Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

Taj Vacic je bio bitan kao Ante Djapic u Hrvatskoj - najobicnija karikatura koju skoro niko ne uzima ozbiljno.

 

Ono sto jeste problem u Srbiji je lojalnost ovog "gradjanskog" dela biraca SNS koja je kupljena drzavnim novcem i radnim mestima. Na predsednickim izborima je odnos izmedju Vucica, gradjanskih i nacionalistickih kandidata bio 60,01% - 22% - 18%, na parlamentarnim je odnos SNS+SPS+SRS+sateliti 62% - gradjanske partije 21% - nacionalisticke 16%.

 

Sve ovo zajedno je dokaz da vecina biraca nemaju neku ekstremnu lojalnost prema ovoj ili onoj ideologiji, nego glasaju uglavnom za one stranke i ljude za koje im mediji kazu da su pravi borci za ovo ili ono ili za one stranke ili ljude od kojih moze da se ocekuje korist. Tako je bilo u vreme DS, tako je bilo u vreme DSS, tako je i sad. Ono sto je novo je da se niko do sada nije usudjivao da se istovremeno predstavlja kao SRS i kao DS, sto je objedinjeno sada u SNS.

 

Ova saka jada koja glasa za razne verzije DS politike (da li je u pitanju SSP, DS, Moramo, DJB, Jankovic ili Ponos, Jeremic/NS je vise za DSS glasace) ili nacionaliste/antisistemske stranke (ranije SRS, Beli (vecina njegovih biraca je otisla desnim strankama), sada Dveri, POKS, NADA, Zavetnici) su verovatno nezaposleni i uopste biraci koji ne zavise toliko od politike i stranke na vlasti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, goldberg said:

 

Koji nije dobio ni 1% na izborima.

Ma da je dobio i 0.1% - dovoljno je sto je ova kreatura bila kandidat za najvisi polozaj u zemlji, i da i ti i ja, i svi ostali forumasi uopste znamo ko je on...

Link to comment
Share on other sites

Ta kreatura je proizvod SNS (zapravo vecina desnicara su proizvod SNS osim Obradovica i Radulovica koji umisljaju da su bogovi politickog marketinga i da znaju kako biraci razmisljaju). On je cak bio zaposlen kod Djurica pa je zbog toga i nastao onaj smehotres od intervjua na N1 u kojem Vacic stalno trazi casu vode.

Celokupna srpska opozicija se deli na delove rezima koji glume opoziciju (tu spada Vacic, Seselj, POKS, Canak, Comic i jos neki, da ne ponavljam opet spisak), politicare koji misle da se nesto moze postici dogovorom (Tadic, Obradovic, Djilas, Radulovic) i politicari koji misle da je bolje pokupiti ostatke ostataka nacionalisticke/gradjanske tvrde opozicije (NS, DS, NDBG).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oni nisu ni bitni, u smislu da su svi kockastoglavci, ili sto bi rekao abu, samozarobljeni ili slican izraz bi vec on smislio, nego ovo gore si u pravu. Ovo, koji glasaju za razne verzije bivseg DS. A to znaci ono isto sto i uvek - najveci problem tu je sto ne postoji pravi kapitalizam, nego su sve to komunjare. Ovi koji su stvarno presli na kapitalizam ili uopste ne glasaju, ili su opozicija srbizmu.

 

Mada i dalje iako se Darko buni ne razumem zasto bi neko od takvih (koji su stvarno presli na kapitalizam) ko je uspeo da se npr ubaci medu ove sto ih danas Kisjuhas pominje u kolumni,  npr ITovci koji rade za klijente iz inostranstva, pa onda sakupe za stan, i dalje mi nije jasno, kad bih npr ja bio od takvih, zasto bih pizda mi materina kupio stan bilo gde u Srbiji (ne bih kupovao nekretnine uopste, ali na primer) kad mogu da ga za iste ili manje pare kupim u Makedoniji, i onda da i dalje radim za iste klijente preko interneta, ali da ne boravim među f rusofilima, jer tamo takvih nema, mozda neki pojedinacni slucaj sumanutosti, i da budem u zemlji koja je kao ljudi, u NATO, a ne medu nekim zaumnicima odmetnutim od civilizacije, koji uopste nisu normalni, jer ne prihvataju ni jedan jedini uticaj niti tekovinu civilizacije.

 

I ako mogu da budem posteđen prica o rođacima i prijateljima bilo bi lepo. Jer em su to sve isto komunjare, em i da nisu, nije to razlog da se boravi na propalom mestu sumanutih, ako se ne mora. Kakvi to rođaci i prijatelji mogu da nadoknade truljenje na mestu koje vraća istoriju nazad, a da ne govorimo o zlikovastvu koje je na tom mestu normalizovano? Kakav to prijatelj i rođak mogu da operu gad koji svakodnevno zapljuskuje sa svih strana npr neprestanim opravdavanjem ratnih zlocinaca i neprestanim huškanjem protiv civilizacije, svuda? Ma jebo rođake, koji će mi ako ni njima to ne smeta?

