Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Smrtokapa said:

Gospod će ih razvrstati.

A mogao bi i on da strada, bar zbog genocida u biblijskom potopu. 

• Ha-ha 4
Posted (edited)

Samo ne spominjite USA pls. 

2 hours ago, Volter said:

Ma nekim gastarbajterima dosadno, pa ubijaju vreme provokatorskim komentarima. :smiley53: Ne važi to za Edarda, nema on vremena za to, vredan ko mrav. Čuo sam da mlati devize samo tako, gledam da ga navatam jer sam utanjio sa lovom pa da mi pozajmi bar 5 iljade evrića. Čuo sam da je duša od čoveka i oće da pomogne. :smiley53:

Navataj ga sad za te pare, kad ga KKCZ isplati za pomoć oko Grahama. :classic_biggrin:

Edited by DameTime
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
11 minutes ago, DameTime said:

Navataj ga sad za te pare kad ga KKCZ isplati za pomoć oko Grahama. :classic_biggrin:

Ma nema ništa od love, džaba ga kitim pohvalama, stipsa bre. A i nama dobrim ljudima više niko ne želi pomoći. Inače, primetio sam da mnogi gastarbajteri kad dođu ovde previše kukaju oko para, valjda u strahu da im ih familija ne traži. :classic_biggrin:

Edited by Volter
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
2 hours ago, berti said:

Svi Nemci do poslednjeg treba da kleknu i jos sto godina budu u tom položaju zbog svega što su uradili. 

........................

Berti, ovo je toliko pogresno da se ne moze objasniti u forumskom postu - za sve aspekte treba nekoliko knjiga.

Pokusacu kratko. Jebote kolektivizam, na osnovu jedne karakteristike.

Jesi li ubio nekoga (nije bitno, vojnika ili civila?). Sarajevo, Srebrenica, mnoga mesta. Nije pitanje, zna se da su to uradili Srbi. A i ti si Srbin. Po forumskoj prepisci mislim da nisi zlocinac, ali sledeci tvoju logiku (tj. nedostatak iste) jesi.

Pokusaj da mi objasnis nedoumicu (teoretsku).

Vecina sudionika na studentskim/gradjanskim protestima su Srbi. Istovremeno, i u cacilendu su vecinom Srbi. 

Kako se to uklapa u, citiram iz tvog posta: "Svi Nemci do poslednjeg..." Stavi Srbe umesto Nemaca. Sta cemo?

Poslednji put sam bio u Beogradu pre nekoliko godina.  Poseta familiji i drugarima. Sve lepo. A najgroznije - neko me je opsovao u kafani jer sam se neprikladno (ijekavski) negde izrazio. Valjda sam rekavsi "lijepo" postao koljac iz Jasenovca. U njegovoj perspektivi.

Raspisao sam se bez veze.

Ukratko: odjebi sa tim sovinizmom!

Edited by zoran59
  • Thanks 1
Posted
3 hours ago, McLeod said:

