Smrtokapa Posted yesterday at 02:36 PM Posted yesterday at 02:36 PM (edited) ^^ Nazvao bih ga Aleksandar Ujedinitelj ali bi se onda pojavile vesti da i bugarske službe spremaju atentat na njega. Spoiler Ne, neću da elaboriram ovu sliku. Edited yesterday at 02:47 PM by Smrtokapa 4
vilhelmina Posted yesterday at 05:16 PM Posted yesterday at 05:16 PM Danas nam je u Viber grupu Podrska Studentima Stockholm dosla informacija da je Brnabicka danas u Sthlm i da ce je primiti predsednik ovdasnjeg parlamenta Andreas Norlén. Bilo je prekasno da se organizujemo i pozelimo joj dobrodoslicu pred parlamentom, ali sam ja iskoristila priliku da Norlénu napisem mejl, predstavim kratko situaciju u Srbiji i ulogu osobe koju je danas ugostio, kao i da ga pozovem na nas skup kod Nobelovog muzeja u nedelju 16 marta u 11:30. Nije mi jos odgovorio, ali ne sumnjam da hoce, kao i da ce nam doci na skup 😁. A ako me i iskulira, bas se dobro osecam jer sam bar nesto uradila kad vec nisam u prilici da ucestvujem u protestima u Srbiji. 19 4 1
Nikola Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago O čemu oni mogu da pričaju? O ljudskim pravima, slobodnim medijima, radu parlamenta, čistom vazduhu? Znam! Pravićemo patosnice za volvo.
Čvarkov Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago https://n1info.rs/vesti/nastavnik-iz-sajkasa-prijavio-zloupotrebu-maloletnika-na-pinku-predstavili-ga-kao-studenta-iz-pionirskog-parka/?fbclid=IwY2xjawI9V9BleHRuA2FlbQIxMQABHbFMlzT6hGkn7mAFwjmCoer1SeUFWgaFdLOojv18Dd9gpdgBJIWH8ESjCw_aem_HAS3Kp_Gk5rzwaWo5pZnXA 1 1
Don Dusko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 16 minutes ago, 40Wins said: hahahaha pumpaj Gde je divizija caci JSO???? 5
Div Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Zadnjih dana i meseci skoro sva pažnja jposvećena protestima i blokadama, eventualno sukobima u skupštini odnosno skupštinama, a neki od izveštaja iz skupštine, opisuju galamu, gađanje jajima, tuču, ulazak obezbeđenja, opozicija napustila samu, sednica nastavljena i odrađeno 40 tačaka dnevnog reda, doneto desetinu zakona, usvojeno gomila planova, odobreno zadduživanje za onoliko kredita, usvajani bužeti bez rasprave, bez, barem, naknadnih komentara. Pre par meseci, Ustavni sud je ukinuo uredbu vlade kojiom su opbustavljene aktivnosti oko projekta "JAdar", posle toga usvajaju se prostorni planovi, usvajaju se dokumenti koji tvrde da su ispunjeni uslovi u pogledu zaštite prirode iako niko od naučnih saradnika nije potpisao izveštaj, potpisala ga je VD direktorka tog, nekog nadležnog instituta. Imamo li predstavu šta će nam značiti zakoni doneti u ovih nekoliko meseci, sutra kad, eventualno, oteramo ovu vlast, koloko će para otići na ugovorene javne nabavke, ili naknadu štete u slučaju otkazivanja ugovora, koliko je zemljišta promenilo vlasnika, koliko nakaradnih urbanističkih uslova odobreno, dozvola izdato. Neki zakoni su povučeni iz procedure, nešto o krivičnom postupku, radilo se i o dodatnim ovlašćenjim policije i tužilaca, da li su predlozi i utvrđivani sa ciljem da prođu u skupštini ili da dignu prašinu, da se povuku pod pritiskom javnosti i struke, a neopaženo prođe zakon o suspenziji svih procedura pri izgradnji objekata uaza koje kaže onaj glavni da su mu važni. Put do izbora ne može da bude kratak, i ako se natera sadašnja većina da ide na izbore ne vrede izbori pod sdašnjim uslovima, potrebni su meseci, možda i godina do održavanja izbora, dotle ovi imaju odrešene ruke ispod stola, nekad i neskrivene, samo ubežbani potezi da se odvuče pažnja na dugu stranu. neka buduća vlast, parlament, vlada NBS neće kretati od nule, kretaće iz dubokog minusa, ko će hteti da se prihvati tog posla. 1
fancy Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 34 minutes ago, Div said: dotle ovi imaju odrešene ruke Cenim da će imati odrešene ruke još koji dan. 2
Div Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 30 minutes ago, fancy said: Cenim da će imati odrešene ruke još koji dan. Nadam se, ali dani su sve duži. Svaki dan ko godina. 1
Dzo23 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Na današnji dan prije 22 godine pucali su u Zorana, a mogu slobodno reći pucali su u srce Srbiji. Ogromna tuga i bol koja ni dan danas ne prolazi. Ne znam gdje bi danas bili, ali sam siguran da bi bili bar malo bolje društvo nego što jesmo. Znam da bi i danas da je živ on bio na pravoj strani, protiv ovog ološa koji je tu 35 godina. U subotu i za Zorana! Dugujemo mu! Da dovršimo ono što smo propustili prije 25 godina! Edited 7 hours ago by Dzo23 8 1 1
40Wins Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Evo jedan hot tejk, nadam se da necu da jinxujem. Svi znamo da Parizer nece pustiti ni milimetar vlasti. Znamo da ce se i nasiljem braniti. Medjutim, po prvi put sam poceo da tripujem da postoji i neka mala sansa da ce taj represivni deo propasti kao muda kroz pocepane gace, tj da ce krenuti otkazivanje poslusnosti na prvi uzvratni udarac naroda. Nesto slicno kao sto smo videli u Siriji kada se nakon 13 godina @A sad 😄 urusio kao kula od karata. Naravno, ni to se nije desilo tek tako, postojali su mnogi faktori koji su uticali da sirijska armija padne u 7 dana, a mi danas imamo nikad vece jedinstvo u narodu i nikad smo vise oslobodjeni straha. Ovo pisem u kontekstu ako psiho stvarno krene da silom rastura demonstracije u subotu. To ce mu biti siguran kraj. Za njega jedini nacin da pregura subotu je da pokusa da izignorise sve i dobije jos vremena dok se ekspres lonac malo ispusti. 2
Don Dusko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 27 minutes ago, DameTime said: Vase pravo da znate samo Acikinu stranu. Bljak.
