melankolic Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, Perkos2 said: Koga li to sluša porfirije? DB i hulju ili nekog drekavca. Od 1945 pa do danas jedino je Patrijarh Pavle uspeo da se barem malo otrgne iz kandži DB, ostali igraju kako im se kaže. Ne znam od kud priča o Makedoniji kad je baš porfirije sklopio mir i priznanje sa MPC i tu sad cveta cveće. Što se Crne Gore tiče tamo jvala bogu Mitropolija radi samostalno i ne haje za hulju i DB. Zato su i počistili don mila. Vernici koji psuju boga i ne pridržavaji se ni jednog pravila crkve su samo glumci, ne postaje se vernik kupovinom velike sveće i nošenjem velikog kolača za slavu koju slavi u kafani. Gospodin Milo Đukanović je pogrešio što nije Amfilohija & co. proglasio personama non grata u CG i momentalno ih isporučio Srbiji zbog udruživanja radi destabilizacije države i političkim aktivnostima u cilju stvaranja marionetske vlasti Srbije u CG (što sada imamo). Nakon odlaska s vlasti opet su se bradonje povampirile i udružile se s pučistima i ruskim špijunima u CG. Članak je od pre pola godine i tu je sve objašnjeno (skoro sve jer se ne spominje dizanje spomenika koljaču i otvorenom nacističkom slugeranu, četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću) a što demantuje perkosa da crnogorske bradonje ne sarađuju s režimom u Srbiji. 1 3
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Promena nabolje dolazi kada mi možda zarađujemo više i živimo bolje, ali smo isto tako svesni da nije svakom komšiji toliko dobro i da sistem nije jednako fer prema svima nama. Kada smo spremni da se solidarišemo i pomognemo ne brinući samo i isključivo o svojoj guzici. Ili kada brinemo o svojoj guzici ali gledamo malo dalje od ovog dana i vidimo da nam sutra možda neće biti ovako dobro jer sve odlazi dođavola pa možda inaša pozicija ili kada vidimo malo šire od "zadovoljio sam potrebe i sad ću tako svaki dan, briga me za bolje od toga". Sve nabrojano su legitimni razlozi za zahtevanje promene nabolje i to su dobri pokazatelji da su se oni koji traže tu promenu odmakli od borbe za puko preživljavanje i žele zaista bolje i uređenije društvo. 2
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 2 minutes ago, melankolic said: Gospodin Milo Đukanović je pogrešio što nije Amfilohija & co. proglasio personama non grata u CG i momentalno ih isporučio Srbiji zbog udruživanja radi destabilizacije države i političkim aktivnostima u cilju stvaranja marionetske vlasti Srbije u CG (što sada imamo). Jebote, u kojoj ti Evropi živiš? U ovoj koju ja znam, države ne mogu da proglase svoje državljane personama non grata i da ih isporuče nekom drugom. Koje su to evropske vrednosti koje ti zastupaš? Isto kao i Milo, puno priče o Evropi a u stvarnosti se svelo na dva kotorska sela. Nekoliko godina kasnije im litijaši zatvaraju poglavlja... 1
melankolic Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 12 minutes ago, Barkley#34 said: Jebote, u kojoj ti Evropi živiš? U ovoj koju ja znam, države ne mogu da proglase svoje državljane personama non grata i da ih isporuče nekom drugom. Koje su to evropske vrednosti koje ti zastupaš? Isto kao i Milo, puno priče o Evropi a u stvarnosti se svelo na dva kotorska sela. Nekoliko godina kasnije im litijaši zatvaraju poglavlja... Informiši se prvo o situaciji u CG pre nego što kreneš bilo šta da komentarišeš. Uostalom, medijska scena neke države je slika i prilika političkih odnosa- skoro svi beogradsko-centralistički mediji operišu u CG, čak i sa onih manjih (kao što je bila tv Podgorica su proterani cg independisti) i sada je CG elita samo nekakav prilepak beogradskih dvorskih krugova. Jedino što ih spasava (i vodi ka EU) je što se distanciraju od Rusije (što ne idu kao ovi iz Beograda Putinu na poklonjenje) i što ispunjavaju zahteve EU po pitanju sankcija Rusiji (posebno po pitanju vlasništva nad nekretninama). Sve ostalo je lizanje sa lomparistima u Beogradu. I ne vidim da je organizovani kriminal pobeđen odlaskom “don” Mila. Toliko su se svi ovi vaši veliki opozicionari i šolakovci upinjali da dokažu da je Milo Don Corleone Balkana a ovamo im se sada međusobno ubijaju Kavački i Škaljarski klan. Edited 16 hours ago by melankolic
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Hahahaha, šou si, majke mi. Naravno da tamo razni, što Vučićevi, što Putinovi igrači pokušavaju da zaustave CG, ali ima to baš i ne uspeva, kao što ne uspeva ni političkom krilu mafije koja se krije iza maske indipendista (mnogi od njih su usput i šovinisti) jer su te dve grupe "najbolji neprijatelji". Ne uspeva im jer su se neke stvari dogovorile i mogu samo da izvuku najbolje za sebe u tom procesu ili da propadnu uludo. Btw, nisi odgovorio koja evropska zemlja isporučuje svoje državljane drugoj?