Trenutno su regionalna azijska sila,

posto ovo pises ko zna po koji put. rusija nikada nije bila i nikada nece biti samo azijska sila. ona je dominantno evro-azijska sila. ali izgleda da ti ne znas da u geopolitickoj paradigmi postoji taj region, koji je u strateskom smislu vazniji od same azije, posebno sjedinjenim drzavama. kao sto je indo-pacifik vazniji od azije. zato ne umes da artikulises. jedan jedini put kada se rusija sukobila sa kinom, koja takodje nije samo azijska sila, bio je vojni okrsaj 1969. nakon cega su diplomatski podelile bezbednosne zone uticaja i obe strane shvatile da nemaju interesa da se sukobljavaju. kada vec uzimas geopolitiku u usta, morao bi da znas da definises sta je regionalna sila, kao i u kom regionu se nalazi. naprotiv, ti pausalno iznosis tvrdnju, ali ne navodis cinjenice koje dokazuju tu tvrdnju. promasio si ceo region. od 2014. ona definitivno vise nije samo regionalna, jer je projektovala i sprovela svoju vojnu moc i van postsovjetskog prostora. vise evropskih zemalja percipiraju rusiju kao izravnu pretnju, sto je jos jedan pokazatelj. da bi neka sila bila velika, pored vojne i ekonomske snage, mora da ima populaciju, sto ona nema zaista u odnosu na ostale dve, ali iako ona jeste najslabija u tom trouglu, nju kina i sad percipiraju kao veliku. s obzirom da je obama 2014. odbio da isporucuje smrtonosno oruzje ukrajini, on je rusiju oznacio kao veliku silu, jer velike sile po definiciji ne ratuju, u suprotnom, vodio bi se svetski rat. bajden i tramp vol. 1. su prodavali ukrajini smrtonosno oruzje tek kada je rat u ukrajini sveden na klasicni proksi rat, karakteristican za sukob velikih sila na teritoriji trece drzave i kada je postalo ocigledno da rusija nema nameru da osvaja celu ukrajinu, kako su interpretirala liberalna glasila i zapadne vlade na pocetku. tek tada su kongres i senat dali podrsku za prodaju takvog oruzja. na kraju, rusija je nuklearna sila prvog reda koja je jedina vodila pregovore sa sad o smanjivanju broja raketa, zbog cega se ona smatra velikom silom od strane relevantnih akademskih i analitickih autora, ali i nekih zapadnih lidera. ovu cinjenicu potvrdjuje sam tramp vol. 2. koji vodi direktne pregovore sa rusijom, ali iskljucuje evropske vlade i ukrajinu. ovo nema veze sa prirodom trampove administracije, jer je ocigledno da se nijedna druga drzava ne moze pitati bilo sta za prekid rata u ukrajini.

Posted
3 hours ago, Volter said:

Ma nekim gastarbajterima dosadno, pa ubijaju vreme provokatorskim komentarima. :smiley53: Ne važi to za Edarda, nema on vremena za to, vredan ko mrav. Čuo sam da mlati devize samo tako, gledam da ga navatam jer sam utanjio sa lovom pa da mi pozajmi bar 5 iljade evrića. Čuo sam da je duša od čoveka i oće da pomogne. :smiley53:

Ma, pi.da grobarska, ne očekuj ništa.

• Pumpaj! 1
Posted
1 hour ago, Bul-Kathos said:

kada je postalo ocigledno da rusija nema nameru da osvaja celu ukrajinu, kako su interpretirala liberalna glasila i zapadne vlade na pocetku. 

:lol_2:

Niko ne duva ove priče pivopija ispred trgovina dok sede na gajbama piva i slave crveno dugme moskaljskog kepeca.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Bul-Kathos said:

