Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 hours ago, Perkos2 said:

Ne znam što se čudiš, deceniju i više Mek iznosi svoju netrpeljivost prema odeđenoj grupi ljudi. Svw mu smeta kod njih, i đesti rođenja i naglasak i što se međusobno posećuju i druže i svašta još. Samo mu ne smetaju evri koje ulažu u grad u kojem on živi, to nikad nije kritikovao.

Ne pokazuje Mek nikakvu netrpeljivost prema odredjenoj grupi ljudi, vec je pisao o empirijski dokazanim slucajevima Srba sa Kosova koji su se uvalili u drzavne sluzbe da smrde i ne rade nista, a u slobodno vreme nedaju Kosovo!

To sto se ti brecas na nesto sto je masa nas u unutrasnjosti videla svojim ocima, pa pokusavas da prodas onu: "Valjda cete verovati u ono sto ja kazem, a ne svojim ocima", to je tvoj licni problem. 

• Like 3
Posted
18 minutes ago, DameTime said:

Otvarate na sopstvenu odgovornost 

Nećete pridobiti mlađu ciljnu grupu ovim sranjima, next :roflmao:

Reveal hidden contents

• Ha-ha 7
Posted
9 minutes ago, 40Wins said:

Ne pokazuje Mek nikakvu netrpeljivost prema odredjenoj grupi ljudi, vec je pisao o empirijski dokazanim slucajevima Srba sa Kosova koji su se uvalili u drzavne sluzbe da smrde i ne rade nista, a u slobodno vreme nedaju Kosovo!

To sto se ti brecas na nesto sto je masa nas u unutrasnjosti videla svojim ocima, pa pokusavas da prodas onu: "Valjda cete verovati u ono sto ja kazem, a ne svojim ocima", to je tvoj licni problem. 

očito je da i ti imaš sličan problem kao Mek ali što kažeš to je tvoj lični problem, sve dok su vam "tamo neki drugi krivi" a ne loovi iz sopstvenog grada nećete izaći iz opanaka koliko god prodavali europejstvo

znači nema veze što u državnim službama smrdi neki lik iz kragujevca ili Kruševca ali je probelm kad tu smrdi neko ko je još i platio nekom iz KG ili KŠ za to mesto

čudne kriterijume imate za obrazovane ljude   

Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

Ja sam Ruse upoznao u posve drugačijem okruženju - živeći kratko u Americi..imao bih šta napisati. I o Ruskinjama :wicked:

Pa, da. 

Ovamo Putin ovo, Putin ono a kad neka prelepa Anjuška ili Maša uveče uđu u američki klub, brat Crni, solidno pijan - oblači Aršavinov dres, tiho pevuši Россия — священная наша держава dok ostale muškarce iz kluba nudi čajem pre vagona za gulag :s_d:

• Ha-ha 6
Posted (edited)

Ironije li, dobar deo glasačkog tela kojem se ovo dvoje članova OGK obraća nikada u životu nisu probali škampe. Nadam se da će ubrzo ovako da sede na optuženičkoj klupi.

Inače, zgotivio sam se sa jednim Rusom koji je ovde došao sa ženom, Ruskinjom, i u međuvremenu se razveo. Kaže, svanulo mu od kad je krenuo da dejtuje Srpkinje, ne očekuju da im budeš sponzor kao šta svaka Ruskinja, čak i one ''liberalne'', očekuje. 

Edited by robespierre
  • Ha-ha 7
Posted

Imam ja jednu anegdotu o Ruskinjama. Kad sam bio u Dohi upoznam preko prijatelja nekog "pravog" Katarca (ima ih svega oko 500k u celoj državi, velika većina ne radi ništa jer je sve nasledila plus država nenormalno pomaže etničke Katarce), e taj lik došao na žurku sa jednom stereotipnom Ruskinjom, plava kosa, plave oči, duge noge, manekenska građa. E sad ništa tu ne bi bilo čudno da se nije ispostavilo da ta Ruskinja ne zna reč ni engleskog ni arapskog, a da gospon Ali ne zna reč ruskog, a od engleskog zna yes, no i upotrebu pantomime. On 50+ i ružnjikav. Što bi se reklo, ljubav na prvi pogled, razumeju su očima i konkludentnim radnjama. 😄 

• Ha-ha 12
Posted
2 hours ago, fancy said:

ja bih ga i ispisao al sam zaboravio kako se zvao tadašnji lik valjda ministar inostranih poslova

Igor Ivanov, raspali.