MrTripleDouble Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 52 minutes ago, Don Dusko said: Vase pravo da znate samo Acikinu stranu. Bljak. Nemoj vise da mu tepas prijatelju ko boga te molim. Acika, Aca, Vučko, Vule, Aco Srbine degutantno je 8 1
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 46 minutes ago, Don Dusko said: Verujem. U 90% slučajeva to je dokaz plaćenih diploma. 1 hour ago, 40Wins said: Svi znamo da Parizer nece pustiti ni milimetar vlasti. Misliš da u subotu može doći do nekog pokušaja smene vlasti? Ne pitam na konto ovog tvog upisa nego se sve vreme razmišljam koji bi epilog mogao da bude. Sećam se smene Miloševića, ali to je bilo nakon krađe izbora, a danas niko od studenata nije pad vlasti stavio kao direktan cilj. Jasno je da bi ostvarivanje zahteva indirektno dovelo do pada vlasti, ali šta konkretno očekivati od subote?
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Don Dusko said: Vase pravo da znate samo Acikinu stranu. Bljak. 30 minutes ago, MrTripleDouble said: Nemoj vise da mu tepas prijatelju ko boga te molim. Acika, Aca, Vučko, Vule, Aco Srbine degutantno je Potpuno sam izbacila upotrebu njegovog imena i prezimena iz govora (pisano ili usmeno), isključivo nenadležni ili predmetna institucija. 2 1
MrTripleDouble Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, DameTime said: Potpuno sam izbacila upotrebu njegovog imena i prezimena iz govora (pisano ili usmeno), isključivo nenadležni ili predmetna institucija. svaka cast prijo 1
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago За донације намењене учитељима и наставницима који нису примили плате у напомени напишите „солидарност за наставнике”. Quote Фондација Алек Кавчић основана је у Америци 2017. године. У Србији почиње са радом почетком 2020. Основни циљеви фондације су промоција образовања и науке. Досадашње акције можете погледати на страни „новости„. Оснивач фондације је професор Александар Кавчић, инжењер и научник, познат по свом патенту за читање записа са магнетних меморија који се користи у милијардама рачунара и дискова широм света. 1
40Wins Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, JPM said: Misliš da u subotu može doći do nekog pokušaja smene vlasti? Ne pitam na konto ovog tvog upisa nego se sve vreme razmišljam koji bi epilog mogao da bude. Sećam se smene Miloševića, ali to je bilo nakon krađe izbora, a danas niko od studenata nije pad vlasti stavio kao direktan cilj. Jasno je da bi ostvarivanje zahteva indirektno dovelo do pada vlasti, ali šta konkretno očekivati od subote? Ne ocekujem pokusaj smene vlasti. Ocekujem da ce se studenti truditi da se samo seta, blokira itd, ali bez daljih tenzija koje psiho mozda pokusa da napravi ubacenim elementima. Ono sto sam mislio je da ako se nedajboze desi neko sranje u smislu da se zvalavi probudi taj dan impotentan i nesto mu kvrcne u glavi i krene da razbija demonstracije, ili ovi njegovi orci ozbiljno povrede nekog studenta, ne bi me cudilo da masa eksplodira i pokusa da upadne u PreCednistvo/Skupstinu/RTS. 1
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Moram priznati da mi је zabavno kako smo Vučića počeli da tretiramo kao nekog Shai'Tana koji ima ime čije izgovaranje donosi nesreću, a ne kao običnog jadnika što i jeste. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nije stvar u tome da njegovo ime donosi nesreću, već da je on opsednut svojim imenom i likom, da bude omniprisutan, da sve on kontroliše... Stoga mu tu omniprisutnost treba oduzeti na svaki mogući način, takav lik najviše pati kad niko ne zna ko je on, niti mu se obraća. Izluđuje ga podsetnik da nije nadležan. 2
Recommended Posts