fancy Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 21 minutes ago, NMX said: Za referendum u sred leta gde tradicionalno razmažena opoziciona publika svakkao nije tu A tradicionalno glasanje iz konzulata, Halkidiki - Bečići - Kušadasi?
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago I ja mislim da ne razmislja o tome. Suvise je to komplikovano za njegovo glasacko telo, da je leto toliko bitno, raspisao bi izbore tad, to je jednostavnije. A ne referendum, promenu Ustava samo da ne bi bilo predsednickih izbora. Opet mora da ide na parlamentarne i izgubi. To bi mozda bilo bitno negde drugde, ali posto je on i predsednik mesne zajednice Gornja Pampukovica, potpuno je nebitno, na svakim izborima ides protiv njegovog imena na listi.
Tex_Willer Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Ove priče za izbore u leto su klasican spin kako bi svoju poziciju učvrstio u pogledu svojih biraca, pre svega u smislu pada Orbana, pa da on pokaže kako je moćan i pored toga. Kozmetičke promene u vladi su verovatne, gde bi on ponovo sebe učvrstio u tom svom jezgru u smislu da onaj koji dobro ne radi mora da leti...
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 23 minutes ago, fancy said: A tradicionalno glasanje iz konzulata, Halkidiki - Bečići - Kušadasi? Kakvo nepoznavanje materije, ccc, konzulat je u Herceg Novom. 1
nunilo Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, NMX said: Da se vratim na ovu moju paranoju... Sad gledam on u Parlamentu može da naroka 2/3 poslanika i promeni ustav. I da ide na referendum i da ukine direktan izbor predsednika. Na referendumu mu je potrebna prosta većina izašlih što će svakako imati pokrasti. Dakle, SNS (129) + SPS (18) + Nestor (13) + SVM (6) + Ugljanin (2) + DZVH (2). Ovo je već 2/3. Ako se neko buni, uvek može da se kupi neki od DSSovih plus su tu i manjinski Albanci i Rusi sa po jednim mandatom. Dakle, može 2/3. I onda na referendum. I nema predsedničkih izbore jer, da podsetim, predsednički izbori su do sada uvek bili ti koji su donosili promene u državi (iako predsednik makar formalno nema nikakva ovlašćenja). 2012. SNS preuzima vlast pobedom Tome iako nisu imali većinu u parlamentu. 2004. Tadić postaje predsednik i vraća DS iz mrtvih i prvo kreće kohabitacija sa DSS a onda 3 godine kasnije uzima full vlast. 2000. Koštunica pobeđuje na predsedničkim (beznačajnim) ali se većina u parlamentu drugačije formira. Iako je ovo too far-fetched, moguće je da on ovako razmišlja, on nema kandidata koji će da generiše 2+ miliona glasova koji su potrebni da bi se pobedilo na predsedničkim. Meni vrlo zanimljiva tema, razmisljao sam dosta o tome. Oduvek (dobro ne bas oduvek) sam bio za ukidanje predsednickih izbora i izbor istog kroz skupstinu uz trajanje mandata od plafon dve godine (nesto nalik Svajcarskoj, tamo je cak mislim godinu dana). Uz degradaciju ove funkcije niko se nece gurati na nju i sa time bi se izbeglo setanje jedne licnosti sa premijer/predsednik funkcije a i nece se trositi drzavne pare za izbore. Da ne pisem o tome koliko puta su predsednici ove zemlje izlazili iz svojih ustavnih ovlascenja. Cak bih isao i korak dalje i ogranicio premijersku funkciju na maksimalno dva mandata. Osam godina je dosta i koliko god da je neko dobar mislim da se covek jednostavno potrosi na takvoj funkciji. Sta je poenta mog razmisljanja, pod ovakvim sistemom bi se mnogo teze stvarao kult licnosti od koje mi onoliko patimo. 8 1
Barkley#34 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mađar upravo predlaže takvo ograničenje. I ovo za predsednika je dobar predlog jer predsednik označava jedinstvo države, tako da bi umanjivanje realne a jačanje simboličke uloge moglo da doprinese koheziji unutar društva. E, sad, uvek postoji međutim, kada je u pitanju ograničenje broja mandata premijera. To ne bi drastično smanjilo političku moć jer je bio slučaj u Poljskoj da Kačinjski nije imao funkciju ali je preko proksija upravljao vladom. Imali smo i mi PPV. Mada, ovo bi mogao da bude korak u dobrom smeru ali za pravu promenu mentalnog zdravlja nacije je potrebno vreme, da se naviknemo da postoji smenjivost i ograničenje dužine vlasti, previše smo otrovani doživotnim vladarima i "tatama". 4
HAMMER Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, fancy said: A tradicionalno glasanje iz konzulata, Halkidiki - Bečići - Kušadasi? nista od toga bez rezident statusa.
Henry Chinaski Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Toliko o tome da ce da obaraju vladu. Samo njihov igrokaz koji su ponavljali milion puta do sad. 1
doragan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Glodur Nedeljnika je pre nekoliko godina predlagao ogranicenje mandata bavljenja politikom uopste na osam godina.Ali, u Srbiji gde je to precica do bogastva tesko da ce proci...
