Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, sreta-steta said:

Po meni NIS pumpe su ubedljivo najbolje u zemlji. Izbor robe, wc-i cistiji od svih drugih, ono placanje na kiosku bez da odete na kasu... Sledeci je OMV ovo ostalo ni ne racunam. 

Nema trika da su NISove i Gaspromove pumpe ubedljivo najbolje. Pogotovo ako se gleda prosek. MOL ima trenutno najsavremenije i najlepse pumpe, iza njih su Eco i OMV. Ali niko u tom drustvu ne odskace previse. Solidni su i Petrol i Shell, a recimo u Makedoniji su Detoil pumpe neverovatne, ubedljivo najvise volim njih da obidjem. Dok je Gasprom postojao u Bugarskoj, njihove pumpe nista nisu bile bolje od konkurencije, naprotiv.

Posted

Uz duzno postovanje, nije realno to sto pises. Posto uzimam gotovinski, NIS je prvi uveo to da je dovoljno jednom da se registrujem i mogu da uzmem racun na bilo kojoj pumpi bez da diktiram PIB. Kiosk je ogroman benefit, samo otkucam sta mi treba i gotovo. Mozemo mi da volimo NIS koliko hocemo, ali njihov customer experience je najbolji u zemlji. 

Posted
15 minutes ago, sreta-steta said:

Uz duzno postovanje, nije realno to sto pises. Posto uzimam gotovinski, NIS je prvi uveo to da je dovoljno jednom da se registrujem i mogu da uzmem racun na bilo kojoj pumpi bez da diktiram PIB. Kiosk je ogroman benefit, samo otkucam sta mi treba i gotovo. Mozemo mi da volimo NIS koliko hocemo, ali njihov customer experience je najbolji u zemlji. 

A brate kakav customer expirience na pumpi.

Ja na pumpi kupim gorivo i cigarete. Sve ostalo je duplo skuplje.

• Like 6
Posted

Bilo je kod NIS-a pakovanje čoko bananica za 100 dinara nedavno, vrlo isplativo na ovu skupoću.

Kafe sa automata su takođe dobar izbor, ako se ne kupuju na pumpama na autoputu (tamo deru).

Posted

To si ti. Postoje kupci koji traze vise od toga. Meni je naprimer bitno da mogu da ne pridjem kasi kada se iskrcao autobus sa ekskurzije da platim, bitno mi je da ne moram da pricam sa 1/2 pismenim prodavcem i ponavljam ime firme 10 puta. Bitno mi je da ako hocu da kupim za poklon pice, mogu da zavrsim to na pumpi. Ili da mogu da naduvam gumu a ne da uzimam one retardirane prenosne kompresore koje je imao OMV (ne znam da li ima i dalje). 

Dakle ako ti je "komunikacija" sa pumpom gorivo, cigare, ponekad voda, onda ti je bukvalno svejedno gde sipas. Ako ti treba nesto vise, onda nije svejedno i postoji neki CX.  

• Like 1
Posted

Tacno je to sto se ovde prica o uslugama na pumpama NIS-a - vidi se da su zaposleni obucavani i da to znanje primenjuju, Drive Go aplikacija je lepo radila tako da je bilo moguce brzo zavrsiti sve,  automati za kafu su brzi i uvek ispravni itd, medjutim pumpe su manji segment naftaskih firmi i tesko je praviti nekakve konacne rang liste na osnovu dozivljaja na pumpi.  Lepo bi bilo cuti detalje od nekog ko poznaje druge delove poslovanja.  Sto se tice zaposljavanja, znam da se pre jedno desetak godina middle management sastojao od nasih ljudi koji su ili ranije radili za neku drugu rusku naftsku firmu, ili su bar ziveli u Moskvi i tamo se skolovali, tecan ruski jezik se podrazumevao.  Kako su ti bili uglavnom jako mladi ljudi, prolazili su kroz strogu obuku i dosta njih je bilo eliminisano, tako da mesta da cacije bar tada nije bilo. 

