Nicklord Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 21 minutes ago, DJ_Vasa said: Zaboravio si da spomeneš Saudijsku Arabiju ili Iran da bi se naveli slični primeri, kao i mnoge sekularne primere iz Evrope, a ne samo delimično tačne ostatke zatucanosti. Piše i na tim britanskim 'artijama svašta, ali u praksi mnoge škole to ignorišu jer nemaju dovoljno 'mušterija' ili bar imaju diskusije o moralnim pitanjima, plus kao roditelj imaš pravo da ne dozvoliš da ti dete učestvuje u verskim dešavanjima. Ima ovde forumaša koji žive u UK, pa će to malo bolje od mene objasniti. Mogu da iskoristim i Beč i Prag kao primere, jer sam svojim očima video kako deca svih religija pevaju pesme o Isusu u vreme Božića. Niko nije pravio dramu oko toga, a u Beču ima mnogo muslimana, a u Pragu mnogo ateista. Ne znam zašto ti je teško da prihvatiš da slavlje nekoga kao što je Sveti Sava nije ništa čudno za države koje su hrišćanske već hiljadu godina. To nije nikakav realan problem, čak ni za državu kao što je Srbija. Realni problemi su to što Univerzitet od 2026. neće moći da kontroliše sopstveni novac, a ne to što studenti lome pogaču. 1
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Izgleda da to smeta samo ovde u Srbiji pojedinima. Komunistima je smetalo posle rata, sada smeta nekom drugom.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pop Vlado Zečević je čovek koji može da ujedini forumaše, pošto je istovremeno i pop i komunista, tako da svi možemo da ga mrzimo. Takođe bismo mogli da ubacujemo po sto dinara u teglu kad god pomenemo crkvu ili komuniste, začas bismo imali fond toliki da ne moraju strane službe da nas finansiraju. 1
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Volter said: Vučić potpisao Smrdićeve zakone, tačnije svoje zakone, da još više učvrsti svoju diktaturu. Da maltretira, zakatanči svakog ko ga nervira, da korupcija još više ubija...Al to je nebitno, bitniji su ovi koji lome pogače, oni mogu biti opasniji od njega. 'Bem ti sunce žareno, čime se mi bavimo I to nakon zaplene sitnice od droge. Ogromne priče se paralelno dešavaju a mi se mlatimo ovde oko nečeg šestog. Kao da se tviter izlio na forum. 1
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Nicklord said: Mogu da iskoristim i Beč i Prag kao primere, jer sam svojim očima video kako deca svih religija pevaju pesme o Isusu u vreme Božića. Niko nije pravio dramu oko toga, a u Beču ima mnogo muslimana, a u Pragu mnogo ateista. Ne znam zašto ti je teško da prihvatiš da slavlje nekoga kao što je Sveti Sava nije ništa čudno za države koje su hrišćanske već hiljadu godina. To nije nikakav realan problem, čak ni za državu kao što je Srbija. Realni problemi su to što Univerzitet od 2026. neće moći da kontroliše sopstveni novac, a ne to što studenti lome pogaču. Postoji razlika u tome da neko nešto peva zato što to hoće i što ima pravo da ne peva ako neće, a još veći je problem što u ustavno sekularnoj državi institucija ima slavu. Nego, ne reče da li si tu decu ispitao za versku pripadnost pre nego što si ih slušao. I hajde da se ne lažemo, to je uvedeno da bi Pravoslavna crkva Srbije širila svoj pogani uticaj, a ne zbog neke tradicije. Eno i dodola kao tradicije, pa nisam čuo da se masovno održavaju kada krene suša.
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Barkley#34 said: I to nakon zaplene sitnice od droge. Ogromne priče se paralelno dešavaju a mi se mlatimo ovde oko nečeg šestog. Kao da se tviter izlio na forum. Videh danas i taj slučaj. https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ko-je-rade-spasojevic-lokalni-sns-funkcioner-uhapsen-zbog-pet-tona-marihuane/ Pitamo se stalno odakle ovoliko novca za ovo, za ono, deli se šakom i kapom, a ko zna koliko ovakvih šerifa ima i ko zna koliko novca se uzima od droge. Ozbiljno je organizovan kriminalni režim.
berti Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago (edited) Sa mojim detetom u razredu je dete Goranac. Nikada ga niko u skoli nije terao da peva nešto, niko ga nije terao da ide na skolsku priredbu posvecenu Svetom Savi. Tako da je svo ovo besmisleno naklapanje , čisto da se još jednom opljune. Edited 53 minutes ago by berti
Nicklord Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 46 minutes ago, DJ_Vasa said: Postoji razlika u tome da neko nešto peva zato što to hoće i što ima pravo da ne peva ako neće, a još veći je problem što u ustavno sekularnoj državi institucija ima slavu. Nego, ne reče da li si tu decu ispitao za versku pripadnost pre nego što si ih slušao. I hajde da se ne lažemo, to je uvedeno da bi Pravoslavna crkva Srbije širila svoj pogani uticaj, a ne zbog neke tradicije. Eno i dodola kao tradicije, pa nisam čuo da se masovno održavaju kada krene suša. Ja ti pričam iz iskustva moje dece iz nekoliko različitih osnovnih škola u Beču i Pragu. Niko ih nije pitao koje su veroispovesti a niko ih nije ni terao da pevaju, tu se podrazumeva da se za Božić pevaju pesme o Isusu i čitaju priče o Ježišeku/Christkindu. Da se neko dete (ili roditelj) bunio, sigurno ne bi morao da peva ali ne polazi se od "Da li želiš da pevaš o Isusu, zaokruži da ili ne?". Kao što je @berti napisao da se radi kod njega u školi, ako neće da peva, onda ne peva. Tako isto funkcioniše svuda. A ovaj bold, meni je to ekvivalent tome da imaš državne praznike zbog Božića. Što bi sekularna država poštovala Božić?
Recommended Posts