Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, Volter said:

Mogao je pomoćnik policije i izveštaj iz Leskovca, tipa - Na utakmici u Leskovcu prisustvovalo je 37.457 građana. Srbija je pobedila 3:0.

Nismo daleko od toga

• Like 3
Posted
On 10/11/2025 at 12:31 PM, Barkley#34 said:

Sve više mi se čini da je ovo igrokaz a da se rešenje već zna, nego mora malo da se dramatizuje. Da su zaista u frci, ovaj sastanak bi bio sazvan i planovi traženi još kad su prve sankcije uvedene, a optimalno bi bilo da se to desilo još ranije.

Drugo, nije Nis upropaštavan da bi se po manjoj ceni prodao Rusima nego da bi se pokralo što više pre nego što ode. Bio je ogroman šok i za njih kada se ispostavilo da je preuzeti dug bukvalno duplo veći nego što je pominjano tokom pregovora.

Da vise odbacimo tu pricu da zvalonja ima neki plan...nema....nikad ga nije ni imao jer nema blage veze o svetskoj politici. 

Jedino resenje sada je nacionalizacija, to su amerikanci i porucili. Vreme za prodaju je proslo, imali su 9 meseci za to. Sada svaka transakcija mora da bude odobrena od ofac-a, a sankcije su takve da ce se i prodaja smatrati finansiranjem agresije na Ukrajinu. Da su hteli da prodaju, Rusi bi prodali do sada ali njima taj novac nista ne znaci. Pre bi dozvolili da kompanija propadne. Nazalost idiotizmi sekte koji su Srbiju vezali 110% za Rusiju stizu na naplatu. Odbijali su bilo kakvu diversifikaciju jer se psiho plasi Putina.

• Like 1
Posted

A što se psiho plaši Putina? Zato što Putin jedini ima veći rejtin u Srb od Vučića, izneo je pare tamo, zavrnuce nam gas pa sjebati privredu i urbanu populaciju koja se greje na gas hence novi protesti, plasi se rtanjskog čaja, ili sve to kombinovano?

Kako god da bude najebali smo zbog 5d šahiste.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
15 minutes ago, ras kass said:

Da vise odbacimo tu pricu da zvalonja ima neki plan...nema....nikad ga nije ni imao jer nema blage veze o svetskoj politici. 

Jedino resenje sada je nacionalizacija, to su amerikanci i porucili. Vreme za prodaju je proslo, imali su 9 meseci za to. Sada svaka transakcija mora da bude odobrena od ofac-a, a sankcije su takve da ce se i prodaja smatrati finansiranjem agresije na Ukrajinu. Da su hteli da prodaju, Rusi bi prodali do sada ali njima taj novac nista ne znaci. Pre bi dozvolili da kompanija propadne. Nazalost idiotizmi sekte koji su Srbiju vezali 110% za Rusiju stizu na naplatu. Odbijali su bilo kakvu diversifikaciju jer se psiho plasi Putina.

Ja odavno govorim da on vodi spoljnu politiku isključivo onako kako će biti najbolje za njegov rejting. Klasičan avanturista koji ide od danas do sutra i zato stalno i dolazi u situraciju da je "iznenađen" ili da "nije imao izbora". Vidim na režimskim medijima da se ide na priču kako Srbija tu ništa nije kriva nego smo žrtve borbe SAD i Rusije. A ako se setite Vašingtonskog sporazuma iz 2020. tu mu je pisalo da treba da krene u diverzifikaciju nabavke energenata a on tu prstom nije mrdnuo i sada je "iznenađen" kada mu isti taj Tramp uvodi sankcije. Jedan običan sebični avanturista koji samo o svojoj fotelji misli.

• Like 9
Posted
8 hours ago, ras kass said:

Da vise odbacimo tu pricu da zvalonja ima neki plan...nema

Ne mislim da ima plan nego da ga zna jer ga dogovaraju jači igrači od njega. On je imao vremena da nešto uradi, kao što kažu kolege ali pošto je po običaju otezao i čekao da se stvari same reše sad će to rešiti neko drugi direktno a on će morati da ga sprovede, svidelo se to njemu ili ne. Zato opet ide na kartu kako se bori ali ne može jadan jer drugi ne daju.