Posted

“Selo gori a baba se češlja”. 
Kako možete da pričate o uslugama na NIS-ovim pumpama, aplikacijama, poslovanju i o tome da tamo nisu radili ćacii, kada se sve zasnivalo na tome da se izvlače pare iz Srbije za ubijanje i pljačkanje Ukrajinaca?

Dizala se frka što je Šreder koji je bio učesnik NATO intervencije bio na kongresu SNS-a, da isti oni koji su bombardovali Srbiju sada kupuju ruinu od Generalštaba, ali kada se govori o NIS-u čijim se profitom finansira razaranje Ukrajine, odjednom se priča o kvalitetu usluga na njihovim pumpama.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, sreta-steta said:

bitno mi je da ne moram da pricam sa 1/2 pismenim prodavcem i ponavljam ime firme 10 puta. 

Bas me zanima na kojoj si to pumpi pricao sa polupismenim prodavcem i ponavljao ime firme deset puta?

Aplikacije sada imaju sve ozbiljnije firme iz ovog sektora, a ono sto NIS i Gasprom imaju, a drugi ne je precutni monopol u maloprodaji i monopol u vidu rafinerije. Po tome jesu u prednosti u odnosu na druge.

Sve ostalo je suhi prosjek, negde malo bolje, negde malo losije od konkurencije.

Posted
22 minutes ago, melankolic said:

“Selo gori a baba se češlja”. 
Kako možete da pričate o uslugama na NIS-ovim pumpama, aplikacijama, poslovanju i o tome da tamo nisu radili ćacii, kada se sve zasnivalo na tome da se izvlače pare iz Srbije za ubijanje i pljačkanje Ukrajinaca?

Dizala se frka što je Šreder koji je bio učesnik NATO intervencije bio na kongresu SNS-a, da isti oni koji su bombardovali Srbiju sada kupuju ruinu od Generalštaba, ali kada se govori o NIS-u čijim se profitom finansira razaranje Ukrajine, odjednom se priča o kvalitetu usluga na njihovim pumpama.

Teško je tebra, ali nekako uspevamo.

• Like 7
Posted

Izvlačile su se pare godinama i iz EU država za sukobe u Donbasu i pripremu napada na Ukrajinu pa nije previše naknadno osvešćenih glasova tražilo da npr. Nemačka šutne Gasprom. 

Posted

Da ovo ne citam pomislio bih da niko ne staje tamo. I kad prolazis samo putem vidis da najvise ljudi ide na MOL i OMV. I Shell je bolji. Donja polovina je NIS lagano. Svuda sad bez problema platis brzo karticom to sto oni imaju preko nikakav benefit nije. Za one sto kupuju na pumpi isto na skoro svakoj imas kiosk pa kome se placa duplo skuplje neka izvoli.

Posted

S to razlikom što se ubijanje cele Ukrajine i stotine hiljada izbeglica po Evropi i Severnoj Americi dešava 4 godine, a u Srbiji se priča o kvalitetu usluga na GaSSpromovim pumpama.

• Like 1
Posted

Koliko znam, ubijanje i proterivanje se i dalje više finansira otkupom ruske nafte und gasa od strane EU država nego ovim što Gasprom izvlači odavde.

Inače, osnova priče je u tome na šta će ličiti NIS kad Rusi izađu a uđu neki ćaci. Jelte, pretpostavljamo da će to voditi smanjenju finansiranja ruskih agenata ovde što je dobro ali isto tako cenimo da se NIS-u smeši sudbina drugih domaćih ćaci kompanija. Ako bi neka ugledna firma sa zapada bila zainteresovana za preuzimanje vlasništva nad kompanijom uz želju da isto unapredi ne bi niko na ovom mestu reč rekao.

Posted (edited)

To sa preuzimanjem NIS- a od strane neke firme sa Zapada se neće desiti jer, čitam, rukovodstvotm je opredeljeno da sve prepusti Rujama i da se ne pita niočemu. Čak čitam neke ekonomiste sa UM da su Saudijci cool likovi jer su dobri i sa Rujama i sa Amerima. Koliko im malo za sreću treba. Vladaće braća još 500 godina, kao Osmanlije onomad.