melankolic Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 6 minutes ago, Barkley#34 said: Hahahaha, šou si, majke mi. Naravno da tamo razni, što Vučićevi, što Putinovi igrači pokušavaju da zaustave CG, ali ima to baš i ne uspeva, kao što ne uspeva ni političkom krilu mafije koja se krije iza maske indipendista (mnogi od njih su usput i šovinisti) jer su te dve grupe "najbolji neprijatelji". Ne uspeva im jer su se neke stvari dogovorile i mogu samo da izvuku najbolje za sebe u tom procesu ili da propadnu uludo. Btw, nisi odgovorio koja evropska zemlja isporučuje svoje državljane drugoj? Šovinisti, kažeš? To što hoće da vode svoju državu bez uticaja Beograda i što bi zaustavili litijaše i graditelje limenih crkvica da im seire po njihovoj (!) zemlji. izgleda da se nisam prevario u oceni da su u Srbiji sve nekakve Kurte i Murte koji jašu istog (velikosrpskog) konja. Tako vam Svetog Lomparija. 1
Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Ok, ova tema ne služi za ovu priču, ne treba da je zagađujemo našim diskusijama. Svoje neznanje o CG možeš da pokažeš na odgovarajućem delu foruma. Isto tako, u svoje ime mogu da te zamolim da ne glasaš na izborima u Srbiji, kad god budu bili. Neće se moći živeti od tih herojskih činova koji će nam doneti promene i kasnijih prozivki.
melankolic Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Slažem se, nemoj da zagađuješ temu iskonstruisanim udbaškim pričama o Milu šefu mafije koji i posle odlaska s vlasti uz pomoć svojih independista koji su potpuno skrajnuti i čiji su mediji (npr. Antenam M) pod istim udarom, kao N1 i Nova S u Srbiji, nekakvo političko krilo mafije. Jedinstven slučaj u svetu da mafija svoje glasnogovornike namerno sklanja iz žiže javnosti. Možda zato što su konačno reformisti Spajić, Milatović i Abazović spasili svojim natprirodnim moćima CG od smrtonosnog zagrljaja Škaljaraca i Kavača? Edited 15 hours ago by melankolic
Perkos2 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Helena said: Edit - Ovo ću možda kasnije Oni su vernici, u očima svojim i očima popovskim. Da ne listam šta je sve Prvoslav govorio za ovo kratko vreme od "kad je slušao Azru" do sad, sa sve nadstrešnicom. A svedočila sam svojim ušima kad su popovi psovali boga. A ti inače misliš da se ti pridržavaš pravila? Pa ne bi sa mnom razgovarao sa se pridržavaš. I takvi, nakaradni kakvi jesu već 2000 godina, neprestano šire ljubav i mir. Žrtve se ne broje, a bogatstvo se skriva. I cveće cveta veliš. Nemaš saznanja ni koje sam nacije ni da li sam vernik ili ne ali imaš "hrabrosti" da li se ja pridržavam pravila. Lično volim da razmenim mišljenje sa osobama koje imaju totalno različite stavove, ne mislim da ja i moja ideologija trebamo biti jedini na ovom svetu. Zna se koje su dve zločinačke ideologije zagovarale to, jedne smo se otarasili ali komunjare imaju sposobnost transformacije i dalje nam zagorčavaju život. Nadam de ne još dugo.
Helena Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Ali što se ti nađeš uvređenim kad ti repliciram na pitanja koja si sam otvorio? I što peniš kad se napadne na crkvu? Crkva napada mene ceo moj život. Što se pak tiče sposobnosti transformacije, SPC je tu nenadjebiva.