 

Pa majku mu imperijalisticku, moje kuce od kad je napunilo oko 4 godine vise nece da kenja tu gde živi, nego kad propustimo dan za setnju, uopste ne kenja, nego trpi do sutra, jer nece vise da mu prostor zagađuju govna, a onaj ko ne mora, a ipak zbog nekakvih rođaka boravi na mestu gde je sve zasipano govnima non stop, alal mu rođaci, sta da mu kazem drugo.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 7/31/2022 at 4:56 AM, Div said:

 

Veoma zanimljivo rešenje se nudi, samo treba da neosvešćen narod izabere prosvećenog diktatora i nema granice prosperitetu.
Zakon u topuzu, primer na kojem će se narod učiti demokratiji.

 

Hajde da probamo da zamislimo sistem cija je sustina diktatura normalnih ljudi.  Da li bi pronasli manu takvog neceg?   Jedno 50-ak godina primene takvog sistema bi omogucilo da se kasnije razgovara o pravom pluralizmu.  Samo nemojmo o "definiciji normalnih" - to i deca i babe znaju. 

9 hours ago, uini said:

evo i nestora feat teslina purpurna ploca

 

5XR4qcN_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&

 

Al' fercera, sunce ti zarko!

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nije cak ni potrebna diktatura (mada bi bila pozeljna neko vreme, upravo zbog ovakvih likova kao ovaj, i zbog onoga sto je rekao @comandante o takozvanim medijima, da bi se obracunalo sa takvima) , nego samo da drzava vrsi svoju primarnu funkciju, sto je da sprovodi zakone i odrzava red u zemlji, a ne da kenja o ognjistima i ugrozenom srbstvu ili cemu vec tu kenjaju vec 35 godina. To sto majmuncinama koje ovde cine ogromnu vecinu ovo ne odgovara je njihov problem, ama drzava sluzi bas da takve majmune nemilosrdno gazi. Uostalom, iste te majmuncine bilo gde kad odu, cak i u Grcku, ne smeju da zucnu, pa im nista ne fali.

 

Evo par malih stvari, sa kojima bi se cak i majmuncine slozile. Sta je bilo sa zamenom strujomera novim sa daljinskim ocitavanjem, sto je kao zapoceto jos pre 10 godina, a i sigurno 80% postojecih strujomera su po zakonu neispravni, jer nisu menjani duze od 11 godina (za vodomere je ovaj rok 5 godina) , i takav merni uređaj se racuna kao neispravan, ne sme se koristiti, za one koji takav merni uređaj koriste (u slucaju strujomera to je EPS) propisane su milionske kazne, a racun izrađen na osnovu stanja izmerenog takvim neispravnim mernim uredajem je nevažeći. Tako je po zakonima ove zemlje, sto se nikad nije ni poštovalo. Zasto? Ovo nema veze ni sa kosovima ni sa srbstvima. Mozda nemaju kad, zauzeti su, svete ognji šita, svi komplet masovno siluju misice kad prave rukama senke, i vlaže na drtavog putlera i njegove zločince. Muke su to.

 

Pa onda, sta je bilo sa skolskim autobusima, a usvojen je neki zakon o tome pre 4 godine. Rekose bice svi iste boje, vozaci ce ici na neke kurseve da se kulturno ponasaju, svi ce imati uniforme i tako to. Sta se ceka? Otimaju kocoBo? Pa kakve to veze ima jedno sa drugim?

 

O ovim majmunima koji koriste telefon dok voze sto ih je opisivao @DJ_Vasa ne treba ni trositi reci, jer oko toga postoji zakon ko zna od kad, a posto su se osilili upravo zbog toga sto vide da ih niko ne kaznjava, a opasni su po okolinu,  sad upravo u toj oblasti ne bi bilo lose malo sprovesti diktaturu, more i tiraniju, pa cak i zulum. Ko ovo radi, kola u presu, a njega pod presu. Nikome od takvih nista ne bi falilo da par meseci jedu na cevku. To je dobro za dušu. 

 

Pa onda, zasto ove razne necivilizovane majmuncine uopste balave protiv evroprajda, i generalno protiv civilizacije? Zasto nisu u zatvorima gde ih svakog dana guze i mlate?

 

Zasto nije do sada zavrseno da su izjednaceni recepti za lekove iz privatne klinike i drzavne bolnice. Kakve to ima veze sa kosovima, putlerima, qrtzima, paltzima... I tako dalje. 

