Mina D. Harker Posted March 18 Posted March 18 1 hour ago, Beonegro said: Ovo treba da stoji kao zaglavlje ove teme +1 glas da se ovo zakuca na vrata. 1
JPM Posted March 18 Posted March 18 3 hours ago, Utopista said: Koliko vidim po društvenim mrežama, prihvaćen je on puno bolje nego ljudi koji se decenijama bore za normalno društvo. U tome i jeste naša tragedija... Zato što "jebe kevu" naprednjacima i zauzvrat ne traži ništa od velikosrpskih lenština da urade po pitanju boljeg života. Zabavlja ih dok svajpuju na mobilnim telefonima. Jebe se ljudima za institucije i pravnu državu, daj hleba i igara. Šarovića tolerišem iz jednog jedinog razloga. A razlog je što oni koje on sad podjebava sve to i još mnogo gore ZASLUŽUJU. Ne zato što mi je simpatičan. 17 minutes ago, Mina D. Harker said: +1 glas da se ovo zakuca na vrata. I od mene. 1 1
SuperTraktorko Posted March 18 Posted March 18 Ljudi, nisam siguran zašto odbijate da razumete da ta konzervativno-desnička opcija omiljena u dobrom delu građanstva (nazovimo je sindrom Šarović) je stvarnost, i borba da se ta opcija oslabi tek predstoji, i ona se primarno vodi kroz edukaciju i dobar život građanstva, i trajaće decenijama. Jednostavno, u ovom trenutku nije aktuelna. Šaroviću za izveštavački/novinarski rad nemam šta da zamerim. Naprotiv. Šarovićem kao političarem mogu da se bavim kada/ako postane ponovo aktuelan kroz političko-stranačko delovanje. U redu je skretati pažnju kakve su Šarovićeve vrednosti i da držimo to u malom mozgu za neki budući trenutak, ali fokus sada ne može i ne sme da bude on i njegovi istomišljenici. 13 3
JPM Posted March 18 Posted March 18 Ja ne odbijam da razumem, samo konstatujem da se toga gadim. A svestan sam itekako opasnosti da opet ovakvi dođu na vlast. On je i sad političar. Preko novinarskog mikrofona se doglavio do javnosti. On novinar nije. 2 1
Malkolm Brogdon Posted March 18 Posted March 18 Pa nije Sarovic na ovom forumu prihvacen zbog svoje ideologije sigurno, to je valjda dovoljno jasno. Prihvacen je zbog svog pristupa celoj ovoj temi, spreman je i sposoban da se valja po blatu sa najgorim sljamom, u isto vreme je prilicno harizmatican i elokventan, miran dok pokusavaju da ga rastrgnu lesinari. Ako bismo gledali sa druge strane, niko ovde s njim ne bi imao nikakav problem da nema istoriju koju ima. Naravno da se slazem da ta istorija ne sme da se zanemari i zaboravi, i ja bih rado da mi na nasoj strani imamo nekog naseg Sarovica, ali nazalost to nije slucaj, pa prihvatamo to sto se nudi. 9
SteveFrancis#3 Posted March 18 Posted March 18 Just now, SuperTraktorko said: Ljudi, nisam siguran zašto odbijate da razumete da ta konzervativno-desnička opcija omiljena u dobrom delu građanstva (nazovimo je sindrom Šarović) je stvarnost, i borba da se ta opcija oslabi tek predstoji, i ona se primarno vodi kroz edukaciju i dobar život građanstva, i trajaće decenijama. Bravo bravo bravo za ovo. To je upravo sustina svega. U tom kontekstu ce svako od nas dati doprinos sutra, u stvaranju te nove klime. Potreban ti je nekakav inkubator da uzgojis te jako korisne, ali sustinski stravicno krhke zivuljke. 3
JPM Posted March 18 Posted March 18 Mi smo imali i ranije te i takve likove poput Šarovića, oportuniste, zlobnike i bitange ali dovoljno pametne da znaju kada treba da okrenu list. On nije prošao u SNS pa se sada sveti. Slažem se da će edukacija trajati generacijama, nema spora. Ali isto tako mislim da ako likovi poput Šarovića uzjašu, onda osim kozmetičke promene vlasti drugo dobiti nećemo. Nego eto, neka ga, zabavlja se narod, on poznaje u srž te bitange i to je trenutno korisno u smislu ogoljivanja toga u kakvim govnima živimo. 1