• Like 1
Posted
10 hours ago, Klotzen said:

Ja odavno govorim da on vodi spoljnu politiku isključivo onako kako će biti najbolje za njegov rejting. Klasičan avanturista koji ide od danas do sutra i zato stalno i dolazi u situraciju da je "iznenađen" ili da "nije imao izbora". Vidim na režimskim medijima da se ide na priču kako Srbija tu ništa nije kriva nego smo žrtve borbe SAD i Rusije. A ako se setite Vašingtonskog sporazuma iz 2020. tu mu je pisalo da treba da krene u diverzifikaciju nabavke energenata a on tu prstom nije mrdnuo i sada je "iznenađen" kada mu isti taj Tramp uvodi sankcije. Jedan običan sebični avanturista koji samo o svojoj fotelji misli.

Ne. On je prilagodio svoju politicku i partijsku politiku prema, sada vec visedecenijskim, srpskim strategijskim i strateskim interesima, pa se zbog toga civilima cini da je spoljna politika avanturizam sadasnjeg rezima. 

Posted

Nisam bio tu za ovu raspravu od subote, ali evo ako mogu malo da umirim Utopistu i Vasu, u međuvremenu sam i iz prve ruke čuo ono što je neko pomenuo da je baš nedavno izjavio neko od studenata na tv-u. Ne pravi se samo lista za izbore, već se prave i operativni timovi za resore.

Konkretno za dve osobe za koje sam čuo da im je upućen poziv bih smeo ruku u vatru da stavim da bi radile odličan posao, i ne mogu biti dalje od srbovanja i mitomanije, mada ne znam da li su prihvatili poziv.

Pripreme za kampanju su u toku, organizuje se i protest u NS. Ponovo će biti pešačenja kroz celu zemlju, jeste da je već iskorišćena karta, ali taman da vidimo kako će proći i kakva je podrška u poređenju sa situacijom u februaru.

• Like 5
  • Love 6
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

Eno ga DJV otkriva nove dokaze o padu nadstresnice i optuzuje neke ljude al samo se ukopava ju ju ju.

Meni je ova taktika malo nejasna. Da li zaista ima toliko puno neopredeljenih ili onih koji se dvoume, jer mene na primer sva svetska propaganda koju lansira Vu*ić ne može naterati, ne da glasam za njega, nego da uopšte tu splačinu odgledam. Ja mahnito skipujem njegove reklame za Expo na tjubu.

Ja cenim da ništa ne može promeniti stav onih koji su za studente. Takođe mislim da će svi uhlebljeni i ucenjeni glasati za vlast pa i tu nema pomaka. Pitanje je samo masovnosti na izborima i ima li nas više.

Posted
2 minutes ago, JPM said:

Meni je ova taktika malo nejasna. Da li zaista ima toliko puno neopredeljenih ili onih koji se dvoume, jer mene na primer sva svetska propaganda koju lansira Vu*ić ne može naterati, ne da glasam za njega, nego da uopšte tu splačinu odgledam. Ja mahnito skipujem njegove reklame za Expo na tjubu.

Ja cenim da ništa ne može promeniti stav onih koji su za studente. Takođe mislim da će svi uhlebljeni i ucenjeni glasati za vlast pa i tu nema pomaka. Pitanje je samo masovnosti na izborima i ima li nas više.

Ma nije nikakva taktika vec je u fazonu da prica pa kod koga se zalepi.Pa onih kod kojih se zalepi ce nama da objasnjavaju neke stvari a mi cemo da ih odjebemo i stvara se ta podela i tenzija.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Ma nije nikakva taktika vec je u fazonu da prica pa kod koga se zalepi.Pa onih kod kojih se zalepi ce nama da objasnjavaju neke stvari a mi cemo da ih odjebemo i stvara se ta podela i tenzija.

Negde sam pročitao mini analizu koja u principu kaže da je poenta toga bacanje koske drugoj strani.

Kao da se svi sablažnjavaju ili sprdaju sa pričom o Bačulovom i stanici, ali da za to vreme niko ne priča o korupciji, ili pita šta se desilo sa istragom TOK-a, kad će Vesić biti saslušan i slično.