(Alternativno, ako nije mip, može biti samo Jevgenij Primakov.)

Posted

Meni nije krivo sto su dosli Rusi u ovom masovnom broju iako ih nesto ne cenim narocito kao karaktere, jer ta demografija koja je dosla jeste neka mahom srednja i srednja visa klasa iz Moskve i Petrograda koja i medju samim Rusima ima reputaciju hladnoce, nepristojnosti (neuctivosti) i arogancije.

Sa druge strane, oni su istovremeno poprilicno obrazovani i ljubitelji umetnosti, mirni i introvertni, sa decom i kucnim ljubimcima pobegli od rata I nemastine. Mnogo vise ostavljaju nego sto uzimaju svojim prisustvom.

Na primer, uopste nije slucajnost da su bas njihovim dolaskom poceli mnogo cesce da dolaze mjuzikli u Beograd. Stavise, imam podatak da je neka ekipa Rusa direktno lobirala I angazovala se da se pojaca kulturno sadrzaj. 

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Smrtokapa said:

Igor Ivanov, raspali.

Ćelava pičketina koja je doletela u Beograd 6. oktobra ujutru da spreči revolucionarnu pravdu i ponavljanje rumusnkog screnarija. Takođe i neko ko je nastavio da bude Koštunicin hendler u narednim mesecima

• Thanks 2
Posted
1 minute ago, Smrtokapa said:

može biti samo Jevgenij Primakov

Meni liči da je ovaj, stalno su ga pominjali na TVu, baš mi ovo ime ring a bell, dakle...

Kad je krenulo bombardovanje, Rusi naravno u Ujedinjenim Nacijama ulažu protestnu notu, i ovaj ti krene "svaka akcija NATO protiv Srba će nas naterati da stavimo naše jedinice u pripravnost..."

Na šta mu predstavnik EU odgovara "Ali sačekajte, Evropska banka je upravo pred odobravanjem vašeg kredita za koji ste skoro podneli molbu, kamate su, naravno minimalne, grejs period od 5 godina... "

Primakov: "Ali vi ne razumete, Srbi su naša pravoslavna braća i mi ne možemo dozvoliti napad na suverenu..." na šta ga prekida (jebemli ga koje bio glavni ispred Amera tada: "I Američke banke su spremne da u obnovu Rusije ulože i duplo veću sumu nego što se tražili, s grejs periodom od 10 godina, i još manjim kamatama..."

Primakov: "Mi ćemo ipak biti prinuđeni da podignemo borbenu gotovost i avione..." na šta se iz Japanske delegacije diže lik: "Japan je spreman da vam oprosti dugove i potpuno isključi kamatu iz kredita koji ćemo vam odobriti, uz grejs period od 20 godina..."

Primakov: "...Hoćete da ih mi bombardujemo?" :default_coffee:

Ok ili Ivanov, ko god da je, ali ne sumnjam da je ličilo na ovo :s_d:

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Perkos2 said:

očito je da i ti imaš sličan problem kao Mek ali što kažeš to je tvoj lični problem, sve dok su vam "tamo neki drugi krivi" a ne loovi iz sopstvenog grada nećete izaći iz opanaka koliko god prodavali europejstvo

znači nema veze što u državnim službama smrdi neki lik iz kragujevca ili Kruševca ali je probelm kad tu smrdi neko ko je još i platio nekom iz KG ili KŠ za to mesto

čudne kriterijume imate za obrazovane ljude   

Samo da ti objasnim razliku, ljudi sa lokala koji su zaposleni preko veze, u 95% slucajeva, zapravo idu na posao i kao nesto rade iako ih ima previse, dok se Kosovari uglavnom i ne pojavljuju na poslu, ali su prvi kad treba da se izvadi kokarda i da se prozivaju neistomisljenici, izdajnici i slicni. Pri tom, skoro uvek ih prati neki kompleks vise vrednosti, pogotovo o bitnosti Kosova i nametanje stavova i tema. Ne znam kako je moguce da masa nas to vidi, ali da to nije tacno. 🤔

Jos da dodam, sva moja empatija u vezi Kosova usmerena je ka Srbima u enklavama i za mene su oni najugrozenija etnicka zajednica u Evropi (van ratnih dejstava), i smatram da trenutna  vlast Kurtija na Kosovu sprovodi etnicko ciscenje, tj. da nema dogovora dok kosovski sponzori ne daju garancije za bezbednost tih ljudi. 