Smrtokapa Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 5 hours ago, Barkley#34 said: Isto tako, u svoje ime mogu da te zamolim da ne glasaš na izborima u Srbiji, kad god budu bili. Neće se moći živeti od tih herojskih činova koji će nam doneti promene i kasnijih prozivki. Nebitno je, Mel bi svakako glasao za fantomsku prozapadnu listu kojoj će sns dati glasove za kandidaturu da bi odvukli makar 0.1% neinformisanih i fundamentalističkih glasova, a kada i budu dobili tih 0.1% to će biti dokaz da je samo 0.1% građana Srbije prozapadno nastrojeno. 1
Perkos2 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 hours ago, Helena said: Ali što se ti nađeš uvređenim kad ti repliciram na pitanja koja si sam otvorio? I što peniš kad se napadne na crkvu? Crkva napada mene ceo moj život. Što se pak tiče sposobnosti transformacije, SPC je tu nenadjebiva. sve argumentovano, svaka čast! vidi se kumrovačka škola
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ostaviću ovo ovde. Da biste razumeli kontekst napisaću samo da je u pitanju konkurs koji su mnogi pripadnici naučne zajednice Srbije pripremalni mesecima, dakle oformljavanje timova, pravljenje plana budžeta, samo pojašnjenje cilja istraživanja i slično. Veliki posao da bi se samo konkurisalo, i onda ga ovo govno od države jednostavno odbaci da bi pravilo lopovski expo. 1 5
fancy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Perkos2 said: sve argumentovano, svaka čast! vidi se kumrovačka škola ...reče polazik ravnogorske večernje. 2025 AD, Partizani vs četnici, what a time do be alive
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Helena vs Perkos na temu crkve was not on my 2025 bingo card, but I'm here for it. 1
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Rio Tinto odustaje od Jadra, za sada makar Quote Rudarska kompanija Rio Tinto odložila je projekat eksploatacije litijuma u dolini reke Jadar u zapadnoj Srbiji, piše agencija Blumberg pozivajući se na interne dokumente australijske kompanije. Blumberg je imao uvid u memorandum koji je upućen ove nedelje i u kojem se navodi da će projekat Jadar biti stavljen u status "nege i održavanja" (konzerviran). "Imajući u vidu odsustvo napretka sa dozvolama, nismo u poziciji da održavamo isti nivo alokacija troškova i i rersursa", piše u memorandumu. Jedan portparol koncerna potrvdio je sadržaj memoranduma, ali je odbio da dodatno komentariše.https://n1info.rs/biznis/blumberg-rio-tinto-konzervira-projekat-jadar/ Uradiću jedan selfqoute pošto smo pričali o ovome malo letos On 7/14/2025 at 1:07 PM, nemanjaol said: Kod nas je priča sa litijumom poprimila mitološke oblike. Istina je da nalazište u Jadru jeste veliko i bitno, ali daleko od toga da je to glavna motivacija za celo ophođenje EU prema nama. Ja to više vidim kao ako prođe, prođe metod, ali da su vremenom skontali da su problemi vezani za izvođenje tog projekta u Srbiji preveliki i da je cena otvaranja rudnika na lokaciji poput Jadra prevelika i da je bolje resurs dobiti na drugačiji način. Što se tiče litijuma, ova dva grafika su sve što treba da znate Potvrđene rezerve litijuma na svetu rastu zato što se zbog rastućih potreba vrši sve više istraživanja Cena je posledično u padu pošto je proizvodanja porasla Već sam pisao da je moje mišljenje da EU podržava Vučića pre svega zbog mišljenja i priče koja im je uspešno prodata da su Srbi grupa krvožednih manijaka koji jedva čekaju da ponovo zarate sa komšijama, pa je zato bolje da Vučić to drži pod kontrolom nego da dođe neki nepoznati akter koji potencijalno može da ponovo napravi sranje u vreme kada EU to nikako nije potrebno s obzirom na rat u Ukrajini. Da dodam samo, to ne znači da generalno namera i ideja nije bila: hajde da mi to radimo u Srbiji, tu nam je lakše da namirimo vlast i da nas se pusti da to radimo bez prevelikog opterećivanja sa sistemima kontrole i zaštite 1
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Rešenje konačno na vidiku: MOL najbliži kupovini 11,3 odsto NIS-a https://www.nin.rs/politika/vesti/94820/resenje-konacno-na-vidiku-mol-najblizi-kupovini-113-odsto-nis-a
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 31 minutes ago, fancy said: ...reče polazik ravnogorske večernje. 2025 AD, Partizani vs četnici, what a time do be alive ima li gde takva škola da je upišem pod stare dane? inače sam i ja bio predložen za tu kumrovačku ali sam odbio da budem đak kominterne