DameTime Posted March 18 Posted March 18 'Ajde što su mu se digli softverski inženjeri koji najdalje ustanu da poruče nešto preko Wolta, nego što mu je ustao i @SteveFrancis#3 koji nikad češće nije pisao na Politici (bar otkako sam ja na 4umu) 1
Utopista Posted March 18 Posted March 18 (edited) 11 minutes ago, JPM said: Ja ne odbijam da razumem, samo konstatujem da se toga gadim. A svestan sam itekako opasnosti da opet ovakvi dođu na vlast. On je i sad političar. Preko novinarskog mikrofona se doglavio do javnosti. On novinar nije. Ovo! Ne znam da li ljudi slušaju njegove intervjue. Nema ni jednog jedinog gde posle 15 minuta ne krene da kritikuje zapad, dok recimo za to što Rusi poturaju priču o obojenoj revoluciji nije reč rekao. Nije on novinar, on je društveno politički radnik, političar i propagandista zamaskiran u novinara, i samim tim još opasniji. Meni je očigledno da on ima zaštitu. Da li od samog režima ili od službe ili od dela službe, to ne znam. Ali evo ko ne veruje neka proba da ode medju orke da ih podjebava pa neka javi kako je prošao... Edited March 18 by Utopista 5
JPM Posted March 18 Posted March 18 7 minutes ago, Malkolm Brogdon said: spreman je i sposoban da se valja po blatu sa najgorim sljamom Sa kojim ciljem? Da Srbija konačno bude demokratija? Da postoje institucije? Highy unlikely. 8 minutes ago, Malkolm Brogdon said: niko ovde s njim ne bi imao nikakav problem da nema istoriju koju ima. Pa naravno. Znamo ga. U tome je i problem. 9 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Naravno da se slazem da ta istorija ne sme da se zanemari i zaboravi, i ja bih rado da mi na nasoj strani imamo nekog naseg Sarovica, ali nazalost to nije slucaj, pa prihvatamo to sto se nudi. Videćemo, vrhunska mudrost je da se jedno govedo iskoristi da bi se drugo oborilo. To je Đinđić uradio sa Koštunicom, ali nije uspeo posle da ispliva, koštalo ga glave. 2
Dzo23 Posted March 18 Posted March 18 Ružić i Šarović su dva zla, koji su godinama bili pod istom zastavom, protiv čega se suštinski danas borimo. Daleko im lijepa kuća, samo to imam da kažem. 5 1
Malkolm Brogdon Posted March 18 Posted March 18 5 minutes ago, JPM said: Sa kojim ciljem? Da Srbija konačno bude demokratija? Da postoje institucije? Highy unlikely. Pa naravno. Znamo ga. U tome je i problem. Videćemo, vrhunska mudrost je da se jedno govedo iskoristi da bi se drugo oborilo. To je Đinđić uradio sa Koštunicom, ali nije uspeo posle da ispliva, koštalo ga glave. Nemam ja nikakvu sumnju da on koristi ovu situaciju za samopromociju. S druge strane, ne sluzi on samo da zabavi narod, vec njegovi prilozi definitivno podizu i revolt kod naroda, sto je trenutno odlicna stvar. Da, bice zajebano kad se ovi skinu jer nas ceka ideoloski sok kad se zapravo bude glasalo iz ideoloskih razloga a ne iz oportunizma, ali bilo bi zajebano i bez Sarovica. 5
Helena Posted March 18 Posted March 18 1 hour ago, NMX said: Braća Makedonci kvalitetnije nasisavaju Vučića i kompaniju od nas. Malo sam ljubomoran 😍 Ništa lepše od književnog makedonskog (Maznuta fora)
berti Posted March 18 Posted March 18 Kakva je to huljetina. Ja sam stopostotno siguran da se on obradovao tragediji u Makedoniji. 7
Utopista Posted March 18 Posted March 18 8 minutes ago, berti said: Kakva je to huljetina. Ja sam stopostotno siguran da se on obradovao tragediji u Makedoniji. Užasno je to što si napisao. Ali jezivo je što sam ubedjen da je to istina. 3