• Like 8
Posted (edited)
16 minutes ago, SuperTraktorko said:

imam podatak da je neka ekipa Rusa direktno lobirala I angazovala se da se pojaca kulturno sadrzaj. 

Hleba i igara.

Mi se ovde borimo da nam glava ostane iznad vode, a njima treba malo zabave.

Najs. Pobegli od jednog diktatora, da bi pojačavali kulturni sadržaj drugom.

Ne znam, ne mogu... 

28 minutes ago, Chaos Is Me said:

ta Ruskinja ne zna reč ni engleskog ni arapskog, a da gospon Ali ne zna reč ruskog, a od engleskog zna yes, no i upotrebu pantomime.

Možda se kao kolege joj iz Beograda i bori za pojačani kulturni sadržaj? 

Nećemo to znati jer su, o ironije, ipak našli zajednički jezik...

Edited by fancy
Posted
1 minute ago, fancy said:

Možda se kao kolege joj iz Beograda i bori za pojačani kulturni sadržaj? 

Nećemo to znati jer su, o ironije, našli zajednički jezik...

Hajdovala sam upis jer nije dobra fora kad malo bolje razmislim. 😁 Realno mogu se citirati i Rušdi i Jesenjin na maternjim jezicima, a da se prenese poruka. Jer poezija i književnost govore univerzalnim jezikom jelte.

No da, oni su se svakako sporazumeli drugim jezikom. 

Posted

Ja sam Rusima najviše kontakata imam na noćnom bazaru gde točimo pivo, Rusima se sviđa naš ĐumBeer (pale ale sa Đumbirom naravno) i već imamo standardne mušterije.

Čak je jedan momak plasirao naše pivo kod njega u kafani i prilično je dobro išlo. Njih nekoliko što sam upoznao su svi super likovi.

Generalno, baš puno Rusa bude na noćnom bazaru, vole da probaju nove stvari a imaju keša tako da nas oni i održavali u ovo vreme dok je većina novosađana po nekim protestima. 

• Like 2
Posted
27 minutes ago, 40Wins said:

Samo da ti objasnim razliku, ljudi sa lokala koji su zaposleni preko veze, u 95% slucajeva, zapravo idu na posao i kao nesto rade iako ih ima previse, dok se Kosovari uglavnom i ne pojavljuju na poslu, ali su prvi kad treba da se izvadi kokarda i da se prozivaju neistomisljenici, izdajnici i slicni. Pri tom, skoro uvek ih prati neki kompleks vise vrednosti, pogotovo o bitnosti Kosova i nametanje stavova i tema. Ne znam kako je moguce da masa nas to vidi, ali da to nije tacno. 🤔

Jos da dodam, sva moja empatija u vezi Kosova usmerena je ka Srbima u enklavama i za mene su oni najugrozenija etnicka zajednica u Evropi (van ratnih dejstava), i smatram da trenutna  vlast Kurtija na Kosovu sprovodi etnicko ciscenje, tj. da nema dogovora dok kosovski sponzori ne daju garancije za bezbednost tih ljudi. 

dovoljno si ovim boldovanim sve objasnio o sebi,mada i sotalo je na nivou priče "reče mi jedan čoek ..."

na sreću ti i mek ste ipak usamljeni slučajevi kakva masa i slične gluposti

Posted (edited)
42 minutes ago, SuperTraktorko said:

Meni nije krivo sto su dosli Rusi u ovom masovnom broju iako ih nesto ne cenim narocito kao karaktere, jer ta demografija koja je dosla jeste neka mahom srednja i srednja visa klasa iz Moskve i Petrograda koja i medju samim Rusima ima reputaciju hladnoce, nepristojnosti (neuctivosti) i arogancije.

Sa druge strane, oni su istovremeno poprilicno obrazovani i ljubitelji umetnosti, mirni i introvertni, sa decom i kucnim ljubimcima pobegli od rata I nemastine. Mnogo vise ostavljaju nego sto uzimaju svojim prisustvom.