 

Naravno, ko siri anticivilizacijsku propagandu, velica ratne zlocince, i slicno, nema vise. Posebno ako je kakav doktor i filozof. Takvi imaju vecu odgovornost prema drustvu koje ih lebom hrani (ni zbog cega, ocigledno), pa ako su stetni, a jesu, treba ih nemilosrdnije tretirati nego nekog random mamlaza. Za primer.

 

 

 

Znaci, zakoni vec postoje, samo ih treba nemilosrdno sprovoditi pa to gaziti, gaziti, gaziti, jer drzava tome sluzi, da gazi neprijatelje reda i civilizacije, a ne da brani srbstvo.


A ovi pomenuti mislioci su posebna kategorija zla. Kad se ode na bilo koji patrijotski sajt, 100% degenerika i teeeeskih zlotvora koji tamo baljezgaju su na drzavnoj kasi, sve sam naucnik, i oni kao da sami sebe hoce da stave na spisak onih koje treba marginalizovati da bi se tu nesto promenilo. A svi su zasluzili da budu marginalizovani, do poslednjeg, jer je sve sto kazu o bilo cemu zlotvorstvo. Sve do poslednjeg ih treba najuriti da okopavaju kukuruz, a Amon Got da im bude nadzorni organ. To je njihova prava mera. Nista im ne bi falilo. I tako su svi zadrigli i otromboljili se.

 

I svi da napisu sastav od 100,000 reci kakve su to bile muke kad ih je zli Tita ugnjetavao tako sto ih je terao da se ponasaju normalno, i da ne smeju da zucnu o sranjima koja danas po ceo dan kenjaju na usta. A oni koje Tita nije potkacio, ali su nakot takvih koje je "ugnjetavao", isto to, 100,000 reci, samo da pisu kako je to bilo dok ih je ugnjetavani ćaća držao u rupama, gde su svi zajedno smrdeli i mrzeli, i nisu smeli da zucnu.

 

Ko ne zavrsi rad na vreme, raport kod upravnika Gota. Ispod balkona da se nacrtaju. I tako to.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Vladeta Jankovic je valjda sa kvote NS. To je ono o cemu pricam, umesto da se svadjamo oko ideologije, hajde prvo da nam poslanici podsecaju na ljude, a ne na automate koji su programirani da:

 

1. Slave velikog vodju.

2. Se utrkuju ko ce vise da uvredi bilo koga ko se usudi da kritikuje velikog vodju.

 

Ovo ako jos malo potraje mi vise i necemo imati normalnu politiku, samo jednu partiju prepunu oportunista, polupismenih debila, uvlakaca, kriminalaca i ekstremista.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ili ovo. Onomad je bila onolika halabuka oko frilensera, i šta je urađeno - ništa. Zašto nije? Šta je bilo, svi tu komplet su imali prečih poslova - da se standardno deru o kosovima, protiv gej parada (veličanje zločinaca im ne smeta) i generalno protiv civilizacije, i da dižu neopran i mlohav p...ogled na degenerika putlera i njegove zločince? Dobro, a kako to da su odavno mogli da urede evo ovo. 


Kad se iznajmljuje nekretnina, na primer stan za stanovanje, stanodavac bi trebalo da prijavljuje i plaća porez na taj prihod. E, ali ako se taj isti stan iznajmljuje firmi, ili preduzetniku, kao poslovni prostor (ili se iznajmljuje lokal) onda je zakupac dužan da svakog meseca prijavljuje u ime zakupodavca taj prihod, i da plati porez na njega, u ime zakupodavca, i to pre nego što isplati kiriju.


I zašto su se onda drali onoliko oko frilensera, kad su i u vezi toga do sada sto puta mogli da uvedu nesto slicno, kao što je u normalnom svetu odavno, da banka od svake uplate automatski u ime primaoca obračuna i uplati porez. Šta im je smetalo da to urade? Šta im još uvek smeta? 


Šta je bilo, moraju da aplaudiraju ludaku putleru i njegovim zločinačkim hordama kad ruše zemlju ljudima koji ovima ovde nikad ništa nisu uradili, pa nemaju kad? Strasno.


Takva travestija gde je to postalo "novo normalno" nije ničija zemlja, to je sve. Čak ni ovima koji svemu tome aplaudiraju. Njima ponajmanje, samo sto to ne znaju. To je samo gomila poniženja za normalne ljude. 


Naročito postojanje ovih "naučnika" koji neprestano nalaze milion izgovora da opravdaju svoje štetočinstvo. Na primer, nedavno onaj isflekani što kao "odgovara" gradonačelnici Sarajeva u vezi "gradonačelnikovih" jeftinih demagogija u stilu Mire Markovic o muralu na kome je Mladić. Nja-ka-nje.