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Meni te stvari deluju dobro, ali u praksi nista posebno ne resavaju. Mi imamo ogroman problem sa obrazovanjem i mentalitetom, koji takva ogranicenja nece resiti. To je samo kozmeticki, a neko je dobro pomenuo i primer Poljaka, uostalom, imamo i nas primer. Nije bitno na kojoj je sustinski poziciji Vucic, predsednik kod nas nema nikakvu moc, pa on ipak ima svu moc u svojim rukama. Cak i da se ne bavi stvarno politikom posle 8 godina, moze da koristi veze koje je izgradio da kontrolise stvari. Sve te stvari omogucava kriminalni i koruptivni mentalitet koji ovde vlada. Ako bi se to promenilo, nikakve ovakve formalne promene ne bi ni bile potrebne. 1
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 12 minutes ago, doragan said: Glodur Nedeljnika je pre nekoliko godina predlagao ogranicenje mandata bavljenja politikom uopste na osam godina.Ali, u Srbiji gde je to precica do bogastva tesko da ce proci... To je već budalaština.
doragan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Tacno tako, i jos bih dodao da radilkali jos od Baje imaju iste obrasce ponasanja i vladanja.Slobodni radikali nisu dobri ni za organizam, ni za drustvo.
40Wins Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ja podrzavam ideje o ogranicavanju mandata i mislim da je to korak u dobrom smeru. Naravno, u slucaju Vucica ovakvog danas, on bi vladao drzavom i da je samo šef SNS-a u Bloku 45, ali bi pomoglo da teze dodje do stvaranja novih psihopata. Videli smo i na primeru Putina kada je vrsio premijersku funkciju, koja je skoro nebitna u Rusiji, da se realno i dalje on pitao, ali je on tada vec vaspostavio svoj sistem.
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nepomenik juče nije hteo a danas sa oduševljenjem prihvata duel na N1 sa Gocijem. Zadimio je od zajebancije juče i nepretne izjave da nije džak za udaranje, pa brže bolje prihvata duel. Ja bih ga pozvao, emisija bi trajala dva sata, a od toga sat vremena bi bili snimci svih njegovih laži i gadosti, kad god se u emisiji pravi lud, sledi snimak. Neće to ništa promeniti kod njegovih birača, al nek on guta knedle i pizdi.
40Wins Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nema sanse da bi dosao na duel na N1, sve i da mu neko ponudi jos 5 godina vlasti nakon toga. 1
Henry Chinaski Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 31 minutes ago, Volter said: Nepomenik juče nije hteo a danas sa oduševljenjem prihvata duel na N1 sa Gocijem. Zadimio je od zajebancije juče i nepretne izjave da nije džak za udaranje, pa brže bolje prihvata duel. Ja bih ga pozvao, emisija bi trajala dva sata, a od toga sat vremena bi bili snimci svih njegovih laži i gadosti, kad god se u emisiji pravi lud, sledi snimak. Neće to ništa promeniti kod njegovih birača, al nek on guta knedle i pizdi. Da vidimo sad izgovore, tipa ne idem na usteske medije, ili nije moje da dolazim nekom na noge.. 1
Tex_Willer Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 22 minutes ago, Henry Chinaski said: Da vidimo sad izgovore, tipa ne idem na usteske medije, ili nije moje da dolazim nekom na noge.. Imam proliv serem sam sebe, bas je sad našao da me zove...
Clash Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago https://n1info.rs/vesti/n1-sama-odredjuje-goste-i-teme-neprihvatljivo-medjusobno-pozivanje-gocija-i-vucica/ 2
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mogli bi novinari da dojave Gociju ako je ovo odluka novog direktora, pa bi tek onda pukla bruka. A ako je ovo zaista odluka redakcije, onda neka se nose u tri lepe.
Perkos2 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Verovatno ima i jednog i drugog,novi vlasnik da se dokaže pred huljom a neki od novinara pred novim gazdom. Nisu ni na n1 svi baš imuni na pritiske. Edited 3 hours ago by Perkos2
DJORDJE Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, 40Wins said: Ja podrzavam ideje o ogranicavanju mandata i mislim da je to korak u dobrom smeru. Naravno, u slucaju Vucica ovakvog danas, on bi vladao drzavom i da je samo šef SNS-a u Bloku 45, ali bi pomoglo da teze dodje do stvaranja novih psihopata. Videli smo i na primeru Putina kada je vrsio premijersku funkciju, koja je skoro nebitna u Rusiji, da se realno i dalje on pitao, ali je on tada vec vaspostavio svoj sistem. Tako je vladao Milosevic ali i Tadic, ispada da svako ima svog Mirka Cvetkovica .
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Stari Grci su lepo imali ostrakizam. Znači da sklopimo ugovor sa Indonezijom i posle x godina na javnoj funkciji država da plati desetogodišnji odmor na Baliju bez mogućnosti otkazivanja aranžmana. Luksuz i all inclusive ali nema mrdanja i moći, pa ko voli nek izvoli. 1
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ne znam ovaj Goci bend koliko je u materiji ovdasnjoj ali politicar je, na celu je EU demokrata ne bi trebao da bude veverica. Ali ne znam da li se susretao sa ovakvim. Zvala bi na svako pitanje vrteo svoje, pola sata bi nabrajao svaki semafor koji je napravljen, pola sata bi nabrajao koliko imamo graska i sardina vise od bilo koga i onda bi proglasio pobedu od 56:0. Bila bi fora da mu sad ponudi duel na Informeru, ali bez moderatora, samo jedan na jedan. Ali gde god kad bi se sreli Zvala bi veslao svoju suplju pricu u maniru svog ucitelja Seselja kad ga novinar pita a gde pise da je to tako bilo kaze Seki u knjigama. U kojim knjigama? Pa u mojim knjigama. 1
Recommended Posts