Na primer, uopste nije slucajnost da su bas njihovim dolaskom poceli mnogo cesce da dolaze mjuzikli u Beograd. Stavise, imam podatak da je neka ekipa Rusa direktno lobirala I angazovala se da se pojaca kulturno sadrzaj. 

Ovo. 

Ironijom ili točkom istorije/sudbine, stariji Beograđani su pričali gotovo isto za Ruse Belogardejce. Inteligentni, načitani, mirni, porodični ali i nadmeni, hladni, introverti, imperijalni kompleks, bez kontakta sa lokalcima itd. Međutim sa godinama kako su se privikavali i upoznavali ostavili su neizbrisive tragove do danas. Srbija i Beograd između dva rata ne bi videla toliko vrhunskih slikara i arhitekti da nije bilo Belogardejaca. 

Na ovu našu Grand-IDJ šabaneriju od Beograda i Novog sada što smo mi ovako otvoreni i veseli napravili, oni dugoročno mogu biti melem na ranu i zaokret ka izgubljenoj kulturi i duhu velegrada. 

Give Russians a chance

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-62244121

Edited by Molina23
  • Like 1
Posted
15 minutes ago, Volter said:

Kosovari ili Kosovci? :smiley33:

Pa ne znam, evo @Perkos2 se u quotu dole ljuti, a ja nikad nisam bio nacist sa tim. Kao sto vino menjam u vinar , tako i Kosovmenjam u Kosovar, a mozda i ne treba tako. No, reci da u srpskom nema ovakvih sufiksa i da tako pisemo samo ako hocemo da uvredimo nekog, to je prilicno maliciozno. 

3 minutes ago, Perkos2 said:

dovoljno si ovim boldovanim sve objasnio o sebi,mada i sotalo je na nivou priče "reče mi jedan čoek ..."

na sreću ti i mek ste ipak usamljeni slučajevi kakva masa i slične gluposti

ti i mek ste ipak usamljeni slučajevi

kakva masa i slične gluposti

=> 

1 hour ago, 40Wins said:

"Valjda cete verovati u ono sto ja kazem, a ne svojim ocima."

Posted

Ma nisam ni ja po tom pitanju stručnjak, zato i pitam. :smiley53: Inače, da se nadovežem na tvoj prethodni komentar. Primetio sam i da postoji masa ljudi koji mrzi ljude sa Kosova upravo zbog onakvih koje si opisao u svom komentaru. Valjda misle da su svi isti. Imam i ja svoje empatije prema ljudima koji su ostali na Kosovu, imam i prema onima koje je muka naterala da ga napuste, a i prema onima koje nije možda toliko muka naterala, već želja za životom jer su videli da ga na Kosovu nema. Njihovo pravo da traže sreću na drugom mestu. Imam rođake koji su više od 15 godina živeli privatno, prodali su svoju imovinu kasnije ali to je bilo daj šta daš. Licemerni su oni koji su prodali za veliki novac a trube i dalje o Kosovu, kunu se u njega i žele još jedan juriš. Ima i ovakvih i onakvih, ne treba zbog bahatih pojedinaca misliti da su svi isti (ne mislim na tebe), a sreo sam mnogo onih koji tako razmišljaju.

• Like 1
Posted

Kosovac je ispravan termin, Kosovar se smatra pežorativnim i koristi se za pojave kao što je npr. Srđan Đoković.

Nisam ekspert za Kosovce u Šumadiji, ali predrasude umeju da učine da se najgori slučajevi izgeneralizuju na celu populaciju, samo kažem.

• Like 2
Posted
38 minutes ago, Volter said:

Kosovari ili Kosovci? :smiley33:

Ivan Klajn, Rečnik jezičkih nedoumica, Četvrto prerađeno i dopunjeno izdanje, strana 87:

Kosovo: Kosovac, Kosovka (ne Kosovar, što je albanski oblik); Kosovka devojka.

• Like 2
Posted
3 hours ago, Mina D. Harker said:

S druge strane, s našim Ganjanima bi u bliskoj budućnosti mogli ozbiljno da popravimo fudbalsku repstaciju :wicked:

Nema njima pomoći. Naš fudbal je u tolikom k ... kanalu, baš zbog mafije koja neće sjasti dok je Vučića i sličnih.