuci se za tu opciju. Mirnije spavam. Birajuci ovu opciju dajem sebi alibi, zaklanjam se, perem se od licne odgovornosti za sve greske i ranije lose izbore. Zapravo ne perem se, prosto blokiram receptor, ne dozvoljavam da mi se te ideje uopste jave i opterete savest i psihu.

• Like 6
  • Thanks 1

Likovi kao ovaj inženjer Đajić, uzbunjivač Obradović (gde je taj čovek i šta se dešava sa njim?) i slični treba da budu proglašeni za narodne heroje i da dobiju neke ulice u Srbiji. Vrlo lako je moglo da se desi da ih momentalno proguta mrak (kao što je progutao Vladimira Cvijana npr) pa su uprkos tome ostali na strani dobra.

• Like 23
  • Love 1
  • Thanks 3

Studentima svaki grad treba da podigne spomenik, da se neki trg nazove studentskim, ulice, škole...Mnogi jos nisu svesni sta su ti mladi ljudi ucinili, sta čine svih ovih dana... Da nije njih ova mrcina bi vladala dozivotno, ali bukvalno. Pamet, energija, duhovotost, elokventnost... Uzivanje je gledati ih, slušati... Tako se voli zemlja, čisto, najčistije. Bez velikih reči, bez busanja u grudi. Oslobodili su straha Srbiju. 

• Like 9

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Likovi kao ovaj inženjer Đajić, uzbunjivač Obradović (gde je taj čovek i šta se dešava sa njim?) i slični treba da budu proglašeni za narodne heroje i da dobiju neke ulice u Srbiji. Vrlo lako je moglo da se desi da ih momentalno proguta mrak (kao što je progutao Vladimira Cvijana npr) pa su uprkos tome ostali na strani dobra.

A najveca tragedija ovog drustva je sto je takvih sve manje i manje. I sto je ispoljavanje gradjanske hrabrosti edukovanog sloja ovog naroda postalo jako retko.
To su ljudi koji imaju mnogo da izgube pa biraju da se ne povinuju. I to je glavna odbrana drustva..

I ako svi mi koji zelimo neko bolje drustvo, moramo da ih cuvamo kao malo vode na dlanu. I da se borimo da budu na ovaj ili onaj nacin zasticeni sutra.
Nece se muke u Srbiji zavrsiti niti danas, niti sutra, niti prekosutra, kakva god da bude dinamika na politickoj sceni.
A svi mi, gradjani koji hocemo nesto bolje drustvo, moramo da zahtevamo da ljudi kao sto je Djajic imaju slobodu.

Edited by BattleBender
  • Like 8

https://backapalankavesti.com/drustvo/aktuelno/nastavnica-maja-tarbuk-rokvic-iz-backe-palanke-na-n1/

„Данас сам дала отказ у школи. Већ дуже време сам била на ивици да то урадим, због бројних притисака, константних критика и потказивачке политике диктаторског руководства. Сада, када смо пристали на срамну понуду власти, протест је стао, сви су се уплашили. Колегиница и ја које смо уз студенте, остављене смо на ветрометини без речи подршке осталих. Част и поштење немају цену, нису вредни никаквих новаца и савијања пред другима. Зид који сам радила остављам деци да заврше. Бољи су, искренији и паметнији од нас. Живела слобода! До победе уз наше студенте“, навела је она у својој објави.

„Немам посао, али мислим да је најбитније што не осећам страх. И оно што желим да поручим колегама које су стајали уз наше величанствене студенте је – да се не боје. Ја сам велику подршку добила и желим да кажем да је кључно да не треба да имамо страх“, нагласила је.

• Like 7
  • Love 6