Edited by melankolic
Posted

Pet najvecih uvoznika ruskih fosilnih goriva u EU su Madjarska, Slovacka, Francuska, Belgija i Holandija. Madjari i Slovaci najvise uvoze naftu, ostale 3 su glavni uvoznici ruskog LNG. Madjari 393 miliona eura uvezenih ruskih fosilnih goriva, Slovaci 207, FRA 153, Belgija 92, Holandija 62. Udeo uvoza ruskih fosilnih goriva se smanjuje, ali je i dalje prisutan.

Dakle, EU novcima se i dalje finansira rusko ratovanje. Prema tome, dabome.

• Like 3
Posted (edited)

Prekida se to sa EU ‘26. ili ‘27. (Mađarska će prva ili među prvima da kupuje gas Made in USA, Lukoil je završio u EU) ali će topla kafa i topli osmesi da se slivaju sa monopolskih pumpi cijenim negde do XXIII veka.

Edited by melankolic
Posted

Ne kaže da su kul likovi nego da verovatno odgovaraju i jednima i drugima kao potencijalni novi vlasnici. Ako se Ameri slože, ofkors. To što ti toj izjavi učitavaš svašta da bi dokazao svoju poentu je druga stvar.

1 minute ago, melankolic said:

Prekida se to sa EU ‘26. ili ‘27. (Mađarska će prva ili među prvima da kupuje gas Made in USA) ali će topla kafa i topli osmesi da se slivaju sa monopolskih pumpi cijenim negde do XXIII veka.

Hoćeš da kažeš da će Srbija pre EU država da raskrsti sa ruskim vlasništvom? O, razbijamo u dostizanju standarda.

O kupovini ruske nafte od strane EU država zaobilaznim putevima ćutaćemo, ne brini, naši smo.

• Like 5
Posted

Dok se ne snadjemo, finasiracemo rusko ubijanje po Ukrajini. A kad se snadjemo za neku godinu, onda cemo da moralisemo.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted

Ako se Ameri slože (kao cepanice, pretpostavljam), složiće se.
Nešto to sa saglasnošću Amera sporo ide pošto OFAC insistira na tome da se “srpska snalažljivost” neće tolerisati.

Ali dobro, tamo kod vas se sve zna, svi su selektori i imaju uvida u svaki m3 gasa i barel nafte koji stiže u zemlje EU. Džaba usvojene rezolucije i agende EU kada to svaki selektortm zna da od toga nema ništa i da će se i dalje RuSSija finansirati od evropskih para. 500 % carine za one koji trguju s Orkama ne važi za one koji se snalaze.

Propade Jevropa načisto, kako je to najavljeno iz Srbije na početku agresije. 

• Like 1
Posted

Pusti ti nas, mi smo najgori, to je utvrđeno, nego šta ćemo sa finansiranjem ruskih zločina iz EU do '27?

Inače, nadam se da OFAC neće biti milostiv ali se uvek plašim onog "šta ne može sa pare, može sa mnogo pare".

Posted

Naravno da se nece finasirati uskoro i da ce prestati potpuno uvoz ruskih derivata u zemlje EU. Problem je sto to finansiranje traje sve ovo vreme dok traje klanica u Ukrajini, a drze se nekakve lekcije o moralu. To su fakti i nikakvo mlacenje prazne slame to ne moze da ospori. 

Posted

Nije tema, ali bukvalno bi se Rusija raspala da nije zemalja EU jos 2023-24te, i svakodnevne kupovine i uvoza gasa i nafte, koja se nece sigurno zavrsiti 2027e. A cim se rat zavrsi za par godina, bice prvi u redu da nastave kupovinu i saradnju sa rusijom, al' eto narativ je da se srpskim parama ubijaju ukrajinci.

• Like 1