dali_man Posted March 18 Posted March 18 1 hour ago, Dzo23 said: Ružić i Šarović su dva zla, koji su godinama bili pod istom zastavom, protiv čega se suštinski danas borimo. Daleko im lijepa kuća, samo to imam da kažem. Jos gore je sto su, trenutno, ucinili vise u obaranju ovog rezima od cele opozicije. I ne, ne postoji ni jedno opravdanje za to. 4
DameTime Posted March 18 Posted March 18 Ala dinstaju Makedonci... Hvala im, iako trenutno imaju i svoj teret... Nenadležni će uspeti da ponovo ujedini Jugoslaviju, na sledeći protest dolazi i 100K Rumuna i Makedonaca. 1 2
Kooineeperk Posted March 18 Posted March 18 Naravno da nas Sarovic nece ovde obrlatiti u neke svoje glasace. Ni na kraj pameti. Mozda ce neke desnicare, neke apstinente kojima je zabavan a koji nemaju neko sire znanje o politici i njegovoj istoriji. Svakako mu raste rejting. Ali zasluzeno. Ja se pitam nesto drugo - kako to da niko od opozicije ne uzme u ruke mikrofon i ne krene da radi isto? Sta, boje li se mozda necega? Cega? Da ce neki Caci da ih dohvati? Da dobiju neku cusku, mozda posecenu usnu, ogrebotinu, sta? Isto tako i sa policijom, isto tako da stoji ispred predsednistva i non stop doziva nenadleznu hulju i pita zasto je organizovao onaj brlog, da zasticeni park postane onakvo ruglo, ko su oni uniformisani batinasi koji ulaze pored zandarmerije... da kampuje tamo! 4 1
JohnnyDragon Posted March 18 Posted March 18 @JPM "On nije prošao u SNS pa se sada sveti." Već sam pisao o tome . Promašio si fudbal kolega.
Eddard Posted March 18 Posted March 18 E ovako reaguje doktor od integriteta kad mu se pojavi političar da se slika sa pacijentom: 5 1
Chaos Is Me Posted March 18 Posted March 18 Šarović nije samo desničar, on je svpski vadikal a to je značajna razlika. Koliko god bio kontra desničara, a posebno onih ludaka u četničkim obeležjima ili onih još većih ludaka koji nose nekakve ikone i religijska obeležja ili najvećih ludaka koji se lože na Rusiju putlera, oni su nužno zlo da bi se oslobodio mnogo većeg zla. Kad te napadaju white walkeri onda jebiga ideš u boj i sa drugim plemenima ljudi. Postoje desničari, verski fanatici pa možda čak i putlerofili i u Nemačkoj i u Švedskoj, ali ovakva krvava mafija koja vlada državom i izvodi terorističke akte protiv građana te iste države, i to onih koji tek treba da se razviju, ne postoji. Možda će ti sutra baš taj desničar pomoći, onako ljudski, napredni skot sigurno neće. Ne možemo odjednom dobiti sve bitke, već se moramo usredsrediti na ono što je najurgentnije. Ja mislim da bi adekvatna sudbina Šarovića i sličnih bila da se (zlo)upotrebe protiv ovog mnogo velikog zla i posle da se pusti voda za njima kad odrade svoju svrhu, i Golum je morao odvesti Hobite do Mordora, nisu mogli sve sami. Bilo kakva politička rehabilitacija ne dolazi u obzir jer ipak je to...golum. 9
nemanjaol Posted March 18 Posted March 18 4 minutes ago, Eddard said: E ovako reaguje doktor od integriteta kad mu se pojavi političar da se slika sa pacijentom: Upravo to. Fokus ovde ne treba da bude na Vučiću, već na doktoru koji je to dozvolio. O teoriji Vučić i ne bi morao da zna koliko je to opasno i može da dođe na ideju da se slika sa novinarima, ali oni koji su nadležni bi trebalo da mu to ne dozvole. Ovde je bukvalno ponovo nacrtan isti proces koji se dogodio kod pada nadstrešnice. Na ovo sad svi treba da se nakače i da jašu 17 1
JPM Posted March 18 Posted March 18 17 minutes ago, JohnnyDragon said: @JPM "On nije prošao u SNS pa se sada sveti." Već sam pisao o tome . Promašio si fudbal kolega. Promasilo me to. Sta si pisao?
JohnnyDragon Posted March 18 Posted March 18 10 minutes ago, JPM said: Promasilo me to. Sta si pisao? Nudili su mu, lik ima neka svoja ubeđenja i nije želeo bukvalno iz ideologije, ni za kakve novce.
Recommended Posts