Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, rodriguez said:

rad plenuma filozofskog fakulteta

Oni su potpuno nebitna ekipa zgubidana u kojoj je mala grupa bukvalno otela plenum i ne treba ih uzimati kao reper ni za šta.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
Just now, fancy said:

Oni su potpuno nebitna ekipa zgubidana u kojoj je mala grupa bukvalno otela plenum i ne treba ih uzimati kao reper ni za šta.

slažem se, nažalost nisu bez uticaja i ogromna šteta je već počinjena, između ostalog i uplivom uticaja nekih profesora sa one oglasne table SIA koju sam okačio

• Like 1
Posted
Just now, rodriguez said:

ogromna šteta je već počinjena, između ostalog i uplivom uticaja nekih profesora sa one oglasne table SIA koju sam okačio

Štete će uvek da bude, nikad ništa ne ide bez problema, podmetanja, veštačkog izazivanja sukoba itd... 

Mi ovde imamo neki cilj i treba krajnje pragmatično da se odnosimo prema njemu.   Bar ja tako mislim.

• Like 10
Posted

Eh nekad zavidim SNS glasacima oni bi glasali za Vucka i da im pred njima radi gadosti i lapa pare a mi nikako da prelomimo da glasamo za nekog ko ce ga zbaciti.A posle cemo videti.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, fancy said:

Ovo je informacija od jednog studenta sa drugog fakulteta, koji je pritom intenzivno uključen u organizaciju svih studentskih dešavanja i protesta.

Jedini fakultet koji nije pod uticajem interesnih grupa, nebitno da li su to neki profesori, istaknuti intelektualci ala Zdenko Tomanović ili neko treći je Filozofski, a to se najbolje vidi po tome što su kao nenavođena krstareća raketa koja ne zna gde je pošla. 

Posted
2 minutes ago, robespierre said:

Ovo je informacija od jednog studenta sa drugog fakulteta

😂

rata trivunac odavno nije student, barem koliko ja znam 

• Like 2
Posted
17 minutes ago, robespierre said:

a to se najbolje vidi po tome što su kao nenavođena krstareća raketa koja ne zna gde je pošla. 

To se najbolje vidi po njihovim objavama, neke su izbrisali. Nedavno su imali objavu u vezi Republike Srpske, posle nekoliko dana su je izbrisali. 

• Thanks 1
Posted
31 minutes ago, rodriguez said:

zavisi gde se informišeš. na tviteru da ali ako zađeš malo dublje, recimo u rad plenuma filozofskog fakulteta, možeš da nađeš još kandidata ili barem ljudi sa dobranim uticajem na njegov rad.

ali dobro, ne znam ni što ti odgovaram kada koristiš reč podmetanje.

u krajnjoj liniji ako ne postoji volja da se kritički odnosimo prema radu onih koju su mnogima ostali poslednja nada za promenu u srbiji, onda slobodno bez mene. ovo pišem već peti put i uvek izvadite ponovo jedno te isto. ja i bez studenata imam za koga da glasam što ću verovatno i uraditi mada želim da verujem da će liste biti ujedinjene.

Post je zlonameran jer inputira nama koji smo beskompromisno uz studente (ne zato što su savršeni nego zato što jedini imaju šanse da na izborima pobede Saurona) da smo poklonici salonske desnice iz DB šinjela. Znamo da će na listi biti svakakvih, ali biće i ok ljudi, za razliku od onih protiv kojih će ta lista nastupiti.

• Like 9
  • Tuzno 1
Posted (edited)
42 minutes ago, Chaos Is Me said:

Post je zlonameran jer inputira nama koji smo beskompromisno uz studente (ne zato što su savršeni nego zato što jedini imaju šanse da na izborima pobede Saurona) da smo poklonici salonske desnice iz DB šinjela. Znamo da će na listi biti svakakvih, ali biće i ok ljudi, za razliku od onih protiv kojih će ta lista nastupiti.

nisam ja izmislio da ćeš glasati za "jedinu opciju koja ima šanse da na izborima pobedi Saurona"

vidiš, ja se nisam odlučio još jer želim da vidim šta je ta opcija, da možda nije nešto iz DB šinjela. nažalost star sam kao biblija, ni zdravlje mi nije najbolje i iskreno nemam neke nade ni iluzije da od ovog naroda i ove države može biti nešto po mom ukusu. zato i veći deo godine živim na drugom mestu koja je slično sralje, mada je EU i ima lepu klimu, more i trenutno je jeftinija za život barem ako to ocenjujemo na osnovu cene papriike, ribe i hleba.

ja sam jednom u životu glasao po vašem principu ŠBBKBB, tačnije neglasao jer sam hteo da vidim leđa borisu tadiću a verovao sam da će njegov odlazak sa čela države osvestiti demokratsku stranku da se regeneriše i odbaci sve loše stvari koje su mnogima 2012 učinile da im bude svejedno - DS ili SNS. i u tom ŠBBKBB smo dobili šta smo dobili. ono čime se jezikom naroda izbijaju oči.