Ne znam, deluje da bi moglo da ima smisla. A i da je deo te njihove gneralne kampanje zagađivanja javnog prostora plus verovatno stvarno ima i bolesnika koji u to veruju

• Like 2
Posted (edited)
7 minutes ago, nemanjaol said:

Negde sam pročitao mini analizu koja u principu kaže da je poenta toga bacanje koske drugoj strani.

Kao da se svi sablažnjavaju ili sprdaju sa pričom o Bačulovom i stanici, ali da za to vreme niko ne priča o korupciji, ili pita šta se desilo sa istragom TOK-a, kad će Vesić biti saslušan i slično.

Ne znam, deluje da bi moglo da ima smisla. A i da je deo te njihove gneralne kampanje zagađivanja javnog prostora plus verovatno stvarno ima i bolesnika koji u to veruju

Pa upravo to, trpaju nas nekakvim TZ da se o tome prica.Da nije problem korupcija koja je to dovela vec neki drugi faktori.I vrtenje u matricu.

Uglavnom zlo.

Spoiler

Btw izvinjam se na ovome.

Edited by Don Dusko
Posted

Da, ali te torije zavere realno nemaju uticaj na opredeljenje. Ili sam ja naivan?

Mislim, ako neko stvarno misli da je neko izvršio teroristički napad na jebenu Svrbiju na jebenoj železničkoj stanici, taj stvarno ima mentalnih problema. Teroristički napadi se rade tako da izazovu masovni strah među građanstvom. Zato je gađan World trade center, a ne zato što je visoka zgrada.

Posted

Interesantan je tajming, objavio je vest danas u podne kad počinje jedan od najbitnijih sastanaka Vučića i predstavnika Gazproma. Po meni, samo skretanje pažnje sa problema, ništa više.

Mada istina je da ima jedan procenat ljudi koji će poverovati u te ludosti.

• Like 1
Posted
2 hours ago, JPM said:

Da, ali te torije zavere realno nemaju uticaj na opredeljenje. Ili sam ja naivan?

Mislim, ako neko stvarno misli da je neko izvršio teroristički napad na jebenu Svrbiju na jebenoj železničkoj stanici, taj stvarno ima mentalnih problema. Teroristički napadi se rade tako da izazovu masovni strah među građanstvom. Zato je gađan World trade center, a ne zato što je visoka zgrada.

Svojevremeno je na N1 jedan marketinški stručnjaj to dobro pojasnio. Sve te njihive priče i teorije su nsjpre sračunate da učvrste one koje su već njihovi članovi i pristalice. Tek u trećojj, četvrtoj liniji mogu imati za cilj da privuku neopredeljene, a tek na poslednjem nestu one koji su protiv režima. Naravno ima ovoga što je ovde već rečeno- namere da se zatrpa prostor makar i najluđim teorijama, samo da se ne bi razgovaralo o pravim temama. Tako da nepomeniku odgovara i kad se mi zabavljamo mimovima sa Bačulovim

• Thanks 1
Posted
2 hours ago, JPM said:

Onim njegovim glasačima koji veruju u njegove bajke, mora ovakvim pričama redovno da zaliva bes prema studentima. Bez obzira što je takvima mišljenje zabetonirano i ne možeš ga razvaliti ni dinamitom, ipak im je potrebna doza ludila svakog dana, za svaki slučaj. Uhlebljeni i ucenjeni su mu problem. Bez njih ubedljivo bi izgubio na izborima. Jedan deo takvih se dvoumi, jedan mu je veran, a jednom delu je došlo iz dupeta u glavu i okrenuli su mu leđa. Pre neki dan sam postavio link o ženi koja je odlukom suda vraćena na posao. Ona priznaje da je bila njihov član, da je išla na skupove i glasala na izborima iz straha da ne izgubi posao. Sikterisana je sa posla jer je njen suprug viđen na skupovima studenata. Ogroman je broj uhlebljenih i ucenjenih, i mi moramo biti svesni da ako želimo da dobijemo ovo zlo na izborima, moramo jedan deo takvih naterati da promene stranu.

• Like 1