posto ovo pises ko zna po koji put. rusija nikada nije bila i nikada nece biti samo azijska sila. ona je dominantno evro-azijska sila. ali izgleda da ti ne znas da u geopolitickoj paradigmi postoji taj region, koji je u strateskom smislu vazniji od same azije, posebno sjedinjenim drzavama. kao sto je indo-pacifik vazniji od azije. zato ne umes da artikulises. jedan jedini put kada se rusija sukobila sa kinom, koja takodje nije samo azijska sila, bio je vojni okrsaj 1969. nakon cega su diplomatski podelile bezbednosne zone uticaja i obe strane shvatile da nemaju interesa da se sukobljavaju. kada vec uzimas geopolitiku u usta, morao bi da znas da definises sta je regionalna sila, kao i u kom regionu se nalazi. naprotiv, ti pausalno iznosis tvrdnju, ali ne navodis cinjenice koje dokazuju tu tvrdnju. promasio si ceo region. od 2014. ona definitivno vise nije samo regionalna, jer je projektovala i sprovela svoju vojnu moc i van postsovjetskog prostora. vise evropskih zemalja percipiraju rusiju kao izravnu pretnju, sto je jos jedan pokazatelj. da bi neka sila bila velika, pored vojne i ekonomske snage, mora da ima populaciju, sto ona nema zaista u odnosu na ostale dve, ali iako ona jeste najslabija u tom trouglu, nju kina i sad percipiraju kao veliku. s obzirom da je obama 2014. odbio da isporucuje smrtonosno oruzje ukrajini, on je rusiju oznacio kao veliku silu, jer velike sile po definiciji ne ratuju, u suprotnom, vodio bi se svetski rat. bajden i tramp vol. 1. su prodavali ukrajini smrtonosno oruzje tek kada je rat u ukrajini sveden na klasicni proksi rat, karakteristican za sukob velikih sila na teritoriji trece drzave i kada je postalo ocigledno da rusija nema nameru da osvaja celu ukrajinu, kako su interpretirala liberalna glasila i zapadne vlade na pocetku. tek tada su kongres i senat dali podrsku za prodaju takvog oruzja. na kraju, rusija je nuklearna sila prvog reda koja je jedina vodila pregovore sa sad o smanjivanju broja raketa, zbog cega se ona smatra velikom silom od strane relevantnih akademskih i analitickih autora, ali i nekih zapadnih lidera. ovu cinjenicu potvrdjuje sam tramp vol. 2. koji vodi direktne pregovore sa rusijom, ali iskljucuje evropske vlade i ukrajinu. ovo nema veze sa prirodom trampove administracije, jer je ocigledno da se nijedna druga drzava ne moze pitati bilo sta za prekid rata u ukrajini.

Sta sve napisa, a nista tacno. Rusija je mozda 2014. ili pre invazije na Ukrajinu bila vise od regionalne sile, sada sigurno nije, jer je na isti nacin na koji je SSSR izgubio hladni rat sada izgubila ovaj imperijalisticki jer su joj asseti koji ima na papiru u praksi mnogo manje vredni i sada je to svet video. 

Jedini vojni spas Rusije je nuklearna bomba, ali je to ne cini svetskom silom jer istu ima i Severna Koreja.

Sutra cu da idem stavku po stavku sada stvarno ne mogu, postavio si netacne premise i preskaces bitne dogadjaje iz prethodnih godina dok pises o 1968, ne da mi se.

Ovo da Rusija nije imala nameru da pokori celu Ukrajinu (zato su pokusali blickrig na Kijev odmah, i to kroz kontaminirano podrucje) je "mudrost" sa Hepi televizije koja opravdava to sto se Rusija 4 godine zaglavila u Ukrajini koju je trebalo da osvoje za tri dana. 

Inace su planirali da osvajaju razrusena mesta od po 15k stanovnika, tempom od dva godisnje.

Edited by McLeod
  • Like 1
Posted
8 hours ago, Volter said:

Ma nema ništa od love, džaba ga kitim pohvalama, stipsa bre. A i nama dobrim ljudima više niko ne želi pomoći. Inače, primetio sam da mnogi gastarbajteri kad dođu ovde previše kukaju oko para, valjda u strahu da im ih familija ne traži. :classic_biggrin:

Znaš kako kažu, kod siromaha na čast, kod bogataša na glas. 😁 Oni što najviše kukaju imaju najviše para;)

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, Eddard said:

Ako Ukrajina na ovo pristane, kapitulirala je i to za par godina u potpunosti.

Plus ovo je primer ostalima koji se uzdaju u zapad da ih brani od azijskih despota.

Čak šta više posle ovog sami Ukrajinci će reći pa jbg bolje da Rusima čučnemo nego da opet ginemo a zapad nas ostavi na cedilu posle godinama rata.

Ali jbg nije kriva Amerika za ovo kriva je Evropa pre svih Nemačka. Kad je Makron za vreme trampa 1.0 i brexita predlagao evropsku vojsku i znatno jačanje evropske vojne industrije jer se na angle vise ne smeju oslanjati Nemci su ga odjebali opušteno.

Edited by MeanMachine