sve i da budem glasao za SL, a na kraju ću verovatno da stavim štipaljku na nos kao i 24.9.2000, sasvim jasno ne verujem da će ta pobednička opcija, ovakva kakva se sada predstavlja ili pretpostavlja, biti u mogućnosti i imati snage da promeni srbiju TRAJNO ka demokratskoj, civilizovanoj državi u kojoj su tajne služe amputirane iz politike.

prosto, takav je svet u kome živimo i ova mala jadna bedna i nikakva srbijica ne može mimo sveta putina, tranpa, netanjahua, erduana, đorđe meloni, fridriha merca pa i nama bližih micotakisa i edija rame. to da nam se zalomi neko kao pedro sančez, za to nema nikakve šanse, takvog nemamo niti imamo društvo koje bi ga stvorilo.

tako da eto glasaću za koga kažete ili za koga se dogovorimo, da ne pravimo ratove ovde, ali ne tražite od mene da pišem panagirike studentima koji su do sada pokazali ideološki previše dubioza za moj napaćeni stomak i zavidno odsustvo talenta za politiku, kojom bi da se ne bave ali se bave. jbga.

Edited by rodriguez
  • Like 3
Posted

A šta se dešava sa advokatske komore? Zar nisu skoro bili izbori, gdje smo slavili kad su pobjedili naši.

Nisam nigdje pronašao da su se oglašavali povodom ovih novih zakona, možda griješim.

Posted
3 hours ago, DameTime said:

Vidi, @DJ_Vasa je samo jedan, tako da ti prilično loše ide ovo oponašanje njega.

Nisam jedini na forumu koji na studentsku listu gleda sa skepsom jer ona niti je poznata, niti postoji, niti ima bilo kakav program. Ona je samo konstrukt, i ništa više, a dobila je podršku jeftinom mistifikacijom i željom da se opet nađe vođa, pa makar to bilo i mitsko biće zvano student bez imena i prezimena.

Mislim da nema svrhe ulaziti u priče tipa 'reče mi jedan čo'ek da će na listi biti X, Y ili Z' jer lista može da postoji tek kada se zvanično proglasi, kada se osnuje pravno lice, tj. stranka ili pokret, neka vrsta udruženja koje je i zakonski priznato. Ovo je čak i deo odgovora na pitanje zbog čega ne postoje kontakti sa EU i na kmečanje da EU treba nešto duradi. Ni EU niti bilo ko nema šta duradi jer nema sa kim da komunicira, a ne može se ni komunicirati sa nalogom na instagramu na kome može da piše svako ko ima lozinku, niti sa neformalnim telom koje ne može da se izjasni o bilo čemu dok to ne aminuje sveti plenum, a koji se izjašnjava samo oko perifernih stvari.

Nepostojeća lista i pokret bi morali da postoje kao pravno lice i da imenuju osobe koje su ovlašćene da iznose stavove, da razgovaraju sa nekim i da ga zastupaju. Program je takođe veoma važan, ali ne zbog auditorijuma koji ovo čita, već zbog drugih, što u zemlji, što u inostranstvu. Orijentacija prema EU jeste bitna jer se tako mogu rešiti problemi onih kamiondžija koji su blokirali granične prelaze, ali i mnoga važna pitanja privrede. Ni onome što izvozi jabuke u EU nije svejedno da li će mu profit zavisiti od toga da li je Lompar ustao na levu nogu, a o drugim pogodnostima i da ne govorimo.

Ideja da će nepostojeća lista rešiti najveći problem tek tako je na veoma dugom štapu. Naime, svaki poslanik postaje vlasnik mandata čim sedne u skupštinsku fotelju i može da glasa kako hoće, da pređe u drugu stranku ili da deluje samostalno. Tako je nastala i SNS, a na isti način su mnogi poslanici promenili dres u toku mandata. Znam da se pisalo o kojekakvim ugovorima sa poslanicima, ali ti ugovori ne vrede ni koliko papir na kome bi se štampali, i to iz razloga navedenih u prethodnoj rečenici.

Konglomerat koji sadrži kremaljske igrače kao što su Lompar ili Kavčić je isto što i angažovanje Vulina ili Dačića za neku listu. Oni bi samo radili isto što i SPS ili onaj Vulinov skup kriminalaca, a jedino bi im brend bio drugačiji. Trebalo bi malo skrajnuti i Bakića, kome se mora priznati da je dobar kao pajac i zabavljač, ali njegovo političko angažovanje u ne tako davnoj prošlosti nije nepoznato.

