Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, bohumilo said:

Totalni lokdaun

Prvo da napomenem da sam  tokom devedesetih bila na skoro svim demonstracijama protiv režima SM. Bila sam na ulici i kada je srušen taj režim 05.10.2000. godine.

Totalnog lokdauna nije bilo. 

Radile su sve državne ustanove i sva javna preduzeća. Pisala sam na temi "Moderacija" da sam radila normalno od 08.00 do 16.00. i da je bilo malo građana u opštini u kojoj sam radila.

Koliko se sećam, radile su i samoposluge i gradski prevoz.  

Da je bio totalni lokdaun, svi bismo sedeli kod kuće..a nismo. Ulice jesu bile tog dana puste, ali nisu bile u potpunosti prazne.  

Posted
8 hours ago, goldberg said:

Vecina ljudi te 1999. godine se nije interesovala da posmatra astronomske fenomene i nisu znali nista ni o staklima na pivskim flasama ni o maskama za varenje.

A 1961. su bili pametniji ljudi pa sve sami znali? Ili ih normalna država naučila preko radija i dnevne štampe (tad je malo ko imao TV)? Šta je falilo 1999. da se preko TV i radija uradi isto? A da, normalna država.

Ljudi vole fenomene koji se retko dešavaju, vole da mogu da kažu "bio sam tu i video sam". Ja se sećam prolaska Halejeve komete 1986. Ljudi zverali u nebesa po ceo dan i noć 🙂 Još ko za baksuz bilo uglavnom oblačno tih dana, pa ko je uspeo da vidi, video je.

Danas bi verovatno bilo "bež'te ljudi, ide propast sveta!" 😄

• Like 5
Posted

Svako vreme, pogotovo kada je malo teže, donosi svoje elitu na površinu. E sad, ja sam malo stariji, pa se sećam praktično celih 90tih, raznih Kulina, Ivana Markovića, Gorana Matića, Štulamila, Trgovčevića, Jezda, Dafini... I svestan sam da postoji uvek jak risensi bajas i da je uvek sadašnji utisak najjači.

Ipak, nadam se da ova dama neće biti zaboravljena kada sve ovo prođe i da će se za 30tak godina neko i nje setiti. https://www.kurir.rs/vesti/politika/4090736/milena-ivanovic-optuzuje-oliverova-familija-prodaje-zemlju-u-decanima-albancima

• Like 8
Posted (edited)

„Vidim, nisi snimio spot? Znam da bi voleo da mi vidiš leđa“: Ispovest naprednjaka o tome kako ih Vučić vređa na sednicama

(...)

Od njega [Vučića] smo mnogo puta čuli rečenice: ‘Šta mislite, da li biste išta imali da nema mene’ i ‘niko za vas ne bi ni čuo da ja ne uradim sve, ja sam vam sveo dao i sve omogućio ”, objašnjava naš sagovornik.

https://nova.rs/vesti/politika/vidim-nisi-snimio-spot-znam-da-bi-voleo-da-mi-vidis-ledja-ispovest-naprednjaka-o-tome-kako-ih-vucic-vredja-na-sednicama/

Edited by erwin
Posted
48 minutes ago, erwin said:

vučić zna sa kime ima posla:

“Jako je neprijatno slušati predsednika kad na sednicama stranke govori ljudima koji izgaraju za njega i stranku da su ološ i da ne vrede ništa. Često se dešava da nam preti na sednicima i da govori kako ćemo ‘platiti’ za svoj bezobrazluk. Nikoga to ne ostavlja ravnodušnim. Od njega smo mnogo puta čuli rečenice: ‘Šta mislite, da li biste išta imali da nema mene’ i ‘niko za vas ne bi ni čuo da ja ne uradim sve, ja sam vam sveo dao i sve omogućio ”, objašnjava naš sagovornik.

BoKme ni ja ne bih bolje.

Ali bih gore 😁

• Like 6
Posted
57 minutes ago, Beonegro said:

vučić zna sa kime ima posla:

I to odlično. Više od 90% njih ne bi ni ovce čuvalo da se funkcije i poslovi dobijaju prema kvalifikacijama ili bi sedeli iza rešetaka.

• Like 4
Posted

Srećom, tri, četiri generacije napred neće znati ni sećati u kakvoj propasti su živeli ljudi na teritoriji koja se naziva republika Srbija.

Od 6M, oko 2M su penzioneri, za 6,7 decenija će biti u udžbenicima neke države kakav je pokušaj države ovde nekada postojao.

I to je dobro.

• Like 2
Posted (edited)
47 minutes ago, DJ_Vasa said:

I to odlično. Više od 90% njih ne bi ni ovce čuvalo da se funkcije i poslovi dobijaju prema kvalifikacijama ili bi sedeli iza rešetaka.

Zato su i tu. Takve stranke nemaju koristi od nekog kome stranka nije jedina opcija.

Edited by handys
  • Like 3
Posted

Река Грабовица која протиче кроз језгро Сјенице, услед обилних падавина паралисала је сам центар. Бројни суграђани остали су заробљени у својим становима међу којима је и једна тромесечна беба.
- Моја унука, беба стара три месеца остала је унутра, не могу да их из куће извучем. Целу ноћ провели смо будни, за последњих 75 година ја не памтим овакву поплаву и олују, задесила нас је катастрофа. Све ствари које смо имали становима су пуни воде - рекао је за РИНУ, Исмет Хасановић из Сјенице.

http://www.rina.rs/item/12928-n-a/

Opet hiljadugodišnje poplave :classic_dry:.

Pas mater.

• Thanks 1
Posted
2 minutes ago, erwin said:

http://www.rina.rs/item/12928-n-a/

Opet hiljadugodišnje poplave :classic_dry:.

Pas mater.

MIslim da je pre mesec dana bila popalava u Pazaru ili okolini. Ono što je bilo primetno na prvi pogled je količina smeća koju je prenela reka.

Sve dok se ne čiste rečna korita, i sve dok bacamo đubre u reke, i sve dok se ne čiste kišni odvodi i sve dok bacamo đubre i izlivamo kanalizaciju u iste, biće poplava.

Ovo što nam se sada dešava nije ništa prema onome što može da nam se desi.

• Like 8
Posted (edited)
12 minutes ago, Don Juan said:

MIslim da je pre mesec dana bila popalava u Pazaru ili okolini. Ono što je bilo primetno na prvi pogled je količina smeća koju je prenela reka.

Sve dok se ne čiste rečna korita, i sve dok bacamo đubre u reke, i sve dok se ne čiste kišni odvodi i sve dok bacamo đubre i izlivamo kanalizaciju u iste, biće poplava.

Ovo što nam se sada dešava nije ništa prema onome što može da nam se desi.

Vecini naroda su za to i slicno krivi HAARP, Pe-Ge (5G mreza) i chemtrails avioni. 

Edited by FrediB
  • Like 1