Kao da su izašli iz onog Don Kihotovog govora "ako te neko uvredi, pa mu ti ukažeš na to, a on svoje ponašanje brani, takav ne samo da te uvredio, nego te i ponizio, i tvoja je dužnost kao časnog viteza da takvog izazoveš, pa natakneš". E, to je ta priča. 


Mesto bez zakona, bez vere i bez morala, u pravu je bio onaj devedesetih.


Mada, zato sto sam objektivan, moram opet da pohvalim jednu od perjanica, zbog teksta o kockanju i o kockarnicama i o razornom uticaju tog "polomljenog prozora" na drustvo. 


Kad bi stalno ako ne svi, onda vecina ucenjaka tako radili, mozda bi stvarno sa zlatne kašike kusali. Ovako... mrka kapa. I 75,000, sa tendencijom da sledeće godine to bude 100,000.


Nije da je vazno, kad bi se taj broj onih koje je zamjeo vetar nadoknadivao istim ili pribliznim brojem nekih koji željno čekaju da se uklope i doprinesu, prvo sebi, pa tako i drustvu, jer takve stvari (75,000) pogađaju samo nacionaliste, sa kojima i tako nešto nije u redu*, ali ipak.


* Koga zabole arhimandrit ako npr u Nemackoj ima 50 miliona Nemaca i 30 miliona ostalih, a pre X godina je bilo 75 miliona Nemaca i 5 miliona ostalih, ako svi prihvataju sistem koji funkcionise, pod uslovom da uopste postoji sistem, a ne da je kao kod nekih. Jel tako, jeste :classic_biggrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/1/2022 at 4:17 PM, Newcastle said:

Hajde da probamo da zamislimo sistem cija je sustina diktatura normalnih ljudi.  Da li bi pronasli manu takvog neceg?   Jedno 50-ak godina primene takvog sistema bi omogucilo da se kasnije razgovara o pravom pluralizmu.  Samo nemojmo o "definiciji normalnih" - to i deca i babe znaju.

 

Mozemo da zamislimo takav sistem, jedini problem je sto ce takav sistem postojati samo u nasoj masti jer u istoriji nije bilo "diktature dobrih ljudi".

 

Bilo je samo diktature losih ljudi i diktature uzasnih ljudi.

  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Klotzen said:

Ćuta je fino krenuo, odma u rebra 🙂

 

Realno biće ovo repriza skupštine pre bojkota. Orlić predsednik, Jovanov glavni SNS trol = nipodaštavanje opozicije i ne dozvoljavanja da dođu do reči.

Ja sam mislio da su Atlagića prnzionisali, kad ono "medjutim". Bar ga nema Rističević.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Generalno jeste, ali šta je onda Singapur? I što je još zanimljivije, to su 75% Kinezi :lol_2:

 

Drzava koja ubija ljude koji poseduju malu kolicinu heroina?

 

Ja to zovem Kina samo u manjem pakovanju.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, goldberg said:

 

Drzava koja ubija ljude koji poseduju malu kolicinu heroina?

 

Ja to zovem Kina samo u manjem pakovanju.

Singapur.... zemlja bez kriminala, čistoća, odličan standard, mir svuda, red, sjajna hrana...nemam lošu reč da kažem iz tih mesec i po tamo provedenih.

Prosto, institucije rade ono zbog čega postoje kao i komunalne službe.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, goldberg said:

 

Mozemo da zamislimo takav sistem, jedini problem je sto ce takav sistem postojati samo u nasoj masti jer u istoriji nije bilo "diktature dobrih ljudi".

 

Bilo je samo diktature losih ljudi i diktature uzasnih ljudi.

'Ajde!   Evo, recimo kralj Milan je znao kako treba sa "narodom",  a neosporna je istorijska cinjenica da je u njegovo vreme Srbija dozivljavala do tada nevidjen napredak.  I bio je normalan covek, nasuprot radikalskim nakazama koji su i onda i danas Srbiju vodili sto dalje od normalnoig sveta, tj. od politickog zapada.   

8 hours ago, goldberg said:

 

Drzava koja ubija ljude koji poseduju malu kolicinu heroina?

 

Ja to zovem Kina samo u manjem pakovanju.

Eto, diktatura normalnih ljudi.   

BTW, da si kojim slucajem gledao drage ljude kako umiru zbog heroina, i ti bi podrzao iste mere.  Kada eliminises sve dilere i na veliku zalost sve korisnike, onda nestaje i problem.  Dakle, jeste diktatura, ali je dovela da progresa.  Jednostavan i ocigledan primer. 

Edited by Newcastle
  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...