Perkos2 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Pored Srba sa Kosova i Albanci na vole da se za njih upotrebljava izraz Kosovar, i oni vode polemiku sa nekim albanskim "europejcima" koji ih tako zovu Valjda nije teško skapirati da su na Kosovu živeli Srbi i Albanci( i Crnogorci i Turci i Romi) i da ne postoji kosovska nacija koliko god to neki sa zapada bili voljni da to proguraju
40Wins Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 39 minutes ago, Stiletto said: Ivan Klajn, Rečnik jezičkih nedoumica, Četvrto prerađeno i dopunjeno izdanje, strana 87: Je li moguce da i mi i Albanci imamo izvedenice na ''ar"? (stolar, pekar itd) Ili mi koristimo samo za delatnosti?
robespierre Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Najsmešnije od svega je što već drugi put koristiš reč europejci u pežorativnom smislu, valjda misleći da se neko vređa na to, šta li.
Perkos2 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 46 minutes ago, robespierre said: Najsmešnije od svega je što već drugi put koristiš reč europejci u pežorativnom smislu, valjda misleći da se neko vređa na to, šta li. eurpejac, patrijota, kosovar, ima li neke razlike?
robespierre Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Pa nema, to i jeste poenta, na takve ''uvrede'' mogu da se pecaju samo balkanoidi.
Perkos2 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 24 minutes ago, fancy said: Ima, prvi je za Evropu. Onda se ne računa😄
Son_of_a_gun Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, robespierre said: Ironije li, dobar deo glasačkog tela kojem se ovo dvoje članova OGK obraća nikada u životu nisu probali škampe. Kasnim na žurku k’o Brnaba na sastanak kod Žvalibabe. Ako treba da ispadnem seljačina najbolje ovako aMoNiNmO. Nisam nikad probao škampe iako je bilo prilike, nije da nije, ali nikad nisam uspio da prokljuvim kako i šta se ondje jede. Izgledalo mi je uglavnom kao puno posla, malo hrane i dosta dobra prilika da se provalim k’o Gangula.
Perkos2 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, robespierre said: Pa nema, to i jeste poenta, na takve ''uvrede'' mogu da se pecaju samo balkanoidi. Ja nikad nisam ni pastrmku pecao pa ne nameravam ni po forumu to da radim a "europejac" koristim za osobe koje se lažno presdstavljaju da su zastupnici evropskoh vrednosti, da ih razlikujem od osoba koje iskreni zastupaju te vrednosti.
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 49 minutes ago, Son_of_a_gun said: Ako treba da ispadnem seljačina najbolje ovako aMoNiNmO. Nisam nikad probao škampe iako je bilo prilike, nije da nije, ali nikad nisam uspio da prokljuvim kako i šta se ondje jede. Izgledalo mi je uglavnom kao puno posla, malo hrane i dosta dobra prilika da se provalim k’o Gangula. Pre nekih 10 godina sam po prvi put, na moru, naručio škampe na buzaru. Nakon nekih pet minuta sam odustao i onda ih potamanio sa sve oklopom 3 1
Geronimo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Aleksandar PunjenaLignja Vucic Sinisa Skamp Mali Ana Ga(m)bor Brnabic Dragan MafijaskaHobotnica Vucicevic Nabijem ih sve od reda na njihove Gusti mora... Mekusac do mekusca... Edited 5 hours ago by Geronimo 5
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Gde god da ga snimaju ili slikaju, on izgleda kao da mu tu nije mesto. Retko neharizmatičan stvor.
Son_of_a_gun Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Možda mu ove dvije požeške šljive što je lizn’o pomognu da pronađe mudanca i raspiše izbore.