Rekao sam i ranije da nisam jedini koji ima slično mišljenje, što znam iz svakodnevnog života, ali nažalost, ne znam koliki je uzorak u praksi. Možda na kojekakvim tnjiterima i feZbucima preovlađuju studentski svedoci, ali ima mnogo sveta koji to koristi za pematnije stvari, kao što su kačenje fotografija sa odmora, objave da se Džeki ukakio pre nego što su ga izveli u šetnju ili da se Fifiki ne sviđa novi povodac.

Ovde čak i nije bitno šta mislim ja kao pojedinac, niti bilo kod od nas pošto ovo nije nikakvo takmičenje niti prebrojavanje. Oni koji se ne takmiče i ne prebrojavaju takođe imaju pravo glasa, a glas može otići na bilo koju stranu.

• Thanks 2
Posted
6 minutes ago, DJ_Vasa said:

Nisam jedini na forumu koji na studentsku listu gleda sa skepsom jer ona niti je poznata, niti postoji, niti ima bilo kakav program.

Pardoniram, mislila sam na stilski manir u pisanju na forumu. :lol_2:

Posted
2 minutes ago, DameTime said:

Pardoniram, mislila sam na stilski manir u pisanju na forumu. :lol_2:

pazi sad ovo postaje zanimljivo, šta sad pa stilski manir? 

jel to kompliment ili kritika?

Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

Nije ništa, ličite stilski ko Švarceneger i Deni De Vito.

Ne bi bilo zgoreg da me podsetiš kada sam te ovlastila da odgovaraš u moje ime.

Obojici je zajedničko hiperbolisanje kada pišu o Studentskoj listi - a to preterivanje bi moglo da se primeni i na glumački dvojac koji si spomenuo. Iako verujem da misliš kako si odabrao dva potpuno suprotna lika.

• Like 1
Posted (edited)
4 minutes ago, DameTime said:

Ne bi bilo zgoreg da me podsetiš kada sam te ovlastila da odgovaraš u moje ime.

Pišem u svoje ime kao i obično, kad to ne radim obavezno naglasim.

4 minutes ago, DameTime said:

Iako verujem da misliš kako si odabrao dva potpuno suprotna lika.

Okej priznajem, imaju oni i sličnosti, obojica imaju glavu, dve ruke, dve noge itd.

Edited by Smrtokapa
Posted

Osjećam potrebu da se ispričam Dejm jer sam se složila sa neautorizovanim komentarom Smrtokape, ali me kao fangrlku Vasinog stila povukao prosti bias, u nedostatku boljeg obrazloženja. :classic_smile:

Posted (edited)
39 minutes ago, Mina D. Harker said:

jer sam se složila sa neautorizovanim komentarom Smrtokape

Duboko se izvinjavam zbog ovog hajdžekinga i izazivanja poriva da ga odobrite, ali je bilo jako potrebno.

Dva forumaša koja dele par sentimenata oko potencijalne studentske liste previše različito pišu, jednom su postovi kockasti i idu dobro uz Korobejnike, a drugom izuvijani i čitaju se uz onaj mešap Prodidžija i Šemse Suljaković.

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
Posted
8 minutes ago, Smrtokapa said:

Duboko se izvinjavam zbog ovog hajdžekinga i izazivanja poriva da ga odobrite, ali je bilo jako potrebno.

Dva forumaša koja dele par sentimenata oko potencijalne studentske liste previše različito pišu, jednom su postovi kockasti i idu dobro uz Korobejnike, a drugom izuvijani i čitaju se uz onaj mešap Prodidžija i Šemse Suljaković.

nadam se da sam ovaj drugi, pratim i podižem:

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, DameTime said:

Iako verujem da misliš kako si odabrao dva potpuno suprotna lika.

Ne moras bas toliko da se autujes da nisi gledala ovo remek delo. 😄

f959e360392d30447e0b51293229a92b.jpg

Edited by McLeod
  • Ha-ha 3
Posted

Na identičan način Madjari godinama tavore sa Orbanom, dok su konstantno levičarski kandidati pokušavali nikako nisu uspevali ni blizu da pridju( gotovo milion glasova razlike), a danas kad imaju centar-desno kandidata imaju finu sansu da ga skinu sa vlasti( po nekim procenama ukoliko tizsa bude imala iznad 6% u odnosu na Orbana dolazi do promene vlasti, a sasvim je realno da se to desi).

• Like 1
Posted
2 hours ago, DJ_Vasa said:

Tako je nastala i SNS, a na isti način su mnogi poslanici promenili dres u toku mandata. Z

Što je bila jedna od najvećih grešaka i grehova DS i Borisa Tadića, kada su izglasali da mandati ostaju poslanicima a ne SRS i tako bez izbora SNS pretvorili u parlamentarnu stranku. Da su im oduzeli mandate i ostavili SRS pozicija SNS na izborima 2012 bi bila puno lošija.