Nicklord Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 hours ago, melankolic said: Gospodin Milo Đukanović je pogrešio što nije Amfilohija & co. proglasio personama non grata u CG i momentalno ih isporučio Srbiji zbog udruživanja radi destabilizacije države i političkim aktivnostima u cilju stvaranja marionetske vlasti Srbije u CG (što sada imamo). Nakon odlaska s vlasti opet su se bradonje povampirile i udružile se s pučistima i ruskim špijunima u CG. Članak je od pre pola godine i tu je sve objašnjeno (skoro sve jer se ne spominje dizanje spomenika koljaču i otvorenom nacističkom slugeranu, četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću) a što demantuje perkosa da crnogorske bradonje ne sarađuju s režimom u Srbiji. Odakle sad ovo ljubljenje i dizanje ratnih zločinaca u nebo? 2
Stiletto Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 14 hours ago, Helena said: I da, Srbi su religiozni, glas popa u selu je jači od glasa lekara i učitelja. Koliko su Srbi religiozni bi se najbolje pokazalo da se u Srbiji po ugledu na Nemačku uvede Kirchensteuer, crkveni porez. Ako se izjašnjavaš kao vernik, plaćaš 8% dodatnog poreza. Od tog novca se plaćaju svi crkveni obredi pa tako ne plaćaš popu ništa za venčanje, krštenje, sahranu... U roku od šest meseci 90% Srba bi se izjašnjavalo da tu ateisti. 10 hours ago, melankolic said: Gospodin Milo Đukanović je ratni zločinac direktno odgovoran za granatiranje Dubrovnika i za sve zločine u dubrovačkom zaleđu i Konavlima koje su počinili JNA i paravojne formacije početkom devedesetih, koji je morao biti procesuiran u Hagu i na doživotnoj robiji do sada. Uzdizanjem ratnih zločinaca titulom "gospodin" samo pokazuješ na čijoj si konkretno strani. 4
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, Perkos2 said: inače sam i ja bio predložen za tu kumrovačku ali sam odbio da budem đak kominterne (nadam se da su te bar Vatikan i CIA ostavili na miru ) E, sad se već hvalimo, ali ne pišeš čime si zaslužio da te predlože I tako, na kraju ćeš da skapiraš da se ti i Helena u stvari znate s pratijskih sastanaka i da je ovo ovde samo jedan od standardnih Sukoba na levici Da se pohvalim i ja - ja im 2 put odbio predlog za ulazak u SK, što im je bio svojevrsni šok, pogotovo 2. put, u JNA (jbg, kad sam bio mlad pa nisam služio u Kraljevoj Vojsci ko ti)
Stiletto Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 15 minutes ago, Volter said: Rešenje konačno na vidiku: MOL najbliži kupovini 11,3 odsto NIS-a https://www.nin.rs/politika/vesti/94820/resenje-konacno-na-vidiku-mol-najblizi-kupovini-113-odsto-nis-a Još "samo" da OFAC potvrdi da to tako može... 1
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 15 minutes ago, fancy said: (nadam se da su te bar Vatikan i CIA ostavili na miru ) E, sad se već hvalimo, ali ne pišeš čime si zaslužio da te predlože I tako, na kraju ćeš da skapiraš da se ti i Helena u stvari znate s pratijskih sastanaka i da je ovo ovde samo jedan od standardnih Sukoba na levici Da se pohvalim i ja - ja im 2 put odbio predlog za ulazak u SK, što im je bio svojevrsni šok, pogotovo 2. put, u JNA (jbg, kad sam bio mlad pa nisam služio u Kraljevoj Vojsci ko ti) CIA je uvek tu negde a Vatikan daleko, mada su izgradili katedralu umesto škole gde sam bio đak prvak. predložili me drugovi omladinci Albanci sredinom 80-tih, kažu "dobar si momak" a oni tad imali većinu i izglasaše me lagano za kumrovec, nije bilo lako otkačiti se te muke🤥 ja nisam u sukobu ni sa helenom niti bilo kojim drugim forumašem, kad neko napiše nelogično ili netačno reagujem da to popravim, neki prihvate a neki se malo koprcaju da pokažu da su bezgrešni, ništa lično.
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 minutes ago, Stiletto said: Još "samo" da OFAC potvrdi Oh-fuck
melankolic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Stiletto said: Još "samo" da OFAC potvrdi da to tako može... A što ne bi moglo? Opet bi ruska nafta preko MOL-a dolazila u Srbiju, doduše oročeno na godinu dana a kupovao bi se američki gas. Do tada će već Rusija da dođe na izvorište Dunava i nema brige.
Recommended Posts