Barkley#34 Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago 11 hours ago, Mina D. Harker said: S druge strane, s našim Ganjanima bi u bliskoj budućnosti mogli ozbiljno da popravimo fudbalsku repstaciju Pazi, Ganci već sada vladaju srpskim fudbalom, kriminal u njemu nikad veći a repstacija i dalje loša. 12 hours ago, NMX said: Mislim da je velika predrasuda da takvi Rusi uopšte postoje. Ti koji bi došli ovde i zapucali u kafanu sa Srbendama i vikali Srbi naša braća. Ti Rusi ne postoje (a da nisu neki od ovih na vlasti koji kroz takav narativ guraju sva ostala sranja). Postoje takvi, npr. navijači većih klubova, plus oni koji su u rovovima, što reče Kejos. Na stranu takvi, u Kalinjingradu su 2018. Rusi poprilično glasno navijali za nas protiv Švice a video sam da su i deci crtali zastave po licima. Tako da sigurno postoji sloj stanovništva koji gaji kakvu-takvu simpatiju prema nama, samo što se mi ložimo da ih je puno i da smo im ultra bitni. 11 hours ago, Stiletto said: Dosta penzosa po Beogradu kupuje u ruskim Svetofor prodavnicama. Kvalitet nikakav, ali su cene izuzetno niske u odnosu na ostale lance. Ko hoće kvalitetne ruske slatkiše, neka svrati do neke veće NIS-ove pumpe. Oni uvoze direktno iz Rusije, a cene su najmanje duplo više nego ovdašnja roba. A što se tiče Ganjana i rasizma, njega prema Afrikancima u Srbiji jako retko ima. Od šezdesetih godina prošlog veka pa do ratova devedesetih Beograd je bio domaćin mnogim studentima iz Afrike. Niko osim retkih idiota ih nije maltretirao zbog boje kože, uvek su bili "nesvrstana braća", "naše garonje" i tome slično. Srbi su rasisti prema još većoj sirotinji od njih koja živi među njima, to im daje na "značaju" da su bolji, veći, jači... a najčešće ih je samo više u rulji. Odnos prema Romima i Albancima to ilustruje najbolje. Kupio sam neki ruski sladoled na pumpi i nisam se nešto oduševio. Jedna koleginica povremeno donese razne čokoladne slatkiše, kao čokoladne bombone, jedna vrsta je iznenađujuće dobra a ostalo onako. .............. Što se tiče rasizma, mislim da je kod nas u manjini onaj originalni rasizam, da zaista neko misli da su ljudi druge boje kože manje vredna bića. Uz ovo što ti navodiš dodao bih da je češće u pitanju rodovsko-plemenska netrepeljivost prema svemu spolja, od susednog sela, kraja, regiona pa dalje, a u slučaju druge rase je najlakše naći razliku i ispljunuti je. Neverovatno je videti kad se neko oduševljava tamnoputim igračem svog tima a onda majmunskim kricima proziva tuđeg. Kakvi su tu lomovi u glavi... Dodatno, kad vidiš da je taj neko beda, lakše podnosiš svoju ako ga poniziš, makar bio iste rase i vere - kao čest potcenjivački odnos prema Rumunima, npr. 2
Helena Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 11 hours ago, Stiletto said: Dosta penzosa po Beogradu kupuje u ruskim Svetofor prodavnicama. Kvalitet nikakav, ali su cene izuzetno niske u odnosu na ostale lance. Ko hoće kvalitetne ruske slatkiše, neka svrati do neke veće NIS-ove pumpe. Oni uvoze direktno iz Rusije, a cene su najmanje duplo više nego ovdašnja roba. A što se tiče Ganjana i rasizma, njega prema Afrikancima u Srbiji jako retko ima. Od šezdesetih godina prošlog veka pa do ratova devedesetih Beograd je bio domaćin mnogim studentima iz Afrike. Niko osim retkih idiota ih nije maltretirao zbog boje kože, uvek su bili "nesvrstana braća", "naše garonje" i tome slično. Srbi su rasisti prema još većoj sirotinji od njih koja živi među njima, to im daje na "značaju" da su bolji, veći, jači... a najčešće ih je samo više u rulji. Odnos prema Romima i Albancima to ilustruje najbolje. Retko ga ima jer su i retki. Čekaj kad (i ako) dođe 100.000 ljudi druge boje kože. Zablista ćemo u punom sjaju. Ja sam sinoć pominjala vakcinalne statuse, a direktor niškog KBC-a je već stigao do "menjanja genetskog materijala Srba"...da, onaj dobro čika doktor, koji je pokupio simpatije naroda, pa i moje, za neke stavove Što se pak Rusa tiče, oni su došli dobrovoljno, meni ovo i dalje vrišti na roblje.
Recommended Posts